The Amber Plan - за издирване на изчезнало дете.

• 11 490
  • 105
  •   1
Отговори
# 60
  • София

Ново пет ( нерегистриран )
30.08.2010 09:52

А няма ли да почнат да задържат айдуците, например дебчиите. Шофьорът най-добре да си гледа пътя и да следи движението, а не да се озърта за този или онзи, че иначе ще станат големи бели.

Този коментар в линка на Тайна ме ообърка тотално!Възможно ли е някой да не осъзнава света около себе си до толкова, че да пише и по-лошото- да мисли  подобни безумия?!?
Това е някой пубер!Един родител не би могъл да напише това!

# 61
Нямам Фейсбук, но следя липсва.ком в туитър  Peace
Дай линк, моля.

# 62
# 63
  • Варна
Нямам Фейсбук, но следя липсва.ком в туитър  Peace
Дай линк, моля.

Заповядай http://twitter.com/lipsva

# 64
Идеята този план да се внедри и у нас е отлична.Подкрепям тук и във ФБ и ще поканя всички мои приятели.

# 65
  • Beyond the Frontiers
Идеята е добра.  Peace

# 66
Информация за Гърция:

AMBER ALERT HELLAS- абонати на мобилните оператори COSMOTE, VODAFONE, WIND се регистрират с SMS тлф 1056 (0,10€/SMS), след което получават потвърдителен SMS. В случай на активиране на AMBER ALERT HELLAS всеки регистриран получава описание на изчезналото дете. В системата участват 41 организации в Гърция – 11 министерства, летище „Е. Венизелос” – Атина , летище „Македония” в Солун, летище”Никос Казандзакис”-Ираклио на остров Крит, атинското метро, въздухоплавателни компании, радиа, интернет-портали, телевизии – те прекъсват програмите си за представяне на информация/данни за изчезналото дете. В издирването се включват и доброволни организации - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ, ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ.
В Гърция програмата е въведена официално на 26 май 2007 – Световния ден на изчезналите деца. Подготовката за въвеждане на програмата е отнела една година. Идеята е инициирана от организацията ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ- "Усмивката на детето".
Определението „изчезнало дете” се отнася до деца, чиито родители нямат връзка с детето и то е:
-на малка възраст;
-има признаци, че детето е в опасност;
-има подозрения за отвличане;
-има доказателства за отвличане от чуждо лице (под „чуждо” при някои обстоятелства може да се разбира и роднина);
-има доказателства, че детето е в опасност
-когато детето е със сериозни здравословни проблеми.
През 2008 г. и 2009 г. в Гърция са открити 90% от изчезналите деца.

AMBER ALERT- Εξαφάνισ  … #953;ού
Hug

# 67
  • София
Направо съм изумена от слабата активност в темата  Shocked

Аз също я чета, включила съм се към групата във ФБ, предполагам, че много хора са така. Peace

И аз така. Peace

# 68
Лошото е, че в този сайт постната информация очевидно не се проверява.  Confused
Вчера им писах за изчезнало преди 15 години детенце от приятелско семейство. Тогава детето беше на 7 годинки.
За съжаление нито помня точната дата, нито дори година и съм го написала - че годината, която посочвам е само условна /защото се изисква от системата/. По стечение на обстоятелствата не мога да се обадя на родителите и да ги попитам. Нямам им координатите. Майка ми контактуваше с тях, а тя почина.
И сега в сайта излиза дата на изчезване на детето, която е неправилна!
Мисля, че децата на 7 годинки изчезнали без следа не са толкова много. Може да се провери в МВР за повече инфо. Очевидно от този сайт нямат връзка с МВР. Публикува се постнатия от потребителя текст, както си е, без изменения. Не звучи сериозно. Утре някои лапета могат да почнат да се кодошат едно с друго и да си постват снимките в сайта като изчезнали. Thinking

Сега ще ги помоля да изтрият информацията за детето, защото е заблуждаваща. Реагирах прибързано вчера - чух за сайта и веднага им писах. Но не трябваше.

# 69
  • UK
http://www.findmadeleine.com/updates/index.html
това за Англия, ако не е постнато вече

# 70
Жаве - не се притеснявай. Понякога в такива забравени случаи е важното да се ровичка, защото не се знае от къде ще изскочи зайчето. А че тези дето трябва да четат тези сайтове не ги четат е много лошо... и е истина! Но надеждата умира последна!

# 71
  • под дъгата
Добра инициатива, едно рамо и от мен!

# 72
Чак сега попаднах случайно на тази тема.
Идеята е прекрасна.

# 73
Чудесна идея.
Мисля, че телевизията може да бъде от полза, излъчвайки няколко минутен клип със снимки и кратко описание на изчезналите, с телефони за връзка или линк за подробна информация. Все ми се струва, че така ще достигне до повече хора. Естествено трябва да съществува и съгласуваност между полиция и медии, а не както каза някой по-горе да се пълни с тийнейджърски "бъзици".

# 74
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=540131.0
Ако някой не е видял все още темата за Андрей.

Общи условия

Активация на акаунт