За 3 месеца е наддала само 1.300 кг, но пък 12 см!

• 1 966
  • 33
  •   1
Отговори
# 30
Благодаря ви ,просто имах нужда някой да ми го каже,че едвам се сдържам да не върна шишето.Тази седмица кърменето е голям зор,суче 5 минути,после почва да реве,да се оглежда,спираме после пак.Вчера като правя пробни кърмения яде около 100 и то на два три пъти.Цеденето не ми стиска да го спра ,а така искам,губи ми толкова време.Ако не се изцедя 1 -2  пъти имам бодежи в гърдата.

# 31
  • София
  Какви количества изцеждаш за денонощие? Опитай когато усетиш гърдите пълни, дори бебчето да не проявява още признаци на глад, да го сложиш по твоя инициатива на гърда, вместо да се изцеждаш. Наистина на тази възраст е разумно постепенно да премахнеш шишето, защото кърма има  и бебчето с търпение и упоритост може да премине само на гърда, докато с шишето може да започне все повече да се дърпа от гърда и да се налага да цедиш и да храниш с шише изцяло което определено е по-трудният вариант.
  Започни постепенно да изцеждаш по-помалко всеки следващ ден, ако количеството е по-голямо и да предлагаш по-често на бебчо да суче с тенденция изцяло да спреш да му даваш и шише. Като начало през ноща спокойно може да си останете на кърмене само от гърда, така ще може да си починеш повече, после постепенно махни и денем шишето, може да има момент в който бебчето ще иска да суче много често и ще е по-нервно, но хубавото е  че на тази възраст както бързо свикват с шишето, така и бързо го забравят. Важното е майката да има смелостта и увереността да махне шишето и чувството за допълнителна сигурност което и дава, за да и бъде по-лесно после  Simple Smile

# 32
Нощем никога не съм давала шише.През нощта се буди 2 пъти,като прави едно истинско хранене около 2 и после в 5 само засуква няколко пъти и заспива.Аз май не се изцеждам правилно,след като накърмя цедя каквото е останало.Никога не съм се цедила между кърменията.За денонощие изцеждам около 150-200.

# 33
  • София, св. Троица
Цеденето не ми стиска да го спра ,а така искам,губи ми толкова време.Ако не се изцедя 1 -2  пъти имам бодежи в гърдата.
Абе и мен ме беше шубе..още пове4е че от време на време ми се запушват каналите. Казвах си "Ме4ка страх, мен не страх". newsm10.Добре че имам една приятелка с по- голям кърмачески стаж, та тя ми вдхна увереност...
Нормално е до усещаш бодежи в началото и дори гърдите може да си текат, но това е временно, докато количеството стане точно толкова колкото е необходимо на бебето.  Сутрин като станех от леглото и започваше да пръска навсякъде. Цялата къща беше в кърма.

Общи условия

Активация на акаунт