Отговори
# 735
Здравейте момичета, предварително се извинявам ако въпроса ми не е за тук, но в темата за ендокринолог никой не ми отговори, та интересува ме д-р Начев има ли някакви изисквания за изследвания от определена лаборатория, примерно Бодимед /предната ендокриноложка искаше да са от там/.

Няма конкретни изисквания, аз съм при него и ги пускам в Кандиларов.Може и в Бодимед.
newsm10 също съм ходила при него, пускала съм в Кандиларов и в още една лаборатория, на К. Иречек.

# 736
  • София
Благодаря  Hug

# 737
  • София
Здравейте, вчера направих останалите изследвания в Цибалаб, че само те работеха в неделя:

TSH                  2.900mIU     /l 0.35 - 5.00
ТАТ                 25.44 IU/ml      до 115
МАТ - (TPO)     7.83 IU/ml      до 34
Progesteron   44.43 nmol/l   Ж(фол 0.48-4.45, лут 10.62-81.28, мен. до 2.32)

Прогестерона не е съвсем ясно на кой ден е според графиките ми, по съвет на Денис го направих вчера. Нещо ми се струва нисък, вие какво ще кажете?
За съжаление нямам изследване на ft4, понеже ползвах направление и си мислех, че са пакет с ТСХ, но се оказа, че личната ми лекарка е пуснала само ТСХ.
Това са  ми изследванията от преди 5 месеца.

TSH                       3.8 μIU/ml 0,27 - 4,2
Свободен  Т4      12.38 ng/l 9,3 - 17
ТАТ (Tg Ат)          25.81 IU/ml 0 - 115
МАТ (TPO Ат)         5.79 IU/ml 0 - 34

Да уточня, според прегледа тогава всичко ми е наред само жлезата била " гладна за йод", не съм пила хормони само селен и вит. Е и хапвах доста орехи, пак по съвет на ендокриноложката.
Сега като видях, че ТСХ се е понижило, започна да ме гложди съмнение дали наистина е необходимо да приемам хормон за понижаването му под 2 или ако си продължа по старому, а и някъде четох, че при затопляне на времето стойностите се понижават.
От друга страна ФСХ ми е над нормата и се чудя /извинете за невежеството ми  Embarassed/ ако отида при д-р Начев, той взема отношение и съответно изписва лечение само за щитовидна жлеза или предприема някакви мерки за ФСХ и прогестерон примерно?
Или направо да записвам възможно най-скорошен час в клиника по стерилитет /да вметна, че  вече имам такъв за юни 2012  Shocked/

# 738
  • София
TSH   малко се е понижило, но е добре още да падне.
Няма нужда да изследваш повече ТАТ и МАТ

Според мен е добре да посетиш клиника по стерилитет.
Ако ФСХ е висок - има причина за това и тя трябва да се открие.
Едва ли проблема е ЩЖ, може да има лека хипофункция, но това не е проблем за зачеването.

Прогестерона е нисък - показва че е имало О., но има проблем с ЖТ
Може да е инцидент - едно изследване нищо не означава.

# 739
  • София
Благодаря Денис, крайно време е да посетя специалист, колкото и да ми е неприятно.  Sad

# 740
Здравейте,момичета! Rolling Eyes Искам да ви помоля за мнение!Днес бях при ендокринолог /др.Протопопова/.При нея ме изпрати моята гинеколожка,причината беше завишен пролактин.Днес преди на отида при Протопопова си взех излседването на TSH - също резултата е завишен.За първи път ходя при тази ендокриноложка,но ми се струва,че ме претупа набързо.За високия пролактин ми изписа Бромокриптин,въпреки че настоявах за Достинекс/понеже знам че е по добър и няма мн странични ефекти/.Каза ми,че Бромокриптина нямал странични ефекти  Shocked За завишеното TSH ми изписа Еутирокс /за 6 мес./ Нищо не ми спомена за ЯМР - аз знам че при висок пролактин се изисква това изследване.На въпроса ми какви могат да бъдат причините за пролактина ми каза,че може да е всичко  Shocked И след като започна да ми разглежда изследвания от преди 2 год.,започна да намира причини свързани с високия пролактин - висок холестерол,алергии,поликистозни яйчници,АД които пия и т.н.А и като и казах,че предпочитам Достинекс ми каза,че той не можел да се пие по време на бременност /а това е моята цел  Grinning/ и при една евентуална бременност трябва веднага да се спре приема и тогава нивата на пролактина скачали двойно и тройно  Shocked и било опасно за плода.Та за това ми изписвала Бромокриптин за да мога да си забременея по време на приема и да продължа да си го пия през цялата бременност.Според вас правилен ли е подхода и???Моля ви, кажете ми добре ли е да я послушам или да търся др мнение???Според вас правилни  обяснения ли ми е дала?
А ето това са  изследванията ми:

Пролактин  997,36 ulU/L   реф.ст-ти 86.9-612.7

След една седмица:

Пролактин  1052,17 ulU/L 
TSH                    4,74 mlU/ml  реф.ст-ти 0.38-4.31

Благодаря ви предварително!  Hug

# 741
Момичета, ако на 7-я ден от предполагаема ову /засечена с тестове и БТ/ прогестерона е към горната граница, това сигурен признак ли е, че е имало ову?
Досега мислех, че е така, че си имам нормална овулация, обаче преди няколко дена ходих на лекар и той не смята, че високия прогестерон е сигурен признак. Даже ми намекна някакви неща за ЛУФ-синдром, без да ми е правена изобщо фоликулометрия.
Днес пак трябва да ходя при него, обаче много се чудя , съдейки от горния му отговор.

# 742
  • София
Greene
Ако прогестерона е към горна граница е сигурно, че е имало О.
При ЛУФ има леко повишение на прогестерона.

Консултирай се с друг лекар. 

ЛУФ се доказва с изследвания и ФМ.

# 743
denis,
И аз така смятам, бях ти писала на лични и смятам, че  хормоните ми са наред.

Прогестерона на 7-и ден от предполагаемата ову ми е: 49,5 nmol/l при граници л: 16,4-59,0

Другите репр.хормони на 3-я ден на последния ми МЦ:

Фоликулостимулиращ хормон (FSH) - 8.2IU/l   ж.фази:ф:3.85-8.8
Лутеинизиращ хормон (LH) -   5.8 IU/l   ж.фази:ф:2.12-10.90
E2 - 202   pmol/l   ж.фази:ф:88-420

Естествено, че на лекаря показах тези изследвания, графиката на БТ и заключението му бе, че "вероятно при мен се касае за ЛУФ-синдром" и ще правим фоликулометрия.
Само, че май няма да я правя при него. В петък имам час за преглед при друг лекар.
А днешния вероятно ще го пропусна.

# 744
  • София
Greene
А на кой ден ти беше О.?

На твое място бих отишла при този лекар и без това ще ти трябват няколко мнения. ЛУФ не се доказва лесно. Може би по-високите нива на Е2 го навеждат на мисълта за проблем с О. и  ЛУФ.
Като се замисля - той просто иска да провери дали има О.

ПП. Понякога е доста трудно с 2-3 изречения да се предаде ситуацията и не винаги тя се разбира правилно

# 745
Според мен на 13-ти.
Ето графиката за предния Ц. от 20.02.2011
http://www.babyplan.ru/profile/106813/1

# 746
  • София
Greene
Според мен  -  на 12 ден от МЦ 
Най-вероятно  заради това Е2   е по-високо

Ще чакам да пишеш как е минал прегледа

# 747
Само, че прогестерона ми е от предния цикъл от 20.02, а другите репр. хормони от сегашния - от 15.03. През този цикъл пак смятам да пускам прогестерон на 7-я ден от ову.

# 748
  • София
Няма значение - аз гледах само ЛХ,ФСХ и Е2 Simple Smile

Добре е когато пускаш хормони да ги пускаш в един МЦ.
Всеки МЦ се х-ра с определени нива на хормоните - те не са константа.

Ако този МЦ има О. но с некачествена яйцеклетка и ЖТ бързо претърпи обратно развитие - хормоните ще покажат проблем.
На следващия МЦ ако се отдели хубава и годна яйцеклетка - хормоните ще са в норма.

# 749
Момичета,моля ви погледнете и моето питане няколко поста по-нагоре!Много ви моля! Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт