КИНО клуб

• 24 158
  • 733
  •   1
Отговори
# 615
  • София
С О Н Я, прекрасно е. моля те, пусни го и в темата с цитатите Hug

# 616
С О Н Я, прекрасно е. моля те, пусни го и в темата с цитатите Hug

Добре, и някои други ще пусна.

# 617
Тина, знам, просто ми стана забавно, че е публикувано в най-четеното медицинско издание на Великобритания Simple Smile.

Хмммм, Соня, нещо не ме грабва този цитат с посланието си.... все пак да не забравяме, че филмът е правен през 50те години Simple Smile
Затвърждава ми се мнението, че нещата за жените в Испания днес не са много по-различни от ситуацията през 50те години.

# 618

Хмммм, Соня, нещо не ме грабва този цитат с посланието си.... все пак да не забравяме, че филмът е правен през 50те години Simple Smile
Затвърждава ми се мнението, че нещата за жените в Испания днес не са много по-различни от ситуацията през 50те години.

Съгласна съм. Но тези думи на Бет Дейвис не опровергават безспорния факт, че светът се върти около и благодарение на жените...ама ха... И го казвам без капка ирония, а с пълна убеденост. Simple Smile

Просто жената във филма беше изпаднала в криза.  Simple Smile

Съгласни ли сте с Алмодовар, че Холивуд е гробница за таланти ?

Последна редакция: чт, 11 ное 2010, 20:07 от С О Н Я

# 619
Da.

# 620
  • София
съгласна съм с Алмодовар. и жалко за звездите, които се раждат при него - Хавиер Бардем (ужасно тъпа роля в "Яж, моли се и обичай"), Антонио Бандерас (тъпи роли от много време насам) и Пенелопе Круз (може би си подбира по-добре ролите, защото не не сещам за някоя издънка в момента).

# 621
Pochakaj da izleze karibskite pirati 4  Laughing Laughing

# 622
  • София
Pochakaj da izleze karibskite pirati 4  Laughing Laughing

да бе, вЕрно!
изказах се "подготвена"
сега й написах името в имдб-то и видях, че и в Sex and the City 2 се е пуснала (не съм го гледала), а и Nine беше една бозааа

# 623

Съгласна съм. Но тези думи на Бет Дейвис не опровергават безспорния факт, че светът се върти около и благодарение на жените...ама ха... И го казвам без капка ирония, а с пълна убеденост. Simple Smile

Просто жената във филма беше изпаднала в криза.  Simple Smile

Аз пък не виждам, как точно тези думи показват, че светът се върти около жената. Не че не го вярвам, ама не точно тези думи ме убеждават в това.  Simple Smile

По втория въпрос - Да, то е ясно. Но бих казала основно за не-американски таланти. Виж Мерил Стрийп, как не прави вече Изборът на Софи и др. подобни и пак е талантлива и много забавна. И да не объркваме независимото американско кино с холивуд, има много добри независими филми.

# 624
... и в Sex and the City 2 се е пуснала...

О, Боже! Не знаех! Ми ще го преглътнем, ама дано е изключение, а не правило за бъдещите и роли.
Случват се издънки и в най-добрите английски семейства, какот се казва в един стар виц.

ПП. "Пиратите" че са боза и машина за пари - така е. Ама ако не е Деп - нищичко няма да струват. Може заради него да е отишла Пенелопе, само да се пази от французойката да не и издере очите  Grinning

ПП2. Ами да - "Холивуд" е индустрия. Тя се движи от таланти, но ги изстисква. Малко са тези, които могат да балансират между комерса и наистина стойностното кино - Спилбърг например, поне за него се сещам в момента (въпреки, че и той има издънки).

# 625
La ley del deseo (1987)/ Законът на желанието

Снощи го гледах. Любовна история. Самият Педро участва като актьор, макар и само за няколко секунди.
  Кармен Маура- превъзходно превъплъщение в ролята на травестит. Тя ми направи най-силно впечатление. И младият Бандерас.
  А, и един много красив испанец, Мигел Молина, играе една от второстепенните роли. Той бил брат на Анхела Молина...., сега разбрах. Ето го :

Не е от най-силните филми на режисьора, "Лошо възпитание" е много по-добър . Но има брилянтни сцени, ето една :

La Ley del Deseo

Освежаващо ! Laughing

Използвали са я в реклама на Кока- Кола :

Coca-cola la ley del deseo

Педро Алмодовар пее...  

Almodóvar & McNamara – Monja Jamón – 1983

"Законът на желанието" е от този му период, еуфоричния...

Голем  образ...  Laughing

Ето хубава песен от филма, не като тези на младия Педро и компания  Laughing:

Los Panchos - Lo Dudo

Последна редакция: сб, 13 ное 2010, 16:00 от С О Н Я

# 626
Ще прегледам клипчетата малко по-късно, когато детето не е край мен.
 Вчера ми се обадиха от библиотеката, още 3 Педрови филма са ми пристигнали. Малко по-късно се обадиха и за 4ти, който бил на видеокасета.  Laughing Къде съм зяпала като съм поръчвала... Ще видя дали ще мога да го изгледам някъде...

# 627
   Ще ги коментираме, кои филми ще гледаш ?

Аз сега си свалям   La flor de mi secreto / Цветето на моята тайна(1995)   с Мариса Паредес в главната роля.

Ей тук го има :

http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=219422&hit=1

http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=90889

https://DMCA-removal-from-Google/torrents/?ihq=La+flor+de+mi+secreto+(1995)

Последна редакция: сб, 13 ное 2010, 17:05 от С О Н Я

# 628
  • София
"Жени на ръба на нервна криза" гледах снощи. не знам какво става с мен, надъхвах се да ми хареса, бях супер позитивно настроена, изчетох почти всички коментари в imdb, всичките са толкова възторжени. обаче като не става и не става. знам, че трябваше да ми е смешно, и забавно...и да го приема като супер фарс, обаче истината е, че ми беше скучно и досадно.

и не мога да установя дали Антонио Бандерас ме дразни с тези ранни роли, или ме дразни по принцип?

# 629
Момичета,а филми на Фелини ще обсъждате ли?

Общи условия

Активация на акаунт