*От какво са съставени козметичните ни продукти?*

• 93 651
  • 728
  •   1
Отговори
# 660
Гликоловата киселина е агресивна съставка, толеранса към нея трябва да се надгражда постепенно, особено за чувствителни кожи. Пробвай следния начин на ползване: След измиване вечер на лицето, изчакай 15-20 мин, и тогава нанеси продукта. Дай му пак няколко минути и нанеси обикновен хидратиращ крем отгоре. Това е т.н. буфериране което се практикува при подобни агресивни продукти, крема отгоре намалява силата на действие, без напълно да неутрализира. Ползвай така през вечер продукта, или през 2 ако имаш дискомфорт. А може и да нямаш нужда от буфериране, а само разреждане до през вечер да е достатъчно. Постепенно ще можеш да увеличиш ползването до всяка вечер и да премахнеш крема отгоре.

# 661
Гликоловата киселина е агресивна съставка. Дай му пак няколко минути и нанеси обикновен хидратиращ крем отгоре. Това е т.н. буфериране
След първо вярно изрчение следва една глупост. Извинявай, ама знаеш ли какво означава наистина буфериране? И правиш ли разлика между разреждане (защото точно това се получава) и буфериране?
Буфер (в смисъла на рН, какъвто явно тук е случая) е точно обратното на разреждане. Дневният крем е права емулсия, с вода като външна фаза, най-често много вода. Та всеки знае как действа водата на киселини, основи и въобще на всичко, което е водоразтворимо - разрежда! В случая пада концентрацията на киселината, ерго рН-то се покачва. И не щипе толкова, а и в кремовете може да има и други успокояващи съставки.
Буфер е това нещо, което поддържа рН-то в дадена тесен диапазон, при добавяне на вода и/или други водоразтворими съставки - киселини, основи, соли.
Козметиката освен всичко изисква познания по химия и физико-химия. Не е бля-бля две гащи плява!

# 662
CI, не, не знам какво значи буфериране като термин във химия или физико химия. ДУмата buffering използват дерматолозите тук като наименование на този метод на ползване на агресивни продукти, дали е акуратна като описание на процеса, или просто се е наложила като разговорна за да не им се налага да обясняват по подробно, не знам, затова и съм отбелязала, че е така наречения метод, защото така си му викат просто. И малкото съкращение т.н.  показва, че не се позовавам на терминология, а на тривиално наименование. Ако дерматолозите в България използват някакъв определен термин за това, което описах, и някой го знае, нека ме поправи моля, със акуратния в случая.
Приемам забележката ти, но ми е интересно дали и в ежедневието си се бориш със неточни тривиални наименования със същия плам  Laughing

# 663
Здравейте. Simple Smile
Как ви се струва този серум Clarins Vital Light Serum ? Малко над 30 съм с чувствителна, смесена кожа. Поръчах си го, но после прочетох, че е за над 50... ако въобще има някакво значение. Rolling Eyes

Water, Glycerin, Methyl Gluceth-20, Butylene Glycol, Sodium Polyacrylate, Phenoxyethanol, Hexyresorcinol, Sodium Hyaluronate, Fragrance, Biosaccharide Gum-1, Atractyloides Lancea Root Extract, Citric Acid, Cochlearia Officinalis Flower/Leaf/Stalk Extract, Spergularia Rubra Extract, Cedrelopsis Grevei Bark Extract, Tiliroside, Sodium Benzonate, Palmitoyl Dipeptide-5 Diaminohydroxybutyrade, Ascorbicacid, CI 14700/RED 4.
От тук копирах съставките.

# 664
CI, не, не знам какво значи буфериране като термин във химия или физико химия. ДУмата buffering използват дерматолозите тук като наименование на този метод на ползване на агресивни продукти, дали е акуратна като описание на процеса, или просто се е наложила като разговорна за да не им се налага да обясняват по подробно, не знам, затова и съм отбелязала, че е така наречения метод, защото така си му викат просто. И малкото съкращение т.н.  показва, че не се позовавам на терминология, а на тривиално наименование. Ако дерматолозите в България използват някакъв определен термин за това, което описах, и някой го знае, нека ме поправи моля, със акуратния в случая.
Приемам забележката ти, но ми е интересно дали и в ежедневието си се бориш със неточни тривиални наименования със същия плам  Laughing
Интересно защо е придобило общественост, че дерматолозите разбират от козметология? Говорил съм с едни от най-добрите в БГ, и само един професор ме е впечатлил с някакви познания! Другите са... меко казано лаици! Наука и изкуство, това е козметологията, ама много науки! Известно е, че студентите по медицина учат ( и то кой знае как) химия в 2 части по двайсе и няколко въпроса. Е, няма как да имат познания, нали? А как да знаят десетките хиляди съставки - то и аз не ги знам! Нали гледат да ви вземат 30-50 лева...
В случая ставаше въпрос за използване на един термин в точната му противоположност, за каква тривиалност може да се говори???
Иначе да, няма ли страст в една работа (немците му казват лайденшафт), по-добре си бий камшиците!

# 665
пускам едно серумче дето струва над 200 лв. Mr. Green

глицерин, вода, натриев хиалуронат, трометамин, алкохол (под 0,9 %), калциев хлорид, натриев хлорид, екстракт от семена на ечемик, трансгенетичен ечемик sh-ologopeptide -1

# 666
пускам едно серумче дето струва над 200 лв. Mr. Green

глицерин, вода, натриев хиалуронат, трометамин, алкохол (под 0,9 %), калциев хлорид, натриев хлорид, екстракт от семена на ечемик, трансгенетичен ечемик sh-ologopeptide -1
Нищо и половина.

# 667
CI не знам, придобило ли е общественост? Сигурно както и този абсурд 'медицинска козметика' който се размята упорито...То ако си говорим така, много хора и на козметичките си се доверяват напълно и си мажат лицето със спирт за 'свежест', след като въпросните са изкарали 30 дневен курс по кола маска и как да продават козметиката, която зареждат  Laughing  
Разбрах обяснението ти, и съм съгласна с теб както отбелязах, но това не променя факта, че това просто така се нарича. Въобще не защитавам дерматолозите и не смятам, че само защото са ми казали нещо то е неуспорим факт. Но някой някъде е решил така да си го кръсти, разпространило се е и сега просто така се нарича, и ако искам хората да ме разбират в разговор на тази тема, ще използвам тази дума, защото е прието наименование, въпреки, че е грешно.  
Не всеки калкулатор е Елка, но за колко хора това е факт?

# 668
CI не знам, придобило ли е общественост? Сигурно както и този абсурд 'медицинска козметика' който се размята упорито...То ако си говорим така, много хора и на козметичките си се доверяват напълно и си мажат лицето със спирт за 'свежест', след като въпросните са изкарали 30 дневен курс по кола маска и как да продават козметиката, която зареждат  Laughing  
Разбрах обяснението ти, и съм съгласна с теб както отбелязах, но това не променя факта, че това просто така се нарича. Въобще не защитавам дерматолозите и не смятам, че само защото са ми казали нещо то е неуспорим факт. Но някой някъде е решил така да си го кръсти, разпространило се е и сега просто така се нарича, и ако искам хората да ме разбират в разговор на тази тема, ще използвам тази дума, защото е прието наименование, въпреки, че е грешно.  
Не всеки калкулатор е Елка, но за колко хора това е факт?
Не подценявай хората, обясни им с думи прости за какво иде реч. Иначе ставаш проводник на грешки. В случая очевидно става въпрос, че даден продукт е с прекалено висока концентрация на гликолова киселина, ерго - не е подходящ за човека и трябва да използва просто продукт с по-ниска концентрация, а не още един! Коректност преди всичко! Към другите значи най-вече към себе си!

# 669
  • в белята
Моля за коментар за състава на този бебешки продукт
A-derma gentle foaming gel for body and hair 500 ml - 18 lv.
 WATER,SODIUM COCOYL GLUTAMATE,AVENA SATIVA(OAT) KERNEL EXTRACT,SODIUM COCOAMPHOACETATE, ACRYLATES/C 10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, AVENA SATIVA KERNEL OIL, BEESWAX(CERA ALBA), BHT,CHLORPHENESIN,ETHYLHEXYL PALMITATE,PARFUM,PHENOXYETHANOL,PROPYLENE GLYCOL,SODIUM CHOLRODE, SODIUM HYDROXIDE, SQUALANETRIOLEIN
преди време се изкоментира този продукт като много добър и в къщи с удоволствие го ползваме.Само че от скоро смениха опаковката ,а както и по -късно като се загледах и леко състава.та въпроса ми е в каква посока е "Подобрен" ?
A-derma Primalba gentle cleansing gel soap-free
water,sodiumcocoylglutamate,sodium cocoamphoacetate, acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, avena sativa leaf/stem extract, beeswax(cera alba),benzoic acid,bht, ethylhexyl palmitate,fragrance, maltodextrin, phenoxyethanol ,propylene glygol,sodium chloride , sodium hydroxide triolein.

# 670
A-derma gentle foaming gel for body and hair 500 ml - 18 lv.
 WATER,SODIUM COCOYL GLUTAMATE,AVENA SATIVA(OAT) KERNEL EXTRACT,SODIUM COCOAMPHOACETATE, ACRYLATES/C 10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, AVENA SATIVA KERNEL OIL, BEESWAX(CERA ALBA), BHT,CHLORPHENESIN,ETHYLHEXYL PALMITATE,PARFUM,PHENOXYETHANOL,PROPYLENE GLYCOL,SODIUM CHOLRODE, SODIUM HYDROXIDE, SQUALANETRIOLEIN
"Подобрен" ?
A-derma Primalba gentle cleansing gel soap-free
water,sodiumcocoylglutamate,sodium cocoamphoacetate, acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, avena sativa leaf/stem extract, beeswax(cera alba),benzoic acid,bht, ethylhexyl palmitate,fragrance, maltodextrin, phenoxyethanol ,propylene glygol,sodium chloride , sodium hydroxide triolein.
Наистина е "подобрен" - махнати са по-скъпото масло и екстракт е заменен с доста по-евтин екстракт, и то в доста по-малко количество, махнат е по-скъпия хлорфенезин и е заменен с бензоена киселина. Твърде вероятно и пенителите са намалени и понеже е паднал вискозитета, за да не харчат още средства за акрилатния крос-полимер е добавен евтиния малтодекстрин да сгъсти. Много грубо, но поне 30% е намалена реалната себестойност. Дали още си струва 18 лв?

# 671
  • в белята
О ,Да!!!Все още струва 18 лв ,при това на промоция с 15% отстъпка!!! Sick
Значи ,не съм си въобразявала ,като си мислех ,че нещо не е читава работата.Жалко за тях ,ето така се губят клиенти.
Благодаря за бързия отговор!  bouquet  bouquet  bouquet

# 672
О ,Да!!!Все още струва 18 лв ,при това на промоция с 15% отстъпка!!! Sick
Значи ,не съм си въобразявала ,като си мислех ,че нещо не е читава работата.Жалко за тях ,ето така се губят клиенти.
Благодаря за бързия отговор!  bouquet  bouquet  bouquet

е то така се прави де, примоция все пак Laughing

# 673
  • Sofia
CI, винаги те чета с удоволствие  Hug
Понеже стана голяма дискусия с този продукт на Olay да споделя, че и аз го ползвам от няколко дни. Кожата ми изглежда по-свежа и някак обновена, но за значим видим резултат е трудно да се говори все още. Въпреки, че кожата ми не е суха и на мен ми идва в повече да го ползвам всяка вечер. Затова програмата ми е след 3 вечери ползване на правя по 1 вечер почивка с обичайния ми крем на Phytocode, от който вече 4-ти месец продължавам да съм супер доволна.

# 674
  • При децата ми
NBM, кой крем  на "Фитокод"ползваш?

Моя свърши преди месец някъде, сега ползвам дневния от серията "Пробиотик" на "Биофреш", но сякаш ми се иска да поръчам отново на "Фитокод".

Общи условия

Активация на акаунт