За 6-ти път сме в Пакистан, ама по нашенски - със бъклица и дрян!

• 52 665
  • 369
  •   1
Отговори
# 255
Честит рожден ден на принцеса Анита! Да носи радост и гордост на цялото семейство и най-вече да е жива и здрава! Как изкарахте рожденния ден? Получи ли малката желаните подаръци?
За Нова година какво се гласите да подарявате? Аз май съм се насочила към кухня за моята чичолина, по-точно сестра ми ме насочи натам, че "детето много обича да готви"  Laughing . Разбира се детето е презадоволено с играчки и ще обърне внимание на кухнята точно 10 минути, но нали съм любимата му леля  bowuu - така че ще си жертвам половината заплата .
Иначе се гласим с моя мъж да ходим пак към неговия край, да посетим свекито, ама нещо не може да си съчетаем почивните дни, а и ако отидем там съвсем ще я окъсаме. А много ми се ходи, че се разтоварвам страхотно - не заради свекито естествено, просто нищо не правя цял ден, шляем се, разходки, кафета и т.н. Е, готвя от време на време, но то е защото аз пожелавам, не по задължение като у нас  #Cussing out .
Новата изцепка пък на баба свеки е, че няма да дойде на сватбата щото нямало година от смърта на мама, а аз съм тръгнала сватба да правя. Ще ме изкара още малко, че не обичам майка си. Тя подобно нещо и каза де - че съм щяла да я потъпча като играя хоро. То и аз знам, че се чака 1 година, ама знам и мама какъв човек беше и с такива неща изобщо не се съобразяваше. Все пак решихме да изчакаме да мине годината, но не заради свекървещицата, а заради финансите. Все пак я оставих да си мисли, че съм се съгласила с нея, при което тя онемя и сега се чуди къде да ме сложи като отидем да я видим хихихи . До кога ли ще е това само ми е чудно?!! Чакам да видя каква ще е следващата й простотия.
Дупката и при мене я има - тя е заради празниците, а тази година ще е двойна. Хубаво е на човек да му е пълна къщата на празниците - деца, родители, баби и дядовци, всякакъв вид роднини. Пожелавам си да имам такова семейство някой ден  Praynig . Затова и искам по празниците да не сме в нас - да избягам от липсата на мама и тате  Sad . Незнам дали ще се получи и ако ме няма де, но само като си представя, че на празничната трапеза мястото на мама ще стои празно ....  Cry Ох, извинете ме.
Аз започвам да работя след малко, че съм дошла в 7 и нещо днес, нямах нет в нас и нямаше какво да правя  Mr. Green .
Айде лек ден дружки!  Heart Eyes

# 256
Тесс-инка,  Hug  Hug  Hug Наистина е така, и за мен тези празници са свързани с пълна къща. Ако не ви се ходи при неговите родители, може поне да се съберете със смейството на сестра ти или с ваши приятели.
За подаръка на Нини, Анита също много обича да "готви", от малка има кухня, първата беше нисичка като за малко човече, за този рожден ден взехме по-голяма, ето такава с малка разлика, в Метро я има в момента за 84 лв

Никак не е лоша, има батерии и като се сложи нещо върху котлона, издава някакъв шум, все едно от готвене, има каничка, която като и натиснеш копчето надолу, издава звук, докато се плъзга нагоре, двете вратички са за печката и хладилника. Всичко, което се вижда на снимката, го има. В нашия модел има и тостер, но ако държите, може да и го купите отделно, не са скъпи. За по-голяма кухня мисля, че няма смисъл, а и заемат ужасно много място. Аз предпочитам да допълваме с продукти и аксесоари, отколкото да сложа някакво огромно пластмасово чудовище в къщи  Mr. Green
Другите подаръци, които получи бяха едно плюшено пони, което пее, то и беше отдавнашна мечта, пееща принцеса Бел от "Красавицата и звярът", няколко феички, микрофон със стойка, кошница за пазаруване, пълна с продукти и разни други дреболии, за Коледа иска бебе Анабел, вече съм го осигурила. Другите неща, които сме приготвили, няма да са подходящи за Нини, май е още малка за тях.

# 257
InaT, ДА ТИ е жива, здрава и щастлива порастналата госпожица. Страхотни подаръци е полу4ила. Ако имаш скорошни снимки прати на ли4ни. Също и на първокласника, разбира се.

Радвам се, 4е сте толкова разговорливи тази сутрин. Ха, дано и някой друг се разприказва.

Теска, със сигурност бабата те е сложила ве4е в по-висока категория Wink

За празниците е то4но така, за мен вее никога няма да бъде същото...то не е само до пълна къща, ами пълна с то4но определени хора...но в този живот нищо не е ве4но.....

# 258
Много си права, Лю. Но пък ние имаме щастието да виждаме щастливите лица на децата около Коледа! Има много снимки, знаеш къде, но специално за теб, ще ти пратя и на лични.

# 259
  • Varna
А, за мене моята къща е пълна когато другата половина от моята душа си е тука. И детето, ако пак не е забило евентуално да учи по свИта.
Какво ли ще си помислите за тая Делта, която не обича много хора около себе си....ооо, обичам, но Люспето е права....Само определени хора вече.

# 260
Това е най-хубавото - един човек, а да успява да изпълва целия ти свят  Hug

# 261
  • Varna
ИНАТ-че Hug

# 262
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...

Малка почерпка за имения ми ден днес за всички пакитки и фенки  Hug

# 263
  • Varna
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН АЛВЕРЧЕ!!!

Имала си едно от любимите ми женски имена. Много нежно име thumbsup

# 264
Честито, Алверка! Да си жива и здрава!
Майка ми казва, че и Анита трябва да празнува днес. А когато тръгнах да раждам, ме подсети, че е Св. Андрей и може да я кръстим Андреа. Честно казано, в нашето семейство имаме точно четирима души с имена на големи светци и само те истински си празнуват - с гости и т.н. - Димитър, Тодор, Йорданка и Спаска. Другите сме с не толкова популярни имена. Но, както казва мъжът ми, ние българите всеки ден имаме празник  Grinning
И малко порицание за пакистанските съпруги - защо не пишете моля? Тази тема не е само за поводи, влизайте и без повод да кажете какво става с вас и семействата ви!

# 265
Здравейте пакитки

мда, влизам без никакъв повод днес, почуствах се виновна като видях постинга на Инат.

Липсва ми времето когато пишехме всеки ден , беше много интересно, но.....насила хубост не става . Иска ми се да знам какво става с главните героини на тази наша пакистанска приказка, но не смея да питам поименно, че хората се обиждат и засягат от невероятни неща.

Да продължим разговора за дупките в живота си...успяхте ли да запушите вашите, да излезете от тях, или стават все по-дълбоки? Аз да се похваля напоследък се чуствам доста добре...някак си се посъживи ежедневието ми, постоянно съм по семейни, мамешки и бебешки мероприятия.Баткото откакто навърши три години много се промени, проявява доста разбиране, спря инатлъците, които придаваше преди...по-скоро вече ми е в помощ, и това прави живота много по-лесен. И академични постижения има, знае всички букви , и главните и малките, също да чете и десетина двубуквени и трибуквени думи.

ИнаТ благодаря ти, че уважи неуважението ми към фейса и специално си ми изпратила снимки на сладурите.

Делта, приключихте ли ремонта? Ние още сме в предремонтно състояние, тоест не смеем да си подредим къщата за да не се наложи да разместваме пак всеки момент. Но хазяинът явно е решил да пази в тайна датата на започване на ремонта. Миналата година пак имахме неща за оправяне и той реши точно по коледа и нова година, естествено работниците изчеззваха за многото почивни дни, отделно като родих в къщата беше като след бомба и ми се моткаха майстори в краката.

Теска, към теб имам само много въпросителни ??????????? за сватби, медни месеци, свекърви...ей такива работи...

Последна редакция: пт, 10 дек 2010, 20:03 от Люспа

# 266
  • Varna
ЛЮСПЕ,
МастУрите, приключиха за два дена. Огън момчета и си свършиха работата чудесно. Ние със БатЮ пък сме много организирани и за нула време подредихме. Оставихме само спалнята за по нататъка, защото си харесах един по светъл ламинат от друга фирма. А там били заети със голяма поръчка и не можели сега да дойдат при нас.  На другата фирма ламината който поставихме е много хубав но за спалнята искахме да е още по светъл. Иначе на другите места е златист дъб.
Много се радвам, че твоето момченце вече е станало малък мъж. Моето момченце на 2 годинки и половина научи всички буквички, но виж да чете не искаше да чете. Даже пишеше буквичките по желание. Не го насилвах. Но леко се притеснявах, че и във училище ще е същият. Обаче се оказа, че той първи се научи да чете и то гладко.
Аз, и друг път може да съм писала, че билингвните деца по бързо учат. А твоите са доста лингвни Wink така, че ще ни радваш със много победи на малките newsm10
А, аз не пиша редовно, за което се извинявам и се срамувам Embarassed но наистина съм много заета .  Някой път напоследък, даже не успявам и да чета Embarassed
Чочосанчо и той се загуби, де ли е сега newsm78

# 267
И аз не исках да ги изреждам по имена, но някой път ще го направя  Mr. Green
И аз чакам Анита да се очовечи след като навърши 3, но тя продължава да се инати. Има малко подобрение, де. Когато е в настроение, става маааалко по-разбрана. Моят син все още не проявява интерес към буквите и четенето. Обича да го заливам с всякаква информация, която помни до най-малките подробности, но въпреки, че уж иска да може да чете сам, смята го за трудно засега и не опитва. Аз съм можела да чета още на 4 години, чак ми се вижда нереално, очаквах и той да бъде като мен, но... ще се надявам за Анита сега  Mr. Green
Аз си получих гоблените - имам цели три броя в момента. Започнах с един малък двуцветен "Христос с венеца", защото много бързо ще го свърша. После ще ушия пак едно миниатюрно сърчице с ангелче, за да го подаря на племенницата ми за рождения и ден и накрая почвам индийската девойка, за която още не съм решила да сменям ли цвета на очите или не. Но по-скоро ще ги сменя, някак не мога да приема индийска девойка със стъклено сини очи, та макар и гоблена да е правен по снимка на Айшварая Рей. А, и още нещо си хареса вчера - "Св. Марина". Но него ще си го оставя за следващия месец, че сега с тези коледни подаръци... Не остана за него. Пък и нека си свърша тези, които имам.
Лю, да знаеш хубава рецепта за парата? Ние си купувахме от онзи варненски магазин замразени, готови за печене - 5 питки в пакет за 6 лв. Имаше обикновени, с пълнозърнесто бташно, с лук. Наистина са много хубави, но не са ли малко скъпи? Като се има предвид, че моят мъж може да ги хапне петте наведнъж...
А, и Лю, ти не четеш ли внимателно? Нали каза Тесс, че ще отложат сватбата, защото бабата се възмутила, че не е минала година от смъртта на майка и /на Тес/, Бог да я прости, че я споменавам.

# 268
Добро утро,

Делта, относно лингвите, аз го уча на български и английски, а третата, четвърта и пета лингва зависят от баща му, който нещо не е много ентусиазиран. Така, че май ще си останем само билингвни.

Инат, различни са децата, 'очовечват' се на различна възраст. До неотдавна ми се ревеше, баткото беше много труден. Една приятелка ми каза, че едва когато дъщеря и е станала на пет е започнала да усеща някакво съдействие и разбиране от страна на детето.  Почти ме отчая това...но пък ето, нашичкия реши да се промени внезапно като навърши три.
Относно ученето, аз не бих настоявала за нещо, ако детето не проявява интерес, особено в такава ранна възраст...не е чак толкова решаващо за мен дали ще се научи да чете на три, или на шест....но той просто се интересува...почти всичките му игри представляват това - учене и разпознаване на буквички...та в този случай защо не....Отделно, на английски може би сме доста по-улеснени, има страхотни програми за phonics това е метода по който учат да четат. Има си структурирани уроци с упражнения, игри...почти не се изисква участието на родител, но пък аз не искам да седи само на компютъра и му измислям разни други игри.

Между другото, ако някой попадне на подобни програми на български, или на образователни игрички, нека сподели.

Относно Тес, наистина кофти съм се изразила, просто имах предвид най-общо...планове, решения...около сгодените и младоженците винаги има нещо интересно независимо дали е година преди, или след сватбата....

Алверка си мълчи....а някога беше редовна ...  bouquet

Инат, парата не съм правила откакто бях в Пакистан. Ако ти кажа рецепта ще е изровена от интернета и неизпитана. Мъжът ми яде от гръцките и турските пити-пита бред, и честно казано не ми се ще да му давам идеи, че мога и аз да меся в къщи....отвреме на време се черпя с купешки ротита и парата, особено обичам наан.

Последна редакция: сб, 11 дек 2010, 14:46 от Люспа

# 269
Ако има нещо около Тес, то ще се чуе. Тя си е редовна също, само като има много ангажименти, уроци, тогава не се разписва. Лю, знам едни неща образователни, но на лични ще ти кажа от къде да си ги "откраднеш".
Панда със сигурност знае за паратата, но тя пък съвсем ни забрави.

Общи условия

Активация на акаунт