Черен списък на храни и хранителни продукти - 4

• 130 660
  • 763
  •   1
Отговори
# 435
  • София
 У дома не влизат продукти на Данон, Сачи, Леки и т.н. продукти на Белла България с изключение на корите им за баница, вече и на Бор Чвор.

# 436
  • София
ahasver, не знам какво да си мисля, все пак говорим за мляко в магазина. На баба млякото от овцете и козите не ставаше така, а уж е по-маслено от кравето. Аз си го ползвам биото, защото е половин литър и не изхвърлям. Поне нещо се променя в него и се разваля, а Верея и Президент изкарват по 10 дни и са в отлично състояние.

# 437
Днес имах нещастието да си поръчам джоб в една закусвалня и да няма от любимият ми айран. Вместо него имаше айран в кофички на мегле. Е престраших се че то като не опиташ няма как да знаеш.
Отпих на няколко пъти в очакване на проклетото вещество "Х", но така и не усетих нито една молекула от него.Поне не го хвърлих в коша,както направих с един друг айран,който беше невъзможен за пиене.
Но пък като цяло млякото беше някак си мазникаво и нямаше никакъв аромат. Общо взето беше вода с брашно.
Липсата на веществото хикс го прави поносимо за пиене, но на който му харесва брашно с вода нека си я пие Simple Smile
Очаквайте скоро опита ми с Активия, че досега съм пробвал само някакъв бъркоч с мюслита. Искам да опитам натурална и после ще докладвам Wink

Табу не беше ли на Бор Чвор?

Да, производител е Бор Чвор преди малко погледнах кофичката.
 Състава е краве мляко и бг закваска, вкисва ми се за около 3 дена в хладилника, дано да е истинско, давам го редовно на детето и се надявам да не го тъпча с боклуци ooooh!

Киселото мляко Табу 2% е второ подред което бих препоръчал за консумация. За 3,6% не мога да твърдя със сигурност. Пробвай двата процента ако искаш.
На първо място пък е Домлян 2% което мен ми харесва повече отколкото Табу. Пробвай и си прецени.Аз за мен съм си преценил.

Между другото - за пореден път усещам веществото хикс в новоотворено мляко Домлян. Малко е и бързо изветрява, но да си знаете че гадовете вече се опитват да го развалят,така че скоро може да не е вече същото.
По принцип задържам млеката няколко дни в хладилника неотворени и тогава те не дъхат на лошо. Явно още го слагат на малки дози. Скоро очаквам увеличаване на дозата Simple Smile

Последна редакция: чт, 19 яну 2012, 22:05 от dian2n

# 438
  • София
Ей, не съм виждала по-забавно поднесен проблема с неспецифичните вещества в продуктите, продавани за храни.
 Joy

# 439

Табу не беше ли на Бор Чвор?

Да, производител е Бор Чвор преди малко погледнах кофичката.
 Състава е краве мляко и бг закваска, вкисва ми се за около 3 дена в хладилника, дано да е истинско, давам го редовно на детето и се надявам да не го тъпча с боклуци ooooh!

Киселото мляко Табу 2% е второ подред което бих препоръчал за консумация. За 3,6% не мога да твърдя със сигурност. Пробвай двата процента ако искаш.
На първо място пък е Домлян 2% което мен ми харесва повече отколкото Табу. Пробвай и си прецени.Аз за мен съм си преценил.

Между другото - за пореден път усещам веществото хикс в новоотворено мляко Домлян. Малко е и бързо изветрява, но да си знаете че гадовете вече се опитват да го развалят,така че скоро може да не е вече същото.
По принцип задържам млеката няколко дни в хладилника неотворени и тогава те не дъхат на лошо. Явно още го слагат на малки дози. Скоро очаквам увеличаване на дозата Simple Smile

Пробвали сме го последно време купувам само Табу, ако не намеря Домлян 3,6%
Незнам кое е веществото хикс, но вчера като отворих Домлян имаше солидно количество вода утайла се отгоре, досега не се беше случвало Thinking иначе вкуса си беше добър.

# 440
  • София
Момичета, помните ли преди няколко страници писах за "находка" в многолистните кори на Бела? Обадиха ми се хората, извиниха се, дори някорко пъти и ме увериха, че са направили обстойно разследване. Днес дори ме изненадаха с подарък и нови извинения! Peace

# 441
Браво на тях. Моя приятелка щеше да си счупи зъб с парче черупка от вдна вафла. Написа им гневно писмо. След това те и изпратиха извинително писмо с куриер и още една вафла  Mr. Green

Аз исках да питам имате ли наблюдения върху бутера (сори от Русе съм - маслото). Започнах да купувам бутер, когато захранвах детето и купувах Президент. Обаче много скъпо бе. Иначе е страхотно. В един момент започнах и да готвя негоите манджи с бутера и ставаха невероятно вкусни. Вкусът на яденето коренно се промени. Сега купих някакво масло на Бор Чвор, но сравнявайки го с Президента, нямат много допирни точки. Пак не е лошо, поне според половин опаковка използвана до сега, но не е като другото със сигурност.
В русенския млекозавод бутера е ужасен и не ми харесва. Кажете вие какво ползвате и доволни ли сте от него.

# 442
Масло купувам Президент или някакво немско.
По-добре е да се готви с друга мазнина - зехтин, слънчогледово олио, царевично и т.н.
Искам най-накрая и масло БДС да видя на пазара.

# 443
Искам най-накрая и масло БДС да видя на пазара.[/b]

И аз, и аз!!!

# 444
  • София
 Продукти на Бор Чвор вече не купувам. Маслото само немско естествено  Mr. Green

# 445
  • София
Продукти на Бор Чвор вече не купувам. Маслото само немско естествено  Mr. Green

Peace   Президент наистина е скъпо, но немските са добър вариант. Лошото е, че и на нашите често започнаха да пишат на немски отгоре и трябва да се чете внимателно  Grinning.

# 446
  • София
Да, Таня67, много си права, аз купувам само една определена марка немско масло  Peace

# 447
Да, Таня67, много си права, аз купувам само една определена марка немско масло  Peace

Ето тук му е мястото да я кажеш  Mr. Green

# 448
  • София
 Абе не е тук мястото, предвид заглавието на темата, но ще го покажа и тук  Mr. Green
   Peace

# 449
  • София
И аз подчертавам, че НЕ е за тук, но има и едно синьо с маргаритка - пак немско, ма-а-алко по-скъпичко от горното , но е много хубаво! Българско масло не купувам от 20 години!

Общи условия

Активация на акаунт