Съкратена лятна ваканция

• 18 128
  • 393
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Пролетната Фея - значи по-добре да си почиват в училище с уроци, отколкото у дома през телевизора?  newsm78 Ти сериозно ли?

И каква е разликата дали тези седмици ще са през септември или октомври от гледна точно възможности за гледане, че аз продължавам това да не мога да го разбера?

# 226
Пролетната Фея - значи по-добре да си почиват в училище с уроци, отколкото у дома през телевизора?  newsm78 Ти сериозно ли?

И каква е разликата дали тези седмици ще са през септември или октомври от гледна точно възможности за гледане, че аз продължавам това да не мога да го разбера?

Ако се отвори темата дали за детето е по-добре да играе с други деца или да виси пред телевизора, сама знаеш накъде ще се наклонят везните.
А разликата е, че е периода юни-септември вероятността времето да е по-хубаво и да има възможност за излизане навън е по-голяма, отколкото през зимните месеци.
Е, последните дни са изключение
Grinning

# 227
да...падне един сняг и децата зимен съм заспиват-крайно нездравословно е да се Играе само и единствено на Хубаво време.Апропо-лете на 40 градуса е просто невероятен кеф. LaughingМоите отказваха да излизат.Седяха си на климатика.То затова са и темите-за Онези-СУполивите деца ,айде не ми казвайте сега , че няма връзка.Щото има.

# 228
  • София

Ако се отвори темата дали за детето е по-добре да играе с други деца или да виси пред телевизора, сама знаеш накъде ще се наклонят везните.

Е да де, ама темата не е за това. Детето може да играе с деца и през октомври и през ноември, дали ще е навън с топката, дали вкъщи с легото. Стига да има почивни дни, а да не са на училище.
И вярно, има го това за 40те градуса през лятото, цял август детето излизаше да си играе навън след 7 вечерта, иначе беше абсурд.

# 229
Моят син вчера тъкмо се размечта за зимната пързалка, която се ползва ежедневно зад нашия блок. На Нова година до късно бяха там миналата година една сюрия деца...Лежачът пред компа и ТВ ще си лежи там и зиме и лете.
Нищо по- лошо не виждам от напън 9-9,5 месеца и лежане още 3-3,5 месеца без прекъсване. Винаги за всяка дейност съм намирала, че ефективността се крие в доброто разпределение на времето почивка- работа.

Последна редакция: ср, 01 сеп 2010, 11:31 от Judy

# 230
е точно за това иде реч...адекватно разпределение и редуване на Труд/Почивка...

# 231

Е да де, ама темата не е за това. Детето може да играе с деца и през октомври и през ноември, дали ще е навън с топката, дали вкъщи с легото. Стига да има почивни дни, а да не са на училище.
И вярно, има го това за 40те градуса през лятото, цял август детето излизаше да си играе навън след 7 вечерта, иначе беше абсурд.

Е, да, де, ама нещата са комплексни. Съгласна съм за 40-те градуса през лятото, ама при -15 през зимата в най-топлите часове пързалката пак ще е само мираж.
Да не говорим за това, че пързалките поначало са си мираж за повечето градски деца, особено живеещите в централните части. В комплексите не е така, но това пак е друга тема...

# 232
  • София
Пролетната Фея, задълбаваш в дребнави детайли.
Говорим за това, че 9 месеца се учи и 3 месеца се почива и че е по-добре почивката да бъде по-добре разпределена, защото в определени месеци от учебната година децата са окапали като круши.
И да не мръднат от вкъщи една седмица, пак ще е по-добре, отколкото да продължават да ги натискат в училище, не е ли така?

# 233
Е че то през зимата само пързалките ли са? Моят син ходеше три пъти седмично на плуване, а зимната ваканция- всеки ден. Многото минусови температури не са толкова продължителни. Като се сетя как тичаха януари по "Туристическо ориентиране". И му беше ке-е-е-ф.
Предпочитам почивка една от седмица през ноември и още една през март, примерно, пред 3, 5 месеца постоянна такава.

А, гледам климатичните условия били важни. Че да вземем да приемем ново райониране и по Мелник и Сандански да направим един старт, а по Враца, да речем, друг.

Последна редакция: ср, 01 сеп 2010, 11:32 от Judy

# 234
Пролетната Фея - значи по-добре да си почиват в училище с уроци, отколкото у дома през телевизора?  newsm78 Ти сериозно ли?

Е, да, де, ама нещата са комплексни. Съгласна съм за 40-те градуса през лятото, ама при -15 през зимата в най-топлите часове пързалката пак ще е само мираж.
Да не говорим за това, че пързалките поначало са си мираж за повечето градски деца, особено живеещите в централните части. В комплексите не е така, но това пак е друга тема...

Е, точно, за да НЕ са Мираж-е нужно повече време зимата, за да могат да стигнат до пързалките.
Освен това, като сте спретнали -15 градуса  като причина-изключително приятно е на -15 да бичи 30 минути до училище и да влезне вътре на надутото парно с дебелия пуловер и цял ден да седи с ботуши.

Последна редакция: ср, 01 сеп 2010, 11:38 от Jizzlobber

# 235
Аз мисля че е възможно през есенната (октомври-ноември) ваканция вместо платени занимални да се организират екскурзии из България, децата ще видят места на които родителите не могат да ги заведат, освен това ще се разтоварят и ще се забавляват. Аз съм ходила зимната ваканция на лагер на планина и мога да кажа че сме си изкарвали страхотно.
Дори и да не стане този вариант, едно е да си пратя детето за седмица при баба му, когато вече му е писнало в къщи и на училище, ще отиде с желание, друго е след като 2 месеца вече е стояло там да постои още  1-2 седмици...

# 236
  • Ямбол
Защо трябва да се изхожда от частните случаи?
Пролетна фея, връщаш темата пак в позиция "няма кой да ми гледа детето" и "къде ще ходи зимата".
Ако тръгнем от общото към частното, а не обратно, тогава за всички деца трябва да се помисли за баланс почивка/училище. Ако тръгнем от частното към общото, ще трябва да изредим кой кога му е удобно да си вземе отпуск, кой какво спортува, кой има баби, накрая да се обобщи и за цялото, като ако погледнем аргумента за наложителната почивка като най-силен, би трябвало да омаловажим частните случаи с баби, отпуски и специални спортове.
Независимо кой вариант на разглеждане на проблема ще изберем, то не е за подценяване и какво показва практиката дотук. Като трябва да се погледне не само детето на Ерика и Пролетна фея/примерно/, а на доста по-голям брой ученици. Това могат да го кажат учителите, които са с повече наблюдения и специалистите по здравеопазване като препоръки.

# 237
Все едно след училище, през събота и неделя и през Коледната ваканция не могат да видят пързалки... Не издребнявайте. Лятната ваканция е най-удачно да е много по-дълга от останалите. Не само, че времето е идеално за почивка и игра, но и децата знаят, че това не е просто поредната кратка почивка от училище, а заслужена ваканция след завършен клас. Разбират, че са завършили един етап от образованието си и преминават към следващия. А това няма да има особено значение, ако ваканцията е дълга едва ли не колкото коледната.

# 238
е...не издребнявайте...няма как лятната ваканция да стане колкото Коледната...Коледната е няколко дена все пак, не е месеци... Laughing
През учебната година , събота обикновено се заляга над домашните.Има и изключения, но правилото е това...

# 239
  • София
Ооо, пък парното колко е надуто в училище...! направо не е истина! Парното в училище отдавна не е това, което беше1 Правят икономии  и парното е слабо. От две зими не съм чула децата си да се оплакват, че им е топло с ботушите в класната стая. напротив, дори се обличат добре!

Я ми кажете, кога по нашенско в образованието, нещо е ставало така, както е било замислено в началото с всичкиите добри ефекти? тук пак си говорим за добрите намерения как някой ще разпредели натоварването с леки ваканцийки , ама вярвате ли си? фантазирате, госпожи! накрая ще стане така, че тези две седмици нито ще са ваканция за децата, нито ще видят някаква почивка!

Общи условия

Активация на акаунт