Отговори
# 720
Денис , дебелината на лигавицата ми беше 13мм на 20-ти ден при цикъл 32 дни .
Дали е нормално?
Извинявайте , че се намесвам така , просто ако е възможно искам твоето мнение  Hug

# 721
  • София
18 ден от началото на цилъла 15 мм
Малко е дебеличка

# 722
  • София
Денис , дебелината на лигавицата ми беше 13мм на 20-ти ден при цикъл 32 дни .
Дали е нормално?
Извинявайте , че се намесвам така , просто ако е възможно искам твоето мнение  Hug
МЦ 32 дни - О. на 18 ден?/нали/
Добре е, ако не нараства повече, но през ЛФ МЛ нараства още малко и може да мине 14мм.
Какво казва лекаря?

ПП
Може да е инцидент

# 723
Лекаря каза , че е добре въпреки това ми изписа дуфастон (незнам дали има връзка)
Ову на 18 ден да.
Притесняваше го друго , каза: имало е овулация ,въпреки че кухината се стеснява бързо.

# 724
  • София
? Каква кухина?

За Дуфастона - може да има връзка - той ще регулира нивата на естрогените /ако те са причината/

# 725
? Каква кухина?

За Дуфастона - може да има връзка - той ще регулира нивата на естрогените /ако те са причината/

Не разбрах за каква кухина говореше , само каза , че се стеснява по-бързо , а нормално трябва да е по - широка , предполагам , че за имплантация на яйцеклетката (наистина не го разбрах )

# 726
Аз пак цъфнах - днес на 15-ти ден от цикъла имам кървене отново. Вече за 3-ти месец. Направо ми се плаче вече. Поне се осъзнах сама да си пусна изследвания и с тях да отида при лекар , защото ако очаквам те да ми ги назначат има да си чакам. Колко пъти ходих вече за този проблем с кървенето , казват само - ами хормонален дисбаланс следствие на спиране на ОК. Добре де, аз ОК ги спрях преди 1 година , как може от тях да е още? Другото , за което се замислих е да не би това кървене да е от овулация , по - предния път като ми се случи беше точно по време на нея , защото отидох на лекар и тя ми каза , че съм в овулация. Предния път , обаче кървенето ми се сля с цикъла и продължи 12 дена всичко Cry.

# 727
[Колко дебела е лигавицата ти? - над 14мм е вече хиперплазия
Ето ти една схема за  Ендометриума през МЦ

Извинявам се, че нахлувам така в разговора ви, но съм леко притеснена и не мога да се ориентирам в показаната схема.
Денис, има ли схема цифри (мм.) за нормалните ст-ти на ендометриума през цикъла по дни?
При мен ст-тите са по 4 и 5 мм. на 4-ти ден, а през ЛФ по 17-18-19 мм. Моят лекар даде заключение хиперплазия, но (за разлика от лекарите на Десислава Жекова) каза че НЯМАЛО отношение към проблема ми с фертилитета?! Дали е така обаче?
Десислава Жекова, успех с биопсията и ще се радвам да прочета хубави резултати!

# 728
  • София
Apr имах схема, но нещо не я намирам, пиша по спомен:
До О. - около 10мм /под 5мм не е добре/
за ЛФ - до 14-15 мм. масимум .
Над 14-15 мм вече е хиперплазия / а тя е няколко вида и лекар преценява какво е положението/

Когато се измерва Ендометриума се включва и кухината на матката /явно това е имал предвид лекаря на Niq_23 - при измерването на тройната линия на ендометриума: МЛ-Кухината - МЛ. Когато се увеличава дебелината на МЛ просвета на кухината намалява/

ПП. Тази видя ли я? МЦ - Ендометриум

Последна редакция: сб, 12 мар 2011, 19:38 от denis_d

# 729
denis_d, благодаря много (за пореден път   bouquet  Hug)!

Мисля, че при последното изследване ми е измерил и кухината... (за моя голяма радост при последния цикъл МЛ беше само 14 мм. 4 дни след О.) - имаше и други цифри, за които не знаех какво представляват, но сега правя връзка с думите ти и мисля, че може и да е това!
За жалост това изследване не е в мен, но като го взема, мога да публикувам цифрите.

Последна редакция: сб, 12 мар 2011, 20:28 от Apr

# 730
Здравейте, взех изследването и действително при последния цикъл, в който сме правили измервания, освен самата лигавица (Лиг.), има и други цифри, но нямам и идея какво може да означават... Sad Много ще съм благодарна, ако някой има информация или ми помогнете да ги разчета. Ето какво е написано:
Ден от МЦ 4-ти
Лиг. 4,5 мм - д I
П/3 р-р 31 мм
      СС 59 мм
 newsm78

# 731
Момичета аз пак имам питане. Значи бях писала , че искам да си видя нивото на прогестерона заради моите вечни зацапвания. Понеже лекарите не ми назначават никакви изследвания реших аз да си го пусна на своя глава тоя хормон . Пускаше се 7 дена след доказана Ову , аз правя тестове в момента , като вчера втората черта на теста беше съвсем леко по - бледа от контролната. Ще изчакам още 2 -3 дена да си правя тестове , защото вчерашния може би беше по - скоро отрицателен поне по това , което пише на листовката. Идеята ми е кой ден да смятам като овулация , за да мога да пусна прогестерона? Деня след положителния тест ли , два дена след него ли?

# 732
Елизабет, само положителен тест за овулация не е достатъчен. Трябва да комбинираш поне с БТ. Тестовете често могат да дадат грешен резултат, те просто показват пика на ЛХ.
По принцип, овулацията настъпва 24-48 часа след + теста, може да имаш повече от 1 положителен тест, правят се до отрицателен.

# 733
  • София
Здравейте момичета, предварително се извинявам ако въпроса ми не е за тук, но в темата за ендокринолог никой не ми отговори, та интересува ме д-р Начев има ли някакви изисквания за изследвания от определена лаборатория, примерно Бодимед /предната ендокриноложка искаше да са от там/.

# 734
  • София
Здравейте момичета, предварително се извинявам ако въпроса ми не е за тук, но в темата за ендокринолог никой не ми отговори, та интересува ме д-р Начев има ли някакви изисквания за изследвания от определена лаборатория, примерно Бодимед /предната ендокриноложка искаше да са от там/.

Няма конкретни изисквания, аз съм при него и ги пускам в Кандиларов.Може и в Бодимед.

Общи условия

Активация на акаунт