Япония

• 267 335
  • 1 666
  •   1
Отговори
# 660
  • На земята, която е всъщност звезда.
Наистина има много да учим от японците. Например,че потъващият кораб не се изоставя веднага от хората, а от представители на други биологични видове. Сигурна съм, че японците няма да хукнат никъде, защото ще предпочетат да работят, за да могат да изправят държавата си на крака по-бързо, а там работа ще им бол Tired Хората р а б о т я т, защото огромната трагедия, която ги връхлетя едва ли намират за достатъчна причина, че да приемат да си почиват някъде неопределено време, докато някой друг/кой ли да е той?/ им превърне отново земята в място, подходящо за обитаване. Това те ще си го свършат и то без да се помайват и да си почиват тук-там по света. Различен манталитет, това е просто...Човечността е хубаво нещо, особено когато е гарнирана и с известна способност за трезва преценка на хората и ситуациите. За японците аз лично съм оптимист Simple Smile Въпреки радиацията.

Peace

# 661

От ляво е пътя, раzруШен от бедствията на 11 март, от дясно е съЩият път пуснат в експлоатация на 23 март. Строителните работи са zапочнали на 17 март и само zа Шест дена японците са оправили таzи раzвалина. Невероятно. Респект!!!!

Иzточника

Последна редакция: пт, 25 мар 2011, 19:52 от Котарана

# 662
Нереално ми изглежда,но ако е наистина достоверно инфо,мога само да кажа едно : Уааауу.

# 663
Добавих иzточника на информация, наистина иzглежда невероятно, но теzи хора са от друга планета явно zа тях няма невъzможни неЩа.

# 664
  • забравих си мисълта...
И в австрийските новини го има това, в Kronenzeitung го четох. Аз го намирам за възможно щом става дума за японците. Ако се отнасяше до BG, колкото и да ме боли да го призная, щях да го приема за порeдния виц.

http://www.krone.at/Welt/Japan_Highway_nur_6_Tage_nach_Beben_wie … atur-Story-252895

# 665
Нереално ми изглежда,но ако е наистина достоверно инфо,мога само да кажа едно : Уааауу.

Във Фейсбук видях и тази:

лявата снимка е едно и също място.
Според мен може и да не е лъжа, ако това е главен път и важен,  първо него ще оправят.

(докато писах го показаха в репортаж по телевизията това място, било част от автострада)

Последна редакция: пт, 25 мар 2011, 21:15 от 10 c's

# 666
  • в света на неограничените измерения
Ако се отнасяше до BG, колкото и да ме боли да го призная, щях да го приема за порeдния виц.

А ако се отнасяше до Австрия как щеше да го приемеш?  А..?

Да не разваляме хубавата тема с ненужни квалификации.

# 667
  • забравих си мисълта...
Ако се отнасяше до BG, колкото и да ме боли да го призная, щях да го приема за порeдния виц.

А ако се отнасяше до Австрия как щеше да го приемеш?  А..?

Да не разваляме хубавата тема с ненужни квалификации.

Не съм на мнение, че я разваляме! За Австрия също не бих се учудила, след като питаш!

# 668
 Да, ефектно е, но ако се замислите, ако това е важна транспортна артерия много ясно, че първо нея ще оправят, независимо от страната, в Бг също щяха веднага да го оправят, за да се възстанови трафика, по пътя  сигурно сега им е важно да пътуват камиони, които да доставят важни неща.

това, което ме впечатлява на тези снимки е не толкова, че са оправили участъка от магистралата, а че са и насадили храстчета за красота... Heart Eyes

# 669
  • На земята, която е всъщност звезда.

От ляво е пътя, раzруШен от бедствията на 11 март, от дясно е съЩият път пуснат в експлоатация на 23 март. Строителните работи са zапочнали на 17 март и само zа Шест дена японците са оправили таzи раzвалина. Невероятно. Респект!!!!

Иzточника

Яяяяя, да не би Бойко да е помагал там, той е много печен в тези работи.  Laughing

# 670
 Mr. Green със сигурност той е в центъра на озеленяването поне:))
"Всеки може да направи разликата - цветенце, кашпи, шумозаглушители”...http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=690595

# 671
  • София
Включвам се само да кажа, че много се радвам да видя, че вече се пише и в тази тема, а не само в "кризисната". Надявам се, че нещата се оправят и връщат по местата си. Hug Самурайка, от самото начало на темата ти симпатизирам, но откакто започнаха проблемите в Япония, започнах наистина да ти се възхищавам! Hug  bouquet

# 672
тя кризисната тема е за освидетелстване вече Rolling Eyes

кога пак ще си говорим за Япония, след разказа за кимоното удари цунами-то и ...

# 673
  • София
Ами нека започнем Grinning. Аз например се интересувам от положението на жената в Япония - в културно-исторически план. В Япония никога не са били християни и виждаме, че това до някъде се е отразило на отношението им към секса и връзките. Интересно ми е дали се е отразило и на начина, по който се възприемат половете и половите роли. Интересува ме както в по-далечното минало, така и в съвремието. Понеже в последно време се интересувам от историята на феминизма, интересно ми е японките еманципирани ли са и в какво отношение - и по какво се отличават от западните си посестрими. Една приятелка например ми разказваше, че в Япония е имало и жени-самураи, биели са се наравно с мъжете. Също така, че мъжът давал парите си на жена си и тя се разполагала с цялото им "имане", движела сметките и т.н. (Това го е чела в "Шогун" де, не знам до колко е достоверно). На пръв поглед японките изглеждат доста хрисими, женствени, нежни, а същевременно чувам някакви доста разкрепостени истории. Някой в тази тема (май Самурайка беше) разказваше, че била чула в метрото жена да предлага секс на колегата си най-непринудено и това да се възприема като съвсем нормално, а не нещо шокиращо. Та, ще се радвам, ако някой внесе светлина по въпроса. Sunglasses

# 674
ето какво съм си приготвила да гледам утре  Heart Eyes

За филма: През 1908 г. френският банкер и филантроп Албер Кан решава да вложи част от личното си състояние в може би най-амбициозния проект в историята на фотографията. Убеден, че така ще допринесе за по-голямото разбирателство между народите, той създава наречения от него „Архив на планетата” и за целта наема цяла армия от фотографи, снабдява ги с най-модерната за онова време техника (за първите цветни снимки) и през следващите 20 години ги изпраща да снимат живота на местните жители в повече от 50 страни в света. Колекцията на Албер Кан се състои от 72 000 фотографии, които днес се съхраняват в музея му в Париж.
http://www.easternspirit.org/forum/index.php?showtopic=2808

ще споделя впечатления после.

Общи условия

Активация на акаунт