Цветолечението на д-р Бах - 4

• 69 405
  • 738
  •   1
Отговори
# 690

Моля,приемете ме на сериозно  Flutter Какво цвете откъсва привързаността към цигари,алкохол,наркотици( да пази Господ) ,а  в моя случай шоколад.Нищо не ми хрумва. newsm78 Пък ми свършва комбинацията и ще си бъркам друга Simple Smile

Приех те!    Hug   и заповядай да си избереш:

A d d i c t i on
- For those who feel the need of purification Crab Apple
- For depression with no apparent reason Mustard
- For the recovery period Olive
- Life controlled by Centaury
- To help oneself bear difficulties with cheerfulness Agrimony
- As a means to stimulate oneself Agrimony
- Used as means of escape Agrimony, Clematis
- When feeling stuck in a negative pattern Gorse
- Repeated hangovers Chestnut Bud
- Breaking habit of addiction Walnut, Chestnut Bud

Пристрастеност към сладкости:

Aко не си признаваме страстта/лакомията или я подтискаме: Agrimony
Основна есенция при пристрастяване, слабоволие: Centaury
Повлиява на слабоволието и на хормоналното регулиране: Centaury+ Cherry Plum+ Rock
Rose+ Star of Bethlehem

Повлиява на хормоналното регулиране:  Cherry Plum+ Rock Rose
Когато не се учим от грешките си: Chestnut Bud
Когато чрез сладкото компенсираме примирение: Gorse
Ако живеем в миналото: Honeysuckle
Ако сладкото ни помага да скрием/прикрием депресия: Mustard
При остра лакомия: RR
Една успешна комбинация: RR + Gorse+ Mustard
При склонност към aскетизъм, ядене вместо допускане на близост: Rock Water
Когато мислим само за шоколад/сладко: White Chestnut

Последна редакция: чт, 10 мар 2011, 21:59 от Amitola

# 691
Амитола,Благодаря от сърце. Hug Сега ще се разчепкам,що тъй ме влече шоколада.Трудно нощува шоколад у нас Blush
При остра лакомия: RR   Mr. Green
Когато мислим само за шоколад/сладко: White ChestnutТова е интересно,не се сетих на пръв поглед,че са мисли,въртящи се в кръг
....., че при нас е почти 30 лв 1 бройка ooooh!
защо не си ги поръчаш от Тук-безплатна доставка навсякъде

# 692
Момичета, знаете ли някой който може да ме консултира за подбора на есенции. Имам чувството, че не са правилните... Някой от Пловдив или по скайп.

# 693
Момичета, знаете ли някой който може да ме консултира за подбора на есенции. Имам чувството, че не са правилните... Някой от Пловдив или по скайп.
МОга да ти пратя координати на много опитен бах-терапевт в Пловдив. пиши,ако желаеш Peace

# 694
  • на плажа
 Ох, момичета, притеснихте ме. Аз съм подбрала точно Витлеемската звезда в първата комбинация за малкия. Все още не съм му забъркала р-ра и се колебая дали да я сложа, за да не стане по-зле положението.

# 695
Амитола,Благодаря от сърце. Hug Сега ще се разчепкам,що тъй ме влече шоколада.Трудно нощува шоколад у нас Blush
При остра лакомия: RR   Mr. Green
Когато мислим само за шоколад/сладко: White ChestnutТова е интересно,не се сетих на пръв поглед,че са мисли,въртящи се в кръг
....., че при нас е почти 30 лв 1 бройка ooooh!
защо не си ги поръчаш от Тук-безплатна доставка навсякъде

Доставката може да е безплатна, но израелските пощи си искат мито Crazy за всичко, ще ми излязат и по-скъпи, ако въобще пристигнат с всичките проверки Whistling

# 696
Ох, момичета, притеснихте ме. Аз съм подбрала точно Витлеемската звезда в първата комбинация за малкия. Все още не съм му забъркала р-ра и се колебая дали да я сложа, за да не стане по-зле положението.

Peace
да ме прощава Пати Аспен, но много автори препоръчват да се започне със Star of Bethlehem.
Дори да няма други травми, достатъчна е травмата от раждането и идването на този свят....
Така че действай спокойно!
Пък и за пореден път - НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАВРЕДИ с тази терапия!!!!
най-лошото, което може да стане е Есенциите да не действат.

Цитат
Star of Bethlehem — many therapists give the Star of Bethlehem as the first Bach Flower Remedy. If there was a fear of death at birth, Rock Rose should be ...

http://books.google.bg/books?id=IB9c4T5rr6sC&printsec=frontc … amp;q&f=false
на страница 47

Последна редакция: пт, 11 мар 2011, 13:13 от esme_bolger

# 697
  • на плажа
 Есме, аз съм чела много малко и съвсем не съм наясно, но имам същите впечатления. Поради тази причина го включих.  Hug

# 698
Моля ви за съвет!   bouquet
Дъщеря ми е със счупен крак, ходи с патерици. На 23 март предстои да тръгне на училище, ще й сложат пета на гипса. Много я е страх , че децата ще й се подиграват.

И още: на бебето му растат зъбки и е голяма мъка за всички. Плаче, дъвче всичко.

Какво да им дам?

# 699
облачето хей, за бебето-aspen, wallnut, cherry plum, chicory-евентуално, ако е залепнало за теб. За каката-mimulus, larch

# 700
Дъщеря ми е със счупен крак, ходи с патерици. На 23 март предстои да тръгне на училище, ще й сложат пета на гипса. Много я е страх , че децата ще й се подиграват.

една идея - украсете гипса, нарисувайте или напишете нещо и нека предложи на хлапетата от класа също да се подпишат и да напишат нещо. Обикновено всички са възхитени от идеята  Wink
после децата даже не дават да им изхвърлят гипса, като им го свалят, а си го взимат за спомен.
поне и двамата с брат ми бяхме така  Mr. Green

а за дребното съм съгласна с идеите на very nice
можеш да мажеш и венците със Спешни капки при по-острите състояния.

# 701
Привет мами , бях ви изгубила за известно време  и реших ,че темичката е опустяла ,но голяма беше радостта ми след като изчетох пропуснатото.  bouquet

# 702
Вери найс, Есме   bouquet
За каката направих: Ларч, Мимумус, Холи (защото ревнува от брат си), Уилоу (много се оплаква и самосъжалява), Калуна (понякога е досаждащо обсебваща), Цикория (защото се опитва да ме манипулира ).
Есме, ние също се сетихме за рисунките по гипса.  Simple Smile
За бебчо още не съм направила.

# 703
Какво цвете откъсва привързаността към цигари,алкохол,наркотици( да пази Господ) ,а  в моя случай шоколад
Виждам, че вече са ти отговорили, но няма лошо в потвърждението Simple Smile
Бял кестен (натрапливи мисли за конкретна храна)+червен кестен(прекъсване на връзка, зависимост)+агримония(незаместване на емоции). Евентуално можеш да добавиш и кестенови пъпки, за да не повтаряш една и съща грешка,  която ти проваля режима. Успех!

# 704
  • Варна
Да споделя интересно наблюдение. От няколко дни ме мъчи страшен дискомфорт, свързан с ниското атмосферно налягане - главата ме боли, ушите ми бучат, гади ми се невероятно. Не знам защо реших, че Rescue Remedy може да ми помогне. Капвах 4 капки от разтвора /не разреден, а както е концентриран/ в чаша и директно го изпивах. Действа ми много добре. Почти не ми се вие свят и главоболието е съвсем леко.
Правилен ли е подобен подход, как мислите?

Общи условия

Активация на акаунт