пенсии за сигнал - 20 години по-късно...

• 10 712
  • 175
  •   1
Отговори
# 45
...Да знам, че от изобретения и рационализации при соца не се живееше зле...
                       Сериозно? Защо ли толкова много ни се различава информацията  Thinking? Плащат ти премия, по-малка от хонорар за концерт и толкова. Но пък изобретенията не са толкова чести като концертите.

# 46
  • София
Да знам , че от изобретения и рационализации при соца не се живееше зле.

епа от естрада да не би да се живееше зле при соца? я стига... хванете си главите в ръце и почнете малко да мислите с тях, че толкова първосигнално се разсъждава...

приказката за щуреца знаеш ли я?
а и точно естрадните изпълнители да ми реват, че са умрели от глад, е просто нагло.

# 47
  • София
Да припомня, че по-онова време много малка част от концертите бяха платени. Пеше се по поздравителни концерти, отчетно-изборни събрания и други пропагадни мероприятия. Така че хонорарите може дори да превишават приходите от продадените билети за концерти.
Относно парите от работа в чужбина. Ами на всеки българин изпратен да работи в чужбина - Либия, Кувейт, Ангола и тн. държавата прибераше около 60% от възнаграждението. Примерно на капитаните на кувейтските танкери, "Трансимпекс" прибираше по 5000 долара месечно. Дайте да дадем и на тях оредни и достоини пенсии.
И освен от хонорари, певците имаха не малки доходи от издаване на плочи и участия в различни телевизиони програми. Що не си потърсят документите от Балкантон и Комитета за телевизия и радио.  Те нито са изгоряли нито са изгубени.

# 48
...Що не си потърсят документите от Балкантон и Комитета за телевизия и радио.  Те нито са изгоряли нито са изгубени...
                               Защото не им изнася. Да не говорим, че 'Балкантон' няма право да дава ордени. Искам орден и аз, наистина.

# 49
  • гр. Шумен
Като казахте Балкантон, ето нещо от друго местенце, което илюстрира това, което представлява въпросното нещо към момента (малко встрани от темата, но е доста показателно, особено мнението накрая)

[quote name='bobi simeonov' timestamp='1278749122' post='1745418']

...Тези дни ми се наложи да пообиколя производствената база на "Балкантон"...Отвън-разграден обрасъл с бурени двор и превърнат в сметище за строителни отпадъци...Вижда се огромно разрушаващо се бивше производствено хале....Гледката вътре....Същото това хале е разпарчосано на десетки малки складове и складчета;разделянето на помощението е извършено с каквото има-парчета ламарина,парчета гипскартон,велпапе,дъски и така...На входната врата стой табела-"Складове под наем"...Поглеждайки нагоре виждаш къде е имало кранове,телфери ,шинни системи,инсталации за въздух под налягане-всичко е демонтирано нагрубо и е закарано явно на вторични...тук-там застрашително виси по някое забравено желязо от тавана....На пода се виждат изрязани почти до бетона големи анкерни групи-там са били машините и линийте на "Балкантон"...На двора от лявата страна -рушаща се необитаема голяма тухлена сграда със скатен покрив-изпопадала мазилка ,отворени и изпочупени прозорци-това е била печатната база на "Балкантон"....

В складовете,отдадени под наем на десетки частни търговски предимно фирми работят момчета и момичета,които едва изкарват за хляба и за да покрият кредититите си,примерно...На същият огън обаче са подложени и техните работодатели...Когато имат-дават заплати навреме,дават и бонуси...Но клиентите не обичат да си превеждат навреме дължимите суми,оттам идват проблемите...А големите пари-наемите лапат разни "Приятелси кръгове"...Еми защото е "КРИЗА"...

Попитах хората,дали знаят какъв е бил някога този завод...Естествено отговора беше-НЕ...
Наложи се да обяснявам...След което получих отговор-"Е това грамофонната плоча е била некаква измислица на Тодор Живков.Само в България е имало плочи...Сега и да има кой ще ги слуша-по Планета ТВ има всякаква музика".....

[/quote]

Та какво беше Балкантон?

# 50
И на предприятието, в което е работила свекърва ми изчезна архива и сега взима май 130 лв. пенсия. На нея никой не й предложи почетен орден.

# 51

знаем я но аз се сещам за едно напевче ..

как се потим как се мъчиме здравата
и не за парите и не за славата
  Thinking Thinking

# 52
  • гр. Шумен

знаем я но аз се сещам за едно напевче ..

как се потим как се мъчиме здравата
и не за парите и не за славата
 Thinking Thinking
Браво!
Сега ако ми кажеш и кой го изпълнява туй нещо, щото изпълнителя е емблематичен (ама без да ровиш в Нета), получаваш от мен цял мравуняк. Барабар със житцето!

# 53
Тодор Колев разбира се ...  Peace

и защото усещам леееееко ехидност в поста ти да ти покажа едни 'щурчета' чиято песен нашумя много в нов аранжимент

http://www.youtube.com/watch?v=BqlJwMFtMCs

Сега ако ми кажеш кои са без да ровиш в нета  Mr. Green майтап ..

Сериозно:

забележете колко са смешни тогавашните 'шоумени' .. сравнете ги със Сигнал например .. и като се замисля че никой от тях не е ревал за пенсия ... защо ли  Thinking

ха .. току що пуснаха новата версия по Фреш Wink

# 54
  • гр. Шумен
Питах за изпълнителя, защото ТОдор Колев винаги е бил цар на фината пародия и тази песен, дето ми я цитираш, го потвърждава изцяло. И оттам цитата ти ми иде малко не на място (така мисля Peace)
Не виждам смисъл да сравнявам "Сигнал" с когото и да било, няма никакъв проблем да харесваш различен тип музика, различни изпълнители и не непременно да ги сравняваш един с друг. Не всичко на "Сигнал" харесвам, признавам си, а има певци и групи, които изобщо не харесвам, но да ги отричам или да казвам, че никой не ги слуша, щото аз не ги слушам...ммм, не!
А защо не реват за пенсия, съм го написала  вече, нямам намерение да цикля върху едно и също нещо.

# 55
Питах за изпълнителя, защото ТОдор Колев винаги е бил цар на фината пародия и тази песен, дето ми я цитираш, го потвърждава изцяло. И оттам цитата ти ми иде малко не на място (така мисля Peace)

ако се сетиш .. т е. ако знаеш в кои години е изпята ... ще видиш защо е искал да звучи като пародия  Peace

а за онези за които те попитах - тези от клипчето -  да ти кажа .. просто хората са свикнали да работят и да мислят и за времето когато вече няма да могат .. а не да разчитат на министерство на културата  Whistling

# 56
При цялата ми симпатия към нашите алтернативи на западните упадъчни музикални явления, няма нужда да измислят в полето врати.
Данчо Караджов дали си е платил авторските права на Юрая Хийп? (миналата или по-предната година беше ми стана много много смешно като го гледах как заби поглед в земята, докато вокалът на Юрая изпълняваше песен по музика на Сигнал  Sunglasses)

# 57
  • София
Пиша преди са съм изчела цялата тема, ако повтарям някой - сори. Гледах интервю с Данчо Караджов. Той обясни, че с колегите му си търсят правата от '86  година. Били са на щат, по който са имали задължение  да правят по 90 концерта  на година, а самите хонорарни листове са ги предавали в дирекциите на градовете, в които са гостували. От заплатите им са удържали по 30 % за данъци, пенсии и т. н. А за концертите в чужбина са давали на концертна дирекция по 10% и то във валута. Друго интересно е, че е изгоряла документацията на КД във всички градове на страната, което е странно. Според мен хората си заслужавт пенсии, защото са вкарвали пари в тая държава, а и са работили толкова години.

# 58
Сутринта при прегледа на печата по БТВ видях, че над пенсиите им ще се добавят по 640 лв.
http://www.monitor.bg/article?id=258933

# 59
Сутринта при прегледа на печата по БТВ видях, че над пенсиите им ще се добавят по 640 лв.
http://www.monitor.bg/article?id=258933
Смешникът, който пръкна "Българския Лувър"... Ах!

Общи условия

Активация на акаунт