Цветолечението на д-р Бах - 4

• 69 887
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
За времето на прием на есенциите би следвало да прецениш сама-ако усещаш,че имаш нужда от нещо,че не са ти достатъчни или точни цветята ,смени я.Ако се чувстваш добре-поръчай същата.Зависи какви емоции изплуват на повърхността.Няма елемент на привикване.

Съжалявам за това,което ти се случва,дано успееш да го приемеш като едно ново начало,като освобождаване от старото,за да даде път на нещо по-добро.Искрено ти го желая  Hug  bouquet

# 661
Благодаря ти Трапезица за милите думи!!! Ще преразгледам комбинацията в такъв случай.

Всичко най-добро и на теб!

# 662
  • на плажа
 Кажете ми, момичета, да сложа ли Рескю в комбинацията на малкия. Там има Мимулус, Витлеемска звезда, Аспен, Холли(джел). Praynig

# 663
Според мен не ( не съм чела предишните страници на темата и какво точно търсиш),но по принцип говоря.Имай си РР отделно,давай го при спешност.Личната комбинация е за продължителна употреба.Успех  Hug

# 664
Кажете ми, момичета, да сложа ли Рескю в комбинацията на малкия. Там има Мимулус, Витлеемска звезда, Аспен, Холли(джел). Praynig
Не. В Рескю-то има още 5 есенции, вкл. и Витлеемска звезда.

# 665
Момичета, бих искала да пипитам ефекта от капките кога би трябвало да се прояви. Някъде тук из форума четох,че до 5 дни трябва да се появи някаква промяна. Другаде пък пише, че изисква повече време- месеци. Давам на дъщеря ми водна лилия+лиственица+цикория. Има проблеми с общувамето с децата, не иска да контактува с тях, отделно е много привързана към мен и за капак скоро тръгна на градинка. Та, от седмица и го давам, може би твърде кратък е този период за да се появи някаква осезаема промяна. Та за това питам.
И още нещо, есенциите на Пашкулев и по принцип есенциите си миришат на спирт нали?Няма някаква цветна миризма. Мисля си да не би тези есенции да не и действат и да и взема от английските  newsm78 Простете невежеството ми.

# 666
и английските миришат на спирт -с бренди се правят
действието не идва от миризмата!

за по-дълбоки състояния,за „присъщи“ на личността емоции,на капките им трябва повечко време-колкото по-отдавнашно е състоянието,толкова повече време прием се очаква

без да конкретизираме-едно тръгване на детска,отделянето от майка и общуването с други деца  са цяла гама от чувства,емоции,конфликти,....за които ще трябва да реагираш своевременно,да променяш комбинацията,да нагаждаш спрямо състоянието на детето-те се сменят толкова бързо,че понякога и всеки ден може да има нужда от ново цвете ...всичко това ,с цел да не очакваш само с тази комбинация/дори  и да е на 100% успешно подбрана   Peace/ да разрешиш емоционалните проблеми на детето  Peace
Успех   bouquet 

# 667
  • София
lenitta, Mamagemelar съвесем добре го е обяснила. Ако се касае за моментно кризисно състояние, ефекта от капките се усеща веднага. Но във вашия случай нещата са по-дълбоки и ще трябва да сменяш в някакъв момент комбинациите. Може би даже е добре да си правиш 1/2 шишенце, за да не изхвърляш много.
Помисли дали детето не изпитва и страх, за да добавиш Mimulus.

Ти да не си си взела вече готова забъркана комбинация от Пашкулев, щом така ти миришат?
Когато си купиш концентратите, можеш да си ги разреждаш със съвсем малко уиски (или оцет) и тогава миризмата е съвсем поносима, даже някои я намират за приятна  Wink. А ако ти е проблем миризмата и алкохола въобще, прави ги само с вода - дръж ги в хладилник и водата няма да зеленяса седмица. Капките не се развалят, а развалянето идва от водата - колкото е по-чиста, по-дълго изкарват.

# 668
Момичета много ви благодаря!Ами да страх я е и срам....Но тя си е по принцип свито и необщително дете. Но в последно време съвсем се сви. Бориславка,може и да включа наистина и Mimulus. А есенциите ги поръчах от Пашкулев, от отделните цветове, аз сама си ги смесих. Просто се зачудих защо миришат само на спирт а няма никаква миризма на цвят или де да знам. Иначе моята с кеф си ги пийва, не са неприятни. Може би аз съм си мислила, че трябва да миришат нещо подобно на етерични масла или масла за аромотерапия, за това.
Честно казано, не съм сигурна даже че това е правилната комбинация, но доста мислихме с мъжа ми и такива цветя избрахме.
Ако имам проблеми и въпроси нали ще ми помогнете със съвет? Hug

# 669
ПОмагайте,моля-Какво да добавя за  пристрастеност- не мога да се откажа от шоколад.Години се боря да си върна килограмите от преди ражданията и тъкмо постигнах някакви резултати,всичко се разваля,заради пустия му шоколад.

Благодаря  Hug

Моля,приемете ме на сериозно  Flutter Какво цвете откъсва привързаността към цигари,алкохол,наркотици( да пази Господ) ,а  в моя случай шоколад.Нищо не ми хрумва. newsm78 Пък ми свършва комбинацията и ще си бъркам друга Simple Smile

# 670
...трябва да миришат нещо подобно на етерични масла или масла за аромотерапия, за това.
...
Не,капките действат на енергийно ниво,не на материално,не очаквай аромат Simple Smile

# 671
...трябва да миришат нещо подобно на етерични масла или масла за аромотерапия, за това.
...
Не,капките действат на енергийно ниво,не на материално,не очаквай аромат Simple Smile

Значи в крайна сметка си миришат на спирт концентратите, т.е. единичните есенции?
Извинете за тия въпроси, сигурно съм досадна. Питам, тъй като за сефте си взимам есенции от Пашкулев и не знам и ми стана странно, че миришат ма спирт. Спирам вече с това! Simple Smile

# 672
Моите не съм ги мирисала,но ако си запозната с начина на правене на есенции-водата с кисналото ( врялото)цвете се смесва със солиден процент бренди ( оригинал) или спирт.Съвсем нормално е ,ако има миризма.Ти нали ги разреждаш,не ги даваш директно от шишенцето. ПО-опитните споделят,че не намират разлика в есенциите-Бг или чужди.Не си блокирай лечението със съмнения  Hug

# 673
Благодаря ти! Няма да си мъча повече мозъка със съмнения!Все пак лечението идва от там  Laughing

# 674
Цитат
Моля,приемете ме на сериозно   Какво цвете откъсва привързаността към цигари,алкохол,наркотици
Mисля, че агримони беше за такива проблеми Peace

Общи условия

Активация на акаунт