Плажове за бедни и богати

• 11 507
  • 194
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
За мен цялата работа с плажовете е криво разбрана. Не може да очакваш спокойствието на Бора Бора на плажа в Слънчев Бряг. Просто сравнение без да го базирам на факти.Също и бедни/богати. Безумие си е. От друга страна сега концесионерите също създават проблеми, не ми иде на ум какво ще се случи ако плажовете станат частни. Странни птици са българите.
Като искам спокоен плаж отиван на Аркутино или на друг такъв залив. Не карам да ми отцепят ивицата в Созопол.

# 91
Трябва да се потдържа разликата в стандарта, да има стимули да се пънеш да забогатееш.
Стремежът към забогатяване е движеща сила на прогреса и т.н.
Плажовете за богати си ги представям заградени с мрежа и бодлива тел, вишки с яки момчета с пушки-помпи, и надпис пред входа - само за богати с годишен доход над еди колко си лева.
Навътре в морето пак ще е с мрежа, защото маже някой прошляк да се премъкне по или под вода.
Интересно, депутатите, като са обсъждали въпроса в народното събрание, дали първо са дефинирали понятията плаж за бедни и плаж за богати.

# 92
...дали първо са дефинирали понятията плаж за бедни и плаж за богати...
                               Както споменах, става дума за категоризация.

# 93
Трябва да се потдържа разликата в стандарта, да има стимули да се пънеш да забогатееш.
Стремежът към забогатяване е движеща сила на прогреса и т.н.
Плажовете за богати си ги представям заградени с мрежа и бодлива тел, вишки с яки момчета с пушки-помпи, и надпис пред входа - само за богати с годишен доход над еди колко си лева.
Навътре в морето пак ще е с мрежа, защото маже някой прошляк да се премъкне по или под вода.
Интересно, депутатите, като са обсъждали въпроса в народното събрание, дали първо са дефинирали понятията плаж за бедни и плаж за богати.

Шегуваш се ти, ама на мъжа ми подобно нещо му се случи преди две години на Шабла. Плувал си той и видял някакъв як плаж и на него само две мадами - под луксозно чадърче и пият коктейли. Разбира се, тръгнал да провери каква е тая работа и не може ли и той да вземе участие в партито. На излизане от водата го пресрещнали двама с автомати и му искали паспорта. Не знам откъде точно са очаквали да си го извади...

Та целият тоя плаж беше точно така - заграден с бодлива тел и пазен от въоръжена охрана. Оказа се, че е на станцията на Министерски съвет или нещо такова. Явно те имат право да си заграждат плажовете?

# 94
  • гр. Шумен
Мнооого се съмнявам, че мнозина ще отидат на такива плажове. И не защото няма богати. Току виж, покрай момчетата с пушките застанал данъчен и после мераклията може да пише някъде "именувам се"...
Сериозно, спорът поначало за такива плажове тръгна от конфликта на кметъла Цонко от Каварна със олигарха-задник БАнев и един друг кмет се изцепи, че било добре така и така... Лакърдии отвсякъде, защото по закон плажовете в България са само обществени и частни такива не са разрешени (докато някой не промени закона де).
Всъщност не би било зле да се регламентират тия неща, защото сега както всяко неразрешено нещо, съществуват неофициално.

# 95
Ами аз през соца така се озовах на плажа на резиденция Евксиноград, че даже и бях си набрал смокини.
Изритаха ме много бързо, много ефективно. Дори не бях видял някаква табела или забранителни знаци. Двама се появиха от нищото, като че ли са ме дебнали в храстите. Просто си щъках по брега на морето - де през водата, де по скалите.

Мнооого се съмнявам, че мнозина ще отидат на такива плажове. И не защото няма богати. Току виж, покрай момчетата с пушките застанал данъчен и после мераклията може да пише някъде "именувам се"...

Като открият такъв плаж, Марадона ще е там.
Това за данъчните - забрави. Парите и властта са срастват все повече, няма начин.

# 96
...
Та целият тоя плаж беше точно така - заграден с бодлива тел и пазен от въоръжена охрана. Оказа се, че е на станцията на Министерски съвет или нещо такова. Явно те имат право да си заграждат плажовете?

Резиденциите са така Peace И на Евксиноград е същото.

# 97
  • София
Снощи по новините някой коментираше,
че няма начин Президента и най-висшите управляващи
примерно да плажуват на обществен плаж  Thinking
Да си имаме уважението все пак  Wink

# 98
Снощи по новините някой коментираше,
че няма начин Президента и най-висшите управляващи
примерно да плажуват на обществен плаж  Thinking
Да си имаме уважението все пак  Wink

Те едва ли имат желание да го правя...в България. Wink

# 99
Имат и го правят при това за жълти стотинки.

# 100
  • София
Имат и го правят при това за жълти стотинки.

Направо за без пари  Wink

# 101
Еми не змам, аз досега не съм виждала никой известен на плажа...явно не ходя където е за богати... Joy

# 102
Еми не змам, аз досега не съм виждала никой известен на плажа...явно не ходя където е за богати... Joy

За политици или за "звезди" говорим?
Политиците си ходят на море у нас, но да, няма как да плажуваш с тях, ако не ходиш на станциите на МС или в някоя резиденция.
Родният хайлайф почива в България. Не знам къде ти ходиш на море, но в три-четири модни курорта е пълно с певачки, манекенки.....

# 103
Политици, звезди все едно...не съм виждала нищо подобно...на плажа... Crossing Arms
Тази година бяхме във Варна...св.Константин и Елена...ходихме на Златни пясъци и един ден на Албена...
По принцип ходим в Несебър или Слънчев бряг...
Може би не съм наблюдателна, или просто не улучвам момента... Simple Smile

# 104
Разликата между Слънчев бряг и Евксиноград е от земята до небето.

Общи условия

Активация на акаунт