пенсии за сигнал - 20 години по-късно...

• 10 714
  • 175
  •   1
Отговори
# 165

Денис Ризов с какво ли успя да построи цял квартал newsm78

Не знам, защо намеси Денис и Ахат в темата, като изобщо нямат общо в случая. След, като изпяха "Черната овца", групата замина в Холандия и дълго свири там. После се разпаднаха и Денис замина за Америка. Там започна бизнес, който премести и в България. Познавам го лично и знам, че може да направи пари и от клечки за зъби. Занимавал се е с всичко за което се сетиш. От внос на памперси, дамски превръзки, мармалад, йодирана сол... до строеж на въпросния квартал, продуцентска и концертна дейност.

Пък и има няма след 20-на години ще се пенсионира.

Последна редакция: вт, 07 сеп 2010, 12:17 от Нини (на мама слънчицето)

# 166
Даже и с продажба на кисело зеле в големи количества се е занимавал Денис.Личи си,че човека бачка здраво и не го е страх да работи и да пробва всичко.

# 167
Даже и с продажба на кисело зеле в големи количества се е занимавал Денис.Личи си,че човека бачка здраво и не го е страх да работи и да пробва всичко.

Точно така, рискува много и работи много. Един от първите му офиси, беше в скърцаща къща на ул. Шипка в София. Не понася мрънкащи хора. Супер слънчев човек, но и много принципен в работата си. Не страда от звездомания.

Много неподходящ пример е за тази тема.

Последна редакция: вт, 07 сеп 2010, 13:04 от Нини (на мама слънчицето)

# 168
Някой от вас дали е виждал ритонците в каква къща живеят?   Thinking 
LaughingАз съм виждала. Била купена с парите от едногодишни концерти из Русия, явно са били големииииии концерти Joy

Вие имате ли идея, колко е голям музикалния пазар в Русия? Факт е, че са правили едногодишни турнета там и то с Филип Киркоров, който е мега звезда за руснаците. Дали пък не са им били добри хонорарите? Аз не ги харевам, но и не е задължително в случая. Фактите са си факти.

# 169
  • в страната на чудесата
щурците нЕма ли кой да ги покани на едно турне в русия, че да не рИват сега?

# 170
# 171

Ето есенцията от тази много добра и вярна статия:

"Макар, че съм бил твърде млад, си спомням, че музикантите тогава имаха категоризация в Концертна дирекция. Въз основа на тази категоризация те получаваха различни по размер хонорари за участия. Върху тях се удържаше 10% данък общ доход, останалите си ги харчеха както намерят за добре. Тези хонорари нямат характер на трудово възнаграждение, а съставляват възнаграждение по граждански договор за изработка. За осигуряване не е ставало и дума, същите имаха статут на упражняващи свободни професии като хора на изкуството. Категоризацията беше задължителна, за да отидеш да свириш в чужбина - в Германия и по фериботите за Норвегия, и беше мечта на всички провинциални музиканти. Тези воаяжи също ли ще се признават за трудов стаж ? И за тях ли ще трябва да излизат пари от моя джоб?

Неслучайно бившият директор на Концертна дирекция Зафир Николов заявява, че архивите за трудовия стаж на певците, изобщо не са изгорели. Просто никога не са се осигурявали, колкото и да се опитват да ни убедят в противното."

Мисля че това казва и показва всичко около наште "любими" естрадни изпълнители... да са живи и здрави

# 172
...Неслучайно бившият директор на Концертна дирекция Зафир Николов заявява, че архивите за трудовия стаж на певците, изобщо не са изгорели. Просто никога не са се осигурявали, колкото и да се опитват да ни убедят в противното."...
                             Така де, търсят едни документи, които никога не са съществували. Защо пък да не ги обявят за изгорели/удавени/накълцани наситно и изядени.
                             Освен това аз също не съм се осигурявала за пенсия известни години (па и ний сме работили на хонорар все пак  Crazy), тъй че си налягайте парцалите, защото след някакви години ще ви искам откуп... пардон, орден с бонус  Whistling. Работете, работете и се осигурявайте.

# 173
В интерес на истината и моите спомени са, че на хонорарите се взимаше само ДОД, без осигуровки. И точно това сега е проблем на много хора на изкуството, които на млади години изобщо не се замисляха, че се водят на половин щат, колкото да не е без хич, но всъщност важното им беше да не плащат големи отчисления от хонорарите - там беше голямата пара.

# 174
Сигурно има и хора работили дълго време на щат, които са "изгорели", но покрай тях ще се вредят и всички останали, които са се водели на щат по разни предприятия (различни от Концертна дирекция) и не са плащали данъци за хонорарите си, защото вече са били осигурени. За двойните и тройни хонорари под масата, изобщо да няма да споменавам. Силно ми е съмнително да са вземали само нормативно определените 16 лв., които тази сутрин спомена Богдана Карадочева.

# 175

Ето есенцията от тази много добра и вярна статия:

"Макар, че съм бил твърде млад, си спомням, че музикантите тогава имаха категоризация в Концертна дирекция. Въз основа на тази категоризация те получаваха различни по размер хонорари за участия. Върху тях се удържаше 10% данък общ доход, останалите си ги харчеха както намерят за добре. Тези хонорари нямат характер на трудово възнаграждение, а съставляват възнаграждение по граждански договор за изработка. За осигуряване не е ставало и дума, същите имаха статут на упражняващи свободни професии като хора на изкуството. Категоризацията беше задължителна, за да отидеш да свириш в чужбина - в Германия и по фериботите за Норвегия, и беше мечта на всички провинциални музиканти. Тези воаяжи също ли ще се признават за трудов стаж ? И за тях ли ще трябва да излизат пари от моя джоб?

Неслучайно бившият директор на Концертна дирекция Зафир Николов заявява, че архивите за трудовия стаж на певците, изобщо не са изгорели. Просто никога не са се осигурявали, колкото и да се опитват да ни убедят в противното."

Мисля че това казва и показва всичко около наште "любими" естрадни изпълнители... да са живи и здрави

За воаяжите до Норвегия и фериботите работата е друга. Там са се плащали осигуровки върху възнагражденията в съответната държава. Тези, които са натрупали необходимия минимум според местната осигурителна система сега би трябвало да вземат някакви пенсии от съответната държава. Само че тези пари, дадени за осигуровки е можело да бъдат и изтеглени след време, ако не смяташ да пребиваваш повече в страната, което повечето музиканти са и направили.

Общи условия

Активация на акаунт