За 6-ти път сме в Пакистан, ама по нашенски - със бъклица и дрян!

• 52 659
  • 369
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте момичета хайде и аз от групата на рядко четящите поради липса на нет да се отчета. Аз почти наместих багажа и не мисля да правя никакви ремонти, хазайката ми упорито искаше да боядисва преди да се нанесем но аз не та не . Не можех вече да издържам ooooh!. При нас студенко, но поне снега започна полека да се топи. Настроението ми е едно такова Коледно и празнично- нищо че и на Коледа и на 1 ви съм на работа.  santa2 Навсякъде вече са украсили елхите,много светлини.... красота. Обожавам Коледа. И нали на Коледа стават чудеса да се похваля,че преди 2 дни най после след голямо чакане Масуд си получи безсрочното разрешително за пребиваване newsm68. Още не знае къде е милия.
А малкия вече чака елхата и естествено подаръците  Laughing Но ще я украсим следващата неделя. Много съм щастлива баща ми ще ни е на гости за празниците на 19 ти го чакаме с нетърпение. Майчето не я пуснаха отпуск  сега Sad, но пък тя ще дойде след това  Wink.
Инатче и аз искам да ми подшушнеш от къде да си ги открадна и аз  Laughing. И моя малчо знае и двете азбуки, но не съм го насилвала сам иска да ги пишем. Купили сме много книжки и на Бг и на датски да се учи сам да пише и му е много интересно. Естествено и компютъра ползваме с едни образователни игрички. Опитва се да чете но на датски прости думички 2 срични, а на български иска аз да му чета. Приказките са му по интересни като ги чува на български.
И сега пак е време да четем имаме доста от приказките за хитър Петър и много му харесват.
За сега лека нощ от нас и обещавам да пиша повече  Hug

# 271
Маги, поне ти се появи  Hug Пълна ти е кутията, затова ти изпратих съобщение във Фейсбук.

# 272
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Добро утро !
Наистина не съм се включвала скоро, но нямахме нет, идваше само от време на време и го улучвах съвсем случайно. Пък и нищо интересно няма при мен. Ще съм в отпуск една седмица, после малко ще поработя и пак в отпуск между Коледа и Нова година.
Ние също украсихме елхата, предимно малката, порадва се един два дена и сега не й обръща внимание.

Маги, поздравления за разрешителното на Мусад Hug

Тук снега вече натрупа, ще има голяма игра. Детето най- обича да ме замерва със снежни топки и да правим "ангелчета" в снега, ама на мен хич не ми се излиза в този студ. Та се настройвам психически за играта на вън още от сега  Simple Smile

# 273
  • Varna
МАГИ- Душе Hug
Марти тази вечер се прибира. Самолета му пристигна по обяд във Софето, обаче във Варна със самолЬОта чак във 20 часа е полета.
Та като се прибира във Копенхаген, пиши и аз каква книжка да ти пратя.
Хубаво правиш, че не го насилваш малкия.  Моя като ми каза, не ми е интересно да чета, аз се опънах един, два пъти и после си казах- Абе що мъча дИтетУ, то само ще поиска. И така стана. А на 5 годинки като се затръшка за Английски буквар, щото виждаше баща му, че чете литература на английски и той да бил като него. И така тръгна да чете и на английски и на български, а както казах, във първи клас беше първият който се научи да чете гладко. Но и ние пари за храна може да сме нямали, ама за книжки да, та имаше много интересни неща за четене. Ние купувахме и двамата със баща му, защото нашите родители не са ни купували. Добре, че бяха библиотеките, но аз много, много исках да имам хубави книги у дома и да си ги чета когато искам....ама не можех да искам. Причини ...разни.

Поздрави и за Масуд, сигурно не знаЙ от щастие на кой свят се намира.

А иначе аз нещо съм си навила на пръста да купувам нова украса за елхата. Не съм я сменяла от както се роди Марти.  Ко ми стана, нинам newsm78

Вчера си направихме със мойтУ сУпрУжие снимки във предколедна Варна. Много е красиво около нас.  Ама по се радвам, че няма сняг, който тука във Варна става на лед още на следващият ден. Обичам такъв сух студ какъвто е във мУментЪ. Дано да не пада толкова сняг тука във града, че чакат слънцето да размрази. А то слънцето, сега няма да може Simple Smile

# 274
Ей, ама и аз съм една! И от мен честито на Масууд, заслужавало си е чакането, сега може да бъде спокоен и да посрещне с радост новата година.
Делти, и за теб се радвам, че ще си видиш детенце  Hug Веднага да сменяш украсата, да знаеш какъв кеф е  Mr. Green Аз знам, че трябва всяка година да се слага и по една нова играчка. И аз така в един момент от добавяне на нови, установих, че една с една не си пасват и ги смених изцяло. Сега сме само с червени и златни цветове и само с такива ще допълвам. Покажи малко снимки на вашия украсен град!
На мен пък ми липсват украси наоколо, какъв е тоя град, само в центъра ли украсяват, хората само чакат да дойде декември и започват да украсяват, в нашия скучен квартал - нищо! Само в един магазин за цветя бяха опаковали цялата врата в едни красиви воали, закачили висящи всевъзможни коледни фигурки. Аз ходих да взема някакво сувенирче да си допълня един подарък и да ми опаковат подаръчетата за две приятелчета на сина ми от класа. И познайте, прибирам се в къщи и осъзнавам, че момичето ми е взело пари само за опаковането, но не и за сувенирчето, което е опаковано в единия подарък и затова го забравихме. То не е никак скъпо, но няма да ви казвам колко гадно се почуствах и утре първата ми работа е да отида да и кажа. Аз не съм виновна, но някак се чуствам гузна как не можах да обърна внимание още като бях там. А тя винаги ми опакова подаръците, когато искам да бъдат специални и ги прави наистина специални. И да ви кажа какво беше прословутото сувенирче - едно снежно човече с мека глава и ръце, обгърнали метална кофичка с дръжка, в която сложих шоколадови фигурки.
Не помня дали ви казах, че Деян изкара варицела и утре сме на преглед, та най-после да тръгне на училище, у нас под карантина много скучно. Само един ден рано ги заведохме в Зоопарка в студа, но идеята беше да не срещаме други деца, пък да се разходим на въздух. Да видим сега Анита дали ще я хване Баба Шарка /тя казва, че я е убила и няма да я хване  hahaha /. Засега и няма нищо...
И хайде, моля,  и другите да дойдат да се похвалят нещо  Hug

# 275
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
Здравейте на всички пакитки,
иЗвинявам се ,че несъм ви писала толкова време несъм ви Забравила,но тичахме по Задачи.И да ви се похваля,моят мъж наи накря след 20  години получи беЗсрочно раЗреШително zа пребиваване,но не само в Германия а За цяла Европа.Аz ходих на Интерву За работа,но май няма да ме огрее.(Duty free).Но Ще продължавам да търся,несъм се откаzала.Сега Ще правя коледна украса и Ще ходя да търся подаръци zа коледа и нова година.Сега отивам да ви чета и после пак Ще пиШа.До после. Hug

# 276
Да ви е честито и на вас! А за работата не се притеснявай, нова година - нов късмет!

# 277
  • Varna
АНГЕЛЧЕ,
Да ви  е честито и на вас newsm10 newsm44 както казва ИнатчетУ Wink
А на тебе пожелавам, да срещнеш добри хора, които да ти подадът ръка и да започнеш работа newsm10

ИНАТЧЕ,
И правилно ще постъпиш. Защото като съм обръщала внимание на такива разсеяности и да си забравя портмонето, продавачките във мААлата пък са много мили със мене. Случвало ми се е да си забравя портмонето и те ми дават без парички, защото знаят, че няма да спя, но ще си занеса паричките.
И аз като тебе смятам нещо червено и златно да изпляскам. Тя и другата украса беше хубава, ама писва бееее. Така, че ти благодаря за подкрепата Wink Hug  По добре малките да изкарват такива болести докато са малки. Ако знаеш колко съм притеснена, че моето момче, не изкара заушка като малък. Защото знаеш, че на по голяма възраст вече става опасно. Брат ми изкара заушка малък, но няма никакви проблеми.

ХаДи за всекиго според вкусът му- чайче или каЙвенцИ Wink

А Анитка, по добре да изкара Баба ШАрка, но ти си го знаеш това де Laughing

# 278
Тя първо я наричаше Баба Шишарка  hahaha
А ти защо не попиташ личния ви лекар за ваксина против заушка? Преди време имаше кампания за безплатно ваксиниране на всички желаещи от набор 1982-1992. Мисля, че и сега ваксинират безплатно в ХЕИ, по-добре попитай и да отиде, отколкото да рискува да се разболее.

# 279
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
Еййй Маги да честитиШ на Масуд и от нас ЩАСТИЕТО което го е УДАРИЛО по главата.Много се радвам zа вас.
Како Делте благодаря ти zа пойеланията,а на теб честита радост Марти е вече при вас Ще ви е пълна къЩата zа праzниците.А колкото до коледната украса zа мен цвета няма zначение,важното да носи радост на децата и светлина в сърцата на хората.
А колкото до баба ШиШарка всички деца я иzкарват.
А сега ви каня на обяд и бяло винце
Да ви е сладко и до скоро.

# 280
  • Varna
АНГЕЛЧЕ Hug
СтраОтен обяд, пък за винцИтУ, думи нямам Hug
Марти при нас, междудругото сега даже работи със групата си от Дания, там по техен проект. Голяма работа това Интернета, голямааа. Все едно е със тях сега и си правят заедно проекта, на живо.  Laughing

# 281
Здравейте мързеланки,

Напоследък е голям студ при нас така и повече стоим вътре, но не мога да се подвизавам много на интернета заради схваната ръка.

ИнаТ, благодаря ти много за линковете.не съм ги разглеждала още, когато дойде ред за това ще ги коментирам.Но много ме зарадва и с нещо друго-заради тези няколко съобщения разбрах, че всъщност съм можела да получавам над 10 броя лични..а аз досега трия ли трия...да ми седят винаги под 10...

Мимичета, попитах запитване на лични, исках да кажа получих...как да се сдобие пакистански съпруг  с  български документи. Аз си спомням , че първото нещо е да влезе в България непременно с виза тип Д, и после започват едни процедури в отдел Миграция на полицията, попълва се молба, бракът трябва да се регистрира в общината...какво друго искаха, давайте с дружни усилия да помогнем на жената. Аз съм напълно изтрещяла, да ви кажа редовно се засилвам към хладилника и когато го отворя почвам да се чудя какво щях да вземам от него...пък спомени от преди години ми са пълна мъгла..първо даваха престой за една година..

# 282
И аз не знам вече, моят мъж си беше тук и бракът ни е сключен тук.

# 283
че всъщност съм можела да получавам над 10 броя лични..а аз досега трия ли трия...да ми седят винаги под 10...

как? Heart Eyes

попитах запитване на лични, исках да кажа получих...как да се сдобие пакистански съпруг  с  български документи. Аз си спомням , че първото нещо е да влезе в България непременно с виза тип Д, и после започват едни процедури в отдел Миграция на полицията, попълва се молба, бракът трябва да се регистрира в общината...какво друго искаха, .

доколкото помня от перитептиите на моя приятелка, но със съпруг от друга не EU дестинация беше задължително да има престой поне 6 месеца за получаване на докумети ( като процедурата беша за около 2 г.) възможно е да има разликите за държавите

# 284
  опс ето ме и мен ,още мърдам,мили дами не съм ви забравила,ама просто няма нищо ново при мен,с бартовчедка ми се преместихме в нов апартамент,нов след ремонет отреща на улицата чуден парк,с малко езерце и уреди за фитнес на открито,но да не си помилите че аз отивам да блъскам там,нищо такова,от мен по-голям мързел няма,друга клюка около мен за близо 2 месеца ме изоставиха,братовчедка ми си отиде по празниците у дома,и аз кръстосвам от източен Лондон до западен,ту тук 3-4 дена ту там,ще ходиме на концерт на ББС другата седмица,днес тоест в4ера се скъса да вали сняг аз съм болна спах до 6 вечерта и ето ме на 4 сутринта аз седя да бистря  с един авер в яху леле,ужас,по телевизията нищо,друго няма нищо ново не съм хойкала никъде еми нещо нямам настроение,младежите звънят,но ги режа Joy,оххх хайде пак ще пиша,честито на всички който имат повод за празнуване макар и с патерици ,моля за извинение,лек ден    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт