Има ли тук студенти,с възстановени студентски права?Моля за съвет и взаимопощ!

• 31 540
  • 51
  •   1
Отговори
# 30
hrista , понеже си навътре в нещата да ти задам и още един въпрос  Mr. Green Моята програма беше 6 години задочно, магистратура.Преди не даваха да взема само бакалавър, сега има ли такъв вариант, мен би ме устроило и после да запиша нещо друго магистратура,така ще имам и две специалности  newsm78

# 31
hrista, благодаря ти  Hug !

yoana77, аз малко от нищото се намесвам  Peace, но нямаш право на такава врътка!

# 32

Имам един въпрос, някой ако знае да ми каже дали има значение преди колко години си загубил студентските си права, че аз трябваше да се дипломирам 2002  Embarassed
   Доколкото знам,няма значение.Аз пък трябваше да завърша 2001г. Rolling Eyes  Embarassed Mr. Green
    MaP4eLa,успех на ДИ! Peace

Хи4 не се 4ерви, и аз трябва6е да завър6а 2001г. ¿Въпроса ми е във вси4ки факултети ли има такива проблеми или само в някои?

# 33
При мен става въпрос за биологичния факултет, но аз не съм и отишла още да проуча нещата.

MaP4eLa , благодаря за отговора, все се надявах да можеше  Rolling Eyes

hrista , ти в кой факултет си?

# 34

Имам един въпрос, някой ако знае да ми каже дали има значение преди колко години си загубил студентските си права, че аз трябваше да се дипломирам 2002  Embarassed
  Доколкото знам,няма значение.Аз пък трябваше да завърша 2001г. Rolling Eyes  Embarassed Mr. Green
    MaP4eLa,успех на ДИ! Peace

Хи4 не се 4ерви, и аз трябва6е да завър6а 2001г. ¿Въпроса ми е във вси4ки факултети ли има такива проблеми или само в някои?

А се притеснявах, че съм само аз! Ще се разходя до университета /НБУ/, за да видя сега колко кредита ще трябва да добавя и да се дипломирам най-накрая!
Благодаря момичета за темата и за поясненията!

# 35
Да се "похваля",оказа се ,че аз трябва да полагам 18(осемнадесет #Crazy) допълнителни изпита,които ги нямало в моя план на обучение. Mr. Green WhistlingТова означава ,че ще трябва да уча още поне 2 год.,което ще рече,че следването ми става общо 8год.(два пъти повече, от нужното за бакалавър), а аз както се вижда от подписа ми, съм с малко дете,което няма на кого да дам да гледа.
  Междудругото,служител от университетската администрация призна,че нямали никакво законово основание за това... Naughty.Въпросният ,даже попитал ректора какво биха правили,ако някой от студентите, в моето положение си потърси правата и г-н Ректора казал първоначално,че в такъв случай трябва да подаде молба при декана и да му се издаде стара диплома,но после пък се били консултирали със "София"(каквото и да значи това Wink) и оттам им били казали,че не можело.Та сега,който се противял да "се оплачел на министъра".Е, ами това направих -написах жалба до МОН.
Здравей hrista,
Имаш ли накакъв отговор от МОН на твоята жалба? При мен случаят е следния:
Записах 2-ра спец. КСТ в ТУ-Варна през 2002г. През 2007 г. завърших семестриално. Сега не ми дават да се явя на дипломна защита защото съм нямал кредити. ??!?!. Варианта, който ми предлагат е да кандидатствам наново (по документи), да си извада академична справка, която ще ми струва 150 лв. тъйкато не се водя студент. По данни от академичната справка щели да определят в кой курс ще ме запишат (по моя сметка ще трябва да взема 1-2 изпита и 3-4 курсови работи). И не на последно място таксата, която ще трябва да плата е 2108 лв. за година, тъйкато 2ро висше е само платено. Т.е. отново ще трябва да стана студент, независимо че вече съм завършил семестриално. И всичко това заради тези пусти кредити.

п.с. Разбрах, че 2ма колеги от групата са завършили семестриално миналата година и те автоматично са получили кредити. Как става този номер, незнам.

# 36
Hrista, би ли ми казала къде прочете това Студентите,приети преди учебната 2004-2005г.,продължават обучението си по учебни планове и условия,при които са били приети., защото и аз съм студентка започнала 2001, но прекъснах и сега си възстанових правата, но от само един изпит, който ми оставаше да взема ме сюрпризираха, че поради новата учебна програма трябва да взема 8  #Crazy
Здравей 3te...ki,
Това го пише в Наредба № 21 от 30.09.2004 за прилагане на система за натрупване и трансфер на кредити във висшите училища.
http://www.neaa.government.bg/download.php?cid=3779790033643755286

# 37
Копирам мой отговор ,който дадох в ЛС:
   Здравей,dtrifonov!Мислех да пиша пак в темата,но ти ме изпревари с въпроса си.Да,получих отговор от МОН,но не писмен.Обади ми се служител на министерството и доста дълго разговаряхме.Каза ми,че намира някои нередности от страна на университета,но както виждам те не касаят теб(Става въпрос за това,че трябвало да ме уведомят,че имам нови изпити,по новия учебен план веднага след възстановяването на студ.права.още преди 2 год.)
   Аз също си въстанових правата с кандидат-студентски изпит,както са ти предложили и на теб,но в моя ВУЗ имаше и вариант да се платят 350лв. дарение.За кандидат-студентския изпит мога да те успокоя,че е достатъчно  да изкараш среден(3) .
   Що се отнася до академичната справка,на мен лично Декана ми каза,че не нужна(не виждал смисъл да ми я вадят)Явно, в различните ВУЗ-ове действат по различен начин.Мисля,че и те незнаят как да се справят със студенти ,учили по старите учебни планове.Абсурдно ми се струва това,че трябва да плащаш семестриална такса при положени,че вече си завършил семестриално!!!!!! newsm78Подай жалба!
  Що се отнася до новите изпити можеш да ги провериш като сравниш учебния план по който си учил(вж.студ. си книжка) с новия,по твоята специалност(вж. в сайта на твоя университет) и да видиш кои са нови.
  И добавям,че от служителя от министерството,който даде отговор на жалбата ми разбрах,че след като съм си загубила студ.права ,съм загубила право да завърша по старите сучебни планове,т.е. ще се наложи да се явя на изпити,които ги има в новия учебен план ,но според него нямало логика да бъдат чак толкова много Rolling Eyes
   Общо взето,от цялото ровене по проблема разбрах,че в самия ВУЗ не са много наясно какво да правят в такива случаи. Crossing Arms

# 38
  • В един копнеж!
  newsm78 ужас,хора,каква е тая политика!?? Наложи ми се преди няколко години да прекъсна,а бях ахаа на 2 изпита пред дипломиране.После ,както се казва май го забатачих ученето за известно време, и като тръгнах да държа изпити се оказа,че програмата е сменена,много нови предмети,оценяването било по различно...тоест ми трябваше приравняване.За възстановяване на студентските права заплатих една минимална заплата/т.е.240 лв/,отчетох документите и вносната бележка в канцеларията и това е.Изчистена работа,до опростеност.Е,после трябваше да взема приравнителните по новата програма,ама е това беше само разправията....успех и когато знаете,че имате права,устоявайте си ги!  thumbsup

# 39
Здравейте.Одавна никой не е писал тук...и незнам дали някой въобще ще про4ете,но все пак....
Моят слу4ей е следният.
Бях студентка през 2003 година -редовно, и от първи курс ми остана един изпит за взимане,който така и не успях да взема ,запо4нах втори курс,но още първият семестър имах малко проблеми и неможех да ходя и съответно се самоизклю4их и съответно загубих студенските си права по доста глупав на4ин.
Сега наскоро про4етох това: ,, Лицата, които са загубили студентски права (след пет годи­ни, но не по-късно от десет години от датата на отстраняване) могат да възстановят студентските си права и да се обучават във втори или следващ курс, само след успешно положен кандидатстудентски изпит." и не ми е много ясно какво то4но мога да направя.
Дали ако си взема въпростния изпит ,който ми остана ,мога да продължа във втори курс....или какво newsm78 newsm78 newsm78
Моля ако някой е наясно с тези неща да помогне

# 40
Миналата седмица бях до ПУ за да питам за мен.Трябваше да завърша 2002 год.завършила съм семестриално и имам няколко изпита.От инспектората ми обясниха, че от 2007 съм без права и от миналата година е отпаднало това да платиш 350 лв и да можеш отново да възстановиш права.
Това, което ми обясниха, че мога да направя е, да кандидатствам на ново, съответно ми признават изпитите, преръвняват ме към 2-3 курс и което е кофти, че минаваш изпитите по новите им програми и всички оценки "зачот" трябва да минат в оценка, та аз май се отказах  Sad

# 41
Аз съм на същия хал в ПУ. Ама никакво отказване! Поне при мен допълнителнителните изпити не са никак тежки. Повечето се взимат с курсова работа. Simple Smile

# 42
Виждам,че повечето сте от ПУ,та да попитам и аз за моя случай: Есента 2010 трябваше да започна 4-ти курс,но не успях и сега съм със статут на прекъснала.Какъв срок имам за възстановяване на студентските права-2год,3год. или няма такъв?

# 43
Виждам,че повечето сте от ПУ,та да попитам и аз за моя случай: Есента 2010 трябваше да започна 4-ти курс,но не успях и сега съм със статут на прекъснала.Какъв срок имам за възстановяване на студентските права-2год,3год. или няма такъв?
Мисля, че е 3 години, но за всеки случай попитай в инспектората, че после става много сложно.

# 44
Мисля, че е 3 години, но за всеки случай попитай в инспектората, че после става много сложно.

Благодаря  Peace

Общи условия

Активация на акаунт