Защо не умея да гледам хората в очите?

• 14 329
  • 52
  •   1
Отговори
# 15
Да се разпиша и аз, че хора, които не ме гледат в очите докато разговаряме веднага причислявам към графа "неуверени и слабохарактерни".Трябва да се научиш да го правиш-освен всичко друго показва уважение към събеседника.

# 16
Уточнявам, непознатите ги гледам без проблем даже продължително, но близки и приятели не мога.  Confused Донякъде, защото като ги погледна докато си лафим съм 99% сигурна какво ще кажат и не виждам смисъл от толкова много думи, а и ме хваща някво шубе от толкова искреност.   Crazy Забелязала съм, че и Бербатов е същия.  Laughing Питала съм една позната психиатърка - тя ми каза само "Кво ти пука"  Crazy Иначе наблюдавам разни тийнейджърки - най-невъзмутимо гледат продължително  в стил "Кво ме занимаваш с глупости" и гледат нагло. Много ми се иска да има някъв трик да мога и аз да отдавам нужното уважение към събеседниците ми -  като да си повтарям нещо на ум докато ги гледам, но някак си не знам точно какво да мисля или да си повтарям. Има ли и други като мен?  Crazy

Това което правиш е неуважение...
 Wink

# 17
  • София
Ако си прекалено самоуверена, че чак винаги да знаеш какво следва явно са ти малко близките познати и са много скучни. Защото изненади ти предстоят
Аз не понасям хора, които не гледат в очите. За мен те имат да крият нещо, не са искрени, не са хора за доверие.
Аз гледам в очите когато говоря с някой. Винаги. Показвам му уважение и ако е непознат и не близък печеля доверието. Отделно очите могат толкова много неща, глупаво е да не ги използваш.

Не са скучни - винаги ме изненадват, но не мога да ги гледам нон-стоп в очите. А те се засягат и трябва да взема мерки.  Embarassed

Delusion - ще пробвам да гледам непознати в градския транспорт, но може и да ме напляскат някъде.  Mr. Green Никакъв проблем нямам да гледам някоя жена, която ме зяпа и да я затапя с поглед в стил "Кво ме зяпаш, ма?" В такива моменти си мисля, че мога даже и да я нашамаря. Въпроса е, че мисля за нещо - разбираш ли?!  Grinning

magarence - аз така или иначе мисля и за друго, но за да мога да дам мнение, особено по някакъв проблем трябва да чуя всичко, да го асимилирам, да намеря слабите или силните места по проблема и да дам съвет. А, ако ми разправят некви случайно прелитащи мисли - не ми се пълни главата с глупости и не виждам защо трябва да си причинявам неудобството да се ангажирам с гледането. А ми се иска да не ме мислят за перде.  Crazy

Miia - не се притеснявам, никак даже. С непознати особено мога да си плямпам на всякакви теми. Почти моментално мога да завързвам приятелства. Но после ми идва нанагорно.  Laughing Embarassed

ddragon - Навсякъде, където не усещам погледа на другия.

# 18
  • София
Да се разпиша и аз, че хора, които не ме гледат в очите докато разговаряме веднага причислявам към графа "неуверени и слабохарактерни".Трябва да се научиш да го правиш-освен всичко друго показва уважение към събеседника.

Ти за какво си мислиш докато гледаш да речем някой в очите? Без значение кой? Следваш ли мисълта му? Мислиш ли за нещо различно от това, което говори?

# 19
Когато гледаш някой в очите,докато си говорите е признак на уважение,поне за мен е така,затова винаги,когато обяснявам,гледам човека в очите и ако някой не ме гледа,докато говоря. се разсейвам,прави ми впечатление и не ми е приятно.

# 20
Тоест и Бербатов не те гледа в очите докото си говорите, така ли да разбирам newsm78

Joy Joy Joy

hahaha hahaha hahaha

Случва ми се понякога.
Имам усещането че очите ми са врата към душата ми и инстинктивно си я пазя  Hug
Явно някои хора ме карат да се пазя несъзнателно.

# 21
  • София
Дилянка  Hug Моля те, напиши още някой чалъм за правилното общуване.

Маргало - буквално ме разбираш мацко.  Grinning В общи линии като ме гледат втренчено все едно ми казват с поглед "Гледам те", "Контролирам те", "Очаквам определено поведение от теб", и "Ще ти държа сметка, ако не се държиш, както искам"  Naughty Stop

# 22
Не напразно старите хора казват,че очите са прозореца на душата.
Може би си по затворен,по-прикрит човек.Това е начина ти ,да останеш скрита в черупката си.
Може би си наранявана,може би си се чувствала предадена от хора на които си вярвала?
Аз в последствие станах като теб,не бях така.Но избягвам да гледам в очите чужди хора,не близките и познатите ми.
Мога да кажа,че със сигурност,че се отразява зле и станах много по-неконтактен и затворен човек.
Ще ми се да го преодолея...... Confused

# 23
Много ми  е интересна тази тема ,защото може да се причисля към тези , които имат трудности да задържат погледа си върху очите на събеседника си.Смятам го за абсолютна слабост на характера и упорито се опитвам да го преодолея.
Delusion , тази игра , която са предложили в университета и аз  я пробвах , когато бях още ученичка (явно съзнавайки , че това след време може да ми е проблем) , след което обаче явно моята "опитна мишка "- 40 годишен доста дребен чичко реши , че го свалям и започна да ме гони  по улиците да ме кани на вечеря  Joy.Та от тогава имам едно на ум.Напоследък обаче съм започнала да практикувам същата игра на светофара , докато чакам с колата.Почти винаги някой от съседната кола упорито се вглежда в мен , при което като забележа това гледам да не си отклонявам погледа първа .Е не мога да кажа , че ми е приятно  , особено често когато са мъже се започват намигания , усмивки .... сигурно си мислят , че  ги свалям  Laughing.Но поне има дистанция -колата , няма директен контакт и това ми дава малко увереност.Все още не съм се справила радикално с проблема де , дано скоро да успея .

# 24
И аз не винаги гледам хората в очите, по принцип малко трудно се концентрирам при разговор, който не ми е особено интересен, и не е служебен, разбира се... Но мисълта ми обикновено скоква в някаква друга посока и явно тогава спирам да гледам събеседника в очите, чувам го, но вече си мисля и за нещо друго...  Получава се главно с близки, наистина, когато можеш да си позволиш да се разсееш. Неприятно е за събеседника, и не е хубаво да се допуска... Най близките ми се е случало да ми щракат с пръсти, ако искат отново да съм на сто процента внимателна...
Това което си описала ми се вижда подобно - така или иначе, е неприятно и неуважение към събеседника.

# 25
Гледам втренчено в очите хората по улиците, докато си отместят погледа  Shocked  Grinning когато съм яхнала метлата. Но и по принцип, ако някой си задържи погледа в моя, гледам и аз  - право в очите. 99% си отместват погледа. 1% издържали печелят усмивка. Няма да обяснявам защо го правя, който знае, ще се сети  Wink. Тренирала съм с котки  Laughing

С познати никога не го правя, за да не ги притеснявам.

# 26
  • София
Мисля че Ляля говори точно за това втренчване, което не е нито приятно за другите, нито учтиво при разговор.
Представям си някой непознат на улицата да ме зяпне така! Ужас! За такива си мисля, че са енергийни вампири!

# 27
Дилянка  Hug Моля те, напиши още някой чалъм за правилното общуване.

Маргало - буквално ме разбираш мацко.  Grinning В общи линии като ме гледат втренчено все едно ми казват с поглед "Гледам те", "Контролирам те", "Очаквам определено поведение от теб", и "Ще ти държа сметка, ако не се държиш, както искам"  Naughty Stop

Hug

# 28
Мисля че Ляля говори точно за това втренчване, което не е нито приятно за другите, нито учтиво при разговор.
Представям си някой непознат на улицата да ме зяпне така! Ужас! За такива си мисля, че са енергийни вампири!
Когато се случи - не отвръщай на такъв поглед, ако не си сигурна, че ще "устоиш". Но ако имаш силата да устоиш, се създава връзка. Искрата в момента, когато тази връзка се създава е много силна. Оф, дълго и широко е.

п.с. Бербатов не гледа в очите ли? А той не беше ли и синеок отгоре на всичко? Светлите очи нямат силен ефект, даже да искат.

# 29
Постоянното втренчване в очите на другия също е невъзпитано!   Peace
Съвсем нормално е за секунда-две да отклоняваш поглед...
Но като цяло ,през повечето време би трябвало да има контакт с поглед.
Аз например,винаги имам едно наум,ако някой почти не ме гледа в очите,докато говорим.
Или лъже,или има нещо за криене...т.е. приемам ,че не е искрен с мен.
Между другото,точно по начина ,по който те гледа отсрещния ,можеш да разбереш много за отношението му и мнението му за теб.

Общи условия

Активация на акаунт