Защо не умея да гледам хората в очите?

• 14 329
  • 52
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Мисля че Ляля говори точно за това втренчване, което не е нито приятно за другите, нито учтиво при разговор.
Представям си някой непознат на улицата да ме зяпне така! Ужас! За такива си мисля, че са енергийни вампири!
Когато се случи - не отвръщай на такъв поглед, ако не си сигурна, че ще "устоиш". Но ако имаш силата да устоиш, се създава връзка. Искрата в момента, когато тази връзка се създава е много силна. Оф, дълго и широко е.

Ох, знам аз колко е дълго...
С една стара любов така се свалихме. Embarassed

# 31
В погледа има голяма сила  Wink

# 32
В погледа има голяма сила  Wink

И слабост понякога  Wink

# 33
  • София
Няма нужда да ги гледаш непрекъснато в очите, гледай към тях - в лицето, малко над или под очите като начало. Но щом познатите ти се сърдят, явно не усещат интерес от твоя страна, което не е само до контакт с очите.

# 34
  • Пловдив
Moже би те притеснява не това, че знаеш какво ще кажат приятелите ти, а по-скоро, че ако ги гледаш в очите те ще прочетат в тях безразличие.
Ако нещо не ти е интересно просто смени темата и гледай в директно в очите. Приятелите ти биха разбрали това.

А ако ти разказваш нещо къде гледаш?

# 35
  • София
Гледам втренчено в очите хората по улиците, докато си отместят погледа  Shocked  Grinning когато съм яхнала метлата. Но и по принцип, ако някой си задържи погледа в моя, гледам и аз  - право в очите. 99% си отместват погледа. 1% издържали печелят усмивка. Няма да обяснявам защо го правя, който знае, ще се сети  Wink. Тренирала съм с котки  Laughing

С познати никога не го правя, за да не ги притеснявам.

Ее като съм ядосана мога директно да изпепеля човека, който гледам.  Laughing Ти защо тормозиш случайните минувачи?  Mr. Green Чудна работа. Успя ли да хипнотизираш котките. Ти докато гледаш втренчено усещаш ли, че някаква енергия от теб се разпилява наоколо? Интересно ми е.  Simple Smile

tedi-37 - нещо такова се получава на практика.  Rolling Eyes   bouquet

Маргало - хич не ми се иска да изляза слаба в очите на другите.    Crazy Телесно може, но духовно - ще тренирам.  Mr. Green Интересното е, че отскоро го забелязвам това явление...

# 36

Delusion - ще пробвам да гледам непознати в градския транспорт, но може и да ме напляскат някъде.  Mr. Green Никакъв проблем нямам да гледам някоя жена, която ме зяпа и да я затапя с поглед в стил "Кво ме зяпаш, ма?" В такива моменти си мисля, че мога даже и да я нашамаря. Въпроса е, че мисля за нещо - разбираш ли?!  Grinning

Аз пък много ги мразя зяпачите по улиците, даже ми е невъзпитано това гледане и оглеждане. Камо ли ти да си мисля "Кво ме зяпаш, ма?", тотален игнор съм за такива.

Интересно ми е и с приятелки ли си така или повече с мъжете се получава?

Определено е някакъв свян, неувереност. Според мен с тренировки и опити лека полека можеш да го промениш. Започни с най-близките си хора, от които със сигурност не се притесняваш. Очите са невероятен източник на информация и емоции и направо си е загуба да изпускаш всичко това  Peace

# 37
Гледам втренчено в очите хората по улиците, докато си отместят погледа  Shocked  Grinning когато съм яхнала метлата. Но и по принцип, ако някой си задържи погледа в моя, гледам и аз  - право в очите. 99% си отместват погледа. 1% издържали печелят усмивка. Няма да обяснявам защо го правя, който знае, ще се сети  Wink. Тренирала съм с котки  Laughing

С познати никога не го правя, за да не ги притеснявам.

Ее като съм ядосана мога директно да изпепеля човека, който гледам.  Laughing Ти защо тормозиш случайните минувачи?  Mr. Green Чудна работа. Успя ли да хипнотизираш котките. Ти докато гледаш втренчено усещаш ли, че някаква енергия от теб се разпилява наоколо? Интересно ми е.  Simple Smile
еее аз доуточних за случайните минувачи ----- afwitch ако съм ядовита и аз ги поглеждам остро, сигурно за да не ме поглеждат пак.
с котките свикваш на втренчения поглед. Всъщност, докато те фиксират, в някакъв момент поглеждат към нещо друго и разбираш, че изобщо не са те отчели като реалност  Laughing

На втренчени погледи отговарям с втренчен поглед, не мога да си позволя да отклоня своя първи. Не усещам енергии, освен ако някой не удържи и отговори със същата сила. Бих поздравила такъв човек, но тъй като сме непознати, само се усмихвам  Simple Smile

# 38
  • София
Moже би те притеснява не това, че знаеш какво ще кажат приятелите ти, а по-скоро, че ако ги гледаш в очите те ще прочетат в тях безразличие.
Ако нещо не ти е интересно просто смени темата и гледай в директно в очите. Приятелите ти биха разбрали това.

А ако ти разказваш нещо къде гледаш?

Има го този момент с факта, че не искам да четат разни работи в погледа ми.  Crazy Не знам защо го правя.  Thinking Когато гледам някой след 3 секунди трепвам и не мога по никакъв начин да се фокусирам отново в очите му. На подсъзнателно ниво е. На подчертаното - гледам наоколо, не в някой конкретно - така се концентрирам и не се разсейвам. Ама от страни си е груба постъпка, знам.  Confused Embarassed

Jea на въпроса ти "Интересно ми е и с приятелки ли си така или повече с мъжете се получава?"
И с двата пола съм така. С жените за да не им гледам завистливите погледи, а с мъжете да не им гледам похотливите погледи.  Mr. Green Шегичка, но и малко истина. Тва се отнася за непознатите, обаче.  Grinning Но децата ги гледам съвсем спокойно и нищо не ми трепва...  Rolling Eyes

Nesiha - не знаех за котките.  Mr. Green Хитруши.  Grinning Ще пробвам да зяпам някой като съм ядосана да видя дали ще ми олекне.  Laughing

Hug  bouquet

# 39
И аз не мога да ги гледам в очите, но съм забелязала в себе си ,че когато те се опитват да ме убеждават в нещо. Когато аз се опитвам ги гледам директно в очите - мисля ,че съм по- убедителна.
Преди няколко дни много сериозно се замислих по този въпрос и се убедих ,че при всички положения, независимо от вида разговор е добре хората да се гледат в очите. Макар ,че вчера и днес имах по един сериозен разговор с продължителност 1ч. 30м. и се усетих,че ако гледам хората в очите май нещо не ги чувам , а им разглеждам грима и бръчките без да искам. Като гледам към стената-слушам на 100%. Глупаво е ,но е факт.

# 40
  • в моя свят на мир и любов
И на мен ми е трудно да гледам хората в очите. Винаги разбирам какво мислят наистина, независимо от думите, които изричат.
Някои от най-близките ми споделят, че погледът ми е много изпитателен и в началото, преди да ме опознаят, са се чувствали притеснени.
Виждам как в разговор, като гледам някого в очите, той започва да се притеснява, от което на мен пък ми става страшно неудобно.

# 41
Az imah obratniq problem. P прекалено притеснявах събеседника с втренчване. при мен, хората често свеждат очи, когато ги гледам. гледам доста вторачено, когато искам да притесня някого  Mr. Green. но това се тълкува като агресия, затова гледам да гледам лицето около веждите, но не и винаги директно в очите, като се опитвам да мигам малко по-често и да кимам доста в разговора. Така изглеждаш доброжелателен слушател, а не агресор. И аз трябваше да попроменя вторачването, но с тренировки се успява. За мен е много важно хората да се чувстват комфортно с мен и си го поставих за цел. Всичко се постига с тренировки. в началото ти идва изкуствено, но после се свиква.
Хората, при които тези неща са заучени, а не естествени, стават много по-добри събеседници именно защото полагат специални грижи.
Успех Simple Smile Peace

# 42
  • Sofia
Вие направо я изядохте ляля, без изобщо да осъзнавате, че хората възприемат (при комуникация) по РАЗЛИЧЕН начин. "Визуалният" тип хора имат нужда да си представят нещата които им обяснявате и един продължителен поглед очи-в-очи ги разсейва!! По този начин им пречи да ви слушат и разбират Simple Smile
НЯМА нищо общо и не е задължително да има каквато и да е връзка с неувереността. Да кажете, че някой е неуверен защото по различен начин възприема информацията е демонстрация на неособено висока интелигентност Simple Smile

ляля: един прост трик, ако това те притеснява - когато те притеснява/разсейва директният контакт очи-в-очи просто фокусирай погледа си МЕЖДУ очите на събеседника - така създаваш илюзията, че го гледаш в очите, а в същото време не се разсейваш от самият контакт Wink

# 43
  • София
galinela  Laughing И аз съм така - като ги наблюдавам събеседниците ми, ако видя нещо необичайно се вторачвам  Mr. Green Не само грима и бръчките са обект на зяпване при мен - то са косми, зъби, пъпки, лунички, двойни гуши  Embarassed И като се втренча човека се пипва там където му се е сторило, че има нередност.  Grinning  Hug

И така се съгласявам с мацка, че стресирам хората и за това отбягвам да ги зяпам.  Peace  Hug Мисля, че си голям психолог - харесва ми, как анализираш и опознаваш себе си, а най-много ми харесва, че се доближавам до твоите разсъждения.  Grinning

Защото както казва luda "Винаги разбирам какво мислят наистина, независимо от думите, които изричат."   bouquet Сигурна съм, че дори и да хванеш някой близък в лъжа - няма да му го кажеш директно защото ще го видиш как се смущава. Може и да греша де. Аз поне не обичам да виждам объркани физиономии вследствие на проницателността ми. Случвало се е - но се научих да съм по-ларж.  Simple Smile

julian - започнах да тренирам борба с погледи - твоят съвет още утре ще го приложа.  Mr. Green Днес също тренирах и има малък напредък, ама много малък.  Simple Smile Трябва да си намеря оптималната точка за фокусиране. Тя G-точката е по-лесна за намиране. Ххихи  Mr. Green

# 44
Обичам да гледам хората в очите, също и те да ме гледат.
Ако някой не го прави... може би е притеснителен и ако е така си личи и няма проблем, не искам да смущавам никого. Но понякога това издава нечестност, подлост.

По принцип не трябва да гледаш прекалено продължително само в очите. Поглеждаш за 4-5 секунди най-много, след това трябва да си преместиш съвсем леко погледа по цялото лице и пак да се върнеш на очите. Това е официално правило в невербалното общуване. Иначе, ако гледаш втренчено само в очите, рискуваш да те помислят за психопат. Crazy Макар че аз го правя нарочно понякога. Laughing Каква случка имах преди няколко месеца, чак ме хвана страх вътрешно. Гледахме се с един нахален непознат повече от две минути в очите, но той склони поглед най-накрая, едва издържах вече. Сериозно си бях помислила, че нещо не е в ред...

Рисуваш си на един бял лист среден по големина кръг и го оцветяваш. Залепяш листа на стената и се упражняваш да го гледаш колкото се може по-дълго като всеки ден увеличаваш времето. Стоиш на известно разстояние от него.
Може и с хората да се упражняваш, ако ти е по-удобно... Laughing

Маргало - буквално ме разбираш мацко.  Grinning В общи линии като ме гледат втренчено все едно ми казват с поглед "Гледам те", "Контролирам те", "Очаквам определено поведение от теб", и "Ще ти държа сметка, ако не се държиш, както искам"  Naughty Stop

Това са хора запознати със силата на личния магнетизъм. Laughing Звучи малко смешно и несериозно, но е точно обратното. Няма да е лошо да проучиш малко за какво става дума, дори ей така без да го използваш. Laughing

Светлите очи нямат силен ефект, даже да искат.

Точно те имат най-силен ефект.

Последна редакция: ср, 01 сеп 2010, 01:07 от Анн Шърли

Общи условия

Активация на акаунт