Цветолечението на д-р Бах - 4

• 69 906
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте,момичета! Извинявайте,че се намесвам в темата ви, но ми е нужна помощ.
Моето  детенце е с ДЦП.На 2,3г и е абсолютно невербална.
Големият ни проблем е безсънието й.Заспива изключително късно-често и в 04.00.
Ако заспи по-рано,след около 2-3 часа е напълно бодра и ни държи будни до сутринта-7,8,9 часа.
Така на следващия ден е крива за рехабилитациите и проваля и логопедичните си занимания.
Много е емоционална-радва се и се сърди прекалено бурно.Най-превъзбудена е вечер.
Често изпада в истеричен смях и мяткане в леглото без никаква видима причина.
В момента провеждаме поредното хомеопатично лечение, но за съжаление без успех.
Голямата ми молба е – може ли да ме насочите какви капки на Бах да си взема,които да ни помогнат с проблем-безсъние.В момента имам познат в Лондон, който след 3 дни се прибира в БГ, от там ли да си ги взема или и в БГ са еднакво качествени и ефективни.
Като четох се спрях на:
1.Cherry Plum
2.Impatiens
3.Chicory
4.Vervain
5.Holly

Молбата ми е да ме посъветвате кои от гореизброените да предпочета за  безсънието.
И дали изобщо ще имат някакъв ефект, след като дори силни приспивателни не ни помагат.
Последно да спомена,че Rescue Remedy-изобщо не ни повлия.
Благодаря предварително на всички ви!

# 721

ако не стане с цветни елексири, пробвайте с хомеопатия, но класическа...

# 722
Цитат
Healing Combinations for Sleep. A blend of the Bach Flower essences Aspen, Cherry Plum, Clematis, Impatiens, Mimulus, Rock Rose, Star of Bethlehem & White Chestnut
         SPYRIDULA, това намерих аз на английски като препоръчителни цветя Peace

# 723
Момичета, благодаря ви много!
Мимкис, благодаря за труда и търпението!

Бихте ли ме насочили - дали най-добрият вариант е да купя капките от Англия?
И ако да-от къде точно, от специален магазин ли или има щанд и в някой от супермаркетите?

# 724
https://helios.co.uk/flower_remedies.html
от тук може да ги вземеш също  Peace

# 725
Трапезица, благодаря ти! Hug

# 726
SPYRIDULA, аз използвам български на Пашкулев, много момичета тук - също и са доволни. При мен действат. Тъй като едва ли ще можеш само с една комбинация да се повлияе проблема, моя съвет е да си купуиш пълния комплект български. Английския комплект е ужасно скъп, поне за мен.
За цветята си мисля за Aspen, Impatiens, Holly, Cherry plum.

# 727
Според мен наистина е хубаво да си намериш добър класически хомеопат.Успех  Hug

# 728
... Като четох се спрях на:...
Бих ти предложила, вместо да инвестираш в цял комплект, да вложиш същите пари в няколкомесечно лечение при специалист, например Тодор Господинов. Той може да помогне повече, отколкото момичетата от форума. Извинете ме, момичета, но който го познава, е наясно с уменията му в много области и терапии Simple Smile Освен това, както и на детето с аутизма, със сигурност ще е в помощ и класически хомеопат.

# 729
Здравейте момичета, скоро разбрах за есенциите на Бах и силно се впечатлих. Бихте ли ми казали дали капките могат да повлияят на физическото състояние. знам, че физическите проявления са резултат на емоционално състояние, но детето ми боледува всеки месец и е на АБ, а последните месеци вече беше с пневмония и бронхит. Какво мога да му дам. Иначе е много активен, постоянно тича, в градината е послушен, а в къщи не винаги - понякога се сърди ей така, а в тежки случаи дори посяга да удря. Ако му обръщаме достатъчно внимание е послушен.
Ако може и още нещо да попитам - какво цвете е подходящо за майка ми, която много се притесненява и безпокои за здравето на баща ми (не е без основание), но цялото това притеснение се отразява зле на емоционалното йсъстояние и нервна система?

# 730
Jenny77, за майка ти-chicory и Red chestnut-за това, че прекалено се тревожи
pine-ако чувства вина, че не може да му помогне достатъчно
olive-ако е изтощена от грижи

За малкия-болестите му са от среса от детската, просто трябва да ги преживее, chicory-да се чувства добре независимо, че е отделен от вас, aspen-да не се страхува без вас, agrimony-ако там е много послушен и си потиска емоциите, а вкъщи много палава, за да компенсира, holly-в агресивна фаза, ако стане много избухлив, да се сърди на най-малкото и да прави сцени на инат и тръшкане.

Аз не съм специалист, но лично на моето семейство тези есенции са ни помогнали, затова ви ги препоръчвам. Нека да кажат и другите момичета, те имат повече опит.

Също така идва време за нова тема. Искате ли да впишем нещо допълнително в първия пост или това е достатъчно като информация?

# 731
Не видях в първия пост дали е включен линк към сайта на Др Пашкулев. Peace

# 732
Също така идва време за нова тема. Искате ли да впишем нещо допълнително в първия пост или това е достатъчно като информация?

предложение:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=520711.msg16499262#msg16499262
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=520711.msg18069844#msg18069844
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=520711.msg17861937#msg17861937

Цитат
комбинация за т.нар. "емоционално хранене"
Cherry Plum – увеличава самоконтрола
Crab Apple – изчистващата есенция, тя помага и да се преодолее отвращението от собственото тяло
Chestnut Bud – помага за разбиване на негативни поведенчески модели и за разкъсване на зациклянето в преяждане-диета-преяждане

Цитат
комбинация срещу хреми на Д.Крамер

не се добавя алкохол!

пропорцията е стандартната - по 1 капка от съответната есенция на всеки 10 мл.

физиологичен разтвор (от аптеката) се използва за база

Crab Apple - за изчистване
Holly - против раздразнението на лигавицата
Star of Bethlehem - ако е следствие от настинка
Olive - ако има отслабен имунитет вследствие на преумора
Pine - когато има чувство на вина, че се притесняват околните
Cherry Plum - против непрекъснатото подсмърчане
Beech - ако хремата е резултат от алергия

# 733

very nice:

ЦВЕТОВЕТЕ НА д-р БАХ - ЦЯЛОСТЕН МЕТОД НА САМОЛЕЧЕНИЕ

# 734
  • София
Моля да добавим и тази музика към 1ва страничка.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт