Съкратена лятна ваканция

• 18 028
  • 393
  •   1
Отговори
# 375
Извинете, но ми се губи логиката да протестирате затова, че децата щели да седят през зимната ваканция вкъщи, но одобрявате горещо, че даже и настоявате да седят затворени в училище през лятото?
Ако и лятната ваканция искате да си пращате децата на училище, ами по-добре съвсем да я премахнат!

# 376
Ама то даже е неясно, дали ще е зимата. Ако е харесвания от мен вариант- по средата на всеки срок, това ще рече най- доброто време- октомври/ ноември и март/април- време само за игри.

# 377
Как`Сийка, извинете ме, но ако сте водили детето си на лятна занималня значи ще разберете, че тук по никакъв начин не говорим за училищна обстановка.Аз не съм водила дъщеря ми, но племенницата ми, която ще е трети клас сега, ходи вече втора година.Децата НЕ са затворени вътре.През повечето време играят на двора, водят ги на градинки, организират им игри и още много други занимания, които нямат нищо общо с чувството, че си на училище и училищната обстановка.Ходи се ДОБРОВОЛНО.
И удобрявам да излизат навън, когато е топло, а не да стоят нон стоп в Мола или да играят някоя компютърна игра.Защото някак си моята престава за хубава ваканция не е да стоят вкъщи затрупани с домашни за по-кратката почивка и затворени заради студа навън.
Джуди, нали цялата тази операция се прави, за да се икономисва от парно, което ясно показва, че става въпрос за през зимата.

# 378
Джуди, нали цялата тази операция се прави, за да се икономисва от парно, което ясно показва, че става въпрос за през зимата.
doh

# 379
За какво "се прави" разбирам от журналист, а на последните /изнвинявам се, но имам причини/ не вярвам. Официална версия с мотиви така и не прочетох. Ако остане това, което пиша аз /повтарям- две допълнителни в средата на двата срока ваканции/, това няма много общо с парното, т.к. не е през зимата.

# 380
Днес ми изникна още един аргумент в полза на "ЗА"-то. Сутрешното ставане Whistling. Бях забравила що е то 6,30 ч. Много е по-лесно да ставаш, когато слънцето все пак е изгряло, отколкото да се движиш в мрак. Ако се започва от 1 септември, децата ще се движат поне един месец по светло сутрин (не помня кога се сменяше времето) и ще спестят няколко дни "мъки" през по-нататъшните ваканции.
Смятам, че тези, чийто деца са от пети клас нагоре ще ме подкрепят в това отношение.

# 381
Днес ми изникна още един аргумент в полза на "ЗА"-то. Сутрешното ставане Whistling. Бях забравила що е то 6,30 ч. Много е по-лесно да ставаш, когато слънцето все пак е изгряло, отколкото да се движиш в мрак. Ако се започва от 1 септември, децата ще се движат поне един месец по светло сутрин (не помня кога се сменяше времето) и ще спестят няколко дни "мъки" през по-нататъшните ваканции.
Смятам, че тези, чийто деца са от пети клас нагоре ще ме подкрепят в това отношение.

Ами то по тая логика най-добре да учат през лятото, че денят е най дълъг,  и да почиват зимата. Тъкмо и разходи за море няма да правим.

# 382
Какво значение има в 6,30ч. дали е светло или тъмно, когато си се/не наспал?
 Много зависи кога си легнал предната вечер и колко ти е бил натоварен деня и дали си успял да си починеш. А това дали е светло или тъмно въобще не променя факта, че часът е 6,30 и алармата се включва.

# 383
Другото което не ми харесва е - първите часове които по традиция са най-гадни!

ПРИМЕР: Отиваш за първи час на даскало,и трябва да правиш контролно по химия (или друг предмет)  Или г-жата по История е прекалила с кафето няма какво да прави и иска да те изпита? Ами извинявайте,но децата в 8 часа още са сънени,заспали,не могат да си съберат мислите... кой идиот сметна,че трябва първия час да се прави контролно или да те изпитат?

Нека сложат за първи час,предмет който е лек и ще те накара малко по-малко да се събудиш ! Обаче идиотщината няма граници! Първи час ФВС и трябва да бягаш като побъркан вънка на студа,или да играеш волейбол но ти спиш и не виждаш топката.Разбира се,ти ще се изпотиш и после цял ден ще стоиш мокър и вмирисан в училище?

А да питам аз...Как искат децата да спортуват като няма спортни съоръжения,игрища,площадки и по 2 часа ФВС в седмицата?

Въобще ако тръгна да говоря.. ще ви откажа от гадните навици останали ви от Жельо Желевото време : )

Помислете си дали образователната система е НАРЕД...и после тръгвайте да ми съкращавате ваканции,да слагате униформи и да наказвате децата да чистят тоалетни! СКАПАНА ДЪРЖАВА

# 384

Въобще ако тръгна да говоря.. ще ви откажа от гадните навици останали ви от Жельо Желевото време : )

Сладурче, била съм ученичка 20 години преди "Желю Желевото време". Не си спомням, кои биха били онези предмети, които да са угодни на заспалия тийнейджър в осем сутринта. Апропо, тогава първият час започваше в 7.30, а преди това имаше всенародна физзарядка пред училището.
Прави си сметка, след като вече учиш химия и история, че може гадният живот да се стече така, че да трябва да започваш работа много по-рано от осем часа, при това да си съвсем събуден и организиран. Защото иначе режат от заплатата.

# 385
В гимназията сме имали и нулев час сутринта- "Техническо чертане". Цял блок ТЧ- четири часа поред, с начало 7 без нещо.
Иначе имаше цяла специална тема, посветена на безсмислието на ранните часове преди 8.30 часа, освен за училищата, които са на две смени.
Първи час физическо, но всеки ден, за мен би било добро начало.
Вълкът козината си мени... за нрава ще видим. С добри чувства, все пак.

# 386
.
после ще чета

# 387
  • out of space
В гимназията сме имали и нулев час сутринта- "Техническо чертане". Цял блок ТЧ- четири часа поред, с начало 7 без нещо.
Иначе имаше цяла специална тема, посветена на безсмислието на ранните часове преди 8.30 часа, освен за училищата, които са на две смени.
Първи час физическо, но всеки ден, за мен би било добро начало.
Вълкът козината си мени... за нрава ще видим. С добри чувства, все пак.

Shocked а разните му там миризми и секрети?

# 388
Поясни какво ме питаш. Без друго и сега, в зависимост от програмата, доста деца играят физическо я първи, я втори час. Ако те разбирам. Чудесна загрявка е за деня нататък, който следва, поне са в кондиция и събудени за следващите часове.

# 389
... а преди това имаше всенародна физзарядка пред училището.

Оппаааа... Не искам да си представя на какво ще бъдем подложени, ако на министъра му хрумне да върне и физзарядката сутрин и да задължи учениците в 7.00 да са в училище!  Joy
Особено, ако са разцъквали игрички в нета цяла нощ, та до сутринта.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт