искам да ви попитам всички, които сте правили почивки от противозачатъчните какви странични ефекти сте забелязали върху вас самите?
аз пия противозачатъчни от около 2 години и съм сменила за тези 2 години близо 6 вида (логест, регулон, милигест, линдинет 20, линдинет 30, марвелон) но от всичките получвах зацапващо къвене по време на опаковките (не докато свиква организма в парвите 1-2 месеца...), последно ми изписаха Джаз, две гинеколожки ми го изписаха, но съм много предобедена към тези хапчета и обмислям да ги спра за известно време и да си направя хормонални изследвания, защото ми писна от тези несполучливи опити...
но се притеснявам какви странични ефекти да очаквам?

за лесното забременяване съм чела много... притесняваме най вече да не получа някакви обриви и акне, защото кожата ми е много податлива към акне и в момента се е закрепила що годе добре и се притеснявам, че ще ми се появат много пъпки? че ще напълнея? че цикъла ми ще е много нередовен (въпреки че преди като ги спирах си ми беше горе долу редовен, но тогава не ги бях пила 2 година, а около 6-7 месеца... и не бях сменила толкова различни медикаменти и сега съм уплашена какво да очаквам...)
малко дълги обяснения изписах, но исках да съм изчерпателна!
Благодаря предварително на всички отговорили
а пъпките изчезнаха ли?
започва по средата на опаковката да ми зацапва и така до края... някои месец може и да прескочи, но на следващия абсолютно същото, напълно се отчаях от тези медикаменти, никак не ми се иска да ги спирам, едно заради риска от бременност, а и тези странични ефекти-дисбаланс, пъпки, много ме плашат... но и да ми зацапва по 15 дни в месеца не си е работа... и съм много объркана какво да правя.... само се колебая дали да ги спра за няколко месеца и да си направя хормонални изследвания и след 2-3-4 месеца да ги почна пак с надеждата, че след хормоналните изследвания всичко ще е ок... или пък да пробвам и тези новооткрити Джаз
ох дано и при мен да е така... че много се притеснявам...