*От какво са съставени козметичните ни продукти?*

• 93 668
  • 728
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте ! Сдобих се със мостра на bareMinerals ORIGINAL SPF 15 Foundation – чиито състав е
Mica, Bismuth Oxychloride (CI 77163),Zinc Oxide (CI 77947), Titanium Dioxide(CI 77891), Iron Oxides(CI 77499; CI 77491; CI 77492),,
Моля, да ми кажете мнението си за състава и да ли е подходящ за акнетична кожа . Опитвам се да намеря подходящ фондьотен или пудра за дъщеря ми, която има акнетична кожа.

Здравейте,  този състав има Zinc Oxide- който добре действа на всякакви раздранявания, възпаления, т.н. Но вместо да маскирате, защо не прилагате действия по изчистване на проблема.
FDA, много ти благодаря. Тя ползва продукти и лекарства за отстраняване на проблема но докато го ликвидираме иска да скрива видимите щети

# 76
Искам да попитам за качеството на съставките на боя Aroma Intense 11 (ултра русо):
COLOR-CREAM:
aqua, glycol stearate, glyceryl stearate se, sodium laureth sulfate, ammonium hydroxide, cocamide dea, glycol cetearate, polymeric alkyl/allyl, quaternary ammonium acrylate (AND), hydrolyzed wheat protein, cetearyl alcohol, ceteareth-25, ceteareth-2, ethoxydiglycol, propylene glycol, cocamidopropyl betaine, oleic acid, resorcinol, toluene-2.5-diamine sulfate, m-aminophenol, prunus amygdalus dulcis oil, dicaprylyl carbonate, glycerin, parfum, sodium metabisulfite, tetrasodium edta, erythorbic acid
DEVELOPER:
aqua, hydrogen peroxide, ceteareth-7, glycerin, disodium edta, phosphoric acid, sodium stannate, salicylic acid
NEUTRALIZING CONDITIONER:
aqua, glycerin, cetearyl alcohol, cetrimonium chloride, ceteareth-7, behentrimonium chloride, silicone quaternium-16, undeceth -11, butyloctanol, undeceth-5, amodimethicone, trideceth-11, butylene glycol, malic acid, prunus amygdalus dulcis seed extract, actinidia chinensis fruit juice, citrus aurantum dulcis juice, citrus paradisi juice, pyrus malus juice, trideceth-9, sodium benzoate, potassium sorbate, mel, magnesium chloride, magnesium nitrate, methyl chloroisothiazolinone, methyl isothiazolinone, parfum  

Последна редакция: нд, 26 сеп 2010, 23:25 от asja

# 77
И от мен една питанка към специалистите. Кремът е дневен за лице на The body shop, струва около 13 евро. Не очаквам нещо велико за тази цена. Интересува ме дали има УВ филтър, защото от тази серия има и нощен крем? Води се за чувствителна кожа, дали ще върши работа за овлажняване и успокояване на кожата, това са ми изискванията?

Aloe Barbadensis Gel, Isononyl Isononanoate, Glycerin, Water, Cyclomethicone, Pentylene Glycol, Butylene Glycol, Cetearyl Glucoside, Myristyl Myristate, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Cetyl Alcohol, Myristyl Alcohol, Palmitic Acid, Stearic Acid, Cetearyl Alcohol, Myristyl Glucoside, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Bisabolol, Xanthan Gum, Avena Sativa (Oat) Kernel Flour.

Благодаря от сърце!

# 78
И от мен една питанка към специалистите. Кремът е дневен за лице на The body shop, струва около 13 евро. Не очаквам нещо велико за тази цена. Интересува ме дали има УВ филтър, защото от тази серия има и нощен крем? Води се за чувствителна кожа, дали ще върши работа за овлажняване и успокояване на кожата, това са ми изискванията?

Aloe Barbadensis Gel, Isononyl Isononanoate, Glycerin, Water, Cyclomethicone, Pentylene Glycol, Butylene Glycol, Cetearyl Glucoside, Myristyl Myristate, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Cetyl Alcohol, Myristyl Alcohol, Palmitic Acid, Stearic Acid, Cetearyl Alcohol, Myristyl Glucoside, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Bisabolol, Xanthan Gum, Avena Sativa (Oat) Kernel Flour.

Благодаря от сърце!
Здравей  D_ana.Определено избраното кремче ще овлажнява и успокоява. Ако си изписала правилно състава, Aloe Barbadensis Gel е първи....има и още овлажнители. Използван е натурален, скъп емулгатор,  сгъстители- комбинация от синтетичен и натурален- Xanthan Gum...и висши мастни алкохоли и киселини-Cetyl Alcohol, Myristyl Alcohol, Palmitic Acid, Stearic Acid, Cetearyl Alcohol, има и няколко активни съставки- за чувствителна кожа-Bisabolol. За ув...вероятно разчитат на действието на някоя от натуралните съставки..не виждам консервант...

Последна редакция: пн, 27 сеп 2010, 17:32 от FDA

# 79
  • София
Моля някой от специалистите да се изкаже за това кремче на Dr Hauschka-
Face Care-Day Cream-Rose-
30ml /55лв.Иска ми се да овлажнява добре и да успокоява зачервяванията.
Ingredients
Water (Aqua), Peanut (Arachis Hypogaea) Oil, Althaea Officinalis Extract, Beeswax (Cera Flava), Avocado (Persea Gratissima) Extract, Hypericum Perforatum Extract, Shea (Butyrospermum Parkii) Butter, Lecithin, Fragrance (Parfum), Citronellol, Geraniol, Linalool, Limonene, Citral, Farnesol, Benzyl Alcohol, Eugenol, Rose (Rosa Gallica) Wax, Rose (Rosa Gallica) Petal Extract, Rose (Rosa Canina) Hip Extract
Благодаря Ви

# 80
Благодаря FDA!   bouquet
И аз се зачудих за консерванти, но това действително е пълният списък. Това че няма УВ филтър ме устройва идеално. Ще се пробва.  Wink
Благодарности отново!

# 81
  • Düsseldorf
Привет и огромна благодарност на всички, които коментират питанките ни!   bouquet

Имам питане за някои продукти от iherb, купувам ги, понеже са био, а са на добри цени, но доколко наистина са ОК?

1. бебешки душгел на Rainbow research
http://www.iherb.com/Rainbow-Research-Baby-Oh-Baby-Organic-Herba … 8-fl-oz/9067?at=0
Purified Water, Decyl Glucoside (Corn); Coco Betaine (Coconut); Sorbitol; Olive Oil Carboxylate; Glucose; Dimethicone; Tocopherol (Vitamin E); Retinyl Palmitate (Vitamin A); Oat Amino Acids; organic extracts of Calendula (Marigold), chamomile, and Lemon Grass; Phenoxytol (Green Tea); essential oils of Lavender, Chamomile, and Orange; Grapefruit Seed Extract.

2. детски душгел Kiss my face
http://www.iherb.com/Kiss-My-Face-KL-Obsessively-Natural-Kids-Se … 236-ml/18716?at=0

Aqua, Aloe Barbadensis, Camellia Sinensis (Green Tea Leaf Extract), Articum Lappa (Burdock Root Extract), Urtica Dioica (Nettle Extract), Decyl Glucoside, Disodium Coco-Glucoside Sulfosuccinate, Cyamopsis Tetragonoloba (Guar Gum), Polysorbate 20, Glycerin, Glyceryl Oleate, Hydrolized Wheat Protein, Natural Essential Oil Blend, Potassium Sorbate

3. Shampoan
http://www.iherb.com/Jason-Natural-Thin-to-Thick-Extra-Volume-Co … z-227-g/6231?at=0
Aqua (purified water), cetearyl alcohol, behentrimonium methosulfate, cetyl alcohol, panthenol (vitamin B5), acetamide MEA, cetrimonium chloride, glycoproteins, biotin (vitamin H), wheat amino acids, hydrolyzed wheat protein, panthenyl hydroxypropyl steardimonium chloride, glycerin#, allantoin, biosaccharide gum-1, panthenyl ethyl ether, phytantriol, aloe barbadensis (aloe vera) leaf juice*, chamomilla recutita (matricaria) flower extract, panax ginseng (ginseng) root extract, hydrolyzed rhodophycea extract, tocopheryl acetate (vitamin E), ascorbic acid (vitamin C), retinyl palmitate (vitamin A), menthol#, mentha piperita (peppermint) oil, gluconolactone, sodium benzoate, phenoxyethanol, fragrance oil blend.

За други ще питам по-нататък, че не ми е удобно да ви товаря повече....  Embarassed

Пак мерси!  Hug

Код за отстъпка в iherb - SAS345.

# 82
Да попитам отново за състава на един лосион за тяло.. едва ли е нещо особено, просто ме интересува дали няма нещо обезпокоително в него.

Aqua, Paraffinum Liquidum, Glycerin, Stearic Acid, Glyceryl Stearate, Triethanolamine, Carbomer, Parfum, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, EDTA, Hexyl Cinnamal, Hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, Hydroxycitronellal, Linalool, CI 19140.

За парафина съм чела доста проиворечиви неща, но все пак и други марки продължават да го използват.

Благодаря предварително!

# 83
Да попитам отново за състава на един лосион за тяло.. едва ли е нещо особено, просто ме интересува дали няма нещо обезпокоително в него.

Aqua, Paraffinum Liquidum, Glycerin, Stearic Acid, Glyceryl Stearate, Triethanolamine, Carbomer, Parfum, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, EDTA, Hexyl Cinnamal, Hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, Hydroxycitronellal, Linalool, CI 19140.

За парафина съм чела доста проиворечиви неща, но все пак и други марки продължават да го използват.

Благодаря предварително!
Здравейте. В лосиончето за тяло всички съставки са разрешени за употреба.Формулата е класическа и е много ретро. Единственият емолиент е течен парафин(много е писано за него), но защо пък да не е само той, като в някои бебешки масла за тяло на диктатори на козметичния пазар е само той. Според съставките,  продукта трябва да е безкрайно евтин..

# 84
  • София
FDA, абе то много хубаво си ми пуснала линка с картината. Отсрани погледнато така изглежда моето тълкувание на въпросните продукти. И реших да се поуча - спрях Канебото от 10 дни насам и го смених с Ювена. Обаче вече си пролича. Около очите ми и отстрани на устата се появиха линиите, които бяха изчезнали докато го ползвах и лицето ми започна да лъщи... Или нещо като съставки има в този Канебо, или просто целият бъркоч ми е напаснал на индивидуалните нужди на кожата ми  Rolling Eyes Или просто нацелих да го спра точно при застудяването... КАкто и да е - то едвали друг път ще си купя тези продукти, пред вид факта, че са трудно достъпни и като цена, и като разпространение...

# 85
  • София
Цитат
Според съставките,  продукта трябва да е безкрайно евтин..

Нали затова "сме" се разбрали, освен състав, да посочваме марка и име на продукта, за да може всички да се възползват от коментарите на специалистите  Crazy

# 86
FDA, абе то много хубаво си ми пуснала линка с картината. Отсрани погледнато така изглежда моето тълкувание на въпросните продукти. И реших да се поуча - спрях Канебото от 10 дни насам и го смених с Ювена. Обаче вече си пролича. Около очите ми и отстрани на устата се появиха линиите, които бяха изчезнали докато го ползвах и лицето ми започна да лъщи... Или нещо като съставки има в този Канебо, или просто целият бъркоч ми е напаснал на индивидуалните нужди на кожата ми  Rolling Eyes Или просто нацелих да го спра точно при застудяването... КАкто и да е - то едвали друг път ще си купя тези продукти, пред вид факта, че са трудно достъпни и като цена, и като разпространение...
Здрасти P-r-o-l-e-t . Може тези Канебо, да са направили нещо по-така....знам ли и аз...японска му работа. Най-важно от всичко е как се чувстваш...

# 87
Привет и огромна благодарност на всички, които коментират питанките ни!   bouquet

Имам питане за някои продукти от iherb, купувам ги, понеже са био, а са на добри цени, но доколко наистина са ОК?

1. бебешки душгел на Rainbow research
http://www.iherb.com/Rainbow-Research-Baby-Oh-Baby-Organic-Herba … 8-fl-oz/9067?at=0
Purified Water, Decyl Glucoside (Corn); Coco Betaine (Coconut); Sorbitol; Olive Oil Carboxylate; Glucose; Dimethicone; Tocopherol (Vitamin E); Retinyl Palmitate (Vitamin A); Oat Amino Acids; organic extracts of Calendula (Marigold), chamomile, and Lemon Grass; Phenoxytol (Green Tea); essential oils of Lavender, Chamomile, and Orange; Grapefruit Seed Extract.

2. детски душгел Kiss my face
http://www.iherb.com/Kiss-My-Face-KL-Obsessively-Natural-Kids-Se … 236-ml/18716?at=0

Aqua, Aloe Barbadensis, Camellia Sinensis (Green Tea Leaf Extract), Articum Lappa (Burdock Root Extract), Urtica Dioica (Nettle Extract), Decyl Glucoside, Disodium Coco-Glucoside Sulfosuccinate, Cyamopsis Tetragonoloba (Guar Gum), Polysorbate 20, Glycerin, Glyceryl Oleate, Hydrolized Wheat Protein, Natural Essential Oil Blend, Potassium Sorbate

3. Shampoan
http://www.iherb.com/Jason-Natural-Thin-to-Thick-Extra-Volume-Co … z-227-g/6231?at=0
Aqua (purified water), cetearyl alcohol, behentrimonium methosulfate, cetyl alcohol, panthenol (vitamin B5), acetamide MEA, cetrimonium chloride, glycoproteins, biotin (vitamin H), wheat amino acids, hydrolyzed wheat protein, panthenyl hydroxypropyl steardimonium chloride, glycerin#, allantoin, biosaccharide gum-1, panthenyl ethyl ether, phytantriol, aloe barbadensis (aloe vera) leaf juice*, chamomilla recutita (matricaria) flower extract, panax ginseng (ginseng) root extract, hydrolyzed rhodophycea extract, tocopheryl acetate (vitamin E), ascorbic acid (vitamin C), retinyl palmitate (vitamin A), menthol#, mentha piperita (peppermint) oil, gluconolactone, sodium benzoate, phenoxyethanol, fragrance oil blend.

За други ще питам по-нататък, че не ми е удобно да ви товаря повече....  Embarassed

Пак мерси!  Hug

Код за отстъпка в iherb - SAS345.

Привет!
- 1.бебешки душгел на Rainbow research 
Изглежда  добре. Има два меки пенителя Decyl Glucoside и Coco Betaine.  Не ми е ясно какво търси силикона тук- Dimethicone,  нали се води Organic.Иначе си има екстракти , витамини т.н. Не виждам консерванти, вероятно разчитат на essential oils of Lavender, Chamomile, and Orange.
-2. детски душгел Kiss my face
Тук екстактите са в по предна позиция от пенителите - Decyl Glucoside, Disodium Coco-Glucoside Sulfosuccinate, меки и недразнещи. Ако си го вземеш, моля сподели за пенливостта....Продукта е сгъстен с натурален сгъстител и е консервиран отново сNatural Essential Oil Blend и Potassium Sorbate - хранителен консервант
-3. Shampoan
Това е  хубав балсам за коса. Има няколко кондиционера-cetrimonium chloride, behentrimonium methosulfate, panthenyl hydroxypropyl steardimonium chloride, много витамини, екстракти, овлажнители.

# 88
  • Düsseldorf
FDA,

много благодаря за бързината!  Hug

За силикона се замислих, освен че не би тр. да е в органик-продукт, и то бебешки, защо е в душгела, той не е предназначен само за коса?...
Инак в този сайт се промъкват и продукти с парабени, и не само чак толкова чисти неща, аз затова питах тук. А някои марки, като тази RAinbow research, ги няма в cosmeticdatabase... Пак там пък марката Jason не е оценена добре, затова и за шампоана питах. Само дето съм спала посреднощ явно вече и съм дала линка и съставките на балсама. Шампоанът от тази серия в момента го няма да дам линк, той е с биотин и на мен ми се отрази добре на падащата коса след второто раждане..
И сега за Kiss my face душгела - наистина не пени много! Той е в шише със система за саморазпенване - стиска се и излиза направо рехава пяна. Ама наистина рехава и не става повече... Но пък за малката съм приела, че й стига...

Благодарност отново   bouquet и успех на phytocode!!! Като започнете да правите и бебешки и детски неща спирам да ги поръчвам от САЩ!! Wink

# 89
Здравейте.Тези дни се върнах от Гърция и си купих едно кремче, на което само съдържанието е на английски език, всички други надписи са на гръцки.Така като го гледам е околоочен, но не съм сигурна, а и в нета не намерих нищо.Марката е Iseree.
.

Ето и съдържанието:

aqua, ricinus communis seed oil, cetearyl isononanoate, glycerin, cetearyl alkohol, pentylene glikol, tocopheryl acetate, persea gratissima oil unsaponifiables, glyceryl stearate citrate, myristyl myristate, persea gratissima oil, hamamelis virginiana water, sucrose stearate, phenoxyethanol, ciclopentasiloxane, panthenol, butyl methoxidibenzoylmethane, caprylyl clycol, retinyl palmitate,alcohol, methylparaben, hammamelis virginiana bark\leaf\twig extract, acrylates\c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, allantoin, xanthan gum, caffeine, panicum miliaceum extract, ethylparaben, sodium hyaluronate, ubiquinone, tannic acid, absorbyl palmitate, tocopherol, coleus forskohlii root extract, potassium sorbate.
Моля, ако може специалистите тук да кажат дали наистина е околоочен крем, за каква възраст е и мнение за съдържанието му като цяло.

Да попитам пак за това кремче, иначе ще се наложи да отиде в кофата.

Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт