Черен списък на храни и хранителни продукти - 4

• 130 579
  • 763
  •   1
Отговори
# 480
Да,от полските яйца бях купила ,имаха си червен печат,но нямаха червената точка, за която говореше Министъра.
Интересно ,на какви изисквания не отговарят полските ферми? Яйцата бяха чисти, а не като някои наши- целите в куришки!

# 481
Полски яйца бяха заредили масово по Великден. Цели кори, бели и чисти.

# 482
  • In transit
Замразено филе от хек АРО от Метро не купувайте в никакъв случай! Имаше два вида, на единия пишеше, че е с 20% глазура, на другия нищо. Взех по един пакет и от двата вида, съответно и в цената имаше разлика, но като цяло беше прилична цена, това ме и подлъга. Е няма такава риба, 20-те % процента глазура, при размразяване стана над 50% вода, а при печене тавата се напълни с още толкова вода и рибата стана като каша. От 1.1кг в суров вид, за ядене остана към 300г печена риба и то с ужасен вкус. Според мен тази риба не е ясно на колко години е изобщо! Вземала съм от пазара замразен хек филе и нямаха нищо общо.  #Cussing out

# 483
За Хека-майка ми ми е казвала ако купувам,да търся с кожа,защото все пак става за ядене. Друг е въпроса че вече нищо замразено не купувам...

# 484
  • Sofia
Аз взех филе от тилапия,замразено 12лв.килото от рибарския в Лагера....ужасно на мирис и вкус,  направих  половината на фурна с лук и домати,останалата панирана,мирише отвратително,добре,че децата ми всичко миришат преди да опитат и видяха,че не е като друг път и не ядоха,добре,че и аз не   я изядох,з-то ми е запушен носа и нищо не усещам,замина в кофата....направо се отвратих ooooh! и преди съм взимала,но тази беше отврат  #Cussing out

# 485
Да,от полските яйца бях купила ,имаха си червен печат,но нямаха червената точка, за която говореше Министъра.
Интересно ,на какви изисквания не отговарят полските ферми? Яйцата бяха чисти, а не като някои наши- целите в куришки!

Министърът все пак призна, че яйцата по нищо не се различават от останалите и не вредят на здравето.

По думите им (на Кауфланд) подпечатването на яйцата е технологичен процес, при който е заложена допустима техническа грешка, доколко е така, е друг въпрос. Peace

# 486
  • София
Жълти картофи, внос от Франция, от Пикадили.
Явно са били замръзнали и после размразени. Само така мога да си обясня, че вътре са като пълни с вода и при пържене тая вода се разтича, отвън изгоряха, отвътре останаха сурови, с ужасен горчив вкус.
Изхвърлих ги и сто пъти съжалих, че не си взех от българските, нищо, че бяха позавехнали и не изглеждаха наполовина толкова добре като френските Confused

# 487
Специално за картофи гледам да са български  Peace  дори и да са по - скъпи.
Верея прясно мляко - жива вода. Не препоръчвам!

# 488
Явно са били замръзнали и после размразени. Само така мога да си обясня, че вътре са като пълни с вода и при пържене тая вода се разтича, отвън изгоряха, отвътре останаха сурови, с ужасен горчив вкус.
Изхвърлих ги и сто пъти съжалих, че не си взех от българските, нищо, че бяха позавехнали и не изглеждаха наполовина толкова добре като френските Confused
Картофи взимам винаги леко повехнали, старички, не налитам на по-свежи и видимо пресни, защото хем се пържат почече време, хем остават на 1/3 от първоначалното количество и хем стават на каша при пърженето. А старичките се изпържват бързичко и стават хрупкавки...

# 489
  • София
Картофи взимам винаги леко повехнали, старички, не налитам на по-свежи и видимо пресни, защото хем се пържат почече време, хем остават на 1/3 от първоначалното количество и хем стават на каша при пърженето. А старичките се изпържват бързичко и стават хрупкавки...
Frintezza, и за повече няма да се излъжа Simple Smile Докарват им търговски вид, а иначе - боклук. Но за пръв път ми се случва, затова си го обяснявам, че са замръзнали някъде при минусовите температури.

# 490
  • София
Месо или риба замразени не купувам.

Прясно филе от Талапия купувах веднъж от Пикадили - е, няма друга такава гнус  Sick

А от Метро марка Аро имам чувство, че купуват само заведенията - защото е най-евтина. Но като качество е отвратителна.

# 491
  • Sofia
Качамак на Арива,много странен на вкус и със сбъркана рецепта на опаковката,пише,че пакета се изсипва в 1,800л.вода,аз сложих само половината смес на същото кол.вода и стана много гъсто...

# 492
Тук не съм съгласна Naughty.....Френските картофи са изключително вкусни.Много по-различен вкус имат от българските и са в пъти по-добри. PeaceНо в твоя случай може наистина да са били замръзнали и след това размразени и за това да се е получило така.Но като общо френските картофи са много добри. PeaceОт много време купувам само такива и не мисля да купувам безвкусни български картофи. Naughty

# 493
  • София
Тук не съм съгласна Naughty.....Френските картофи са изключително вкусни.Много по-различен вкус имат от българските и са в пъти по-добри. PeaceНо в твоя случай може наистина да са били замръзнали и след това размразени и за това да се е получило така.Но като общо френските картофи са много добри. PeaceОт много време купувам само такива и не мисля да купувам безвкусни български картофи. Naughty

Ми и аз това казвам Simple Smile Обяснявам си го със замръзване, защото иначе жълтите картофи са много вкусни. Досега не ми се беше случвал такъв гаф и вече ще внимавам повече Simple Smile

# 494
А от Метро марка Аро имам чувство, че купуват само заведенията - защото е най-евтина. Но като качество е отвратителна.

Точно това щях да напиша и аз.   Peace  От продуктите Аро на нищо хубаво не съм попадала никога и от години не купувам. Същото важи и за марката Clever на Била.

Готова кайма също не купувам от доста време. Вземам две парчета месо от месарницата и гледам да ми го смелят пред очите. В готовите кайми слагат най-големите боклуци, не се лъжете, дори и скъпа да е каймата.

Общи условия

Активация на акаунт