Защо не умея да гледам хората в очите?

• 14 327
  • 52
  •   1
Отговори
  • София
Уточнявам, непознатите ги гледам без проблем даже продължително, но близки и приятели не мога.  Confused Донякъде, защото като ги погледна докато си лафим съм 99% сигурна какво ще кажат и не виждам смисъл от толкова много думи, а и ме хваща някво шубе от толкова искреност.  Crazy Забелязала съм, че и Бербатов е същия.  Laughing Питала съм една позната психиатърка - тя ми каза само "Кво ти пука"  Crazy Иначе наблюдавам разни тийнейджърки - най-невъзмутимо гледат продължително  в стил "Кво ме занимаваш с глупости" и гледат нагло. Много ми се иска да има някъв трик да мога и аз да отдавам нужното уважение към събеседниците ми -  като да си повтарям нещо на ум докато ги гледам, но някак си не знам точно какво да мисля или да си повтарям. Има ли и други като мен?  Crazy

# 1
Тоест и Бербатов не те гледа в очите докото си говорите, така ли да разбирам newsm78

# 2
Тоест и Бербатов не те гледа в очите докото си говорите, така ли да разбирам newsm78

Joy Joy Joy

# 3
  • София

От къде го измисли тва?  Laughing Представям си да се съберем с него на 1 място и да шариме с поглед навсякъде. но не и 1 в друг.  Mr. Green Като го интервюират разни журналисти никога не ги гледа в очите. И камерите не гледа.  Laughing

# 4
Е ако ги гледа - ще изглежда, че позира..
и ще го мислят за надут.. Sunglasses

Незнам защо не можеш - явно си неуверена?

# 5
  • някъде ...
Добре де, а накъде гледаш  Whistling Whistling Whistling

# 6
Притесняваш се ! Предполагам ,че си по-чувствителна. Много е вероятно да ти личи в изчервяване на бузики ,по-често се пипаш по косата ,устните ,оправяш дрехите...

# 7
Издава неувереност в себе си, смущение, а може би и други емоции. Много неприятно качество и за изкореняване.

Имахме в университета тренировка- задача. Заглеждаш се в някой човек в градския транспорт. Ще му привлечеш вниманието и той ще те погледне. Целта е да устоиш на погледа му и да не отместиш своя. Който продължи по-дълго, той е с по-силна психика. Тренировка му е майката, целта е да устоиш докато той не се предаде. Wink

Много забавна игра- опитай.

# 8
Уточнявам, непознатите ги гледам без проблем даже продължително, но близки и приятели не мога.  : Забелязала съм, че и Бербатов е същия. 
Еми виж какво си написала Laughing. Че непознатите ги гледаш в очите, но близките и приятелите не можеш. После пишеш, че и Бербатов е същият, тоест - непознатите може да ги гледа ,но познатите  и приятелите не. Затова реших че се познавате, щом знаеш че не може да си гледа приятелите в очите докато говори с тях  Simple Smile.

# 9
  • София
Аз също не обичам да гледам хората точно в очите.
Пък и не е нито учтиво, нито толкова хубаво, колкото разправят.
При някакъв сериозен разговор можеш да гледаш човека отсреща на нивото на лицето, но не точно в очите - така пише в книжките по правилно общуване.

# 10
  • София
Е ако ги гледа - ще изглежда, че позира..
и ще го мислят за надут.. Sunglasses

Незнам защо не можеш - явно си неуверена?

Мислила съм за това, но не ... даже съм прекалено самоуверена. За себе си съм разбрала, че разбирам хората с половин дума така да се каже и докато ги гледам в очите докато ми се обясняват - вече съм разбрала за кво иде реч и вероятно си отклонявам погледа за да мога да помисля и за нещо странично, докато говорят. Номера е да се науча да имам търпение да ги изслушвам без да се издавам, че вече съм наясно за това, което ги вълнува. Трябва да си го наложа, а не успявам и ме е яд щот понякога се засягат, а аз не искам да ги огорчавам. Няква техника трябва да приложа, но наистина не се сещам какво точно да измисля.  Simple Smile

# 11
Ако си прекалено самоуверена, че чак винаги да знаеш какво следва явно са ти малко близките познати и са много скучни. Защото изненади ти предстоят
Аз не понасям хора, които не гледат в очите. За мен те имат да крият нещо, не са искрени, не са хора за доверие.
Аз гледам в очите когато говоря с някой. Винаги. Показвам му уважение и ако е непознат и не близък печеля доверието. Отделно очите могат толкова много неща, глупаво е да не ги използваш.

# 12
Когато разбирам какво иска да ми каже събеседника обикновено му довършвам мисълта и уточнявам че разбирам какво се опитва да каже. Така даваш сигнал че нямаш нужда от дълги словоизлияния.

Винаги гледам събеседника си в очите. И ако той не ме гледа, му напомням че това е невежливо. И аз не понасям хора които избягват контакта с очи.

# 13
А какво ти пречи докато ти говорят ти да ги гледаш, но да си мислиш за друго?

Иначе те разбирам - и аз бях същата.. Докато не попаднах в среда, в която се поувствах гола вода.. И се научих да попивам всичко..а след това и да правя 6 неща едновременно, но да не изпускам връзката на разговора..

# 14
Аз не понасям хора, които не гледат в очите.

Това щях да пиша и аз. Не знам и не ме интересува защо не го правят. Точно толкова ме отблъскват и умрелите риби при ръкостискане.

Общи условия

Активация на акаунт