Защо не умея да гледам хората в очите?

• 14 329
  • 52
  •   1
Отговори
# 45
Светлите очи нямат силен ефект, даже да искат.

Точно те имат най-силен ефект.
За мен те дори не се класират  Simple Smile освен ако зениците не са силно разширени. Избледнелите цветове са "обезсилени".
Примерът не е подходящ, ползвам го само назаем, не се обвързвам по никакъв начин с философията на човека, напълно обратното, но заради силата на погледа - представи си Антон Лавей със сини очи  Laughing - по-добре да ходи да полива градинки и да бърше маси.

# 46
Хехе, тук си права, макар че според мен биха му придали допълнителна демоничност. Simple Smile

А и черните очи като на Антон Лавей са също толкова рядко срещани, колкото и зелените. Множеството от хората са с кафяви и погледът им е по-мек. Не го казвам заради самия цвят, а заради силата на погледа, очите изглеждат "змийски" щом са светли, а и нали само зелените очи могат да урочасват. А сините пък са най-"студените". Наскоро даже се възмущавах, че на Антъни Хопкинс са му отнели цялото излъчване с тъмните лещи в "Да устоиш на Пикасо". Ами ако Анджелина Джоли беше с тъмни очи? Laughing Или баща й?  Загледай се, че всички злодеи, особено в уестърните Laughing са със зелени или сини.  Предполагам, че зависи как ги възприемаш. Аз по принцип говоря, а на теб може и да не ти влияят светлооките хора. Simple Smile Но те са по-честите енергийни вампири дори и да не го съзнават.  Simple Smile

# 47
Съгласна съм с теб, мисля, че в тях има "студенина", оттам и злодейството. В тъмните обаче, има едно специфично "потъване", което няма как да се получи като ефект, като при светлите. Сложи му и един лек страбизъм  Grinning и смятай, че ефекта е пълен. Действително, може и да е субективно, но светлите очи не се борят дори за "индиански поглед"  Grinning като усещане, при мен.

# 48
Разбирам. Simple Smile

Между другото, аз никога не съм виждала черноок човек на живо, наистина са голяма рядкост... А в нашите народни песни и приказки все чернооки красавици. Simple Smile

# 49
  • Пловдив
Ако не гледаш в очите, като ти говорят - значи не умееш да изслушваш, малко като неуважение.

Ако не гледаш в очите, докато говориш тит - вероятно неосъзнато да скриеш нещо.

И двете обаче говорят за неумение да се общува, а това пречи в живота. Да не помислиш, че те обвинявам, няма такова нещо; струва ми се, че е добре и полезно да тренираш гледането в очите.
Очите подават изключително много информация, ти сякаш не искаш този обмен.

# 50
  • София - Рим и обратно
Аз не мога да гледам в очите хора, които са ми неприятни. Гледам да общувам колкото се може по-малко с тях, а ако се наложи, просто не мога да ги погледна в очите.

Заглеждаш се в някой човек в градския транспорт. Ще му привлечеш вниманието и той ще те погледне. Целта е да устоиш на погледа му и да не отместиш своя. Който продължи по-дълго, той е с по-силна психика.
Това не е ли ...хм, невъзпитано? Случвало ми се е някой така да ме зяпне и да ми издържа на погледа, който е доста красноречив и тогава е малко да се каже, че ми иде да стана и да му/й перна един зад врата #Cussing out

# 51
ляля, мисля, че сама си търсиш кусури, а който търси, намира. Не дълбай. Надявам се да не послушаш безумните съвети за упражнения върху непознати, има доста неуравновесени хора, такива с не-явни психични заболявания или под влияние на субстанции, можеш да си изпросиш неприятни неща.

А и хората не са играчки.

Последна редакция: ср, 01 сеп 2010, 20:00 от Лизбет

# 52
  • В Космоса
Аз се старая да гледам в очите, но когато събеседника ми е по-многословен ми става някак неестествено това взиране и почвам да се разсейвам и да си мисля сега да си отместя ли погледа или не, да не го сметне за неуважение и т.н...
А за непознатите навън - много мразя някой да ме зяпа. И съответно и аз не го правя. Ако някой толкова ме заинтригува, мятам дискретни погледи отвреме-навреме.

Общи условия

Активация на акаунт