Цветолечението на д-р Бах - 4

• 69 862
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
Благодаря,ще го погледна пак,дано ме отлепи  Hug

# 676
  • София
Трапезица, да и аз погледнах в книгата - Агримонията е единственото цвете, което намерих да се дава за пристрастявания. На практика чрез излишното хранене човек замества разни други нужди. Цветето по-скоро ще ти помогне да разбереш защо го правиш.

lenitta ще цитирам стар пост, за да имаш идея как се произвеждат капките. Няма как да мирише на цветя  Laughing. А и всеки, който има достатъчно желание може да си произведе сам. За направа на "майчина тинктура" се използва слънчев метод, а за цветята през пролетта метод с варене. Листа цвят се накисват в купичка с вода и цял ден ги грее слънцето.
След това от тинктурата се произвеждат концентратите, които ние купуваме.

... Правя справка с книгата: Майчината тинктура се прави с 50% от "наситената" с цветя вода и 50 % бренди. След това концентратите за пълнене на шишенцата се правят в следното съотношение - 1 част от тинктурата майка и 240 части бренди.
От което няма как да не следва извода, че е много важно какъв алкохол слага производителя.

Инструкциите за личните комбинации в книгата са - "Препоръчва се коняк или някакъв вид гроздова ракия, но и всякакъв концентрат с по-малко от 50 градуса. Деца или алкохолици могат да използват комбинации без алкохол. Алтернативно може да се използва ябълков или малинов оцет или глицерин."

Не знам какво представлява глицерина  newsm78, но така пише - а и на курса ни казаха, че може да се слага.

# 677
Благодаря,и на мен сега ми изплуваха такива спомени,просто не влизам в типа Агримония,затова не съм се замисляла.Друго е да погледне отстрани човек.Благодаря и на двете ви  Hug  bouquet

# 678
Момичета, искам да ви попитам дали всички ползвате цял комплект есенции? От сайта ли ги поръчвате или от Пашкулев? Не ми се играе на дребно, осъзнавам, че от отделни поръчки няма смисъл, а и комбинациите се налага да се сменят...и може би е по-практично човек да разполага с цял сет Rolling Eyes За съжаление, в момента не мога да си позволя да отделя такава сериозна сума, но ми е приоритет в близко време Confused

# 679
утвърждения при типа Агримони

Аз съм в мир със себе си.
Аз показвам на другите кой съм в действителност.
Аз съм честен със себе си и с другите.
Аз се разбирам добре със себе си.
Аз се държа,устоявам,когато съм в конфликт.

Стеф, логично е ,че е по-практично с целият комплект.Казвали сме го много пъти-няма разлика в качеството-всички,ползващи и двата вида есенции ще го потвърдят  Peace  и още нещо-веднъж започнала ,не можеш да се спреш -емоциите се сменят,случките ,събитията в живота го налагат....

# 680
Момичета, искам да ви попитам дали всички ползвате цял комплект есенции? От сайта ли ги поръчвате или от Пашкулев? Не ми се играе на дребно, осъзнавам, че от отделни поръчки няма смисъл, а и комбинациите се налага да се сменят...и може би е по-практично човек да разполага с цял сет Rolling Eyes За съжаление, в момента не мога да си позволя да отделя такава сериозна сума, но ми е приоритет в близко време Confused

Аз съм от Пловдив,имам есенции на Пашкулев,мога да ти направя комбинация,каквато пожелаеш.Измисли я и ми пиши ,ако решиш  Hug
Иначе за продължителна употреба и смяна на есенциите,е по-удобно цял комплект.Но мога да ти направя,докато си набавиш Simple Smile

Благодаря   bouquet

# 681
   Блазе ви момичета, при нас (Израел) се продават само английските и са адски скъпи, да си пръчам от сайт ми излиза на същата цена като тук  ooooh! Да попитам, мога ли да си сложа в комбинацията РР, вместо да си купувам отделно Star of Betlehem i Rock Rose, в смисъл ще си действат ли като отделни? И четох някъде(не помня вече къде Embarassed), че не се препоръчвало да се започва лечение с Star of Betlehem, има ли нещо вярно? Thinking

# 682
Не е същото,РР е смес от 5 цветя,готова.А с Витлеемска звезда не е препоръчително,защото (според забравих кой автор) вади дълбоки емоции на повърхността и може да доведе до блокиране на лечението.Т.Е. да се изчистят по-повърхностните емоции,после да се премине към дълбоките душевни травми.Това според книгите,които аз съм чела Peace

# 683
Благодаря ви, момичета  bouquet
Трапезица - много си мила, благодаря за предложението Embarassed Аз за съжаление в момента не съм в Пловдив и не знам кога ще се приберем, но ако до тогава не съм се снабдила с комплект - ще ти пиша Hug Иначе, аз съм със същия проблем като теб, докато те четох, все едно четох за себе си - този пуст шоколад ми взима акъла...от няколко месеца съм веган, лесно направих промяната за себе си, и за детето - отказах се от неща, които винаги съм консумирала с удоволствие - и грам не ми липсват - но това сладко, конкретно шоколада...просто ме побърква Sad

# 684
    Трапезица, мерси много, значи ще поизчакам с Star of Betlehem, мислех да я взема за мъжа ми,който е раняван по време на война и има доста страхове и неврози в последствие, но засега ще изчакам Peace

# 685
има препоръка/не ме бийте-не помня кой автор  Blush/,да се започне с поне 2-3 седмици Агримони-изважда приоритетите,разбулва забравени емоции/нещо като лечебна криза  Peace/,може да изостри състояния,но дава яснота за това ,кои са  по-дълбоките и кои- по-скорошните проблеми

# 686
  • София
има препоръка/не ме бийте-не помня кой автор  Blush/,да се започне с поне 2-3 седмици Агримони ...

Mamagemelar, Ееее, те това наистина си е за бой  Laughing. Предизвика любопитството ми. Вероятно е съвсем подходящо за първа комбинация, ако човека е горе-долу в добро енергийно и здавословно състояние. Ако си има проблеми, май не е редно такъв тормоз  newsm78

# 687
  • София
    Трапезица, мерси много, значи ще поизчакам с Star of Betlehem, мислех да я взема за мъжа ми,който е раняван по време на война и има доста страхове и неврози в последствие, но засега ще изчакам Peace
mimkis, според мен със сигурност трябва да започнеш с това цвете. Никога не съм чувала, че Star of Betlehem не е подходящо за първа комбинация. Може би Трапезица ще сподели къде го е срещала. Даже напротив коментара в книгата на Шефер за това цвете е следния - "Star of Betlehem е необходима често, но не и винаги в началото на лечение".

# 688
Някой от специалистите съветват да не се приема тази цветна есенция в началото на терапията с цветята на Бах, защото необра¬ботената от съзнанието травма може да бло¬кира цялостната терапия. Добре е да започне да се взема, когато досега приеманата комби¬нация от цветя не дава очаквания резултат.
Pati Aspen Peace

# 689
Някой от специалистите съветват да не се приема тази цветна есенция в началото на терапията с цветята на Бах, защото необра¬ботената от съзнанието травма може да бло¬кира цялостната терапия. Добре е да започне да се взема, когато досега приеманата комби¬нация от цветя не дава очаквания резултат.
Pati Aspen Peace
  Благодаря Трапезица, точно това изречение ме подтикна да попитам, ама като четох много и се бях объркала къде точно го четох Blush
    borislavka72, сегашната му комбинация е от Hornbeam, Larch,White Chestnut-това си му излезе на теста + още 3(Oak,Elm,Impatiens)  , които съм оставила за понатам, че при нас е почти 30 лв 1 бройка ooooh!
   Mamagemelar, вероятно има право незнайния автор Grinning, във всеки дреме по един агримони, независимо дали в цялостното описание или само отчасти Peace

Общи условия

Активация на акаунт