Черен списък на храни и хранителни продукти - 4

• 130 532
  • 763
  •   1
Отговори
# 510
  • Sofia
Всички млека,които взимам,уж качествени и истински и след срока на годност стават за ядене....ясно е колко е истинско

# 511
Момичета, току що преварих прясно мляко Верея 3% с изтекъл срок и нищо му няма  Shocked
Много го харесвам принципно, ама възможно ли е това? И без друго сроковете на годност са ужасно дълги за мляко не което пише "без консерванти", ама да не се пресече....Не знам какво да си мисля.....

3 седмици след минаване на срока на прясно мляко Май дей 3%, в пластмасова бутилка, му нямаше нищо, ама абсолютно нищо.

# 512
Хаха, ужас, това явно трябва да ни успокоява Simple Smile Поне няма бактерии Simple Smile)))

# 513
  • София
Тогава да ви кажа едно мляко, което се разваля  Laughing. От 1-2 месеца купувам Родопея 2%, защото в Промаркет има дни, в които го пускат на промоция плащаш 1 - получаваш 2  Laughing. Редовно изхвърлям, защото дъщеря ми забравя отворената бутилка извън хладилника. Трудно ми е да коментирам как е на вкус, защото не си падам по млякото, а и вече позабравих какво беше на вкус истинското мляко.  Grinning

Друг случай от преди месец някъде. Млякото свърши и купих едно в плик от Лидл. Тъй като е трудно да се съхранява, го прехвърлих в изплакнато само с вода шише от Родопея. Забравихме го 2-3 дни и се беше превърнало в кисело мляко  Shocked. Това не ми се беше случвало от години!

# 514
Прясно мляко съм купувала и вече вкиснало. Въпросът е, че искам като купя прясно мляко и то в рамките на 3-4 дни след отварянето да се пресече.

# 515
Прясно мляко Селекта съм купувала развалено. Обясниха ми че проблема му бил в съхранението до достигането му в магазинната мрежа. Иначе млякото си имаше само няколко дни срок на годност. Та поради голямата вероятност да си купя развалено мляко спрях да го купувам. Иначе беше страхотно.
Започнах после да купувам едно от Лидл на тяхната марка 3.6% УХТ и на вкус го докарваше (специално за прясното мляко съм адски капризна), обаче пък го спряха и на негово място изкараха некво друго  Sick Сева вземам Ханско от което също не бях доволна, но сега малко по го докарват от преди явно. На Баба ти млякото  Sick още някаколко други вида бях пробвала дето не им помня имената но и те бяха  Sick

А това дали му е минал срока и все още става незнам, понеже мине ли му срока или се позадържи из хладилника .... заминава в мивката.

Едно време на село имаше крави и купувахме от там като си ходехме. Сега няма крави.. но по спомен далечен млякото си стоеше в тенджерата подварено над седмица и не ни се е случвало да вкисва. А какъв дебел каймак правешеее  Crazy   Майка подквасваше в нас кисело мляко и ако обърнеше буркана не падаше.
Такъв стандарт никога няма да ни докарат със сигурност.

# 516
  • София
Тези нарочени за "детски" солети - ми създават зверски киселини! Sick
Открих цели теми тук отпреди години за солетите на тази фирма, които били бъкани с Е-та... хм, сега отзад в съдържанието не пише нищо кофти... но стомахът ми казва друго Peace Кой знае?!

ей лошо ако са пълни с е-та че аз такива купувам като реша.
 Sad

# 517
Прясно мляко съм купувала и вече вкиснало. Въпросът е, че искам като купя прясно мляко и то в рамките на 3-4 дни след отварянето да се пресече.
   Ако намериш такова мляко в магазините кажи какво е.Моите деца обичат много мляко , но по магазините ми се струва ,че и прясното и киселото мляко е еднакво/ не става за нищо/

# 518
  • Русе
И аз купувам от  прясното мляко на Лидл- от това в пликчетата. Срокът  му на годност е 5-6 дни и ми се е случвало да се разваля, ако остане известно количество.
Солетите Хрус-хрус имат Е-та. Тях не ги купувам въобще. 

# 519
Дези, прясно мляко Елена вкисваше.
Последно четох много добри неща за прясно мляко Карабунар.
Ако попадна на някое от вкисващите се, ще ти пиша обезателно.

П.П. Нали не греша, но няма прясно мляко по БДС?

# 520
  • Пловдив
Аз купувам мляко Ханско. Първо, че само от него успях да направя извара , след като пробвах с Верея, Фибела и Филипополис и второ , след 2-3 дена отворено в хладилника се разваля  Peace

# 521
Аз съм объркала магазина  Embarassed Вместо Пени съм писала Лидл.

Ханското му беше трети ден отворено в нас и току що го изпорках без да му има нищо. Но на базата на останалите наистина то по ми харесва.

# 522
Млякото на Елби се разваля, така, че мога да го счета за истинско. Срока на годност е няколко дни, но мнооооого отдавна не съм купувала.

# 523
Ханското му беше трети ден отворено в нас и току що го изпорках без да му има нищо. Но на базата на останалите наистина то по ми харесва.
Че за 3 дни е естествено,че ще е хубаво млякото все още WinkПоне 4-5 дни издържа в хладилник и истинското мляко.От години си купувам понякога от един дядо и спокойно си издържа в хладилник няколко дни(ако остане де).
А днес си купих и кисело мляко с каймак отгоре.На кофичката пише''Натурално кисело мляко с каймак''.Хубаво е,защото е ново мляко,но след няколко месеца ще е различно за съжаление.

# 524
Дези, прясно мляко Елена вкисваше.
Последно четох много добри неща за прясно мляко Карабунар.
Ако попадна на някое от вкисващите се, ще ти пиша обезателно.

П.П. Нали не греша, но няма прясно мляко по БДС?

Има ли прясно мляко Елена?

Общи условия

Активация на акаунт