Цветолечението на д-р Бах - 4

• 70 125
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
talito, здравей  Hug

Имай и едно шишенце Спешни капки (Rescue Remedy) за моментите на криза.
Вълшебни са!

А иначе виж от тук http://bach-remedies.hit.bg/Bach_short.htm (има и много линкове в края на страницата а има и тестове)
Прочети малко и се ориентирай кои емоции ти пречат най-силно в момента.

Страховете са в много форми и се пораждат от много източници http://bach-remedies.hit.bg/Bach_psyho.htm

Страх
2. Aspen / Трепетлика
Въздейства върху ужаса от неизвестното - това е дифузното и неясно безпокойство. Сънят на такива хора е неспокоен (бълнуват), понякога се разтреперват под въздействие на собствените си мисли, страхуват се от невидими сили, от тъмнина, насилие и смърт. Фаталисти са. Могат да съобщят и за „халюцинации", въпреки че това обикновено са проекции на твърде яркото, плашещо въображение. По духовния път лекът е важен при дисхармония между степента на „отваряне" и способността тя да се реинтегрира в стабилно (центрирано) равновесие. Физически „Трепетликите" могат да страдат от отслабен имунитет с трески, кашлици, цистити, нарушено храносмилане с подуване на корема от газове и др. Това е едно от най-често предписваните Бахови средства, често се комбинира с Гарвански лук.

25. Red Chestnut / Червен конски кестен
Въздейства върху прекомерния страх за благополучието на другите, който се проявява с патологично изострено чувство за отговорност, трескава услужливост и мерки за свръхзастраховане. Фройд би го препоръчал при Едипов комплекс. Лекарството се прилага и при носталгия (заедно с Нокът), както и за отстраняване на проблеми с отбиването на детето след продължително кърмене (в съчетание с Орех).

6. Cherry plum / Джанка
Основен симптом е страхът от загуба на контрол над ситуацията. Натрапливи мисли за полудяване, за телесни болести, душевен застой или дори самоубийство. Средството е много важно както при острите състояния на паника с двигателна възбуда, така и при хроничните умствени и физически проблеми, свързани с отчайващи мисли: емоционална свръхчувствителност и склонност към неадекватни поведенчески импулси при неврози и психози, паркинсонизъм, затруднения в дишането, менструални кръвоизливи, влечение към наркотици и т.н. По духовния път подобни проблеми възникват, когато човек не съумява да се приспособи към разкриващи се пред него нови измерения и реагира със страх и отдръпване.

26. Rock Rose / Жeлтак ( „скална роза")
Средство за бързо въздействие върху стреса и объркването, паниката и ступора при злополуки и остри заболявания. Намалява прекалената фиксираност в собственото си състояние. Насърчава смелостта и себеотрицанието. Може да е от полза при вегетативни дистонии със сърцебиене, обилно потене и напрежение в слънчевия сплит, както и при кошмарни сънища. Често в цветотерапевтичната практика се заменя със Спасителна смес, в която то е първата съставка.

20. Mimulus / Мимулус
Въздейства основно върху страха. За разлика от Трепетликата, тук обект на опасения са познати обекти - животни, хора, болести, тъмнина, високи или открити места и т.н.). За пиене на цветни капки с Мимулус са кандидати и стеснителните, лесно изчервяващи се деца и възрастни; също и тези с говорни дефекти, дължащи се на недостатъчно упование в себе си. Лекарството насърчава вярата, а с нея и волята, доверието, смелостта, приемането на живота с търпение. Прилага се често, както в състава на Спешните капки, така и в различни други съчетания и самостоятелно.

Усещам, че и на човека до мене му тежи факта, че все още нямаме детенце и така и аз се измъчвам. Трябва да преодолея по някакъв начин страха от това да стана майка, за да не загубя и това, което имам до себе си.

И си отговори дали ТИ искаш да станеш майка или това е начин да задържиш човека до себе си  Peace
защото "АЗ ТРЯБВА" не дава добри резултати, по-хубаво става с "АЗ ИСКАМ"  Mr. Green

# 406
Здравейте Simple Smile , бих искала да разбера какво ви е мнението за съчетаването на Баховите капки с хомеопатията на Боарон,тъй като от вчера приемам и капки?
Надявам се,че не си противодействат Thinking ,какво мислите?

# 407
♥ Val ♥- Баховите есенции не пречат на хомеопатичното лечение,дори напротив  чудесно се допълват.Това е коментирано и преди.Но според мен е добре да знае твоят хомеопат ,че приемаш и есенции.  bouquet

# 408
feyaa благодаря  bouquet
Не съм се връщала да чета темата,затова се извинявам,че съм задала въпрос,който вече е бил коментиран,просто има противоречиви мнения относно капките приемани с хомеопатия,затова реших да се допитам и тук.  bouquet Hug

# 409
Здравейте Simple Smile , бих искала да разбера какво ви е мнението за съчетаването на Баховите капки с хомеопатията на Боарон,тъй като от вчера приемам и капки?
Надявам се,че не си противодействат Thinking ,какво мислите?

♥ Val ♥, Цветните есенции не пречат на хомеопатичните лекарства, НО е хубаво лекуващият хомеопат да има понятие за тях, да бъде уведомен , че се взимат и в идеалния случай - самият хомеопат да работи и с двете терапии.
Защото не винаги е ясно реакциите на пациента от Баховата терапия ли са породени или от хомеопатията.
Така може да се стигне объркване.

# 410
  • София
 Val, няма противоречиви мнения относно приемането на капките едновременно с хомеопатия. По принцип действието на капките се усилва, ако човек е пил хомеопатични. Съществува единствен проблем с хомеопатите, ако пациента е нов и сега започва лечение - реакцията към лекарството трябва да бъде наблюдавана и споделяна с лекаря. Съществува опастността тази реакция да се "размие" от капките и да няма така изразена лечебна криза. Така може да се затрудни хомеопата в определянето на следващото лекарство. Това поне аз разбрах по темата от д-р Калина Костова. Затова понякога забраняват едновременния прием.

# 411
Момичета,благодаря ви за отговорите  bouquet  bouquet , иначе да,аз  сравнително от скоро приемам хомеопатията ,а от снощи и капките Thinking Питах хомеопатката-няма проблем  Peace

# 412
  • София
esme_bolger, с теб казахме нещо подобно по-различен начин  Laughing. Следя отговорите ти с интерес. Разбираш много по темата - не просто познаването на цветята, а и сложността на връзката между нещата и причините и т.н.  bouquet.

# 413
  • В сънния Люлин, прибулен...
Извинете ме за баналния запис!
Седя и се чудя как преди време, като налетях на есенциите, не "потънах", а ги оставих "за по-натам". Сега много има да чета, но ви благодаря за чудесната тема!   bouquet  bouquet  bouquet

О, и не се съмнявайте, че по-натам ще имам въпроси, въпреки че винаги предпочитам сама да стигам до отговорите.

Изчетох цялата тема, особено благодарна съм за публикуването на Често задавани въпроси. Не очаквах да намеря отговор на чуденката си за откриването на подходящите есенции чрез радиестезия. Доколкото разбирам, това се отнася за случаите, в които има "лечител" и човек с проблем (т.е. това са две различни личности)?
Не се занимавам (практикувам), макар че имам събуден радиестезичен ефект. Но ако човек САМ за себе си "мери" (физикално) или работи ментално с махалото, защо да не си провери комбинацията, до която е стигнал към момента по "правилния" път на търсене, запознаване, четене.
Все пак, радиестезия означава усещане за вибрациите, а есенциите работят на вибрационно ниво.
Повтарям, чисто теоретично питам. Не бих се юрнала аджамийската с махало да си "кова" комбинациите.

Бориславка  Heart Eyes чета те и имам усещането за близост.

# 414
Здравейте !
Аз все още се чудя от къде да си поръчам тези капки на Бах. Вижте какъв линк ми изпрати една позната от Англия и каза , че там много пазарували от него. Това били оригиналните капки  newsm78 . Някой позвал ли е от тази фирма ?

http://www.hollandandbarrett.com/pages/categories.asp?cid=106&am … 0bach&rdcnt=1

# 415
  • София
Vivina, скъпичка им е доставката. От £1.99 я прави £6.95 като си въведеш България. А над £30 е безплатна само за тях си. Сумата на доставката до при нас остава. Пробвах го сега. По никакъв начин не си заслужава според мен само за поръчка на капки.

# 416
Момичета, имам нужда от помощ. Умря в ръцете ми морското ни свинче, много ми е тъжно. Постоянно за това мисля, какво да взема?
А също така се чудя какво да дам на дъщеря ми, още не сме й казали, но довечера след училище ще трябва да научи.
Star of Bitlehem? И само една есенция или да се прибави към комбинацията?

Също така имам нужда от помощ за малката. Пробвах да й давам една комбинация Walnut, Agrimony, Impatiens, Chicory, но не знам о кое, но стана много раздразнителна. Нощем реве много и не се успокоява лесно.
По принцип е типичен Impatiens, в същото време когато съм при нея е залепена за мен, ако ме няма не ме търси, ходи на ясла, където е много послушна-яде, спи, играе си, а вкъщи ни прави луди, за всяко нещо което не стане на нейната и вика, не иска да я пипат, иска всичко да прави сама; растат й зъби и има много нисък праг на болка. Нещо за увеличаване на увереността в себе си, че може да преодолее болката?

Vivina, по принцип можеш да използваш фирма-посредник за транспорт от Англия, ще ти излезе още около 2 паунда освен доставката в Англия, но по-добре виж във feelunique.com там доставката до БГ е безплатна и даже са по-евтини, ако държиш да са английски на фирма Бах.

# 417
  • София
very nice, забелязвам, че във форума често някой дава Agrimony. Малката е раздразнителна от него. За какво й е  newsm78? Това цвете ни сблъсква с истинските ни чувства, но ако не сме готови да ги асимилираме, да ги изразим, да разберем защо ги има се получава проблем.

За тъгата е необходимо Mustard и Star of Bethlehem и за теб и за малката. На нея, за да забрави по-бързо и сложи и цветето Honeysuckle.
Според мен е по-добре да спреш за няколко дни личната й комбинация и да даваш само тези неща за конкретната ситуация. Така най-бързо ще се въздейства и преодолее.
Няма да ти е леко по-време на разговора с дъщеричката ти, но се опитай да си спокойна, заради нея.

# 418

borislavka72 , Agrimony давам за това, че предполагам, че цял ден се стиска да е добра в яслата и вечер се отпуска вкъщи и й избиват всички дяволи Twisted Evil Каква комбинация ще ме посъветваш за нея?

Благодаря ти и за другите съвети. Такава комбинация ще направя.

Няма да ти е леко по-време на разговора с дъщеричката ти, но се опитай да си спокойна, заради нея.
Аз, самата съм толкова разстроена, дори и сега ми са насълзени очите, няма да мога спокойно да й го съобщя, по-скоро и двете ще си поплачем Cry

# 419
very nice много съжалявам за загубата. Дано по бързо да го преодолеете  Praynig

А що се отнася  до този сайт , който ви показах , да  - наистина е по скъпо , но пък се правели  във фирмата наследничка на Бах  newsm78 Абе и аз не зная. Все още съм в чуденка от къде да поръчам.

Общи условия

Активация на акаунт