Има ли тук студенти,с възстановени студентски права?Моля за съвет и взаимопощ!

• 31 536
  • 51
  •   1
Отговори
Здравейте!Доста време работех на две места и ми беше трудно да следвам,но вече от две год. съм с възстановени студентски права.тъкмо ми остана само един невзет изпит и аз взех да му виждам края на това мое прословуто следване и ето,че излезе новият закон за висшето образование.Според моята инспекторка, а и сп.началика на учебния отдел,всички като мен трябвало да държат допълнителни изпити,а и сме щели,като наказателна мярка към нас да бъдем с по-ниска квалификационна степен,т.е. бакалаври,независимо от годините на следване. Sad
     Принципно бих приела казаното и да се примиря с новото положени,но работата е там,че прочетох закона и в него изрично се казва,цитирам:"Студенти,приети до влизането на този закон в сила,продължават обучението си и получават образователна и квалификационна степен в зависимост от сроковете на обучение и учебния план,по които се обучават.", а в една от наредбите на МС пише,че "Студентите,приети преди учебната 2004-2005г.,продължават обучението си по учебни планове и условия,при които са били приети."
   Началникът на учебния отдел,застанал почти с гръб към мен,пушейки ми отговори излючително пренебрежително,да не кажа грубо,докато си играеше на ел.игра на неговия компютър,че нямало такова нещо(имам предвид споменатите цитати по-горе).
    Утре,живот и здраве, смятам да му занеса разпечатания закон и ми е любопитно какво ще отговори,но вас ви моля за съвет.Дали се боря ли с "вятърни мелници" или да се примиря с положенито,че едни хора тъсят лесния начин да се справят с работата си,ощетявайки студентите? Thinking

# 1
Бори се! Все пак говорим за образованието ти.
Ако пак така те посрещнат, отправи искане към ректора ти  за изясняване на случая с приложените членове от закона Peace

# 2
Благодаря за подкрепата! Hug

# 3
  • София
Хм, не бях чувала за такова нещо.Може ли по-подробно да разкажеш?КАто санкция нама да може да получиш магистърска степен,защото не си завършила в срок?ТОва нещо ми звучи абсурдно Confused

# 4
Защо не се свържеш с експерт от министерството, ако се наложи консултация... Предполагам биха ти помогнали.
ПС: Просто ми е интересно, за кой университет става въпрос?

# 5
Целият проблем идва от това,че в университета не могат да се нагодят към новия закон,който е съобразен с европейската,а може би и световна практика,основана на т.нар. "кредитна система" .Инспекторката каза,че "всичко е много сложно" и незнаели какво да правят такива като нас,които са приети отдавна  и са учили по-доста по-стара система,та най-лесният начин е да подадем молбе да ни приравнят към колегите,които сега учат.Началникът на учебния отдел каза,пък че нямали бланки от старите дипломи и затова трябвало да подадем молба за приравняване към тези,които учат за бакалаври.незнам дали обясних добре...малко е объркано...

# 6
Защо не се свържеш с експерт от министерството, ако се наложи консултация... Предполагам биха ти помогнали.
ПС: Просто ми е интересно, за кой университет става въпрос?
  Отидох в сайта на министерството.Няма ел.връзка.Ще им звъня по тел.Става въпрос за Пловдивския университет.

# 7
# 8
Благодаря за отговора,Heltah
.

# 9
Е, за нищо. Дано свършиш работа. Пиши после да кажеш. Wink

# 10
  • Габрово
Hrista, би ли ми казала къде прочете това Студентите,приети преди учебната 2004-2005г.,продължават обучението си по учебни планове и условия,при които са били приети., защото и аз съм студентка започнала 2001, но прекъснах и сега си възстанових правата, но от само един изпит, който ми оставаше да взема ме сюрпризираха, че поради новата учебна програма трябва да взема 8  #Crazy

# 11
  • София
В кой университет се случва това?
Струва ми се, че няма нищо общо със закона, това си е някаква измислица на администрацията на университета.
Аз съм с един невзет изпит и вече без права, но изпита няма значение за крайната ми оценка, а правата са ми прекъснати защото се водя завършила семестриално.
Никой не ме кара да взимам допълнителни изпити.
Мога да си взема и този, ако искам, с индивидуален протокол.
И да си напиша дипломната и да си взема тапията, ако искам. Mr. Green

# 12
  • Габрово
Случва се в Софийски Университет. И сигурно още тогава щях да си завърша като хората, ама като се случи на последния изпит една стара мома - ейййййййй голямо запъване. Айде - скъсала ме, скъсала. Ама не искаше да ме изпита повторно, че да мога да си изкарам държавната практика и аз така му теглих една майна на образованието и... накрая пак на мой гръб  Mr. Green Ама сега ще си търся правата! Simple Smile

Последна редакция: ср, 01 сеп 2010, 18:16 от 3te...ki

# 13
http://www.uni-plovdiv.bg/GetResource?id=536                        3te...ki ,пращам ти линк.Дано ти успееш да се справиш университетската бюрокрация.Аз не успявам за сега.Зам.ректора и нач. на уч. отдел бяха на принципа "Едно си баба знае,едно си бае."Принтирах извадка от закона и от наредбата,която можете да откриете ,проследявайки линка,по-гореи  им я показах,а те само ми повтаряха,че нямало такова нещо ooooh! и ,че проблемът бил в това,че намало от старите дипломи  newsm78 и неможело  да ми издадат стара,че няма бланки.Че кой им иска стара диплома... Wink
В кой университет се случва това?
Струва ми се, че няма нищо общо със закона, това си е някаква измислица на администрацията на университета.

newsm10.Дилянка, и аз така мисля,ама кой ме пита.А,ти в кой университет си?

# 14
Hrista, би ли ми казала къде прочете това Студентите,приети преди учебната 2004-2005г.,продължават обучението си по учебни планове и условия,при които са били приети., защото и аз съм студентка започнала 2001, но прекъснах и сега си възстанових правата, но от само един изпит, който ми оставаше да взема ме сюрпризираха, че поради новата учебна програма трябва да взема 8  #Crazy
3te...ki, колко години беше прекъснала?

Общи условия

Активация на акаунт