Тайната на дългата и здрава коса - 79

• 96 735
  • 749
  •   1
Отговори
# 360

Сега съм откъснала едно листо от алоето на майка ми  Mr. Green и се чудя какво да му добавя и да си го клепна на главата. Четох, че алоето било много подходящо за къдрави коси ( моята е чуплива). Също така укрепва косъма, хидратира и придава блясък. Не съм пробвала до сега, но си мисля, че като имам такъв хубав натурален продукт в къщи, защо да не се възползвам. Мисля да смачкам вътрешността на 1-2 листа алое ( листата са пълни с активно вещество под формата на гел, който бързо се втечнява), да добавя 1 с.л. рициново масло, 1 с.л. бадемово масло и мед, да втрия хубаво в корените и каквото ми остане да добавя глицерин и да го сложа по дължината  newsm78  Нещо такова ми се върти в главата  Laughing  

Tonichka,  щом имаш под ръка листа от алое, мога да ти препоръчам да пробваш и тази маска: http://hennafox.wordpress.com/2009/11/01/%D0%BE%D0%B2%D0%BB%D0%B … 0%BE%D1%81%D0%B0/

Резултатът наистина е забележителен Peace

# 361
  nellira тази маска изглежда много хубава. Ще я направя другия път нея и ще споделя резултата. Още повече, че не се налага премиване на косата, което най ме тормози след използването на разни масла. Това си е един вид балсам с по подсилено подхранващо действие. А да не говорим колко обичам меда като съставка в домашните ми маски. Само мисля да сменя вместо балсам да я объркам с купешката маска за коса. Малко " солен" ще ми излезе бъркоча, но пък важен е резултата все пак.
  Много ти благодаря мила за предложението   Hug  Hug Грехота е да си отглеждаме това прекрасно растение и да не го използвам.

# 362
Започвам да се замислям дали да не си купя алое като растение и да си го отглеждам вкъщи:) След маската  с този гел косата наистина става супер, но вече ми е на привършване, а и малко скъпичък ми идва Confused. Така или иначе,  мисля си, че  пресният гел от растението със сигурност е по-добрата алтернатива Simple Smile Tonichka, непременно пиши за резултата  bouquet

# 363
nellira трябва да знаеш, че алоето се използва в козметиката след 3-тата му година. Това на майка ми е на 7  Wink

# 364
nellira трябва да знаеш, че алоето се използва в козметиката след 3-тата му година. Това на майка ми е на 7  Wink

От поникването или от израстването на определена височина Thinking.

# 365

От поникването. Колко високо ще стане зависи само от това какви грижи е получавало растението, боледувало ли е, измръзвало ли е ( лесно измръзва през зимата поради съдържанието на голямо количество вода ) и т.н.

# 366

От поникването. Колко високо ще стане зависи само от това какви грижи е получавало растението, боледувало ли е, измръзвало ли е ( лесно измръзва през зимата поради съдържанието на голямо количество вода ) и т.н.
Tired
Публикувах си на стената във ФБ "Купувам 3-годишно алое". Сега ще чакам.

# 367
  • в 1001-та нощ
според мен  newsm78 първо почети има ли начин да се разпознае възрастта newsm78 , аз съм имала (но не за тази цел) и нямам такъв спомен и после опитай в Ботаническата на БАН на Южната дъга на Околовръстното и в някой цветарски магазин, форум..., но не с фразата:"Имате ли 3 гоишно алое?", а напримр:"Имате ли алое? Колко е годишно? ....."  Peace

мисля, че с готов гел ще е по-лесно  Peace

# 368
Алена, шегувах се.
И не съм от София. Иначе, ще си потърся 1 цвете.

# 369
  • в 1001-та нощ
 Grinning аз съм гледала няколко алое-та в продължение на 7-8 години, не си спомням по нещо да се познае Wink))) най-добре е да ти го подари, човек, който ги е гледал и те обич - а ти ще върнеш жеста - както прецениш;)))

иначе и на мен са ми искали листа с леебна цел  Peace

# 370
Тази маска ще я пробвам и аз.В мемента съм на остров и тук алоето е като нашите плевели-има го навсякъде и на всяка крачка.На терасата има 3 и мисля едното да го запозная с ножицата  Joy

# 371
  Значи аз не мога да кажа по какво се познава 1-5-15 годишно алое, а просто казвам, че съм чела на няколко места, че младо алое до 3 годишна възраст няма същите лечебни свойства, както по- възрастните растения. И как няма да си знаеш възрастта на цветята. Майка ми гледа над 50 вида и знае всяко едно от къде е, от кога е, кога го е прихванала и приблизително на колко години е. За алоето каза, че е над 7г. със сигурност...

"Алое верата съдържа в себе си над седемдесет и пет подхранващи съставки и двадесет минерала, деветнадесет аминокиселини включително всичките осем основни аминокиселини и единадесет второстепенни, както и дванадесет витамина. Тези витамини включват: A, B1, B6, B12, C и E. Алоето също е известно и със своето свойство да задържа водата."

И още малко инфо за тези които им се чете  Simple Smile

"За здрава и красива коса с Алое Вера       
 Косата има нужда от непрекъснати грижи. Косъмът представлява мъртва тъкан, която не може сама да се възстановява. Външната му обвивка е изградена от 8-9 слоя люспи, които се застъпват като керемиди на покрив. Когато косъмът е здрав, тези кератинови люспи са плътно прилепнали една към друга, а косата е блестяща и копринено мека. Но агресивните шампоани и химическото третиране нарушават структурата на косъма, кератиновите люспи се разтварят, косата губи блясъка си и придобива безжизнен вид.
Животът на един косъм е между три и седем години, затова е напълно естествено всеки ден да губим между 50 и 100 косъма. Повод за притеснение би бил по-силен косопад, за който може да има най-различни причини – от наследствени и хормонални, до емоционални или физически травми, а често косата ни страда и от недостиг на хранителни вещества в организма. Затова, ако искате да имате красива и здрава коса, полезни за вас ще са не само шампоанът с алое и жожоба, но и напитките с алое вера.  Алое вера съдържа коктейл от витамини, минерали и аминокиселини и от векове се използва в грижите за косата. То я заздравява, овлажнява и й придава блясък, като действа еднакво добре на всеки тип коса.
 Естественото рН на aлоето е същото като това на косата и кожата, което предотвратява раздуването и отварянето на кератиновите люспи при измиване с шампоан. То има благотворен ефект при проблеми на скалпа като пърхот, себорея, псориазис и екзема, тъй като балансира омазняването, без да оголва косъма както медицинските шампоани. "

Аз много съм се запалила по това растение и сега докато почивам от тривитаминола съм решила месец- месец и половина, един път в седмицата да си бъркам домашните маски с алое ( ако не го оскубя по- рано. Дано останат малко листета, че майка ми си го гледа толкова време, а аз сега да и го проскубя Mr. Green )

# 372
Въпросче... миналата година по това време много ми падаше косата.. не се чупи, ами направо от корена.. бях си направила маска със зехтин, бадемово масло и жълтък от яйце, използвах и шампоана на Fitoval против косопад и всичко беше добре...
Сега пак си купих шампоана, използвах ампули ревалид, направих си 2 пъти до сега маската с тривитаминол, веднъж добавих кисело мляко и жълтък, втория път само жълтък, без киселото мляко, но ефект никакъв все още. Чудя се дали да си я направя още няколко пъти или направо следващия път да пристъпвам към чесъна? Мисля, че тук четох за него, че има ефект при косопад и растеж на косата и ЗНАМ, че много мирише, ама имам чувството, че ще остана без коса.. и без това е много рядка, само косопад ми липсва Sad Виждам, че има нови малки косъмчета, които се подават за бритон, но косопада не спира Sad
Нещо да препоръчате?

# 373
Tonichka как смяташ точно да го използваш в маска,че и аз имам такова намерение,а ми се струва ,че доста листа трябва да откъсна за да ми стигнат  newsm78

# 374
Имам чувството, че съм влязла във форум за цветя, а не за коса  Joy
Това с алоето мисля да го пробвам, но предпочитам да си закупя готов продукт, че ще ми е жал да гледам едно растение и после да му отрежа листата. Crazy

Като дете, поради липса на хубави продукти за коса и аз си бях мазала косата с чесан Sick Освен, че миришех ужасно в продължение на месеци, полза не видях от това мазане ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт