Цветолечението на д-р Бах - 4

• 69 869
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря Фея. Няма да ги изхвърля а ще му ги дам да изпие цялото шишенце- то е все едно да изпие по 4 капки от всеки цвят нали така?
изхвърли  ги за да не са били развалени!Какво толкова ги къташ?Направи му нова комбинация ,прибави бренди и вода и давай спокойно!

# 151

тук нещо не разбрах....ставаш по 3 пъти на нощ за да слагаш капки ли? newsm78
тя се събужда през нощта и реве, аз съм й подготвила 1 шише с чай, в което има капнати 4 капки концентрат РР, изпива го, след това й наливам нов чай и капя пак 4 капки, като се събуди пак й го давам и така цяла нощ Tired
Моля ви, подскажете ми някаква комбинация за по-добър сън на малката Praynig, вече не издържам Tired

# 152

тук нещо не разбрах....ставаш по 3 пъти на нощ за да слагаш капки ли? newsm78
тя се събужда през нощта и реве, аз съм й подготвила 1 шише с чай, в което има капнати 4 капки концентрат РР, изпива го, след това й наливам нов чай и капя пак 4 капки, като се събуди пак й го давам и така цяла нощ Tired
Моля ви, подскажете ми някаква комбинация за по-добър сън на малката Praynig, вече не издържам Tired
Heather ,Aspen.........нека и другите се включат
Но с RRemedy e добре мажи и челцето и слепоочията преди сън.Недейте да играете поне час преди сън нека е галене и гушкане това време.И давай RRemedy 4х4капки във водичката и през деня така 1 седмица.....пък да видим.......разбора после  Hug

# 153
Здравейте, скоро попаднах на темата за есенции на бах и мисля че изчетох почти всичко което сте писали. може ли да ми помогнете - на няколко места откривам че сте си правили комбинации за отслабване, но никъде не са описани есенции които се ползват. Ако може някой да помогне ще съм много благодарна

# 154
Благодаря Фея. Няма да ги изхвърля а ще му ги дам да изпие цялото шишенце- то е все едно да изпие по 4 капки от всеки цвят нали така?
изхвърли  ги за да не са били развалени!Какво толкова ги къташ?Направи му нова комбинация ,прибави бренди и вода и давай спокойно!
Добре, направих нова комбинация от  по 2-3 капки от следните цветове 33, 20, 25, 8, 15, 19. Сложих ги в 20 мл вода Розов Девин и добавих около 4-5 мл Бренди Метакса.

Не съм сигурна колко бренди да сложа...в книгата пише 20 мл на 30 мл шишенце...ама много ми се видя. А пък на предишната страница някой беше дал съвет да сложа един капкомер бренди. Та го направих по средата. Но ако трябва да променя кажете моля.

Така тази комбинация ще давам по 5-6 пъти на ден по 5-6 капки за няколко дни и след това ще продължа 4 по 4 на ден.Така направената комбинация държа на стайна Т, нали?

И още нещо концентратите ги държа на стайна Т, не в хладилник нали? Че започнах вече да се съмнявам във всичко.

Благодаря за помощта!

# 155
Иска ми се да направя комбинация на мъжа ми, та го по молих да направи теста за да определим цветоветСамо че на първа страница има линкове към 2 различни теста. Кой от двата да му дам да направи?

# 156
  • София
 Nivea, дай му и двата теста. Според мен и двата са крайно недостатъчини. След месец като трябва да му сменяш комбинацията пак ли ще го караш да ги чете. Но ти все пак познаваш в голяма степен мъжа си, така че използвай тестовете да те ориентират и пробвай и с четене за отделните цветя да му измислиш комбинацията. И ние ще опитаме да ти помагаме дистанционно  Peace.

Така направената комбинация държиш на стайна температура  Simple Smile. Брендито трябва да е 1/3  - 1/4 от шишенцето, но и така както си ги направила е ок. Не се притеснявай, има някои правила, но не се "вкопчвай" във всичко, което чуеш. Концентратите са добре на стайна температура, но ако у вас е много топло (в нас лятото си става до 32 градуса) избери по-прохладна стая и е добре да са в шкаф на тъмно. И да знаеш - те нямат срок на годност (написан е само от законова гледна точка).

# 157
Четох, че се чудехте по-рано с какъв алкохол да се приготвят есенциите. Понеже и майка ми и баща ми са технолози ги питах. Технологията на приготвяне на бренди/коняк, уиски и ракия са едни и същи, така че стига да сте сигурни в произхода няма значение какъв вид ще е. Даже най-добре домашна ракия Simple Smile поне се знае какво има вътре, бълг. уиски-не.

П.С. Фея, много ти благодаря за съветите    bouquet

По описание на цветята се ориентирах към cherry plum, chicory (заради яслата, въпреки, че тя не плаче и отива с удоволствие), heather, impatiens, olive, walnut (заради яслата). Aspen не беше ли за страхове? Тя е супер безстрашна, направо не можеш с нищо да я стреснеш, мислиш, че може да има някакви нощни страхове? Thinking

# 158
  • София
Здравейте, скоро попаднах на темата за есенции на бах и мисля че изчетох почти всичко което сте писали. може ли да ми помогнете - на няколко места откривам че сте си правили комбинации за отслабване, но никъде не са описани есенции които се ползват. Ако може някой да помогне ще съм много благодарна
И аз ще съм много любопитна да науча по темата. Въпросът е колко имаш нужда от помощта на капките?!
При взето решение Орех (33) подпомага да отстояваш себе си, да се адаптираш, така че май е нужен. Трябва да си наясно, дали ядеш от скука - тогава цветето на призванието - 36 Wild Oat ще ти яснота на целите, дълбочина в действията и изчиства неуместни модели на мислене. Ако си се предала и има примирение от много опити, ти трябва Gorse 12.
Но нищо друго не виждам за отслабване  newsm78.
doximova, по-скоро с пиенето на капки ще се опознаваш, промененяш и приемаш себе си - така ще постигнеш повече.

# 159
very nice :предположих Heather  заради денонощната и  нуждата от внимание от твоя страна и  Aspen да не би нещо да я стряска за да се събужда толкова често през ноща newsm78

# 160

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=428898.msg12916706#msg12916706
идеи за сън

# 161
Бориславка, Фея благодаря ви  Hug

А за мен какво да направя, някаква лека комбинация?  Мен май по вече ме е страх от детето от тръгването на ДГ. Страха не е от раздялата, понеже аз съвсем рано след раждането започнах да работя, а по скоро страхът ми е да не страда той.  Ужасявам се от идеята че може да плаче с часове и да си мисли че е изоставен.

Да напомня че съм бременна в 9 месец. Peace

# 162
Nivea Simple Smile- Бременноста изостря твоите чувства и сетива.Но ,бременна или не притестенията са ти реалност ,но пък не може цял живот да са ни под крилото и да ги дундуркаме до абитюренският им бал... Joy(да разчупя ледовете) Детето ще свикне преди да се усетиш.Зорът е първата седмица.По метода на убеждението вървейки към градината не спирай да му говориш колко е интересно там ,ще има много приятели ,които ще го чакат всеки път ,нови и грачки и  ...т.н и ВИНАГИ ЩЕ ГО ВЗЕМАШ ПЪРВИ......това е ключът съм успеха(поне при нас работи)
А ти ,не е лошо да вземаш White chestnut-ще ти помогне в неспирните мисли,Mimulus за страхът като цяло  и любимият ми  Red Chestnut-за вярата в нормалния ход на нещата .Когато си правиш комбинацията започни с есенцията  Mimulusa  и после останалите  есенции ,защото като общо проблемът е "твоят страх" и от него произтичат другите ти емоции  bouquet

# 163
Моята комбинация свърши, но аз не съм убедена, че беше правилната, та сега ще си правя нова.
Ще имам нужда от Chicory със сигурност, но ми трябва ми нещо за избухливостта ми и налагането на моето мнение над близките.
Четох в книгата на Моцарела комбинация за "прошка" и нещо, което много ми хареса, затова го цитирам:
"Прошката е ключът към постигането на благоденствие, здраве, свобода. Който не познава прошката, не може да накара вибриращата енергия на излекуването да циркулира в него, не познава оптимизма, не познава любовта. Ето защо простете преди всичко на себе си - затова, че не сте направили достатъчно и защото не сте станали кой знае коя, за всички пъти, в които сте се критикували и недооценявали, и за цялото зло, което сами сте си причинили.
След това простете на всички, на които трябва, на тези, които бихте искали да са като вас, но не са, на родителите си, които - бидейки човешки същества - може да са сбъркали или да са ви причинили зло, на вашите бивши партньори, които са ви разочаровали или изоставили. Простете и преглътнете онова, което не ви харесва и което сте претърпели, защото е трябвало да стане така. Простете на всички - и всичко ще ви бъде простено. Освен това взимайте Holly и Pine непременно заедно и то дълго, дълго време. Така ще си дадете сметка, че без злопаметност, чувство за вина и дисхармония животът е хубав. Ще се усмихвате истински, на сърцето ви ще е леко и ще се усетите, че пеете под душа и се смеете, ако видите как някоя птичка кълве хляб. Знам, че изглеждам сладникава и романтична... но всички жени сме малко или повече такива... само дето аз си го позволявам... А вие?"
Дали да направя само Holly Pine за прошка или да прибавя и други? Някой прилагал ли е тази комбинация за прошка?

# 164
  • София
very nice, аз дългоооо време ги пих двете цветя, но в личната си комбинация. Аз си мисля, че няма смисъл да пиеш само двете.
Сложи и другите неща, за които говориш - например: 6 (за избухливостта); 8; 15; 24; 32 (за налагането) и 23 маслина, че спомена, че ни си доспиваш с малката.

Общи условия

Активация на акаунт