Съкратена лятна ваканция

• 18 123
  • 393
  •   1
Отговори
# 255
Всъщност-говорим си за т.5
В т.5 се корени идеята.
1,2,3 и 4 са извън.
 Hug
В т. 5 -някъде там е истината. Grinning
Както споделих-да, мечтая си, нищо повече.

Темите за:
Условия, Материал и Уеднаквяване на стандартите е съвсем друго нещо.

# 256
  • София
....
Защо просто не се пишат обективни мнения на майки с деца - В УЧИЛИЩНА ВЪЗРАСТ.

Защото след 2 години моето дете ще тръгне на училище и не ми е все едно! Въпросът касае не само майките с деца в училищна възраст към момента, нали успяваш да ми следиш мисълта...

# 257
Така е, освен това и ние бяхме ученици някога....

# 258
Така е, освен това и ние бяхме ученици някога....

За съжаление между нашите спомени и настоящето няма нищо общо.
Просто нищо. Освен дължината на учебните часове.  Sad

Много ме радва как се движи анкетата, все пак не сме само "10 майки - ентусиастки".

# 259
  • Бу-у-урга-а-ас
Защо трябва да се изхожда от частните случаи?
....
Ако тръгнем от общото към частното, а не обратно, тогава за всички деца трябва да се помисли за баланс почивка/училище. Ако тръгнем от частното към общото, ще трябва да изредим кой кога му е удобно да си вземе отпуск, кой какво спортува, кой има баби, накрая да се обобщи и за цялото, като ако погледнем аргумента за наложителната почивка като най-силен, би трябвало да омаловажим частните случаи с баби, отпуски и специални спортове.
.......

Защото това сме ние - българското общество. Никога не можем солидарно да застанем зад кауза, защото все на някой не му отърва нещо. Никой не гледа принципа и цялостната картина, а само изключенията, които касаят собствения му комфорт.

Последна редакция: ср, 01 сеп 2010, 14:13 от Лого5ка

# 260
  • София
...
Много ме радва как се движи анкетата, все пак не сме само "10 майки - ентусиастки".

Браво! Личното ти постижение за този живот ли е в резултатите от тая анкета??!

Цивилизованият свят дали случайно е решил да разпредели обучението по начин, срещу който Люлин и клакьорките са против, без да са се замислили наистина сериозно кое може да е довело до това?! Как мислите? Или ние сме "по, по, най" - какво ни интересува Германия, Франция (и всички, които допълни Иса от развития европейски свят!)

# 261
  • София
А защо непременно трябва да се застава зад тази идея? Както се вижда, има достатъчно голямо количество хора, които предпочитат нещата с ваканцията да си останат като досега! Нима тези хора не са част от същото това общество? Трябва да сме съгласни с една идея само защото е нова ли? Или защото вездесъщата "Европа и цивилизования свят" са стигнали до нея? Или за да не ни обвинят, че не се обединяваме? Ами, за мен цялостната картина и принципът изглеждат така, както съм ги описала, нима ще ме обвиниш за това?
Готова съм да обмисля една идея, когато не е само идея и да се съгласявам с нея ей такаа, по принцип, а искам да има развиване на тази идея - кое как ще стане! Иначе се  връщаме с двайсет години назад, когато се гласуваше под натиска, че  ако не гласуваш си назадничав елемент и разни други дрън-дрън!

# 262
Или ние сме "по, по, най" - какво ни интересува Германия, Франция (и всички, които допълни Иса от развития европейски свят!)
Не е нужно да сме по-по-най, за да не ни интересуват. Това, че някои държави имат изграден модел, не означава, че трябва да пренастроим нашия по техния откъм едно направление и всички други моменти в модела да оставим по нашенски, с което да объркаме живота на децата.

# 263
  • София
Или ние сме "по, по, най" - какво ни интересува Германия, Франция (и всички, които допълни Иса от развития европейски свят!)
Не е нужно да сме по-по-най, за да не ни интересуват. Това, че някои държави имат изграден модел, не означава, че трябва да пренастроим нашия по техния откъм едно направление и всички други моменти в модела да оставим по нашенски, с което да объркаме живота на децата.

О, то па ние тука сме изградили един турбо успешен модел за обучение, та чак да ни завиди останалия свят!!! То си личи защо е хубаво да заимстваме акъл от държави, които са постигнали повече - я се огледайте!

Andariel, демонстрираш типичен балкански инат! Дреме и на Европа дали ще се адаптираме към нея! Всъщност, дреме и - не ни искат и с право!

# 264
  • София
Защо да се адаптираме към Европа? Преди години имахме дълги ваканции като сегашните, обаче нямахме предучилищна, учихме 11 години, а не 12 (или 13, както планират някои), и бяхме много по-грамотни и с по-висока обща култура, образованието ни беше на много високо ниво, сравнимо с това в Европа, ако не и по-добро. Сега децата не учат повече материал от нас, но явно ги смятат за малоумни, щом същият материал се изучава по-дълго време, а сега и ваканциите им ще съкращават, че им е малко ученето.

# 265
Нали не ставаше въпрос за простото съкращаване на ваканцията, а за преразпределяне на почивките?
А иначе никой не е длъжен да поддържа каквото и да било мнение, само защото идвало от някъде, където и да било. Тема като тема- всеки си има становище- пише си го, мотивира го и толкова.

# 266
  • София
Опа, стигна се до квалификации от рода "типичен"! Значи аргументите са изчерпани!
Би трябвало на твоите обобщения, Ивонска, да отговоря, че ти пък, си типичен пример за жабата, дето вдигнала крака като видяла, че подковават коня, че за теб е важно на всяка цена да те 4приемат" някъде и някои, че да се чувстваш една от тях! Е, да, но няма да го кажа!

Аз моите аргументи ги казах вече, без да квалифицирам когото и да било като някакъв типичен, нетипичен и прочие. разбирам аргументите на привържениците на идеята, но продължавам да смятам, че в нашеските условия ефектът ще е по-скоро негативан, отколкото в полза на децата.

# 267
  • София
Нали не ставаше въпрос за простото съкращаване на ваканцията, а за преразпределяне на почивките?
...

A, то това е един от най-силните "аргументи"... До там се простира анализът - да прочетем буквално "съкратена лятна ваканция"...

Айде, преливайте си от пусто в празно!

# 268
Детето ми има нужда от почивка!!! Разберете го!
От опит знам, че зимните ваканции не са никаква почивка, а наваксване или затормозяване на деца и родители с непреподаден материал ( да им е по-лесно на г-жите после).
А тези, на които им предстои да имат деца ученици, нека първо видят за какво става въпрос и тогава да си дават предложенията - не мога да разбера как могат да знаят за нещо, до което не са се докосвали децата им все още.

ivonska , точно такава ще е - съкратена. По-горе съм написала защо. 

# 269
...

A, то това е един от най-силните "аргументи"... До там се простира анализът - да прочетем буквално "съкратена лятна ваканция"...

На този първоначален и често пъти единствен прочит аз отдавам и резултата от анкетата, въпреки, че поради слабото участие тя не е показателна за нищо. Макар и не само на това, но често пъти да. Човек се зачита- ще ни резнат почивката и айде- оп, против. Не се зачита или задълбочава по- натам.
Жалко иначе, ако по места по време на останалите ваканции, тормозят децата, но това не значи, че принципно те не си почиват. Моето си почива вече четири години и по Коледа, и по Велик ден, и в началото на април и то твърде добре. Никой не раздава домашни за през ваканциите и така следва да бъде. Тук проблемът е в лошата организация на учебния процес по места, а не по зададената идея в темата.

Общи условия

Активация на акаунт