Тайната на дългата и здрава коса - 79

• 96 637
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
пробвай със спрей-маската на САЙОС за блясък аз нямам точно твоя проблем обаче като се напръскам косата става много мекичка и много лесно се разресва дории и без гребен

# 496
Такаа нека и аз да се включа.  Simple Smile Peace Като начало ще кажа, че от скоро и аз използвам спрейчето за блясък на Syoss и горе-долу съм доволна (все пак е малко рано да го преценявам) също така си купих едно спрейче на Gliss срещу цъфтящи крайща, понеже имам нечовешки проблем с тези цъфнали връхчета  #Cussing out #Crazy ... тъкмо косата ми порасте с 2мм и трябва да ги отрежа, защото в крайщата става като слама (цъфтяща, без блясък, суха ... изобщо с една дума ужасна Sick). От вас разбрах за много хитринки и тайни на хубавата коса и съм много доволна, че съм по-осведомена  Party И преди съм правила разни маски... но направя я един път и зарежа щото виждам, че няма ефект... ама кой да ми каже, че трябва постоянство... та така от тук разбрах за маската с тривитаминола и вече от месец и половина я правя  Simple Smile  СТРАШНО СЪМ ДОВОЛНА!!!  Crazy Party Party Изобщо не преувеличавам, но косата ми няма нищо общо с това, което беше преди - стана блестяща, мека, лесна за разресване и имам нова почти 1см коса  Wink Hug Peace Party Party Party направооо не ми се вярва, но е истина ... щото аз направих една малка грешка щото си отрязах косата и много ми е мъка  Cry Cry Cry и сега се чудя как да порасне. Но все пак мисля че намерих решението  Wink но аз малко я попромених тази маска в последно време- добавих масло от жожоба (четох, че осигурява много тънък силиконов слой около косъма и го предпазва от вредните условия на времето на преси и т.н.) и днес видях че кокосовото масло помага срещу цъфтежите та мисля и него да добавя при следващите маски или да го ползвам отделно веднъж в седмицата  Wink иначе от както сложих жожоба косата ми се изми много по-лесно иначе стоеше малко трудна за миене, но сега е по-добре... изобщо общото състояние на косата ми е чудно за момента, но за да порасте явно ми трябва търпение, което за съжаление не продават в козметичните магазини  Laughing  но по принцип забравих да кажа, че косата ми е изключително щадена от страна на използване на преси и тн, оставям я сама да си съхне не я третирам и гледам да я облекчавам да не ползвам мн препарати, лакове за коса, пяни и тн, щото никога не е била изключително зле и не искам аз да и го причинявам, особено както четох че и от връзването се пречупва косъма от неправилно ресане се получават омазняване на косата и тн и тн.... аа забравих да кажа че и с омазняването се справих  Wink Party но искам да попитам - Когато си измиете косата,след маската, по колко пъти слагате шампоан (че аз много се притеснявам ако сложа повече, даже на съвест ме избие мисля си че съм отмила целия ефект  Cry )? Но без шампоан косата е страхотно мазна просто не се става...мерси предварително

# 497
^ Аз я мия два пъти с шампоан .След това малко купена маска и съм ОК! Simple Smile Правя маската с тривитаминола може би 4-5 пъти , ще продължа.Постригах се и не знам дали е пораснала , не мога да преценя. ( Постригването беше връхчетата де, но все пак .. а и малко изравних  горния с долният слой... ) Трябва да съм търпелива това научих от всичко прочетено до тук . Simple Smile

# 498
EKSTAZY_KN  ТАЗИ МАСКА С ТРИВИТАМИНОЛА КАК Я ПРАВИШ откъде го купуваш колко стоиш

# 499
Значи купувам го от ветеринарна аптека .. май не се пишеше така  Laughing .. както и да е де при нас струва 5.80лв
Моята рецепта е:
2с.л тривитаминол
1с.л бадемово масло
1с.л масло от жожоба
1с.л ракия или др алкохол
1с.л оцет.. газ не слагам че то така и така мирише зле  Laughing
Слагам възможно най-малката найлонка дето намеря, за да направя по-добро запаряване, от горе кърпа, ако не успее да се загрее слагам още една кърпа, стоя 2 часа най-малко и измивам (само с топла вода), не слагам веднага шампоан, поне след още някой час вече на второто миене слагам и то само 1 път (както казах страх ме е да не отмия ефекта) преди като не бях добавила маслото от жожоба много трудно я миех оставаше винаги мазна дори и след 1 път шампоан, но сега с едно масло в повече много лесно се отми  Wink като сложа и кокосовото ще видим  Peace

# 500
Ааа забравих да кажа, че я правя по 3 пъти седмично и за 2 месеца, от както я отрязах е пораснала с около 3см (ползвам маската от малко повече от месец )

# 501
# 502
Тоничка, благодаря за рецептата за изсветляването! Сега остава да намеря и кога да правя И ТАЗИ маска, че нали 2 пъти в седмицата правя с Тривитаминол.  ooooh! Но в него слагам и жълтък и мед, та би трябвало реално да помага и за изсветляването?  newsm78

Аз как правя Тривитаминола:
2 с.л. Тривит.
1 с.л. стимулант за коса на Икаров
1 с.л. кис. мляко
1 с.л. оцет
2 с.л. какао
1 с.л. мед
1 жълтък
2.с.л. еспресо

слагала съм и Амла, но ми свърши.

Стоя 2 часа само с найлонова шапка, тъй като някъде тук четох, че не се загрява??  newsm78 Мия с шампоан Орзен (с бира) и слагам по краищата маска на Орзен (с бира). Косата става невероятна, не ми се отмива ефектът, а е напротив очевиден дори за мъжо.  Whistling

# 503
  • Благоевград

Аз как правя Тривитаминола:
2 с.л. Тривит.
1 с.л. стимулант за коса на Икаров
1 с.л. кис. мляко
1 с.л. оцет
2 с.л. какао
1 с.л. мед
1 жълтък
2.с.л. еспресо

слагала съм и Амла, но ми свърши.

Привет, Бърборанка а каква е ролята на какото и експресото в тази маска?
Благодаря за вниманието!

# 504
EXTAZY KN  АМА МЕ ПРИТЕСНЯВА РАКИЙКАТА НЯМА ЛИ ДА СЕ ПОЛУЧИ ИЗСУШАВАНЕ на косъма или то е такава мазнотия че после неможе да се измие

# 505
EXTAZY KN  АМА МЕ ПРИТЕСНЯВА РАКИЙКАТА НЯМА ЛИ ДА СЕ ПОЛУЧИ ИЗСУШАВАНЕ на косъма или то е такава мазнотия че после неможе да се измие

Не се притеснявай, то се получава такава мазна консистенция, че ракията не бива да те притеснява, а и то нали трябва да съдържа някакъв алкохол може да се сложи водка или нещо друго, но при мен лично е ракия  Laughing а и то това бадемово масло осигурява необходимата мазнина, за да не ти съсипе алкохола косъма  Wink но според мен няма абсолютно никакво място за притеснения  Wink хората са го измислили как да е  Shocked Преди да започна с маската имах страшно мазна коса - сега не е така  Wink всичко си е в норма  Wink (но нз дали е от маската или от шампоана, който използвам (Nivea Volum Sensation) но от маската съм мн доволна) А аз имах известен проблем с този тривитаминол  newsm78 - случваше се така че скалпа ми започваше да пари и получавах страхотен сърбеж (все едно съм пълна с въшки  #Cussing out #Crazy Sick) не съм прекалявала с него слагам си точно в количествата но това ме ужасяваше  #2gunfire след това направих малко по-различна маска, понеже не си бях купила тривитаминол (забелязах че този сърбеж го няма, когато няма тривитаминол), и сега вече вс си е ок какво се е случило нз, но се надявам да не се повтаря  Sick при някои получавало ли се е нещо подобно? Thinking а и още едно въпросче - незнайно защо много коса пада след и по време на въпросната маска, даже си мислех то вместо да спира косопада аз ще остана без коса  #Crazy #Crazy newsm78 това нормално ли е?

# 506
Пепеляшка, какаото омекотява косата (както и медът), а кафето е антиоксидант (както и какаото), съживява суха и изтощена коса (моите краища са такива).  Виж повече за действието на кафето, както и какаото и други нещица ТУК  Peace

# 507
а ето аз какво видях вчера и ме заинтригува и за това реших да пробвам кокосовото масло или да си го добавя в маската  Wink

Кокосово масло за блясък
Косата става много жива, мека и блестяща, ако поне 2-3 пъти в месеца я подхранвате с кокосово масло.Косата, както е суха, се намазва по цялата й дължина с кокосовото масло.(То е в твърдо състояние, но от топлината на ръцете се втечнява и се нанася много лесно само с длани). Може да останете с намазана коса от 30-мин. до 2 часа,след което измивате хубаво с шампоан. По желание може да сложите малко балсам.

Тази процедура се използва от жените, които живеят на островите и при горещ климат и силно слънце, като по този начин запазват блясъка и здравето на косите си и ги предпазват от неблагоприятните атмосферни условия.

Рецепта от Индия
В Индия трика за постигане на обемна, гъста, блестяща коса е кокосовото масло. То също е чудесно и за подсилване на изтъняла коса. Жените в Индия си правят масаж на скалпа със затоплено кокосово масло веднъж седмично. Загрявайте малко масло в купа и си правете масаж на скалпа веднъж седмично. Преспивайте с маслото в косата и го измивайте чак на сутринта! То ще помогне да се запечата епидермиса и да изчезнат цъфтежите на косата, да не споменаваме, че ще направи косата ви гъста и здрава.

# 508
Откъде се купува това кокосово масло и как така е в твърдо състояние?  newsm78

# 509
  • Пловдив
Откъде се купува това кокосово масло и как така е в твърдо състояние?  newsm78

Пусни го в търсачката и тя ще ти отговори... Peace

Общи условия

Активация на акаунт