пенсии за сигнал - 20 години по-късно...

• 10 696
  • 175
  •   1
Отговори
# 30
  • в страната на чудесата
не, не - годинките си вървят и
[ ... радват се на широка популярност и добре се заплаща за тях към момента.
скоро няма да ги канят на концерти, а пък и кой ли вече ги слуша  Laughing пък и да си купува старите парчета... тук се сещам, че сигнал конкретно нямат право да пеят "да те жадувам" (или друг хит беше) - не плащали "авторските права". как ли да се мотивирам да плащам за диск...
та затова зареваха май. утре нито ще ги канят, нито те ще имат сили да пеят. възрастта не прощава даже и на тях.
повдига ми се от нахалството им...
Жалко е, че естрадата винаги е била грозен недонос и добре е утъпквала пътеките на днешните Галени и Андреи.

С грижа за Народната култура

мдааа, супер статия.

# 31
  • гр. Шумен
Аз ще се включа за последен път и ще кажа - Цървуландия е единствената държава в света, в която се дъвче възрастта на артистите (никой, или почти никой не пита на колко години са Омара Портуондо, Шарл Азнавур или Людмила Гурченко, хайде да не задълбавам мегасветовните имена), Цървуландия е единствената страна в света, в която труда на артиста се сравнява с труда на копача (има го във въпросната "супер" статия), Цървуландия е единствената страна в света, в която всеки се изживява като еманация на абсолютната истина и ако той не харесва и не слуша нещо, значи никой не го слуша, Цълвуландия е единствената страна в света, в която когато някое съсловие тръгне да си защитава правата всички скачат отгоре му да го омаскарят на фул (справка - учителската стачка преди 3 години, а ще видите какво ще става като тръгнат на протест лекарите). И накрая Цървуландия затова винаги ще си остане... Цървуландия, сиреч бедна и мизерна страна, защото таланта, акъла в нея (справка - темата за феодалните старчета) няма НИКАКВО значение и колкото си по проЗЗЗЗ толкова си повече на почит и уважение.
Толкова от мен и успех в дооплюването на певци, които са били и са любимци на много хора (изненада: има такива и то много, просто влезте във фейсбук или калдата и ще видите, че е така).

# 32
                       По времето на комунизма имаше ли граждански договори? На щат ли, как са работили? Понеже едва ли са били на нормален трудов договор  Thinking. Не знам защо те са по-специални от всички останали, които не могат да си извадят документи заради изгубен архив. Не искам да звуча коравосърдечно, но все някакви трудови книжки имат, нали? Уф, хал хабер си нямам от социалистическо счетоводство  Crazy.
Имаше , но не за всички.
Например Лили Иванова е била на щат към дирекция  "естрада"- София!
отделно е взимала хонорар, когато денят на София е бил трети март.
И за да не е тенденциозна Калуди Калудов е бил на щат към ансамбъла на БА.
Оделно са си вземали , хонорари , върху , които не са плащали осигуровки , тогава ДОО.
Имаха, много пари , и ги финансираха , бяха галениците на властта .
Лошото, е че това не безкарайно...
А, кой каза , че е горял архив, ? Няма такова нещо.

# 33
... радват се на широка популярност и добре се заплаща за тях към момента.
скоро няма да ги канят на концерти, а пък и...
                         Цитираното (второ) изречение от поста беше коментар за 'тъпите песнички от кръчмите'.
                         Иначе радиата ги въртят, пък и 'Бг радио' издават 'златни' дискове със стари парчета все още.

# 34
Какво всъщност е достойна пенсия? Кой решава това?

# 35
  • някъде
А някой чул ли е предложението да се създаде Орден за дейци на културата,който да носи на притежателя си 1000 лв. месечно?!
Може би това е "държавния лост",за който говореше Рашидов.

# 36
А някой чул ли е предложението да се създаде Орден за дейци на културата,който да носи на притежателя си 1000 лв. месечно?!
                          При все че не гледам новини това го мярнах няколко пъти. Може ли да протестираме някак?

# 37
# 38
   Всеки може да изчисли разликата между един хонорар от 60 лв (за певеца, ако е солист, музикантите са отделно) и приходите от един концерт в летен театър при цена на билета 3лв.

Те нали все разправят, че са имали по няколко концерта на ден? Ами, сметнете по един концерт на ден да е. За 20 дни пак са 1200 лв. Да не говорим за привилетиите, командировките и т.н.. Какво излиза? Простосмъртните тогава работеха за 120 лева. Сега кой ще им върне здравето? Къде тогава е банана?

Последна редакция: ср, 01 сеп 2010, 21:23 от rosalina

# 39
                       Чакам с нетърпение на Веселин Маринов да дадат орден. Нищо лично   bouquet!

# 40
  • София
Жорж Ганчев има една "гениална" "мисъл" " Ние сме един малък , но много прост народ"-добавям и злобен. Този спор в  която и да е друга държава щеше да бъде невъзможен.

Ами можели са изкарвали са, на " Сигнал" и " Щурците" ли завиждате?.Ами трактористката Глория, вече не прилича на себе си от пластики, само операциите и струват колкото годишните доходи на тези две групи -сигурно.Но да

# 41
  • в страната на чудесата
Жорж Ганчев има една "гениална" "мисъл" " Ние сме един малък , но много прост народ"-добавям и злобен. Този спор в  която и да е друга държава щеше да бъде невъзможен.

Ами можели са изкарвали са, на " Сигнал" и " Щурците" ли завиждате?.Ами трактористката Глория, вече не прилича на себе си от пластики, само операциите и струват колкото годишните доходи на тези две групи -сигурно.Но да
не бе, пиле, объркАла си се. на никого не завиждам. но ако утре глория реши да иска пенсията и да се определя по друг, различен от този за всички останали ред, ще реагирам. желанието за еднакъв стандарт към всички злоба ли наричаш? или пак някой са по-равни и да ръкопляскаме, че и да сме щастливи от това...

и честно не намирам никаква връзка между пенсията на кирил маричков (предполагаемата, от нои или от ордена на вежди р.) и пластиките на глория.

# 42
                          http://dnes.dir.bg/news/pensii-vezhdi-rashidov-pevtzi-7010582

dmaria, казала съм само, че е правилно да взимат пенсии според осигуровките си. И защо да не е така? Моля те, обясни ми. Има хора, далеч далеч по-заслужили, но никой нито бонус, нито орден ще им даде някога. Знаеш ли колко се плащаше по социалистическо време за изобретение например? Знаеш ли българските изобретения донесли световна слава, внедрени и до днес в промишлеността ни? Но да се върнем на ордените, неосигуряването и прочие. Ще бъдат ли наградени и екипите: текстописци, композитори, музиканти, а защо не писатели и прочие? Защо?

# 43
  • в ябълковата градина
Аз пък го намирам за дискриминация, двоен стандарт.
Баба ми на 90 години получава 160 лева пенсия, а е работила цял живот тежка работа.
Е, едновремешните галеници на съдбата сега пак ще се сложат
на новата власт.

# 44
  • София
                          http://dnes.dir.bg/news/pensii-vezhdi-rashidov-pevtzi-7010582

dmaria, казала съм само, че е правилно да взимат пенсии според осигуровките си. И защо да не е така? Моля те, обясни ми. Има хора, далеч далеч по-заслужили, но никой нито бонус, нито орден ще им даде някога. Знаеш ли колко се плащаше по социалистическо време за изобретение например? Знаеш ли българските изобретения донесли световна слава, внедрени и до днес в промишлеността ни? Но да се върнем на ордените, неосигуряването и прочие. Ще бъдат ли наградени и екипите: текстописци, композитори, музиканти, а защо не писатели и прочие? Защо?
Да знам , че от изобретения и рационализации при соца не се живееше зле.Зависи обаче за коя сфера на промишлеността говорим.

Общи условия

Активация на акаунт