СЕПТЕМВРИ - тема 29

• 26 088
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Добър вечер, сладурки!  Hug

Това мнение го пиша за трети път - от снощи, после нещо ми се рестартира лаптопа преди да публикувам и сега айде пак наново.

Вико още е със сополи - ни напред, ни назад тръгват. Като суче, все едно сърба, горкото дете.  ooooh! От цялата тази работа е доста поизнервен, а и аз около него лудвам. Както се бях похвалила, че си поспиваме, така пак почти не спи.
Научил се е от 2-3 дни много силно да вика като иска нещо. По цял ден съм като в маймунарник. Дано да е период и да отмине, че пак да си общуваме по човешки, не да ми подвиква.  Whistling

Чета, че много болни имало, освен нас. Бързо оздравяване!  Hug

Мерси за съветите за зеленчуците! И ние не ядем без салата, ама до вчера храних Вико отделно, че не го свърта иначе, което сега отчитам като грешка. От снощи всички сме на масата заедно, пък дано започне сам да си иска салата.
Каних го няколко пъти да яде домат, отначало ядеше от любопитство, но вече отказва. Не знам на кой се е метнал такъв. Аз много зеленчуци ям.

Някой питаше за белтъка. В неделя правих баница. Стана много хубава и Вико омаха половин парче. Така захраних с яйчен белтък, че и с кисело мляко. Не знам дали се брои киселото мляко като е преминало термична обработка.

Еми, за чорапите си говорехте по едно време. Ти нали беше публикувала линк към едно чудо на чудесата, което се обува в/у чорапите, за да не се изхлузват. Аз импровизирах и резнах пръстите на едни омалели чорапки. Това нещо го нахлузвам в/у другите чорапи и сега сякаш по-трудно се изхлузват, дори и човекът да започне да ги дърпа.  Peace На картинката онова нещо сякаш беше и без пети, ама така с пети сякаш държи по-топло.  Laughing
Иначе, за да не се пързаля, купила съм му няколко чифта чорапки, на които стъпалото им е с едни ситни гумени фигурки и те правят сцепление с паркета. Тъй като далеч не всичките му чорапи имат подобно екстри, чудя се не може ли да ги ъпгрейдна, ама още не съм измислила как.  Joy

За спанака - задушавам го с вода в тенджера. В тавата през това време запичам ориз с топла вода и лук. Като се пораздуе ориза, добявям спанака при него и малко олио. Сол не слагам или слагам много малко, откакто се оказа, че на Вико му се услажда и яде от същото ядене. Не бива да се слага много ориз, че се губи спанака. Ако не се храните разделно, може да се яде с кисело мляко или сирене, или и с двете.   chef

Еми, Ар4ита, Стефи-Стефи, мерси за инфото за тортата. Утре вече е крайно време да поръчам, но май ще е от Неделя в крайна сметка, че им познавам вкуса.

Ами това е "на кратко" от мен. Не пиша често, ама като се разпиша...  hahaha
Ето на, Надинка, рифреш да искаш...  Joy hahaha

# 646
Добро утро!
Рефреш, много кофти така да пишеш поста си за трети път!!! Аз много мразя, таман съм се разписла, дошло ми е вдъхновението, идеята как да го напише, тече ми мисълта с една дума и.,.. всичко по дяволите  #2gunfire
Понеже ЕмиР и тя има нужда от почивка, да не става рано всеки път да пуска кафетата, аз съм застипила тия дни:

Нали ставам с Ина, малкото и то премрънква все... Не стига през нощта, ами и сутринта  Tired
Забравих да кажа и аз - и аз бях на родителска, с Елица... Още на вратата класната на Ина ме посрещна измрънквайки "О, Боже!"... Може би заради бебето... Но си замълчах, щото ако бях изкоментирала, Ина щеше да е потърпевша за следващите 3-4 години, колкото там време учи в у-щето... Закъснях с 5-6 мин някъде, извиних се, но... нямаше отговор... Тя си четеше правилника, който е от 7-8-9 страници съвсем невъзмутимо и си го изчете... Но Елица почна да обикаля из стаята, другите родители я закачаха дискретно, колкото да мълчи детето... Абе с една дума, влязоха ми в положението, че ако е имало на кого да я оставя, нямаше да е с мен (те половината са ни от стария клас и са наясно де). Та от 18:30 до 19:15 четохме правилника, след което се почна да се чете писмото от училищното настоятелство... Какво ме интересуват мен всичките тези работи??? Не че не ме интересуват, но да направят едно табло на входа и всеки родител, който си задава въпроса къде отиват 20-те лв, които всяка година даваме, парите от базарите - ами да си чете отчета на настоятелството. Не мисля, че това трябва да се коментира на род. среща, при това първата за 5-ти клас... МОжеха да кажат за предметите, за изисклванията, на начините на преподаване, за домашните, за учебния план, за ваканциите, почивните дни... Но... Това вероятно се е коментирало след 21:00... НЕма кой да виси до толкова...
Болните бързо да се оправят!!! Такъв е сезона, но все пак, с малки деца...

Последна редакция: ср, 29 сеп 2010, 07:17 от MammaT

# 647
  • София
МОжеха да кажат за предметите, за изисклванията, на начините на преподаване, за домашните, за учебния план, за ваканциите, почивните дни...
Ти пък, кой ще ти се занимава. Половината ги мързи да гледат Whistling Къде-къде по-лесно е да си прочетат правилника, отколкото да се занимават с родителски въпроси. А и да ти кажа поне аз докато ходех на училище, повечето родители се вълнуваха точно от това къде им отиваха 20-те лв, а не от това какво учат децата.

После ще дописвам Mr. Green

# 648
ДобрЮтро!
MammaT, мерси за кафенцето. 
Дано днес в тоя мрак и дъжд се поразпишем.
Вчера записах Ива на ДК и от утре ще взимам храна от там. Менюто за тази седмица ми звучи добре, майките около мен много я хвалят, дано и Ивата да я хареса. Директорката на кухнята каза, че използват яйчен меланж и сухо мляко.
Иначе нищо интересно около нас. Ходим по разходки и площадки, вчера отидохме без количка до пункта на ДК, която е на 5 минутки от нас, отиването и връщането - 1 час. Дърпа си ръката, зачопли някое камъче, върви си накъдето си реши - най-често обратно на посоката. Ама свършихме работа.

..............................................
 Божидар ме събуди с викове "Мамоо,мамоо, пусни ми Картън нетВорк в 3,30  Crazy и си завий корема,че си гола" > Добри деца, вко да го правиш.
Joy Ейййй, голям сладур тоз Божидар Heart Eyes

# 649
Eй ме и мен, с мрънкащо бебе и главобол. Не се трай вече туй, не ща да пия хапчета,ма иначе не мой гледам мрънкащия.Станал е пак по тъмно,намерих го да се катери по телевизора,много пъргав се оказва.Добре,че се събудих,че не ми се мисли....
Спанак са пуснали пак,свеки звънна,че ми купила.Варя го и замразявам. И броколи почнах да замразявам.Оня ден му дадох да ръпа 1 червена чушка, колям кеф му беше, докато не се задави.
Даа отбележа,че вече яде картоф Simple Smile

Рефреш, да се оправя беб, Соник ти също  Hug

# 650
Добро утро, да се оправят болните, ейй...
Боби и той още много интересно кашля, леко като спастична кашлица, а иначе съм сму спряла сиропите и капките от поне 2-3 дни, че днес пак наново калциев глюконат и мукоплант му хакнах. Мале пък е кривввв, много лошо мрънка, точно като разглезените хлапета дето не са им купили близалка, ама това е нон стоп и е от месеци. Дали съм го разглезила до такава степен  newsm78

Вчера ММ получи заплата и преди да се "вледенило" времето, ще поизляза малко пари да поизхарча, че имам чувството, че трябва да зареждам къщата от-до  ooooh! Все още е слънчево при нас, ако ще става студено, явно ще е следобяд......

МамаТ много неприятно с родителските срещи, за това си спомням, че майка ми просто спря да ходи на подобни мероприятия след 8-9 клас, ама аз си бях кротко дете  Crazy

Моето дете почна да разбира кратки команди, много съм горда от факта, дай си бибата, пий вода, донеси топката, голям кеф ми е, действам си го като кученце  Joy

Айде, изчезвам, по обяд пак съм на линия, пишете...пишете..

# 651
  • София
Егати гадното време е навън.. Как ще се спогодим днес с дребното вкъщи не знам, като знам как бързо му омръзва всичко Tired

# 652
Надина, и Свил разбира, но най-разбира като му се сопна нощем след 7-то ядене - ауу, къв драматичен рев заформя. Свекърва ми вика-ма не му давай вече да яде, ще се спука, тикай  му биба. Предложих и тя да дойде да му я тикне  Crazy Хваща я и със зверски яд я мята в стената.

Тук вали, бавно и напоително, а вчера се попотих от жега.

# 653
Свекърва ми вика-ма не му давай вече да яде, ще се спука, тикай  му биба.
Aaa, ма съветници и доброжелатели дал господ!!! Добре, че всички са ми на 200 км  Mr. Green Иначе за РД на Елица ще идвам свекитата и майка ми. Майка ми май ще поостане за 2-3-4 дена, но свекитата не могат, имат стара баба и няма как и двамата да ги няма повече от ден. Аз за 2-3-4 дена нямам против да гледам и слушам който и да е. Режа ги за съветите, обаче! Кво било едно време, си е било едно време, Сега е друго време.
И ние ходим пеша до площадките понякога, но другите майки са ме обявили за луда Simple Smile Ми те са с по едно на 1,5-2 г и по-голямко на 3,5-4 г. Ми то с 2 такива деца е трудно, ама с едно, като не слуша, го мятам на конче и...

Последна редакция: ср, 29 сеп 2010, 09:37 от MammaT

# 654
  • София
Добро утро!
МаммаТмерси за кафето...и отмяната Wink..НО да не мислиш, че съм спала...т...Ангел скокна в 6,30, естествено се заредих пред компа и  мишката не работи/ предишния път бяха батериите/, ама сега бате я е изключил и аз като една истинска блондинка не се сетих да я включа... hahaha Ама като винаги си седи вкл. откъде да се сетя, че трябва да натисна "on" Та такам...Но поне Ангел пак цока 2 пъти, което си е прилично за периода му на спане от 20 часа до 6,30 ч...
Рефрешидейно за срязаните чорапки...А иначе онези с гумените нещица отдолу...вършат работа, ама като се смъкнат пак се хлъзга...Да не говорим, че Ангел не търпи чорапи на краката си...та сега му навличам едни менте обувки, тип терлъчки с връзки и поне тях неможе да ги сваля и не е бос...
МаммаТ ами ако са ги задължили да прочетат правилника...Това са неща, за които се подписват...не че е  правилно така да протича род.среща...ама има си процедури така да се каже...
Ще видим днес как ще протече нашата родителска среща... Thinking
Иначе Арчита ми взе изследванията за кръвта на Ангел...естествено покрай лаб.грешка 6-я месец и всичко преживяно покрай тази грешка,  бях пак на тръни и въобще  и вчера тръгнах с притеснение за това изследване..Свала богу няма нищо...Не че съм очаквала да има, но факта е че се притеснявах...Хемоглобин 121
Болниците бързо да се оправят...
Днес вали дъжд при нас и явно няма да се излиза...
Атракция...браво за картофа...ето, че се израства... Grinning
А да...Ангел е захранен от сестра му с близалка Rolling Eyes ...Кати такова нещо пробва към 2 години...
Има хубави шапки ей тука http://www.dunstarltd.com/ и не само шапки...
Чакам днес да си получа нещата ..
 Аз още не съм се отворила да пазарувам сама от чужбина, ама сега като е лошо времето сигурно ще почна...
Бре докато пишех 4 нови отговора... хе хе

# 655
За www.dunstarltd.com - струва ми се, че складът им е в Дианабад. Ходила съм там, и на едро, и на дребно продават, и нещата до голяма степен се припокриват с тези в сайта. Има конкретно една жилетка, която в склада е 17 лв, а в сайта май беше 21... 4 лв са си 4 лв... На Ина бях купила 4 потника за 7 лв. Не потник бельо, а... потник за лятото Simple Smile

# 656
 Здравейте майчета!
Ние вече седмица сме със сополи и леко покашлюкане. Слагате ли капки за нос и какви?
Помагат ли вашите татковци за гледането на децата? Моят хубосник е залепен за компа и няма отлепяне. Помага при къпане, изхвърля боклука, какво още... май няма.И пазарува! Много мързеливи тия мъже ! Много откровен човек съм и нямам желание да го манипулирам и да правя циркове, за да го накарам нещо да свърши и така я караме....

# 657
  • София
МаммаТ ...от Варна ги получавм...А иначе на цените на едро обикновено са с такава разлика....
Гари откакто почнахме с хомеопатия, капки за нос не ползвам...само гранулки..Ангел досега е имал лека хрема и двата пъти с гранулки и физиологичен  разтвор се разминахме...
ЗА помагане - еми слаба работа при нас...Но ако е спечено положението помага, няма къде да ходи...Иначе с две думи, той ходи на работа, аз гледам децата...Но затова и аз съм си виновна, защото като бях с едно дете, си мислех, че аз по-малко се изморявам, отколкото той като ходи на работа и поех доста от семейните задължения, както и от обгрижването по детето, ставането по нощите, защото "той е на работа, а пък аз през деня успявах да дремна примерно". Като се роди Ангел нещата не се промениха, независимо, че децата вече са две...та както си го свикнеш...Аз за себе си отчитам, че съм допуснала грешка и сега си сърбам супата...Е опитвам се да променя нещата, но става много бавно...

Последна редакция: ср, 29 сеп 2010, 10:45 от EmiR

# 658
Еmir, какви хомеопатични гранули даваш?

# 659
МаммаТ ...от Варна ги получавм...А иначе на цените на едро обикновено са с такава разлика....
Ок, но си струва да видиш и този магазин в Дианабад. Защо да плащаш по-скъпо. И: разликата в цената не е заради на едро и на дребно, а явно просто този магазин в Дианабад не е същия като Дънстар, във Варна... И надценките са различни. 17 лв е на дребно.  Peace Исках за племеницата ми, но малка ми се струва нещо  newsm78 И аз съм поръчвала от дънстар, ама не помня от къде са дошли...

Общи условия

Активация на акаунт