Габи вече си има сестриче, нека всяко АПРИЛче си има някой такъв да обича

• 32 245
  • 735
  •   1
Отговори
# 495
Ей Силви я виж къде бил специалистът моля те пиши пиши на мен много ми е интересно Hug искам да знам от кога може да и се скараш и да те разбере примерно? защото сега и да се скарам забелязах че няма реакция т е мисля си че разбира и осъзнава, но май все още са малки за разум и разсъждение-така ли е?
Пример ще дам: вчера ме удари по главата с една нейна кегла, аз се направих че плача и ме боли и мрънкайки викам ела цункай мама да и мине главата, Диди дойде цунка ме по главата и аз вече щастлива че е разбрала и се усмихвам и в следващият момент друга кегла полетя към главата ми и тя се хили Simple Smile

# 496
Хайде и ние да се пишем в отбора на боледуващите. Всичко започна от една нищо и никаква хрема миналия петък и сега сме вече без глас и хремата продължава. Давам какво ли не, което тук няма да описвам но ефекта е нулев. Малкия много трудно приема лекарства. Нито едно лекарство не иска да пие. Давам със спринцовка,натискам го, той се върти плюе. И Валя ми беше така навремето, не искаше да взема лекарство. PraynigПожелавам на всички болни бързо да оздравяват и да не боледуват!
Чоки, хубава тема подхващаш за коледните подаръци. Мислила съм си за конструктор.Тази играчка, за която писа каква е?
Малчо не е агресивен поне засега. Понякога , като вземе чужда играчка не иска да е върне и се сърди и започва да крещи но аз успявам да го излъжа с нещо друго. Или го вдигам във въздуха и го изнасям от опасната зона. В къщи си играят двамата с кака си, като той иска да прави същото каквото и тя прави. Иска да пише да рисува. Не е посягал на другите деца, с кака си също не се бият.Случвало ни се е други деца да са по - агрисивни от него. Той само гледа и търси защита в мен.
Днес е Петков ден. Баща ми е именник и една почерпка имате  всички .

# 497
Привет и от нас   bouquet
Да се разпиша на бързо докато дребния тероризира бабаси долу Mr. Green.
Имамама, и ние сме в отбора на болнитеи точно като вас- Хрема и после започна гласа да се променя. Докторката ни изписа капки и сироп за кашлица който просто е кошмар да му го дам, но преди това три дни правех вечер масаж със свещички камфо- биотик( имат загряващо действие и спомагат за изчистване на гърдичките ако има нещо). Сега вече сме по- добре, но все още мрънкащ което най- вероятно се дължи на двата долни кучешки зъбчета  Thinking
 За агресията и при нас, понякога има кризи на хапане, скубане, хвърляне и т.н.Почти винаги обяснявам че не се прави така, но понякога и се карам- което е много добре разбрано.След това сам отива и се захваща с нещо друго я да си играе, я да си разглежда книжки.
Нашите планове за ясла за сега се отлагатдокато оздравеем  Peace
ssillvvi , интересно ми стана  Peace би било добре да споделяш инфо с нас от време на време.
Еми, Hug Praynig Praynig Praynig
Шоки, за подаръци още не съм мислила но определено ще следя темата с интерес  Peace
Днес е хубаво времето и отивам да разходя дребния малко на слънце, че 4 дни подред валеше и духаше, направо края на света  ooooh!
Хубава вечер   bouquet

# 498
рони, аз си мислех, че Ани води класацията на девойките по мерки, ама тц, Мария я изпреварва. Grinning. Малко само в см., с 2 е повече, ама пък е по-пуФкава моята, с 200гр.

По другият въпрос- със Сашко 3 години аз бях половината му ''аз'', ако мога така да се изразя. Хич, ама хич не можеше нито да занимава сам, нито на детската площадка да се оправи сам (не правеше никакви опити, винаги търсеше мен), нито пък каквото и да било. Изумявах се като гледах как наборчетата му какви са ''джаста-праста'', а той чувствителеееенннн, чак плашещо. Направо се бях хванала за главата, че е и момченце...виках си ако остане такъв...ревлив, и все търсещ полата на мама, има да го мачкат...  Rolling Eyes. Но му мина де, вече си отстоява своето, умее да преценява кога, с кого и какво иска и т.н..
Не знам дали това което описвам има общо с поведението на Мария навън, но струва ми се, че да. В смисъл, че тя е много привързана към теб и може би те усеща като по-силната половинка от себе си Heart Eyes. Засега. Не обичам да правя характеристики на чужди деца Embarassed, извинявай ако преувеличавам с извода си.
Анелия пък си има друга лудост- аз съм споделяла де, ама това нещо се засилва все повече, изпада в диви истерии ако някое дете навън я прегръща, или играе прекалено близо до нея Rolling Eyes, плаче, и бяга. В домашна обстановка не е така Rolling Eyes. Мразя определението ''период е'', но се надявам да е такова.
А за приказването вкъщи и навън, сме точно, ама точно същата картинка. Вкъщи не спира да бърбори, а навън е супер тиха. Докато сме на разходка, някой ако ме слуша как разправям, че е много приказлива, ще си помисли, че халюцинирам Laughing.
Вече на всяко изречение, отправено към нея, отговаря с ''Бе''(в превод- ''добре''). И изпълнява задачки всякакви, като едно роботче е,  hahaha. ''Ани, направи това'', ''Ани, направи онова'', ''Ела тук'', ''Иди там'', "Дай това'', ''Вземи онова'', ''Гуши мама'', ''Цункай тати''....тя отговаря "Бе'', и изпълнява веднага Joy. Пу, да не и е уруки.  Laughing

Мимето* , Силви ще се произнесе по-компетентно, ама според мен хитрото Диди те е хванало, че симулираш болка Mr. Green. Майтапа настрана, личното ми мнение е, че много добре разбират всичко децата. Умни са, хитри са, и достатъчно манипулативни Twisted Evil. Просто трябва да се уцели подхода за всяко нещо Peace, което всъщност не е толкова просто.

# 499
Десирее възможно е  Peace защо ли не идват децата със книжка с инструкциии (като новите телевизори) Thinking (това в кръга на шегата, ей) Mr. Green

# 500
 Joy Joy Joy
Прекалено скучно щеше да е.  Laughing

# 501
Ей, много сте изписали, браво на вас. Времето се развали и тук активността чувствително нарастна.

Ех, много болни дечица. Бързо оздравяване на всички.

При нас каката е болна - хрема и една мъчеща я суха кашлица. НАдявам се този пък да опазим Калина от вирусчето.  Praynig 

Дано да спре да вали, че в къщи е такава скука. Калина трудно се заиграва сама. Само ходи след мен, или иска да я нося на ръце и аз нищо не мога да свърша.

А днес така си разби устата в ръба на холната маса. За секунди стана всичко и мнооого кръв тече, но сега всичко е наред. Пу-пу.

# 502
Аничка,наш Емил също е много агресивен,опитах с добро и с лошо и нищо!Хапе кака си до посиняване,замерва я с каквото му падне,скубе,бие ми шамари докато го нося по стълбите!И аз вече се хванах за главата с него,незнам как да подходя към него   Sad

# 503
 Здравейте момичета  Hug
 Верно с лошото време активността тук се увеличава  Mr. Green За да не сме извън играта и ние бяхме болни...надявам се вече да не сме..утре педи ще каже последната дума. От нищо и никакъв сопол започна да вдига Т и стигна на втория ден 39.9...при което запалих маратонките и доФтора ни изписа антибиотик за както се изрази "ужасно " червеното гърло. Той самият като го попитах какво го боли ми показваше гърленцето, горкото ми мъниче, мнго ми беше жал за него  Sad Никак не ги тача тези АБ, но ме е страх да рискувам да не стане по зле...та така...мисълта ми беше че и нас не ни пропусна. Дано всички болнички бързо се оправят и вече няма болни сред редиците ни  Hug
 По темата с агресията....при нас имаше акъв период, но аз лично го отдавам на това, че по него време и аз и половинката бяхме супер изнервени и някак се е пренесло и на него това "настроение". Периодът беше с продължителност около 2 месеца, в които не знаех какво да го правя това дете- как да го уча да е добър, но не прекалено, как да го забаламосвам като се заинати...знаете какво имам в предвид. Но....изненадващо и внезапно отново си стана моето си дете- миличъъъъъъъък, играе си сааааааааам.....през деня чак ми домъчняваше за него и отивах да го притеснявам докато си играе  Mr. Green....обаче...от днес пак е зверо  Twisted Evil Двата кучешки зъба долу са пробили по едно връхче и явно започва наново веселбата- ревльо е налице  Crazy Иначе и той в къщи е бъбривчо, а навън дума не обелва. Както дезире казва сигурна и мен ме мислят че халюцинирам като разправям че си говори  Crazy Но пък в къщи си прави изречения, знае да си иска това и онова, като се удари знае да ми доладва и да ме изкомандори да целуна удареното местенце...дори напоследък го улавям че като иска внимание се прави че се удря и с една усмивка идва и ми казва "мамиии дарих тук" и сочи крачето и дава да цункам  Joy Не обичаме да си контактуваме с наборчета..виж с какички и батковци се заиграва, само да му обърнат малко внимание и като паразитче се лепва за тях и няма отърване  Mr. Green
 По коледната тема, да си призная и аз не съм мислила още...а май е време  newsm78 Нямам никакви идеи какво би му било интересно- на почит са колите, топките....и мама му  Mr. Green  Още една мама няма да е излишна може би  Crazy
 Иначе и аз си имам едно сериозно оплакване....продължаваме да не спим...ама Ич  Tired Вече почва да ми става леко нервно...искам само една...ама наистина само една нощ да спя с не повече от пет събуждания...забравих какво е това като се наспиш и станеш сутринта да нямаш главоболие и да не те боли всичко все едно си копал на нивата цяла вечер  Tired Все си казвам- като стане на три и вече ще спи....три три ..ама то това си е още година и половина така...еххх...поне да слабеех от безсънието пък то...  Crazy
 Принцеске...помня че Ния спря да яде точно когато и Сами отказа яденето. Аз го отдавах на зъбите и май излязох права. Последните три седмици когато си имах кротко дете пак си ядеше като ламята спаска, вечно гладен, и от днес от как са ни попробили тея кучешки зъбенца отново имам злоядко кривунделест  ooooh!, но си мисля че и това ще мине. Не се тревожи, ти като й предлагаш, тя си зне кога да яде. Аз Само никога не съм го насилвала- предлагам- ако иска иска, ако не...после ще поиска. Имаше дни в които ядеше само плодове. Др път само саламчета и кашкавал, др- само хляб....бе да си яде каквото му е на сърце- щом има енергия да беснее значи е наред работата- поне аз такива изводи си вадя. Иначе като не си е нахранен като хората е определено неприятно кисел...но какво да се прави.
 Имамама и ние много трудно си пием лекарството- то не бе тръшкане, повръщане, плюене  ooooh! като дойде време даму го давам и направо ми се изправя косата, а най- ме е яд че колкото и да обяснявам че просто една лъжичка е това, да я изпие и ще оздравее, още явно не ме разбира  Sad
 за беличките и противодействието и аз постоянно опитвам най- различни варианти на справяне, понякога са успешни, друг път не толкова. В момента от два дена хит в къщи е да ми изкормва орхидеите и да си играе с корите които са им в саксиите  ooooh! А още по голям хит е като го питам уморено тъжна- Мамиии, какво си направил? да вдигне раменца, да обърне дланите нагоре и да ми каже Беляяяяя  Whistling   Joy....ем как да гледам строго...всеки път се спуквам от смях  Joy
 Иначе и голяма порта го раздава  Crazy Онзи ден майками го гледа за няколко часа в къщи и като се прибирам нещо се суетят в кухнята, още нсварила да попитам какво става сами ме гепа за ръката, заведе ме до тубата с вода и ми вика Баба дееее и сочи пода/деее казва когато е мокро на земята, не знам по каква причина е решил така да вика на мокрото  Crazy/ а майка си призна че разляла тубата с вода  Mr. Green На сутринта да не би да съм забравила ме заведе до тубата отново и ми обясни бе баба деее там  hahaha
 Охх много изписах и ще приключвам за сега. Утре пак  Mr. Green
 Хубава вечер момичета  Hug

ПП мале поста ми наистина цяла страница заема...аз не пиша не пиша пък като започнааа....страшно става  Embarassed

# 504
Миме,както е казано и писано на много места детето се възпитава и ръководи още от раждането.Аз започнах дори и по рано.Много хора ми се чудеха и дори са ми се присмивали,когато им разправях,че съм започнала да говоря и пея на бебето си още преди да е станало на ембрионче в корема ми.При мен беше много инетересно,защото ние с мъжа ми не сме планували бременността ми,но аз бях сигурна,че съм бременна една седмица след като бях заченала.На никого не казвах за предположенията си защото щеше буквално да ми се изсмее в лицето.Но както знаеш интуицията на жената и майката рядко я лъжат.Та още от деня на зачеването си един вид аз започнах да визуализирам/от книгите на Дж.Кехоу/за моето бебе.Дали е вярно или не не знам,дали са истина или не тези неща времето ще покаже,но съм сигурна,че  не ми е навредило на мен или дори и на Ави.
Както и да е де не искам да занимавам всички сега  ,че ще ви досадя.
Миме,можеш да и се скараш както ти казваш винаги щом прецениш,че е необходимо.Дори е наложително,защото как ще се научи иначе да се вслушва да внимава и да преценява.Не е казано да се крещи и изпада в истерия.Децата мнооого добре възприемат промянат на интонацията.Знаят,че мама попринцип не говори така,значи нещо се случва.И тази промяна ще ги научи,че когато мама стане различна трябва да се внимава и да се слуша.Например-детето тръгва да тича и има опасност да падне лошо много майки/разбира се инстинктивно/започват да викат-Внимавай ще паднеш,спри се ще се удариш и ще плачеш.С такива дълги изречения докато обясняваме какво ще се случи детето вече е обелило носа Mr. GreenМного по бързо и въздействащо е да се каже-Диди.Спри!Името на човека сложено о ще в началото на изречението е много въздействащо съответно и кратките бързи изречения.Но това са само примери всичко е практика,защото все пак всички сме различни и ситуацийте още повече Grinning

Не се страхувайте от агресията на децата нека да  я изразяват отколкото да я държат в себе си.Но говоря само за здравата агресия.Не за тази която застрашава живота на някого.Ако детето е ядосано н ека си изкара яда,но не като удря обекта на раздразнение,а като му обясни с думи колко много е ядосан и как зле се чувства от това и това и колко много го е заболяло и му е станало неприятно.Това е за вече по-големички и говорещи дечица,а за все още малките и объркани душици с чувствата си е по лесно с прости думички мама да обяснява какво се е случило и да насочва детето както казах да удря или хапе мечо или друг ненараняващ предмет.

Хубава вечер от нас дано утре е по-добро времето,че се схванахме вкъщи Tired

# 505
рони, и аз бях като теб майка-орлица за Габи и се обвинявам вече, че това е причината тя да е толкова ранима, нежна и чувствителна. Винаги съм гледала да я предпазя, защитя... Не давах никой друг да я гледа, не съм я оставяла дори на баща й. И тя затова и до ден днешен е толкова привързана към мен.
Дай си по-свободно на душата, дай свобода и на детето си, остави го само да се оправя, дори и да го ударят, да падне, да се изцапа. Ще се изненадаш колко бързо ще свикне, колко по-щастливо и ведро ще е.
Аз все още не съм претръпнала да го правя това. Постоянно имам вътрешна борба, първата ми реакция е да вървя постоянно след нея, да я пазя да не падне, да не я ударят, да не се нарани, да не е сама, да чувства, че винаги може да разчита на мен. Това е хубаво, но без да се прекалява.
И, не знам дали заради коренно различния им темперамент, или, заради това, че ги гледам по различен начин, но Вики е много усмихнато, щастливо, весело, щуро и диво хлапе, докато Габи е винаги нещо нацупена, мрънкаща, сърдита Sad Но, макар и късно, работя и по нейното отпускане Wink

Та, мисълта ми беше, като не иска да играе с децата, не я карай, може просто да не й харесват, остави я да прави това, което иска, дори и това да е да стои само гушната в теб, като не иска да си дава играчките-не настоявай на всяка цена да ги дава. Води се по детето, а не по това, какво смятат другите за правилно Peace

# 506
Деси, точно си схванала характеристиката. Ако не исках коментари, нямаше да споделям.  Wink
Вери, Силви, точно затова не се отказвам да я събирам с деца. Те на тази възраст не се заиграват помежду си. Като свободни електрони го раздават.
А за насърчаването да дава играчки, това беше в началния период, когато проходи - учех я, че трябва да може да дава, за да получава. Тя нямаше резерви към това. Последва периода да мрънка веднага щом някой вземе нещо нейно и да си го иска обратно. Понеже групичката е постоянна, знаят другите мами, че е била и друга Мария. Затова помагат да няма много страдания в редиците. А иначе не я вардя толкова много. Просто държа една по-близка дистанция с нея без да искам да ми отговаря с контакт. Обаче детето много обича мамините игри, а мама много обича да учи бебе на чутолийки, което за нея е голяма веселба.  Laughing Редовно си имаме по някое детенце, което иска да се включи в нашите игри.  Wink А иначе за близостта до детето - такъв ми е характера. Няма чуждо, няма мое, имам някакъв такъв инстинкт. Ако някое детенце падне, на мен винаги ми се преобръщат червата от ужас. За цапането - напълно съм я оставила, но ако случайно си докосне ръцете до земята, започва да ми ги показва, че е нацапана и да иска почистване. Бащичка абсолютна. Аз като едно изключително агресивно дете гледам да не допусна да се случи точно това с Мария, но ... детето си има и тати.  Laughing
Поемче, една  Heart Eyes за Сами.  Laughing (това е за портенето му).
Мама ЛО, дано й се размине на Калина кашлявицата.  Praynig (аз сутрин оставам баба и бебе в поза гум, след работа пак така ги намирам  Rolling Eyes)
Миме, това с удрянето/развалянето и "плача" на мама е сред любимите ни игри. Въобще не се впечатлява. Обаче наистина реагира на интонация. Най-добър резултат има съвсем нисък глас с подходящ тембър.  Wink

В момента любимата домашна играчка е тепиха, който миналата година й бях взела, докато не можеше да ходи. Той е от тези с животни и цифри, които се разглобяват и настава голямо наместване.  Wink

# 507
Mиме *, дa ти е жива и здрава свеки   bouquet. Имамама, и твоят татко със здраве да си носи името  bouquet

рони, много беше приятно в Априлци да се види това, което описваш за себе си. Е, няма начин да е друго положението с такава мама.  Grinning Hug

Poem, Joy цункай и от мен клюкарчето  hahaha.ma_lolo, и за раненото Калинче също .

# 508
Деси, като писа за Априлци, точно там видях наистина за какво пише Вери, когато описва Габчето. Искаше да зарадва Вики и да я попързаля малко. Когато пристигахте, докато се организирате в суматохата реши да качи Вики на пързалката, обаче понеже са в близки категории, така се уплаши миличката че не може да я издърпа при себе си горе. Добре, че мъжа (същата Фтица като жена си) ми беше до мен и видя бързо за какво иде реч, за да прихване клатушкащата му се щерка, за да отида и аз да участвам в пързалянето. Такова облекчение видях у Габи тогава, а тя даже за помощ не можеше да повика. Вери, ако решиш че това не е за тук, ще го изтрия.   Peace
Миме, да е жива и здрава баба-свекърва!   bouquet (тях няма ли да ги събирате около вас?)
Имамама, честит имен ден на твоя татко!   bouquet

# 509
рони, няма проблем Wink

Общи условия

Активация на акаунт