Отговори
# 705
  • София
desislavajekova Toва пикограм/мл ли е? ако е pg/ml- показва че има 1 фоликул? Колко фоликула имаше?
Да не е бил 2700 - говори за хиперстимулация?!
За този период проблема идва от нивата на естрогените - Е2 е само единия вид естроген.
Ако не са естрогените - причината на хиперплазията може да е и друга. Думата имат лекарите.
Тук ще намериш отговори, които могат да те притеснят излишно.
Какво показа биопсията? Има ли проблем?

# 706
Момичета,здравейте!Извинявам се,че така се намесвам в темата,малко съм пристенена и незнаех къде другаде да пусна този пост.Вчера ми излязоха някои от хормоните /за другите трябва да изчакам да ми дойде и тогава да ги пусна/:
 Пролактин    997,36 ulU/L    реф.ст-ти  86.9-612.7
 Прогестерон  2,51   nmol/L   реф.ст-ти  фол.фаза <2,76 , лут.фаза 1,17-58,5
 Тестостерон  3,32   nmol/L   реф.ст-ти  0,32-2,6

Прогестерона е на 22-ри ден от МЦ.Така ми го назначи гинеколожката.Така ясно ми е,че Пролактина е ужасно висок-четох за това и какви са причините за високия Пролактин.Аз съм със СПКЯ ,това може да бъде една от причините при мен.Пия АД -втора причина.При това положение трябва ли да ходя,според вас, на ЯМР?В смисъл тези две причини достатъчни ли са за високия Пролактин или да търся и трета?Утре съм на лекар за разчитане на резултатите,но до тогава ви моля ако някой има мнение да го изкаже! Hug

# 707
Бях на естествен цикъл на един фоликул за това естрадиола е 270.Оплоди се върнаха го но после теста отрицателен.Сега ще правя биопсия,но съм много притеснена тъй като преди време лекувах ендометриоза и се съмнявам че може заради това да има проблем.

# 708
  • София
Бях на естествен цикъл на един фоликул за това естрадиола е 270.Оплоди се върнаха го но после теста отрицателен.Сега ще правя биопсия,но съм много притеснена тъй като преди време лекувах ендометриоза и се съмнявам че може заради това да има проблем.
Аз и това имах предвид, но не исках да те плаша - все пак е предположение, но ти в случая си наясно.
Дано причината не е тази.
Може да е нещо инцидентно.

Може причината да е и ниски нива на Прогестерона.
Ако прогестерона е нисък - ендометриума продължата да нараства /под действието на естрогените/.
Ако има достатъчно прогестерон - той спира /забавя максимално/ това нарастване и подпомага преобразуването /от  пролиферативна в секреторна/ на лигавицата.

# 709
Днес си пуснах изследване на прогестерона. Както ви споделих дни по-рано имах съмнение, че ми е нисък, тъй като в периода от ову до нов цикъл имам еднократно зацапване от една-две капки почти всеки месец, от около половин година насам.
Засякох си, че днес ми е 7-ми ден от предполагаема ову, като ползвах тестове за ову и графика на БТ. Писах и в темата за БТ преди няколко дни.

Та прогестерона ми е: 49,5 nmol/l при граници л: 16,4-59,0. Явно тези зацапвания няма да са ми от нисък прогестерон Sad(

Този месец пак ми се получи зацапване - двукратно обаче, точно по една капка на3-ти и 5-ти ден от предполагаемата ову.Някой да има идея за причината?
На лекар ще ходя след около две седмици.

# 710
И аз ще изследвам прогестерона тоя месец , защото имам зацапвания . На 17-ти ден след доказана Ову ли се пускаше, как беше , че забравих Embarassed?

# 711
Та прогестерона ми е: 49,5 nmol/l при граници л: 16,4-59,0. Явно тези зацапвания няма да са ми от нисък прогестерон Sad(
Изобщо не ти е нисък прогестеронът, та той е към горна граница, което е супер!

Elizabett, изследването се прави на 7-и ден след доказана овулация. Нещо грешно си запомнила 17-и ден, освен ако О. не ти е на 10-и ден от цикъла.

# 712
Elizabett, изследването се прави на 7-и ден след доказана овулация. Нещо грешно си запомнила 17-и ден, освен ако О. не ти е на 10-и ден от цикъла.
Добре , че питах Hug. Мерси много.

# 713
Café con leche , прогестерона наистина се оказа, че ми е висок  Grinning. Обаче сега пък почнах да си мисля някакви по-лошави работи, като предпоставка за зацапванията  Confused

# 714
  • София
Greene    А каква е дебелината на лигавицата?
Има случаи, в които при нормални нива на прогестерона - има  неспособност на ендометриума да реагира на прогестерона, или много ранно загиване на ЖТ /след 6-7-8 /ден и бързо падане на нивата на прогестерона. Тези неща са характерни при Дефект на ЛФ.
Това е просто пример - причината може да е друга.
Добре е изследването да се повтори и да се засече дължината на ЛФ поне 2-3 поредни МЦ

След като зацапването се среща само през  ЛФ  вероятно е нещо свързано с О., Ендометриум, ЛФ, Прогестерон, Естрогени
Може да е и раничка, полип...- през ЛФ матката /респ. Ендометриума /е най-добре кръвоснабдена/

# 715
Денис, благодаря за мнението ти.
Не знам каква е дебелината на лигавицата. Никога не съм си правила фоликулометрия. Ову засичам с тестове - положителни са между 10-ти и 13-ти ден. С къс цикъл съм по принцип- средно 24-25-26 дни, и вероятно имаш право да смяташ, че имам и дефект на ЛФ. Може би тя е някъде около 12дни по мои сметки.
Другата седмица трябва да ми идва и смятах пак да пусна репрод. хормони на 3-тия ден и чак с това изследване да отивам при лекаря.  Ама май трябва по-рано да ходя  Confused

# 716
  • София
Greene 12 дни ЛФ - на границата си и това говори за проблем с ЛФ/ и пак насочва към Дефект в ЛФ/
Това се коригира, не се притеснявай, но трябва добър лекар.
Пиши как е минало  Simple Smile  дано да няма сериозен проблем

# 717
Чета ви и какво ще кажете за това че моята Овулация е между 9-12 ден от началото на цикъла?Дали може да има връзка с дебелата лигавица?Винаги О ми е ранна

# 718
  • София
desislavajekova Според мен ранната О. не е проблема за дебелата лигавица.
По-скоро при ранна О. МЛигавица може да е тънка.
Друг е проблема - думата имат лекарите Simple Smile

Колко дебела е лигавицата ти? - над 14мм е вече хиперплазия
Ето ти една схема за  Ендометриума през МЦ

# 719
18 ден от началото на цилъла 15 мм

Общи условия

Активация на акаунт