Примерна схема за захранване- 28

• 41 189
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Дами, колко често давате каши? Всеки ден, през ден...? Някъде четох, че е необходимо всеки ден, но ми се вижда много често?
Също има ли значение по кое време на деня?
Докато въвеждам месото предиобед, следобед давам плодови пюрета, но дали мога да давам каши, смесени с плодови пюрета? Thinking
Също и - от кога се въвеждаха млечни каши?

# 586
  • вече Пловдив
Дами, колко често давате каши? Всеки ден, през ден...? Някъде четох, че е необходимо всеки ден, но ми се вижда много често?
Докато въвеждам месото предиобед, следобед давам плодови пюрета, но дали мога да давам каши, смесени с плодови пюрета? Thinking
Давам всеки ден почти, макар че дъщеря ми е вече почти на 1,6 г. Това й е любимата следобедна закуска и малко по-късно давам плод. Мисля, че спокойно можеш да си даваш следобед каша, като редуваш каквото си въвела.  Peace

# 587
Боровинки, пасирани с ябълка - много добре се приема.
същата комбинация е на почит и у нас  Wink

# 588
Amorevole  как ме успокой ако знаеш

моя син още като новородено не се е събуждал много и винаги е имал по 5 часа поне нощен сън без хранене, та и повече

от 1 месец последното ни кърмене е в 20 часа, заспива и се събужда към 4 часа сутринта, после закуската 8-9 часа , което според мен си е супер, но от 3 дни се събужда към 1-2 часа, посел към 5-6 часа , след това ядем към 8-9 пак- и не мога да разбера каква е причината- дано както казвате да е заради зъбки, а не заради недостиг на кърма  Praynig
и да отбележа че се захранваме от 1 седмица и последните 3-4 дни яде повече между 100-120 гр пюре- нямам проблем със ставането, но се надявам да спре да се храни в 2 часа- или много искам  Embarassed

за нощното хранене, аз не съм против и винаги съм си хранила детето когато иска,
 но знам че при възрастните нощното хранене не се препоръчва, защото тялото фактически е в готовност за спане, функциите на всички органи отслабват и допълнителното хранен на един спящ организъм товари, всички вътрешни органи, на първо място стомаха и черния дроб  Peace
но това до колко може да се каже и за бебетата не съм сигурна, защото всичко им работи в много големи темпове, примерно кожата при бебето регенерира за 7 дни , а на един възрастен за 3 месеца- така че това са твърде тънки сметки

но щом бебето се събужда нощем, то значи има нужда от нея

П.С> моят баща е на 47 години и все още се храни през ноща  Laughing

# 589
  • София
Хоуп,  и аз давам каша всеки ден, страшно я харесва и яде с удоволствие.  Peace
Аз точно така започнах - като правех малко каша и добавях от вече въведено плодово пюре.
 Аз за млечните каши,защо да не можеш? Повечето не са ли с адаптирано мляко? Аз не съм давала още, защото без да искам се презапасих с различни видове безмлечни и ще давам още поне месец от тях.

# 590
Каши давах 2 пъти - сутрин, като вид попара, и следобед, с плод. Всеки ден. Желателно е да е далеч от вечерята и времето за спане, счита се за не особено лека храна.
Смесването на каша и плод (ово пюре) е най-често практикуваното даване на плод Grinning
Млечните каши са със сухо мляко, обикновено се дават след като са въведени млечните продукти, но...за след 6-ти месец са ок.

# 591
Аз давам каша всеки ден, обикновено след сутрешното мляко, но и следобед да е няма значение. Давам безмлечни, защото сме с алергия, но спокойно можеш да даваш и млечни каши, има много хубави и разнообразни комбинации. Смесвах с плод/плодово пюре в началото, за да свикне с новия вкус, но вече ги давам отделно.
Има каши и с адаптирано мляко  Peace

# 592
И аз давам каши всики ден на следобедно хранене и на скоро се замислих дали не му е много! Давам и млечни от скоро - на Хип има с адаптирано мляко!
А дали мога да разнообразя кашата с кисел примерно ?

# 593
Благодаря ви, момичета! Hug

Стефи, Hug
до сега съм въвела само ориз. Дали няма да и писне, или комбинирането на оризова каша с плодово пюре, е достатъчно разнообразие? Планирам да въведа елда, след това просо и грис - по твоята схема.

# 594
сега се сетих за нещо

за една седмица дозата пюре стана около 120 гр - това много ли е- след това и се кърмим?
чудя се дали не почнах много да му давам да яде ? Rolling Eyes 

# 595
Оризова кашичка за 7-10 дни е достатъчно, после минаваш към следващото, а дали ще й омръзне на сладуранката - то ще се чуе Grinning С плодово пюре доста се променя вкуса на кашата, така че спокойно.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Лукс - по-добре да яде, вместо да не яде Laughing То ако иска още, ще си покаже, независимо дали е за мляко или за твърда храна.

# 596
лукс, според мен е малко множко за вашите месеци, сега най-важно е млякото. Между другото моят син още яде по 80-100гр пюре  Peace

# 597
  • София
Стеф, как сте? Какво прави Ивчо Mr. Green

# 598
лукс, според мен е малко множко за вашите месеци, сега най-важно е млякото. Между другото моят син още яде по 80-100гр пюре  Peace

оф и аз така си мисля, но много иска - иска си пюрето после рязко спира и си иска цицата

дали килограмите на детето има роля за това колко яде, той е около 8 кг в момента

# 599
лукс, според мен е малко множко за вашите месеци, сега най-важно е млякото. Между другото моят син още яде по 80-100гр пюре  Peace

оф и аз така си мисля, но много иска - иска си пюрето после рязко спира и си иска цицата

дали килограмите на детето има роля за това колко яде, той е около 8 кг в момента
поради тази причина първо предлагам млякото и след това пюре - не ми се иска още твърдата храна да взема превес над кърмата

Общи условия

Активация на акаунт