Цветолечението на д-р Бах - 4

• 70 110
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
  • В сънния Люлин, прибулен...
А що се отнася  до този сайт , който ви показах , да  - наистина е по скъпо , но пък се правели  във фирмата наследничка на Бах  newsm78 Абе и аз не зная. Все още съм в чуденка от къде да поръчам.

Тези не са ли съвсем същите???
http://www.iherb.com/Search?kw=rescue+remedy#p=1&sr=0
И цените им са много по-добри, и условията за доставка. Доставката до България е 4 долара, но при първа поръчка имаш отстъпка от 5 долара, като въвеждаш код. Сайтът е американски, но доставките идват с етикет с немски адрес, по тази причина няма митници и пр. дивотии, получават се в кварталния пощенски клон за средно 10 дни.
Лично аз съм си поръчала от там, доволна съм от сайта и съм му върла фенка.

# 421
veihaivei   - поне на външен вид изглеждат същите. Ти всъщност какво си си поръчвала от сайта - тези есенции или нещо друго ?

# 422
veihaivei, аз предложих feelunique, защото в iherb-а са малко по-скъпи. Vivina, според мен няма значение от кой сайт важното е марката. Ако си решила да са точно на "Bach" просто си избери най-евтиния сайт. Аз съм си купила на Пашкулев български и ми действат.

Снощи направих за малката нова комбинация Walnut, Holly, Aspen, Impatines, Chicory. От 2-3 нощи прави страхотни истерични кризи през нощта-блъска, рита, вика с все сила и така около час. Преди ги правеше около 3ч. снощи беше от 10 и пол. до 11 и пол., в следващото й шише накапах от тази комбинация и след това много по-лесно заспиваше, но пак се будеше доста пъти Twisted Evil

# 423
  • София
very nice, не звучат много добре тези кризи  newsm78. Това не е ли силен гняв? И как й е гърлото, прави ли често ангини?

Това, което казваш за слушането в градината и изпълненията после в къщи го имаше доста и с моята малката. Миналата година беше първа група и ужасно я беше страх от наказване. Все ми разказваше кой били наказали. Беше много послушна - аз бих го нарекла гипсирана. Защото темперамента й е по-буен. Постоянно се сдържаше и постоянно боледуваше. Като ги израстна тези страхове стана тартор на момчетата. Вече се случвало да се бие, да я наказват. Обаче пък е ужасно здрава  Grinning. В къщи ме изтощава с упорството си, но и аз се уча да намалям желанието си да контролирам всичо.
Трябва ти да разбереш защо твоето дете се старае толкова с госпожите. Трябва да се въздейства на причината, а не на резултата.

# 424
Very nice, помисли за Агримония. През деня са тихи и кротки, а когато останат сами и се отпуснат, се изливат всички натрупани емоции.

# 425
Да похваля СМЕСТА ЗА РЕЛАКСАЦИЯ Въобще не очаквах да има толкова добър ефект. От 2 денонощия не мога да заспя, а като заспя съня ми не е спокоен. Тази нощ след едночасово въртене в леглото се сетих , че имам този спрей. И днес съм  Simple Smile

# 426
Днес се обадих на д-р Пашкулев и поръчах пълен комплект. Надявам се тези капки да помогнат на децата ми.  Praynig

# 427
very nice ,по мое мнение си остави Agrimony и добави Cherry plum за изблиците и на гняв ,блъска ,рита ,крещи.......Детето е събрало "нещо ",което трябва да избие.Не го подтискай а му дай  свобода да излезе и да освободи натовареното емоционално дете.Явно в градината не е доминиращо и подтиска емоциите си ,защото там трябва да са добрички ........или.........спри всякакви направени комбинации и и давай само RRemedy (вътре има и Cherry plum)-за 1 седмица.Това ще я балансира и изчисти картинката за да си наясно при следващата комбинация  с ,която да продължиш.Избора го направи ти по интуиция!Успех!

# 428
Интересно ми е каква марка са тези на Пашкулев ? Моля ви , който ги ползва да ми прати  на лични снимка на шишенцата, защото от никъде не мога да ги  видя  , а искам да съм на ясно преди да взема решение.

# 429
и моите са все със сополи,/а от там и кашлица,че се стичат в гърлото/,откакто са на градина-не го смятам за болест...търся причината Thinking
едната вероятност е,че са най-малки,пък и близначки=засилен интерес от другите деца,което се изразява в непрекъснато мачкане,гушкане,щипане,разнасяне за ръка насам-натам.... Crazy видях й личицето веднъж на едната-милото със сълзи на очите беше Cry  в къщи сме много любвеобвилни,но там явно им идва вповече вниманието,или нежеланото внимание  newsm78
някакви идеи да дадете  Praynig
и още нещо-все още не говорят в градината-вкъщи мелят постоянно португалски думи,но като не изговарят определени звуци добре,и съответно не излизат така,както ги чуват,и затова не се отпускат още да говорят...оттам и неколкократно правят ларингит/фарингит за кратко/затрудняват се с невъзможността да се себеизразяват Sad
моля коментирайте  Praynig

# 430
  • София
Интересно ми е каква марка са тези на Пашкулев ? Моля ви , който ги ползва да ми прати  на лични снимка на шишенцата, защото от никъде не мога да ги  видя  , а искам да съм на ясно преди да взема решение.
Vivina, тези на Пашкулев си ги прави той. Какво марка да са?!? Човекът разбира от билки - от много години произвежда билкови таблетки, добавки и т.н. Както каза една мама, всеки с нужното търпение, може сам да си набере цветове и да си направи майчина тинктура и съответно от нея шишенце с концентрат.
 Шишенцата са най-обикновени - тъмни, стъклени с етикетче с номера и името на цветето. Аз тях ползвам и съм много доволна. Правили са ми комбинация и с английски - разлика не видях.

very nice, кажи още за характера на малката. Иска ли да се налага (Vine)? На мен по-скоро ми изглежда недоволна (Willow) от определени обстоятелства около нея.

# 431
  • София
Mamagemelar, опитвала ли си да подкрепиш близначките с някои от тези цветя:
   Centaury - за развиване на волята; подпомага поставянето на граници; способността да казваш "не"; когато човек има позиция, но не може да я защити.
   Cerato - при нерешителност; когато липсва спонтаността да се действа.

А това със сополите е малко сложна тема. Ясно е, че градината е голям развъдник на болести, но няма как само това да е причината. И понеже искаш идеи - ще ти споделя една, но не ми се сърди. Написаното е обща информация, а не че лично касае теб и твоето семейство  Peace.
 На курс по аюрведа ни разказаха следното. Първа чакра (Муладхара) се намира в тазовото дъно и е свързана с носа, т.е. със сополите. Муладхара означава корен, основната й област е оцеляване на физическо ниво. Всички страхове свързани с храна, пари и оцеляване разбалансират тази чакра. Разбалансираната първа чакра на майката, може да доведе до сополи в детето. Кофти звучи, но ти разказвам за лекцията, защото беше водена от човек, който е авторитет за мен.

# 432
borislavka72   bouquet

# 433
Very nice, помисли за Агримония. През деня са тихи и кротки, а когато останат сами и се отпуснат, се изливат всички натрупани емоции.
Точно от Агримонията започна да е толкова раздразнителна.

borislavka72, не е правила ангини досега. Има само сополи. Но нейния случай не е като на дъщеря ти. Тя не си подтиска там гнева, просто при децата й е интересно. Не го прави, за да не я накажат, тя е още малка и не разбира от наказания. И вкъщи като се заиграе с нещо или с кака си е много весела и щастлива. Аз наистина го отдавам на това, че вечер й се засилват болките, а въобще не може да търпи и всичко започва да я дразни, затова по-скоро търся нещо, което да й помогне да преодолява болката; да придобие увереност в себе си. Иначе за характера-типичен овен-огнена, експлузивна, инатеста и рогата, отстоява своето, ядосва се като нещо не стане веднага, макар, че откакто и давам Impatiens забелязвам, че сякаш е станала по-търпелива, успява да се заиграе с нещо. Наистина иска да се налага, обича да командва, да става това, което тя иска и то веднага, но пък и възрастта й е такава (1г. и 6м.) и все още пробва докъде са границите на позволеното. Докато кака й на тази възраст като се заинатеше за нещо лесно можех да я излъжа и да й отклоня вниманието, малкото въобще не се лъже и не се поддава на отклоняване от това, което си е наумила.

Фея, по твой съвет пробвах да давам само РР, но не усетих никаква положителна промяна, но пък и не ставаше по-зле. Сега ще оставя тази комбинация за 2-3 дни, че много се обърках.

Всички страхове свързани с храна, пари и оцеляване разбалансират тази чакра. Разбалансираната първа чакра на майката, може да доведе до сополи в детето. Кофти звучи, но ти разказвам за лекцията, защото беше водена от човек, който е авторитет за мен.
Това е невероятно!!! Аз в момента мисля само за такива неща. Сополите на Вики започнаха, когато стана на 1г. и започнах да получавам по 240лв., никога досега не сме били толкова зле финансово, върнах се на работа, но ми намалиха заплатата и сега започвам нова по-добре платена, въпреки комфорта, който ми осигурява старата. В същото време постоянно мисля за това, какво да сготвя, защото голямата е много золяда, а малката, заради зъбите нищо не яде. Какво мога да направя, за да си балансирам чакрата? Мисля, че докато не се изчистят финансовите ни проблеми няма как да стане Thinking

Mamagemelar, мисля, че с времето ще свикнат с новата ситуация и ще се отпуснат и да говорят. Ако улучиш и подходящата комбинация още по-бързо ще стане. И аз се сетих за Cerato и Centaury, сложих ги в комбинацията на колежката ми и веднага проработиха-за увереност в себе си и да можеш да отказваш и да си отстояваш своето.
Ето още един пример, че моята въобще не си подтиска изблиците в яслата, тя въобще не обича да я закачат, ппат, мачкат, гушкат. Може, но само, ако тя иска. И в яслата това казват, че само някой да я доближи или пипне и тя виква. А явно твоите се подтискат. Не знам, може би за тях да е необходимо Agrimony, да не страдат тихо и да се подтискат, а да изкарват всичко навън.

Последна редакция: ср, 10 ное 2010, 15:31 от very nice

# 434
Точно от Агримонията започна да е толкова раздразнителна.
...
тя въобще не обича да я закачат, ппат, мачкат, гушкат. Може, но само, ако тя иска. И в яслата това казват, че само някой да я доближи или пипне и тя виква.
Агримонията е от есенциите, които предизвикват криза, демек най-тъмно е преди изгрева. И друго, второто, за което те цитирах - блатна перушина (водна теменужка). Може това, че нарушават личното и пространство да води до реакциите, които описваш.

Общи условия

Активация на акаунт