Тайната на дългата и здрава коса - 79

• 96 642
  • 749
  •   2
Отговори
# 480
Мис Нели, е това не значи все пак да не предприемам никакви мерки! Че то без коса ще остана!  Shocked Ако не помогне, то поне няма да навреди, нали?

Може ли някой да даде отговор поне за нещо за ускорено падане на боя?  newsm78

# 481
Мерси много за отговорите  Hug Мисля засега да пробвам или този с дива роза, или да се отбия в магазин Зара да ми препоръчат нещо малко по-сериозно. =) Ще видим резултата и тогава ще се ориентирам към по- високия клас козметика.

В Зара има само нисък до среден клас бои и козметика за коса

# 482
  • София
Мили момичета искрено се надявам да ме посъветвате как да постъпя в тази идиотска ситуация в която сама се вкарах Embarassed ooooh! Cry!
Към настоящия момент съм руса, но желая да си върна естествения цвят на косата и да спра вече с тези простотии да се боядисвам и какво ли не още.Мислех си да се боядисам примерно тъмно кестеняво и да не я пипам повече. Но не зная към каква боя да се насоча за да не повредя вече изтънената и почваща да се къса в краищата коса.
От дни чета разни теми във форума и като гледам как някой са си повредили косите ме хвана яко шубето. За това първо реших да питам с риск да досадя на някой и тогава да правя каквото и да било простотии.
Мога ли да използвам някоя от безамонячните бои или да се намажа с друга но по- щадяща косата боя?Офффффф зор зор докато стана руса сега ще е зор докато се отърва от него без да си повредя косата #Cussing out
Моля дайте съвет че ми изпуши вече главата от чудене какво да правя Praynig Praynig Praynig

# 483
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
MIRIG  нали ти е ясно че с1-2 боядисвания няма да стане защото в/у русото боята бързо пада след първото боядисване ще изглежда страшно но след всяко миене цвета ще придобива по-добър цвят относно амон, или безамон, питай някой фризьор  незнам  защото си мисля че безамон, няма да има добро покритие не съм компетентна относно боите

# 484
  • София
Да знаеш направо ми се реве от моята тъпотия #2gunfire
Особено след последното боядисване  когато скалпа ми стана на ранички, твърдо реших да приключа вече с експериментите върху косата си за да не остана без нея ooooh!.
Обмислях вариант да се намажа с нещо по-тъмничко за да може дори и да с отмива пак да остане нещичко.Дали ще се получи newsm78?

# 485
  • Somewhere far away
Според мен също ббързош..защо не изчакаш няколко месеца за да падне поне малко русото, а и не е добре косата да се боядисва толкова скоро след последното ти боядисвана... Много ще и дойде натоварването и третирането Peace

# 486
Обмислях вариант да се намажа с нещо по-тъмничко за да може дори и да с отмива пак да остане нещичко.Дали ще се получи newsm78?
След като се бях изрусила и реших да си върна естествения цвят и аз като теб реших да се намажа с нещо по-тъмничко за да може дори и да се отмие, пак да остане нещо, но вместо тъмничко, стана черничко  ooooh! и не успя да падне, а трябваше да го изрежа цялото.
За това, много внимавай с какво се мажеш!

# 487
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
MIRIG СЪС КАКВА МАРКА БОЯ СЕ БОЯДИСА ЧЕ СТАНА ГЛАВАТА НА РАНИЧКИ

# 488
  • София
 С Palette Deluxe 218. Цвета никак не е лош,добре ми стои,но боята ми разказа играта (да не кажа друго) на косата и на скалпа.Сега се мажа с разни маски да я съживя малко и мисля да е вече до тук с боите Naughty

# 489

Може ли някой да даде отговор поне за нещо за ускорено падане на боя?  newsm78

Аз попаднах на това. Имам в предвид щадящо смъкване на боята, че иначе другия път всички го знаем ( обезцветяване), но никак не е за препоръчване ( казвам го от личен опит).

"Изсветляване на косата с мед
Безвреден начин за изсветляване на косата с 1-2 тона. Може да се прилага толкова често, колкото е необходимо – понякога е нужно повече от едно приложение.
Необходими продукти: чист мед, вода (най-добре дестилирана, или слабо минерализирана вода с pH 7), както и чаена лъжичка от едно от следните: смляна канела, кокосово масло, зехтин). Всичко се използва при стайна температура. Точното съотношение е 1:6 (1 с.л. мед към 6 с.л. дестилирана вода, като в зависимост от дължината на косата може да използвате по-голямо количество). Добавете 1 чаена лъжичка канела, или кокосово масло, или зехтин. Нанесете равномерно върху мокра коса (подсушена с хавлия), и задължително покрийте с найлонова шапка или фолио, а отгоре – с хавлиена кърпа. Оставете на косата си за час, а след това измийте обилно с вода.
Как действа? Естественият мед съдържа глюкоза и ензим, синтезиран от пчелите -  glucose oxidase. При подходящи условия  glucose oxidase има способността да произведе хидроген пероксид от глюкозата.
Сам по себе си медът няма как да произведе тази реакция. За да е активен,  glucose oxidase се нуждае от pH от 5.5 до 8.0; pH на неразреден мед обаче е между 3.2 и 4.5 – твърде ниска стойност за активиране на ензима. Друго необходимо условие – наличието на натрий.
Човешката кожа има относително високи стойности на pH и натрий. При контакт на меда с кожата, те активизират ензима glucose oxidase, а той отделя от глюкозата 2% хидроген пероксид- причината за антибактериалните свойства на меда. Тъй като се отделя бавно и е в ниска концентрация, хидроген пероксид, добит от мед, не уврежда косата."

Моята коса е почти черна и искам да стане поне тон по- светла. Приложих метода и не бях оптимист. При боята нямам особен ефект, но там където ми е израснала определено се изсветли. Ако си с по- светъл цвят може да има резултат, но не гарантирам. Не пречи да пробваш.Всичко е индивидуално. И после да споделиш. Може да добавиш и жълтък. Той също издърпва боята

Ако някой знае други щадящи методи, моля да сподели

# 490

Ако някой знае други щадящи методи, моля да сподели

Praynig
И може ли да кажете кои масла свалят боята..тривитаминола, бадемовото масло? За жълтъка и меда вече знам, а нещо друго сваля ли я?

# 491
Предстои ми да започна маската с тривитаминола,досега не съм си правила такава.Имам гъста коса,но извърших престъпление спрямо нея като си позволоих да ми я подстрижат по-късо Cry Cry
Маската с тривитаминола ли е най-добра за по-бързия разтеж на косата? Има ли нещо по-подходящо? Praynig

# 492
  • В полите на Пирин планина
Много пъти сме коментирали, че нещо магическо за бърз растеж няма. В общи линии маските помагат за доброто състояние на косата, но тя расте с 1 - 1.5 см на месец.

# 493
Преди около 3 седмици си купих шампоан и балсам за коса на TIGI - Dumb Blond и съм доволна. Онзи ден като си мих косата реших да си сложа масло от карите. Разтрих го между ръцете и го разнесох от корена до върха на косъма. Косата ми изглежда учудващо добре сега. Преди на втория ден от измиването стоеше суха и твърда. Сега изглежда по-хидратирана. Ще продължа с маслото пък да видим.  Party

# 494
  • Пловдив
Привет!А да предложите нещо за "непокорна" коса...или поне да не стои толкова бухнала след измиване...или евентуално нещо което да действа иправящо???Косата ми е гъста,но си "хваща" каквато посока си иска... Peace

Общи условия

Активация на акаунт