Япония

• 267 171
  • 1 666
  •   1
Отговори
# 630
Все си мислих,че лошото е вече в миналото,а прочитам тази сутрин,че е имало ново земетресение и лоши новини от централата.И за капак преди малко CNN ми изчезна и не мога да следя новините.
Искрено се надявам всичко да отмине по най-лекия начин за този работлив и умен народ - не заслужават такава трагедия/то кой ли заслужава де/.Проблема е в радиацията,а не в разчистването и строенето на нови къщи.
Спомням си за 11ти септември,сърцето ми се късаше,гледайки репортажите при все,че тогава Америка за мен беше само една далечна мечта.

# 631
и като оставим ядрената опасност в момента .......
по CNN текат страхотни кадри (от NHK) как се организират телефонни линии за оцелели в страшния регион, за да успеят да се свържат с близките си. Гледката е покъртителна.....

# 632
И колегите на мъжа ми слязоха към Осака (чужденците имам предвид).

Самурайка, аз се присъединявам към всички, които се молят за Япония в момента! стискам палци вие да сте добре!

Имам много близки приятели - японци, които са в Токио, и отчаяно се опитвам да се свържа с тях! дано пишат или скоро се обадят, че са добре!

Praynig

Как се опитваш да осъществиш връзка с тях? Ние така и не успяхме да се свържем по телефона, но във ФБ пишат как са и това ни е информацията, изобщо по Интернет каналите  Peace
През всичките години контактуваме най-вече чрез писма - без да се пропускат поводи и празници! Понякога си разменяме колети - най-вече за рождените дни на дребосъците.
Приятелката ми си смени работата малко след като си тръгнаха от България и нямам новият й служебен телефон, нито мейл! вчера изтичах до пощата и изпратих препоръчано експресно писмо! дано ми звъннат или поне да дадат някакъв знак как са!

Гледам по новините, че е завалял и сняг!

# 633
Самурайка, кураж!
Много ви мислим всички от френската тема  Praynig
Ако ви се връща насам ще ви намерим място!  Hug

# 634
  • След завоя в дясно
Самурайка, аз се присъединявам към всички, които се молят за Япония в момента! стискам палци вие да сте добре!
 Praynig
Присъединявам се с най- искрени чувства към пожеланията.
Отдавна чета темата с интерес, даже имах и някой въпроси към момичетата, но ще ги оставя за по нататък.
Снощи коментирахме със съпругът ми, колко силна нация са. Спомням си преди известно време, кадрите от Хайти след земетресението хората в паника, крещят викат, хаос. Докато японците  виждаш само ужасът в очите им. Питам се с какво го заслужиха? Много тежък урок им се падна.

# 635
  • в сърцето на един мъж...
Снощи по една от немските телевизии даваха филм за Япония - даваха репортажни кадри от най-силно засегнатите райони. Не знам как са тренирани хората, но това да се тресе и ти да стоиш на стола си е просто невероятно... Дадоха премиера, в парламента, всички стояха и чакаха да спре, след това без паника, без викове леко и тихо излязоха... Впечатли ме това, че собственик на малък бизнес, с 50 работници, обикаля руините и търси хората си. Чела съм, че фирмите в Япония са на принципа на семейство, но не вярвах, че е толкова силно, наистина. Човекът беше открил 25 от работниците си и търсеше останалите. Всеки ден той ходи да помага на спасителите. Надявам се искрено да открие и останалите 25. Praynig
Дадоха театър - имало представление, затрупани хора и никой не е мръднал от мястото, а са останали да помагат докато дойдат спасителите. Възхитена съм от всичко, което ни показват, от силата, от стоицизма, от дисциплината на тези хора!
Надявам се да няма повече трусове, да се оправят и наистина да се възстановят бързо. Надявам се наистина да няма толкова много жертви Praynig
От скоро започна изграждането на Обществени съвети за българите зад граница - ето малко информация за тези, които са в Япония - има българки, които са готови да помагат на място, да предложат подслон. Информацията тук На тази страница може да се открият важни телефони, а също така и какво се препоръчва да се прави в създадената ситуация. Добавени са различни линкове. Надявам се да е от помощ на всички сънародници в Япония Hug

# 636
Снощи по една от немските телевизии даваха филм за Япония - даваха репортажни кадри от най-силно засегнатите райони. Не знам как са тренирани хората, но това да се тресе и ти да стоиш на стола си е просто невероятно... Дадоха премиера, в парламента, всички стояха и чакаха да спре, след това без паника, без викове леко и тихо излязоха... Впечатли ме това, че собственик на малък бизнес, с 50 работници, обикаля руините и търси хората си. Чела съм, че фирмите в Япония са на принципа на семейство, но не вярвах, че е толкова силно, наистина. Човекът беше открил 25 от работниците си и търсеше останалите. Всеки ден той ходи да помага на спасителите. Надявам се искрено да открие и останалите 25. Praynig
Дадоха театър - имало представление, затрупани хора и никой не е мръднал от мястото, а са останали да помагат докато дойдат спасителите. Възхитена съм от всичко, което ни показват, от силата, от стоицизма, от дисциплината на тези хора!

И още много,много примери...Ох, толкова години тук се оплаквам от способността на японците да се разбират без думи,а сега се ядосвам ужасно от неспособността на българите да го правят. Това, което си казвам с японците с един поглед и три думи няма как да го изпиша и в роман...а и да го направя пак няма кой да го разбере...

Ощедве семейства идват у нас.

Ще се оправим!  Hug

# 637
  • в сърцето на един мъж...
Самурайка Hug Дано всичко се нареди безпроблемно Praynig
Не знам видя ли линка - надявам се да ви е от помощ.
http://www.eurochicago.com/2011/03/yaponiya-2011-i-balgarite-tam/

# 638
Самурайка, по тукашната телевизия съобщиха за 4300 загинали и 8600 изчезнали.
Така ли е, или цифрата е по-голяма - за съжаление Sad

# 639
Молитва за Япония от Паулу Коелю

Господи, пази наша...та планета, защото ние живеем тук, и тук съжителстваме с нашите трагедии.

Нека онова, което всеки ден съграждаме, да бъде резултат от най-доброто, което носим в себе си.

Дай ни кураж, за да можем да възстановим онова, което бе разрушено, да можем да си върнем онова, което бе загубено, да можем да се примирим с онова, което загубихме завинаги.

Дай ни кураж да гледаме напред, никога да не гледаме назад, и не позволявай на душата ни да се обезкуражава.

Господи, вдъхни ни ентусиазъм, защото Ентусиазмът ни дава увереност, че можем всичко, ако сме всецяло отдадени на онова, което правим.

Господи, нека Земята продължи да превръща семената в жито, нека ние да продължим да правим от житото хляб. Не ни оставяй в самота. Имай състрадание към нас, Господи! Защото често си мислим, че сме облечени, когато всъщност сме голи.

Не забравяй да проявиш милостта си към нашите приятели в Япония, които сега ни учат какво означава Кураж, Реконструкция, Солидарност и Ентусиазъм. Амин!

Милостиви Господи! Смирено те моля за твоето небесно благоволение. Моля те, избави Япония от нейните страдания.

От хората, които съм срещал там, съм видял само добрина, уважение и искрено приятелство.

Господи, избърши сълзите на тези, които плачат, вдъхни сили на онези, които умират, и дай надежда на онези, които я губят. Моля те за всевишната ти милост в това време на велико отстъпление.

We pray for Japan
Lord, protect our planet, because we live here, and here we dwell with our daily tragedies.

May our daily reconstruction be the result of the very best that we carry within us.
Give us the courage
to be able to reconstruct what was destroyed
to be able to recover what was lost
to be able to accept what was gone forever.
May you give us courage to look ahead,
may we never look back nor allow our soul to be discouraged.

Lord, give us enthusiasm, because Enthusiasm reaffirms to us that everything is possible, as long as we are totally committed to what we are doing.

Lord, may the Earth continue to transform seeds into wheat, may we continue to transmute wheat into bread. Do not leave us in solitude.

Have compassion on us, Lord. For we often think we are dressed when we are naked.

Do not forget, in your mercy, our friends in Japan, who are now teaching us the meaning of Courage, Reconstruction, Solidarity and Enthusiasm.
Amen

# 640
Само едно нещо и липсва на тази молитва - покаяние...
Самурайка, кураж!  Hug  Hug

# 641
  • На остров
Самурайка кураж и от мен толкова е страшно, моля се за Вас и за целия японски народ..Вие мислите ли да се връщате или за сега сте там...

# 642
Снощи имаше прекрасен концерт "Латиноамериканска нощ" на Пловдивската филхармония. Диригентът Алексей Измирлиев посвети едно от произведенията на японците, които сега преживяват едни от най-страшните си дни  Hug
   Знам, че японците са едни от най-големите ценители на класическата музика в света  Peace
   Самурайка, аз снощи за пръв път чух тази пиеса на Пиацола и ми се прииска да можеше да си там, да "чуеш" притихналата зала, пукаща се по шевовете от публика и прекрасната музика със заглавие "Oblivion"/ забрава, забвение/- дано ви забрави злото и вие него бързо  Peace  

http://www.youtube.com/watch?v=0BLVLFzVF6M

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 13:37 от Clivia

# 643
Снощи имаше прекрасен концерт "Латиноамериканска нощ" на Пловдивската филхармония. Диригентът Алексей Измирлиев посвети едно от произведенията на японците, които сега преживяват едни от най-страшните си дни  Hug
   Знам, че японците са едни от най-големите ценители на класическата музика в света  Peace
   Самурайка, аз снощи за пръв път чух тази пиеса на Пиацола и ми се прииска да можеше да си там, да "чуеш" притихналата зала, пукаща се по шевовете от публика и прекрасната музика със заглавие "Oblivion"/ забрава, забвение/- дано ви забрави злото и вие него бързо  Peace  

http://www.youtube.com/watch?v=0BLVLFzVF6M

Много красиво!

# 644
  • Враца
Чу се , че ще идват Японци в България.
Искам да приютя безвъзмездно едно семейство.
Имам вила, която е свободна в момента.
С кого трябва да се свържа?

Общи условия

Активация на акаунт