Япония

• 267 298
  • 1 666
  •   1
Отговори
# 645
Самурайка, сетих се за теб и за тази темичка. Много прегръдки и кураж!  Hug

# 646
vmarinska, прекрасна вила! Възхитена съм.   bouquet

Извинете за офф-а ама не се сдържах!

# 647
Аз също съм вдъхновена от идеята за предоставяне на дом на японците (не че имам много място и финансова възможност  Sad), но още никой не е потвърдил, че те ще започнат да идват в България. Предполагам, че ще се разчуе бързо, ако това се случи, не само на теория. И все пак ме гложди мисълта, ако това се случи с какво ще ги храним, при положение, че познават само киселото ни мляко, а не всеки има възможност да купува японски продукти  Rolling Eyes

# 648
Това да предложим на японци да дойдат в Бг и да се заселят в изоставените ни села се говори навсякъде в нета. Чудя се на хората... Rolling Eyesнаистина ли вярвате, че ще дойдат??? Rolling Eyes Shocked Тези хора ще построят страната си отново след няколко години, ще съумеят мисля да изчистят и природата си, но у нас няма да дойдат. Надявам се поне, че на малоумниците, които ни управляват в момента, няма да им хрумне да се поведат по такива призиви и официално да отправят такава покана, защото после не знам как ще отказват на други, не дотам желани "гости" да се заселят у нас. Стига сте писали глупости, ако обичате...! Naughty

П.П.vmarinska, а би ли предоставила вилата си на някое семейство бежанци от Африка, защото такива е по-вероятно да тръгнат към Европа?

# 649
  • Враца
Искам Япончета ..... възхищавам се на тази нация  bowuu
И ако има нужда да бъдат заселявани тук, то аз безвъзмездно предоставям вилата, това исках да кажа.
За някой ако са глупости,
за мен варианта да помогна не е глупост.
Предлагам си услугите - това е .
Няма корист, няма нищо в предложението ми.

# 650
Чудя се на хората... Rolling Eyesнаистина ли вярвате, че ще дойдат??? Rolling Eyes Shocked
И аз много се чудя на такива призиви, преди няколко дни четох, че някакьв кмет на ломско село предлагал изоставените кьщи в селото си на японците, веднага можел да прибере 400-500 човека ooooh! Браво за гостоприемството, но е толкова нереално....Това, че им се е случило нещастие на хората не значи, че сега ще се грабнат на кьдето им видят очите, за да вегитират някьде на противоположния край на планетата. Все пак не става вьпрос да отидеш 2 седмици някьде да се разсееш, а да живееш там. И какво ще правят тези японци в Бьлгария? Ще работят? какво? Може би пьрво ще трябва да си построят фабрики, те поне могат....може пьк и това да е скритата надежда на някои кметове и прочее управници Rolling Eyes да заселим дьржавата с японци, пьк белким се оправят, а и ние покрай тях...
Едно е да предложиш подслон на някой от сьседна дьржава и сьвсем друго на 10-12 хил. км...

# 651
Абсолютна смешка, която не знам чия умна глава успя да роди.
Може би трябваше да е нещо от рода - Да накажем японците с покана за живот у нас Shocked
Изобщо не ми се коментира дори Stop
Дори и в разрушена Япония под угроза от радиация са 100 пъти по-добре, от което и да е забравено българско село................................ Confused

Вили
- не към теб е моето изказване, а към абсурдната идея за Японци в БГ. След време дай Боже всичко да се размине, това ще остане като някакъв нов виц в пространството Wink

# 652
  • Враца
Сега, аз също смятам, че е нереално и абсурдно,
но ако има и доза истина в това нещо,
исках да се знае , че съм в готовност.
Аси   bouquet

# 653
  • На земята, която е всъщност звезда.
Абсолютна смешка, която не знам чия умна глава успя да роди.
Може би трябваше да е нещо от рода - Да накажем японците с покана за живот у нас Shocked
Изобщо не ми се коментира дори Stop
Дори и в разрушена Япония под угроза от радиация са 100 пъти по-добре, от което и да е забравено българско село................................ Confused

Вили
- не към теб е моето изказване, а към абсурдната идея за Японци в БГ. След време дай Боже всичко да се размине, това ще остане като някакъв нов виц в пространството Wink

Joy

Все едно някой, останал без дом /напр. след пожар/ в България, да се засели в афганистанско или индийско село.  Shocked

# 654
Не става въпрос само за останали без дом, най-вече става въпрос за радиацията.
   Иначе наистина звучи смешно и не вярвам да стане  Peace
   Асинка, обичам забравени български села и ги намирам за 100 пъти по-привлекателни пред реалността в момента в някои части на Япония  Peace

# 655
 Асинка, обичам забравени български села и ги намирам за 100 пъти по-привлекателни пред реалността в момента в някои части на Япония  Peace

чудесно!Селският туризъм има нужда да се развива у нас. Но това е съвсем друга тема.
Нищо общо няма със заселване на хора от нация свикнала да живее по правила и в съвсем различни условия на подобно място. Едно е да отидеш на разходка за ден-два в Ковачевица, съвсем друго е това, за което става дума и да не изместваме темата, нали?

ето нещо любопитно и интересно:
http://profit.bg/news.php?id=76987

Последна редакция: пн, 21 мар 2011, 15:38 от Asinka

# 656
Според мен не става дума за заселване тук или поне на мен не ми е минало през ума, а ако имат нужда от помощ да е временно решение да дойдат. От една страна е наистина смешно това да стане, но от друга мисля, че хората само изразяват съпричастността си към японците и готовността си да помогнат. Смешно е, че японците може да решат да дойдат, но не е смешно, това че сме човечни. Много имаме да учим от тях, наистина!

# 657
Наистина има много да учим от японците. Например,че потъващият кораб не се изоставя веднага от хората, а от представители на други биологични видове. Сигурна съм, че японците няма да хукнат никъде, защото ще предпочетат да работят, за да могат да изправят държавата си на крака по-бързо, а там работа ще им бол Tired Хората р а б о т я т, защото огромната трагедия, която ги връхлетя едва ли намират за достатъчна причина, че да приемат да си почиват някъде неопределено време, докато някой друг/кой ли да е той?/ им превърне отново земята в място, подходящо за обитаване. Това те ще си го свършат и то без да се помайват и да си почиват тук-там по света. Различен манталитет, това е просто...Човечността е хубаво нещо, особено когато е гарнирана и с известна способност за трезва преценка на хората и ситуациите. За японците аз лично съм оптимист Simple Smile Въпреки радиацията.

# 658
  • Калгари, Канада
Не знам как се пренесоха разговорите за заселване на японци в БГ и в тази тема, предлагам да не се обсъждат глупости в тази тема. Аз самата го подхвърлих в една друга тема на майтап /изобщо не съм знаела, че и кметове в БГ села мислели и то сериозно по въпроса/, но да спамим именно тази тема е абсурдно.
Смятам, че японците ценят и обичат родината си и не биха я напуснали. Но гледам, че и в другата тема хората са взели на сериозно думите ми, а не би трябвало. Явно реално погледнато хората са фантазьори. Прекланям се пред японците и тяхната сплотеност. И се моля да се свърши вече с бедствията  Praynig

# 659
Няма да се учудя, ако дойдат японци в България временно (малко вероятно). България има прекрасна природа и климат, а и до колкото ми е известно, японците обичат България. Вие имате един поглед върху нещата, те друг. Японците умеят да видят красивото дори в една песъчинка, за разлика от масата българи. Недейте да отписвате красотата на България, природата ни е прекрасна, народа ни е сгрешен. Със сигурност не можем да се сравняваме с Афганистан или Индия Simple Smile

Много се възхищавам на хора които са готови и имат възможност да подадат ръка в такъв момент   bouquet

Що се отнася до веселата статия пусната от Asinka:
Цитат
Филантропията на мафията е странна, като се има предвид, че основните приходи за якудза идват от рекет, изнудване и измами.
В кръга на шегата, нали после ще трябва да има от кого пак да събират рекет Grinning

Общи условия

Активация на акаунт