За 3 месеца е наддала само 1.300 кг, но пък 12 см!

• 1 972
  • 33
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Още веднъж благордаря, Aila и Цветка Петка!   bouquet
Снощи говорих надълго и нашироко с майката, обясних й за нощното хранене, но тя е категорична, че няма да си буди бебето, за да не свикнело после да се буди само и "да се чуди какво да я прави по цели нощи" Rolling Eyes Надява се след 2-3 месеца като я захрани да се оправят нещата и с килограмите. Казах й, че може да е злояда например и това да не й реши проблема, но не ме послуша. Каза, че от известно време предлага и двете гърди, че е спряла да цеди и т.н. Обясних й, че по този начин си намалява лактацията, защото организма приема, че на бебето му е достатъчно това мляко и не произвежда повече, разказах за това, че в ранните сутрешни часове се произвежда най-много мляко, но тя контрира, че бебка спяла непробудно и ако била гладна щяла да се буди сама, както го прави денем...
Ще й кажа като иде на контролното теглене да поиска направление за изследване на урината и ще стискам палци всичко да е наред, друго не се сещам какво да помогна Confused

А, Цветка, вие как открихте инфекцията, какви бяха показателите? Някакви други "симптоми" имаше ли или само това, че не наддава, а си хапва добре?

# 16
Не хапваше добре, ядеше изключително малко. По принцип всяко заболяване води до намален апетит. Може да не е уроинфекция. Страшното е намаления апетит.
Беше спокойна, не искаше да приема повече храна, а всички ме уверяваха, че не и стига кърмата. Ако не и стига, тя сама ще се буди по-често да яде, ако и увеличите броя на храненията, просто ще намали количеството на едно хранене и пак ще изяжда същото общо за деня.
Моята дъщеря така направи. Включих още хранения, а тя мина на по 50 г на хранене. На тази възраст трябва да приема около 700 г, а тя ядеше 420 общо.
Няма начин да не показва признаци на глад и всичко да е наред, при положение че е наддала 200г за месец.
Положението не се оправя и килограмите не се наваксват, защото после наддаването намалява, почва да се отразява и на височината. Дъщеря ми е 7,300 на 1 г. и 2 месеца. Не мога да ви опише колко е слаба. Явно и някакси свикват да ядат по-малко. Дано при вас да не се случи така.

# 17
  • София
  Да именно има дечица които се задоволяват и с по-малко и не плачат и не се будят да ядат по-често. Дори да не са болни!!. Разбира се не е изключено и заболяване както е било при вас, но в никакъв случай не е задължително. Познавам много бебета, при които наддаването е било ниско след първият един, два месеца и след въвеждане на нощно кърмене по инициатива на майката се е нормализирало. Интересно ми е след като сте разрешили здравословният проблем при вас, каква е причината все още да не наддава бебчето достатъчно според педиатрите?
  Ниските кг може да са и от генетична предразположеност. Близначките ми нямаха 7,5 кг на годинка и сега са доста по-слабички от другите деца, но в случая това не ме притеснява тъй като и аз съмата съм била 15 кг в първи клас.
  Радвам се че при вас се е открил проблема и разрешил, просто не е нужно в случая да е точно този проблема.
  Dive вариант ли е да предложиш на майката да става тя и да цеди веднъж нощем, без да буди бебка? Може изцеденото да го дава през деня и така поне сумарно да увеличи приема на мляко. Обясни и че в момента здравето на бебето е по-важно от нощното наспиване и на тази възраст те трябва да наддават и да растат.

# 18
  • Варна
Пак ще говорим с майката. Проблемът е, че е сестра на мъжа ми, а не моя... Не мога да й вменявам някакви неща, в които въпреки че опитах, не успях да я убедя. Но това за цеденето нощем определено ще го предложа, мисля че е добър вариант! Искрено се надявам да не е някаква инфекция! А що се отнася до гените - бебката си има почти 5годишен батко. Той наддаваше идеално (на АМ). сега не е особено едър, но в никакъв случай не е дребничък. Родителите (особено майката) са високи, добре сложени, няма до колкото знам някой много дребен в рода им.
Освен това като започне да цеди нощем и да дава допълнително кърма с шишето, ще стане ясно колко изяжда бебка на едно ядене, нали! Дано това й се стори разумен довод!
Още веднъж благодаря много!  bouquet

# 19
  • София
Пак ще говорим с майката. Проблемът е, че е сестра на мъжа ми, а не моя... Не мога да й вменявам някакви неща, в които въпреки че опитах, не успях да я убедя. Но това за цеденето нощем определено ще го предложа, мисля че е добър вариант! Искрено се надявам да не е някаква инфекция! А що се отнася до гените - бебката си има почти 5годишен батко. Той наддаваше идеално (на АМ). сега не е особено едър, но в никакъв случай не е дребничък. Родителите (особено майката) са високи, добре сложени, няма до колкото знам някой много дребен в рода им.
Освен това като започне да цеди нощем и да дава допълнително кърма с шишето, ще стане ясно колко изяжда бебка на едно ядене, нали! Дано това й се стори разумен довод!
   Най-важното на нощното цедене ако го включи е че реално по този начин ще се увиличи и количестовто кърма денем. Плюс още повече ако предлага и двете гърди всеки път. Дано да те послуша, но ако наистина няма желание няма как да се получат нещата и не трябва да се ядосваш.

# 20
  • София, св. Троица
Аз кърмя от едната гърда, само вечер кърмя от двете защото искам да ме изпразни преди да заспим. Нашия също спи от 23.00 до 07.00. Така и не разбрах кое е по правилно  - да предлагам двете гърди на хранене или само едната и каква е разликата, всъщност?
   Ако бебенцето се нахранва само от едната и е спокойно и наддава добре няма никакъв проблем да си останете на този режим. Когато наддаването е ниско за да има засилена стимулация на гърдите и по-голям прием на мляко една от първите мерки, които могат да се приложат е на всяко кърмене да се предлагат и двете гърди. Всъщност и ти може да го правиш, като първо следиш както и сега да изсуче добре първата гърда, след което може да го оригнеш и да предложиш и втората. Ако бебчето е още гладно ще хапне и от нея, ако не е гладен или ще откаже изобщо да я поеме или ще сукне един, два пъти и ще я пусне. На следващото хранене се започва от гърдата която не си предлагала или която си предложила втора, ако е сукало и от двете гърди. Реално с по-честото изпразване и стимулация се увеличава количеството на кърмата, отколкото със запазването на едната гърда и реално шест часов интервал на предлагане на конкретната гърда.
    От профила ти не се вижда колко е голямо бебчето. По принцип нощната пауза и при вас не е малка, но това не е непременно причина да има пробеми с лактацията, количеството кърма или наддаването. Били ли сте скоро на консултация и как е наддаването при вас? Ако има нещо което те притеснява, съветите по-долу спокойно важат и за теб, а именно предлагането всеки път и на двете гърди и въвеждането на една нощно кърмене или изцеждане.
Здравей Aila,
благодаря ти за бързия отговор. Нашето момченце на 02.09.10 ще стане на три месеца. До сега съм хранила само от едната гърда. В началото , първия месец не беше наддал почти поради погрешно хранене. Но аз се бях заинатила по никакъв повод да не давам АМ. Купихме си кантар започнахме да го мерим на всяко хранене. Това много ме успокои, особено като виждах, че си приема необходимото количество мляко. В началото трябваше да е около 50-60 гр., до колкото си спомням и ако някой път не изцокваше толкова го слагах пак на гърдата и настоявах да цока а най-накря давах от шише изцеденото от предния път мляко. И така за следвашия месец беше наддал 1.200 гр.. продължавам да го меря, но повече, за да знам, че ме е изцедил достатъчно (защото вече не цедя изобщо). Така като гледам как върви може и този месец да надмине килограм. Мисля че за сега има достатъчно мляко в една гърда , дори предостатъчно, напоследак не изкова по малко от 150 -160 гр. а някой път и по 220!?! А вечер просто заспива и не мога по никъв начин да го накрам да цока. Опитвах няколко пъти да го будя за да яде но не се получаваше а ако станеше беше неспокоен и едвам изцокваше по 80 гр. и накрая се отказах да го будя. Реших че ако е гладен сам ще се събуди .Абе оставих нещата ей така да се случват на природата...дано всичко да е наред и занапред и пожелавам успех другите кърмещи мами

# 21
  • София, св. Троица
Здравей отново,
От личен опит да ти кажа... аз се изпокарах с половината рода по отношение на храненето, защото всички искаха да ме убедят как има вероятност моята кърма да не е достатъчна на бебето и  как трябва да дохранвам с АМ. накрая забраних въобще в мое присъствие да се говори за кърмене и бебета, все ми натрисаха някакъв пример как на еди коя си жена кърмата била еди каква си. Това ми действаше много травмиращо.....
А по отношение на изцеждането .. това колко тя ще изцеди не е мерило за това колко изяжда бебето на едно хранене. Първо защото както и да цеди никога не може да изцеди толкова колкото бебето може да издърпа от нея. и Второ количеството в различните часове от деня е различно и зависи и от емоционалналното състояние. Това също го твърдя от личен опит.
МНого е хубаво че искаш да помогнеш но някакси тази тема е много деликатна за кърмещата майка , не знам защо и аз дори на себе си се чудя...
Успех

# 22
  • София
Aidin при добро наддаващо бебенце и то на три месеца няма никакъв проблем да си кърмиш както си си изградила режима. Очевидно той е успешен в дадената ситуация. А при 150-220 мл изсукана кърма на хранене от гърда детето спокойно може да наддава повече от добре и при петкратно кърмене. В такъв случай няма определено нужда да предлагаш и втората или да го будиш.
  П.П от професионален интерес може ли да споделиш, какъв е размера на бюста ти, тоест какъв размер сутиен носиш? Питам защото при по-голям капацитет на гърдите обикновенно няма проблем и не намалява сериозно лактацията дори и при по-големи паузи.

# 23
  • София, св. Троица
Здравей Aila,
Премерих си бюста предеи малко след като бебчо цока и от двете гърди и в момента е 90 см. а иначе чашката на сутиена ми е B, обиколката ми е 70, но сутрин.....лелее сутрин съм огромна и малко се притеснявам да ми се развали много бюста и затова мажа със зехтин винаги  когато се сетя след кърмене. Дано да помогне:)))

# 24
  • София
  Мерси  Hug
  Това е една темичка, която би ти била интересна - Какво ще стане с гърдите ми?
   В този форум, често има теми по въпроса и извода е че почти винаги има промяна след цикъла бременност- кърмене, но при едни е незначитална, докато при други по-ясно изразена.

# 25
Аз също като Aidin и zozka81 храних до 3-4 мес само от от една гърда на хранене (и с двамата така съм процедирала) и са наддавали по килограм. Затова и в тази насока бе предния ми пост..
Също съм с малък бюст (75 В), първия път направих хиперлактация..но там други грешки допуснах, които сега елеминирах  Peace

Aidin -при мен промяна след кърмене (първото продължи 2г 8мес и половина)-няма Peace (като козметика ползвах лосиона за бременни на Мустела).

# 26
  • София, св. Троица
MTV, 2г и 8м. ти си направо герой, поздравления и благодаря за вдъхнатия оптимизъм. ЗА Мустела и аз съм чувала хубави неща ще прпверя в аптеката.
Благодря и на Айла за хубавата статия.

# 27
Имам въпрос към Аidin,понеже и тя е дохранвала с изцедена кърма.Аз дохрахвах моето бебе с изцедена кърма до преди седмица,слагам в шишенцето около 30-40г.От около седмица реших да спра ,защото ме е страх да не се отбие с това шише пък и видях че когато иска може да суче и по 140 мл.Сега обаче виждам че за тази седмица почти нищо не е наддала ,сега на 3 месеца е 5300(родена е 3550)Винаги се цедя след ядене и винаги имам 30-40г.
Та въпроса ми е ти колко време дохранва с изцедена кърма и дали да продължа да дохранвам?Днес като меря на ядене изяжда около 100 средно.

# 28
  • София, св. Троица
Здравей Мая,
Нашето бебе на 3 месеца беше 5600гр. Но всяко бебе наддава разлино, а и той имаше да си наваксва. Аз дохранвах мисля до първия месец и половина най-много... Мисля че не е необходимо да дохранваш. Дететенцето ако всичко му е наред, само си знае кога колко да яде. Също така бях забелязала, че имаше моменти, в които наддаваше много малко, после си наваксваше. Аз до скоро го мерих на всяко хранене и така знам колко е изял и съм спокойна. Не се изцеждам някъде от втория месец.Спях да го правя постепенно (просто през деня все бяхме навън и нямаше как). На три месеца според мен ве4е няма необходимост да се изцеждаш. Остави бебето да си регулира количеството, което на него му трябва, а и ти ще имаш пове4е време за почивка. Ако  се притесняваш че по - малко наддава опитай да я храниш по често.
Не знам дали ще се отбие, но със сигурност от шишето й е по-лесно да яде и може просто да си свикне да цока колкото може от гърда и като се измори да спира и да чака лесното. За това аз ползвах шишета и беберони на НУК, с възможно най-малката дупка, така че да му е възможно най трудно. Цокането е доста сложна и изморителна работа и трябва да се тренира, т.е да става по-силна. Така ще дойде момент, в който ще изцоква всичко за около 10-15 мин. Когато спрях да дохранвам с шише го оставях да си почине  малко и пак на гърдата, докато не я източи. Понякога сме се кърмили и по един час. Аз бях твърдо решена да го дисциплинирам. Оставях го да се мъчи като грешен дявол, горкия. Joy Така че, зареди се с търпение. Сега пак имам проблем с гърдата и добре че бебчо е силен та да ми  помогне, че с помпата хич не се справям. ooooh!

Дано съм ти била полезна. Пиша малко несвързано защото ме боли главата...Успех

# 29
  • София
Привет и от мен ,не виждам НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ С КИЛОГРАМИТЕ И С ТОВА ,ЧЕ НАДАВА ПО МАЛКО. При нас нещата седяха така - роди се 3050кг , първият месец качи около 1 кг , и после качваше между 300 -500гр на месец . На 1 годинка бяхме 8,500 кг. Много жизнено ,лъчезарно и спокойно дете.  Нито веднъж педиатъра не ми каза ,че сме слаби и трябва да дохранвам с изкуствени млека. Захраних на 6м и се кърмихме да 2г. Но  не съм пропускала нощните кърмения - сучехме си поне 2-3 пъти през нощта и през 3 часа през деня почти до 1г.

Общи условия

Активация на акаунт