Тайната на дългата и здрава коса - 79

• 96 635
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
Lady Brinne мерси многоо   bouquet

# 646
  • в 1001-та нощ
Здравейте мацуранки,
от преди няколко години започна да ми пада косата (мъжко оплешивяване) .Искам да започна някаква грижа ,ако не да порасне нова ,то поне да се опитам да спра косопада.Зачетох се в темата ,но тъй като е доооооооста дълга ,разбира се не я прочетох цялата,но видях много рецепти.И понеже не съм много наясно коя да изпробвам ,реших да ви помоля за съвет.Дали да е тази описана в темата или има нещо по-актуално?Поинтересувах се дали е имало плешиви хора в родовете на майка ми и баща ми и отговорът е категорично НЕ!Аз ли ще съм първият ...баси  newsm12.Много съм суетен и това ме тормози,все пак съм на 30 не на 60...Помагайте ,че си е...ало мамата.Между другото изпадна ми 1 ампулка прогестерон,ако някой знае рецепта с нея също ще ми свърши работа.Понеже ми е само 1 ,ми се ще да е  за по-дълго ползване,чувал съм ,че се мешало с някакви масла и ставало повече количество ,за да ми стигне за повече време.Еми това са ми терзанията ,  и ако някой помогне ще съм му много благодарен .Има едно виртуално мартини от мен Wink

Привет,

косопадът при мъжете в повечето случаи е хормонално обусловен, под действието на ензима 5 алфа редуктаза – тестостеронът се превръща в дехидротестостерон …. това води до фиброза на космените фоликули – там където е „луковицата” на косъма- от където косъмът се храни и расте – се втвърдява и свива, умалява, косъмът се избутва нагоре и пада, а фоликулът умира- необратимо.

Все още няма категоричен отговор – защо и кога се активира виновния ензим, но има препарати за орален прием и локано приложение, които блокират въпросния инхибитор.

С първите (орален прием ) трябва да се внимава, защото повечето, с малки изключения удрят либидото – осезаемо.
С другите – за локално приложение – няма проблем в това отношение, стига д съдържат въпросното вещество, защото масовите продукти, особено за жени съдържат вещества, които само дразнят скалпа, за да възбуждат кръвообращението и храненето на космените фоликули от скалпа.

И ефект има мезотерапията – инжектиране на препарати локално.

Тази маска не е за твоя проблем.

# 647
изгорените краища могат ли да се оправят с масла или е задължително ножицата??

Както Lady Brinne е писала вече, първо един курс за рехидратация. Ако не е достатъчен, или причината за изгореното е боя, блондор, преса за коса - след рехидратирането интензивна терапия с протеинов реконструктор, който заменя изгорения слой (подробно - в първия пост на темата за професионалната козметика за коса е обяснено) Ако е цъфнало, само ножица.

gibson58 има лекарствени продукти, от които мъжката алопеция се повлиява много добре - почети в гугъл за миноксидил например.  Моя съвет в случая е да не си губиш времето а да се консултираш с лекар за да се установи точния тип. Маските и лосиончетата, които се препоръчват нормално в тази тема наистина действат, но най-често тук се оплакват от сезонен тип косопад, в следствие на диета или стрес(временни състояния) Без да са ти изследваните хормоналните нива не бих мазала прогестерон, все пак това си е хормон, всяка хормонална терапия - само след консултация с лекар!

# 648
gibson58 здравей  Grinning Добре дошъл в темата. Тя е отдавна и наистина е много дълга. В началто й - на първа страница има обобщена информация за маската, която стана първооснова на темата - с Тривитаминол / АДЗЕ /, което представлява витамини за по-гъста козина за овце  Flutter - не се стряскай - на тях им ги бият, а ние ги ползваме като маска за коса  Sunglasses Иначе можеш спокойно да ползваш други масла - например на Икаров са много достъпни като цена и ги има във всяка аптека. Бадемовото масло е може би най-добро за стимулиране на коса, но има и специален Стимулант за коса на Икаров, който е комбинация с няколко масла + етерични таклива. Ще помогнат на бъдещата коса да расте по-здрава и по-плътна. Друго полезно против косопад е Себорал форте. Не искам да ти давам излишни надежди, но е възможно да ти порасне коса, там където е опадала.
Първо благодаря на всички които ми отговориха.Не споменах ,че ходих на лекар за косата и той ми беше казал ,че е от смесен тип,генетично + някакво друго- стрес или нещо подобно,защото има опадане на коса и от двете страни на главата ,но е едвам забележимо.Чувал съм ,че не трябва да се приема на 100% мнението на лекарите в тази област,но незнам дали е така.Бях си изследвал и тестостерона ,който се оказа "към горната граница на нормалното".Затова искам да пробвам всичко възможно за спиране на косопада.
Ще пробвам маската от темата(с онова за овцете Simple Smile ),но да ползвам ли паралелно и Стимуланта за коса на Икаров и маслата със него + себорал форте?Прочетох доста и за миноксидил ,има доста доволни , може и него да пробвам.Само се надявам да няма старнични ефекти.

# 649
  • в 1001-та нощ
От миндоксил са страничните ефекти по отношение на либидото, но само за времето, за което се приема - не са трайни  Peace

# 650
Моми4ета здравеейте!Знам 4е има много за 4етене и това ще направя тази ве4ер,но искам ако може набързо съвет да ми дадете за супер нещастната ми косица.
Имам три косъма на главата си и то хвър4ащи и като памук.Какво да направя ,4е да стане по-гъста и по-тежка и да пада надолу ,а не да е като мек двукосмен облак.Много съм от4аяна.Тривитаминолът ще помогне ли?/Кой шампоан???По принцип все скъи купувам ,ам да ви кажа цената май не  емного определяща...Хининовата вода има ли ефект?Благодаря Cry

# 651
allexa27 хининовата вода е за растеж. Тривитаминолът ще ти помогне..няма човек, който да се е оплакал след като го е ползвал

# 652
Мен ми трябва нещо за растеж и сгъстяване.И просто нещо за о4ове4аване ,4е прили4ам на маймуна.Два косъма разперени на вси4ки страни Cry Cry Cry Cry.Кои са по-добри-Ревалид или Мерц?? CryНямам търпение да опитам с Тривитаминола.Дано и при мен стане 4удо! Cry

# 653
Мен ми трябва нещо за растеж и сгъстяване.И просто нещо за о4ове4аване ,4е прили4ам на маймуна.Два косъма разперени на вси4ки страни Cry Cry Cry Cry.Кои са по-добри-Ревалид или Мерц?? CryНямам търпение да опитам с Тривитаминола.Дано и при мен стане 4удо! Cry
Ще се случи, ще се случи, и аз очаквах резултат още след второто ползване на тривитаминола, но се вижда след малко повече време... Аз след две седмици използване по 2-3 пъти на седмица, може да съм прекалила, но пък видях резултат и за косопада и за растежа, тъй че трябва да си редовна и търпелива Simple Smile
След около седмица пак мисля да си взема тривитаминол и да си правя маската, че както ми порасна малко косичка (бебешки бритон) и си седи така и не расте.. или поне аз не забелязвам... та да започна пак и да продължи растежа и да замяза на нещо Grinning

Иначе имам въпрос дали маската с тривитаминола си съответства със стимуланта за коса на Икаров или поне донякъде? Да знам кое от двете да си взема Simple Smile

# 654

Иначе имам въпрос дали маската с тривитаминола си съответства със стимуланта за коса на Икаров или поне донякъде? Да знам кое от двете да си взема Simple Smile

Тривитаминолът съдържа витамините А, Д3 и Е, а стимуланта съдържа Билкова смес, от бял равнец, коприва и латинка и четири етерични масла - розмариново, лаванулово, бергамотово и иланг - илангово, разтворени в бадемово масло.

# 655
Моми4ета ,а бихте ли ми дали линк към маската с тривитаминола ,4е немога да намеря нищо.Гледам се в огледалото и ми иде да се гръмна.Как искам косата ми пак да е хубава и гъста както преди.....Само гледам жените по улиците и няма по-лоша коса от моята.Даже днес гледах и малките деца в парка ,4е имат по-хубава от моята #Cussing out CryАма аз съм си виновна  с пресите и екстеншъните...Никога пове4е!

# 656
Прочети първия пост на темата  ooooh!

# 657
 Embarassed Embarassed Embarassed PeaceБлагодаря Hug Mr. Green

# 658
  • София
Момичета, препоръчаха ми продукт за body hair за плътност на косата.....Търсих в нета, но ми излиза само един доста скъп продукт. Намира ли се по магазините нещо подобно...или в нета, но на прилична цена....? Ако някой знае ще съм много благодарна!

Взех си проф. продукт - спрей за обем на Роланд и съм много доволна, но искам да пробвам и body hair....

# 659

Според мен Ревалид, защото съдържат аминокиселини, които са най-важни при растежа на косата. Мерц също са добри, при тях има по-ясно изразен върху ноктите. Но за Ревалид имай предвид, че не могат да се пият по всяко време както Мерц, задължително след обилно хранене и то с много вода, защото дразнят стомаха. Един път сглупих и ги пих на гладно и повръщах буквално в офиса ...

Общи условия

Активация на акаунт