Габи вече си има сестриче, нека всяко АПРИЛче си има някой такъв да обича

• 32 192
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
 Peace  peace Олче  Hug
А за вечерята към 7:30-8 Диди яде каквото имаме сготвено или и давам зеленчуково пюре около 170гр със ориз, или каквото има от тези засищащите с макарони и тн и към 9 и нещо си пие прясно мляко към 200гр и на всичкото ядене не качваме много Crossing Arms

# 661
В къщи всички обичаме шоколада. Имам си някаква мярка на Валя и давам само три блокцета или 1 киндер. Гришко пък отвива от станиола шоколада, близва няколко пъти и шокалада започва да се рзатапя в ръцете му.Мляко пие адаптирано, бебешки каши. В млякото му слагам плодово пюре или бисквити. Снощи яде зелен лук  Rolling Eyes понякога има вкусове, които ме изумяват.Любимата му храна са филетата, свинско и пуешко.
Мамочка, много свежи цветове сте си избрали за дома. Направо се влюбих в цветовете. Малката не спи ли  вече в кошара?
Имали деца които вече не спят в кошара и от къде се купуват тези прегради, които се слагат на леглата, да не падне детето?
Гришко си спи още в кошарата и много се върти. При мен не иска да спи. Само ми дърпа чаршафа.

# 662
Вики няма скоро да получи шоколад. Габи също до доста късна възраст не ядеше шоколад, после вече не й харесваше. И при двете основната причина е в хомеопатията, с която ги лекувам (Габи я започнах на почти 2 години, дотогава почти не беше кусвала шоколад и сега не му е голям фен и това само ме радва), но може и това да ми е само извинение. Не смятам полезно за дете под 2 и пол.-3 години да яде шоколад и какао изобщо. Какъвто вкус се формира в началото такъв ще си остане почти неизменен докато порастне.
Сега, ако дам на Вики много ще й хареса, но аз избягвам да й давам каквито и било сладки неща. Десертите й са плодове и максимум бисквита или стафиди. Много се опъвах лятото и на сладоледа, но просто нямаше как да стане, защото всички много го ядем. Де да можеш той да не съдържа всички тези Е-та  Sick

# 663
very nice,Подкрепям те на 100% PeaceАз също не смятам,че  е редно/но това си е само мое мнение/да се дава шоколад,чипсове/без зрънчото макар,че и него не го взимам/ и всичките разни от този сорт.Единствения лукс ако може така да се нарече който купувам на Ави е солети и обикн.бисквити или бебешки такива.За всичко си има време.Един ден ще я гоня да и извадя всичките боклуци от устата,и ще се мръщя,че набляга все на тях.До колкото мога да контролирам и изградя някакъв що годе свестен начин на хранене ще го правя.Като тръгне на училище и покрай всички деца мноооого бързо ще научи за чипса,шоколада дюнера и т.тн.
Не,че  нее е опитвала.На гости или на РД е опитвала и торти сметанови и шоклад и чипс.Но това и е засега.Толкоз отпуска лошото ченге Twisted Evil Laughing

Олче,права си че, шоколада е едно наистина разкошно удоволствие.Но ако говорим за полезност нека да кажем,че полезния хубав шоколад е с много високо съдържание на какао в него.Това са шоколадите на които пише колко процента е какаото в него.Колко е по-висок % толкова е по хубав и полезен.Той е по-горчив и не чак така сладък като добре познатия ни.Това знам аз като инфо.И разбира се количеството също е важно Grinning

# 664
  • София

Последно по темата: Толкова ми е познато това "вманиачване" на тема полезност на храни, изчакване на "захранване" с еди какво си, заричане да не се дават "отрови" и пр. Изживяла съм го с Велизар навремето. Peace
Нека кажем, че всяка крайност е вредна. За мен, като минала по този път, особено. Всеки преценява сам за себе си, аз съм взела решение да не забранявам и протакам запознаването с "вредни" храни, които да кажем, че не е доказано защо са толкова вредни, убедена съм, че като майки сме много лесно манипулируеми, и много леко и неусетно ставаме жертви и мними последователКи на рекламни стратегии и промиване на мозъци.
Забраните и отлагането до-еди-колко-си години нямат особен смисъл, първо защото, забраненият плод е най - сладък, и второ, самата аз съм ограничавала Вели навремето и в момента си нося кръста. Повечето обожавани от връстниците му неща той не докосва. Това хич не ме радва, честно казано.
Предпочитам да се водя по детето, и да се съобразявам с неговия вкус, отколкото да чета Е-та. Нямаме гаранция какво ядем, смешно ми е, като се отвори тема, и за възрастни хора, дори. Естествено, че не давам на Елина да преяжда с шоколад, нито си затварям очите за всичко. Радвам се, когато яде нещо с апетит. И когато сама си поиска нещо, и то и е сладко. Grinning Това е рядкост напоследък. И се старая да не изпусна и отложа до безкрай момента, в който ще  проявява интерес към нещо макар и "забранено". Но това си е мое мнение, не ангажирам никого с него.  Peace Всеки сам си преценява и решава. Въобще тук не става дума за "подкрепяне" и делене на лагери, ssillvvi Peace

На всички желая приятен петъчен ден, изпълнен с много слънце и настроение. Hug

# 665
Аз също не искам да давам шоколад на Виктор. Но моята причина, е че цялата рода на мъжа ми страдат от диабет, затлъстяване и професионално преяждане! Там човек не може просто да седне и да се нахрани - трябва да преяде!!!  #Cussing out
Затова се опитвам да му изграждам хранителни навици далеч от сладкото. Ако може поне него да не заобича смятам, че ще му направя добра услуга! Хапва плодове, от няколко дена вечеря само със стафиди! Не иска нищо друго и това си е! Simple Smile
Например смятам, че е абсолютно ненужно да ядат тези деца зрънчо - мазно и празно!!! Обаче като не яде 2 дена нищо този ми ти Виктор и като знам как ходи и си търси някой като гризка зрънчо около него, миналата седмица му купих! И изяде половин пакет - ООО чудо! Simple Smile Но смятам, че всеки си има причини да дава или да не дава нещо на детето си и в това няма нищо странно. А що се касае до научни мнения по въпроса - колкото доктори и професори, толкова мнения! ( ми се струва)
Хайде лек петъчен ден, да се затопля, че утре трябва да печеееее! Simple Smile

# 666
 ღолчеღ,мисля,че много прибързваш с решението си ,че деля на лагери.Никого не деля за нищо.Подкрепила съм мнението на един човек това е.Не съм подкрепила цяла общонст или да заставам на нечия страна.
За вманиячаване още по-малко говоря.Ако съм вманиечена аз дори и на рожденни дни и среща с приятелчета няма да и давам да опитва.Казвам,че аз засега целенасочено няма да отида и да купя шоколад или чипс,защото и харесва.И на мен ми харесва да ям дюнер,пица,вкусен чипс и шоколад,но после не ми харесва,че не мога да си сложа едни свястни дрехи любима рокля която виси от 2години на закачалката и ми е тежко и се запъхтявам и ми е лоша кожата.
'Отрова"-аз лично говоря за полезност и не толкова полезни храни.Мисля,че ще се съгласиш с мен,че един шоколадов бонбон едва ли ще те зардава толкова ако детето пред него предпочете ябълка например.
"Крайност"-не не крайност.За мен това са прекалени и ограничаващи развитието и познанието на човека понятия.Рабира се,че детето ми ще яде всичко.Но с време си.
Рекалами не гледам.А и не ги харесвам.Предпочитам аз да реша вместо да ми казват от екрана,кое да взема. Peace

Цитат

Публикувано на: Пет., 29 Окт. 2010, 09:09
Публикувана от: ღолчеღ

Нямаме гаранция какво ядем, смешно ми е, като се отвори тема, и за възрастни хора, дори.

Смешно е Олче,но когато станем на техните години и почнат болестите,едва ли ще ние до смях.Рабира се,че едва ли само храната допринася,но е една от основните причини.Забележи на тези възрастни хора как именно тогава започват да обясняват как да се хранят и колко ограничения поставят.Макар,че е след дъжд качулка.Не е казано,че ако ядеш съообразно ще стигнеш100те и ще си здрав като бик,на защо пък не.

snesh,балагодаря ти,че ми писа днес пак щях да забравя EmbarassedДано наистина е хубаво.Сега влизам да видя за срещата,че не знам със сигурност дали ще мога.

Хубав ден от с Ави  Nature Sun With Face

# 667
Олче, повярвай ми, знам какво е да имаш дете, което не яде и е проявява желание да яде. Габи може цял ден да не поиска нещо за ядене и затова толкова се радвам на Вики когато има апетит (дано пак да се върне това време Praynig), но тя реве много и за кола и за кафе, а да не говори какво става като види бира. Еми, сори, няма да й давам дори да опита, въпреки, че според майка ми няма проблем да пие малко алкохол ooooh! Стимулирам интереса й към полезните храни и отклонявам желанието й към не толкова полезни или вредни. Знаех, че ще стане спор и умишлено заобикалях темата

# 668
Ох, аз по тая тема скоро няма да се включа, пред вид факта, че Кико е все на диета. Tired
Та, в тази връзка влизам да ви се оплача...излезна резултата от микробиологията на акото му:
1.Не се изолират патогенни чревни бактерии / Salmonella et Shigella /. 2.Не се изолират Ентеропатогенни Escherichia coli ( EPEC ) . 3.Изолира се в голямо количество Candida non albicans

Доки каза, че са се развъдили вследствие нарушената чревна флора, да се радвам, че няма патогенни б-ии. Ама аз търся под вола теле, как така гъби...! newsm78
Вече почвам да си мисля, че е заразен от някъде, защото проблемите започнаха веднага след инвагинацията/запушването на червата/, когато го продухваха с един маркуч. ooooh!
А сега акото уж му се оправи, вече е твърдо и незловонно. Няма как, ще пие Аб Нистатин 6 дни + Линекс и благодарение на Верито храносмилателни ензими и бифидус-лактобацили.
Дано след 6 дни, когато пак дадем фекална проба, резултата да е добър. Praynig

Оставям ви, че мушмороците заспаха, да се гушна при тях. Хубав ден! Hug

# 669
Аз пък спор не виждам. Такъв няма. Всеки гледа върху живота и собственото си дете по определен начин и именно затова е най-добрия родител за собственото си дете.  Peace
Моята теория следната. Трябва да има дисциплина в храненето, но когато гледа как другите дечица ядат нещо на площадката, а моето си държи пръстчето в устата като сигнал, че и то иска такова нещо, но го е срам да отиде да си поиска, защото си ми е такова детето, ще отида и ще му взема.
На площадката винаги питам майките дали разрешават на дечицата да ползват от въпросната храна и ако отговорят утвърдително давам на майките да вземат колкото преценят. Има и някои дечица, които ме "знаят"  Laughing и с тях сме на самообслужване.
И когато на едно дете интересът му се свежда до храни, които се броят на пръстите на едната ми ръка, предпочитам да дам да кусне. Предполагам, че никой не храни основно с небебешките забранени храни. Не става въпрос за натрупване в организма, а за събуждане на рецепторите.
А за отеснелите дрешки - ами не знам как можем да спрем света да се върти. Ще отесняват, ще окъсяват, ще се уголемяват. На това се крепят индустрията, модата  и прогреса.  Wink Затова ползваме и услугите на конфекция детски пюрета, детски кухни и други улеснения.  Peace
Нани, докато пишех, видях резултатите на Калин. Да се похвалиш скоро с оправен чревен тракт на човека. 

# 670
момичета ,благодаря на всички за комплименти по повод нашия апартамент! Наистина, направих ме го с много мерак и пари, и повече не искам никъде да ходя! Grinning
Вери, няма проблем, питай всичко Hug Само,че аз не съм специалистът, просто чета и се интересувам.
Новото ми хоби е астрологията Crazy и ,според едни сайт, в тази посока мога доста да се развия. но, чесно, не искам да се задълбочавам много, започва да боли глава от инфото. Mr. Green

виждам, че сте подхванали "сладката тема". Да споделя моя опит с Маги, може на някой ще бъде интересно.
Имайки впредвид, моя псориазис и алергии към някои храни, много бдях над Маги. До 2 години тя не вкусваше нито шоколад, мед, снаксове, сладоледи, салами, ядки и много друго. След, като тръгна на ясла (2.2 годинки) започна да иска това -онова от магазина, както и другите деца. Като се опитвах да й обясня,че това е гадост, тя лягаше на земя и започваше да тръшка! Реших ,че трябва да опита всичко. От чипс се отказа (много бил солен), кроки и сега яде понякога, но не ги иска много, но пък шоколад..... Явно се метнала на мен- като го види,направо се тресе! колкото се опитвах да обясня,че не бива да го яде много и вечер, тя не ме чува! Но все пак успях да се споразумеем, че ако иска шоколад, аз ще купувам именно шоколад, никакви цветни бонбони, съмнителни вафли, шоколадови кексчета и други гадости.
С Миша засега успявам да държа положението, също не давам да яде от гореописаното, но пък тя и не иска. Предпочита плодове, домати, умира за варена царевица (която така и изпада после в памперса Joy), обеча меско сготвено и хляб!
Един ден, като поиска да опита глупости, ще й позволя, но с дълго обяснение за последствие. Например, казах на Маги,че от круасани расте дупето, те там полепват на него, и тя се впечатли и изобщо ги не иска.  Laughing

За "Е-та" може и трябва да се вманиачава човек, както и за всичко останало в живота, но ,смятам, че трябва да е информиран Peace Аз предпочитам да намирам хранителни стоки на пазара без консерванти (надявам се на чесността на производителя, уж...), но и ям друго,разбира се, с е-та Rolling Eyes

Забравих да пиша за леглото. Да, миша спи вече на голямо легло. Предпазна преграда купих от Вис виталис. Има по-голям избор на по-ниски матраци, а нашия висок 24 см. миша все пак успя да падне 2 пъти, и слагам на зебя взглавници от дивана.

За вакцина също исках да пиша. този път имаше зачервяване много силна подутина около 10 дена. А сега вътре сякаш има малко топченце на това място. При вас така ли е? Confused

# 671
Ехо привет   bouquet
Едно бързо въпросче: заслужава ли си да водим Диди на цирк с животни? Дали ще седи и ще и е интересно? newsm78

# 672
Миме! Заслужава! Не забравяй камерата! Laughing
водих ме Миша на цирк балкански. не кой знае какво, но тя така се радваше! Пляскаше с ръчички, пищя, изяде половин кофа пуканки, другата рассипа и рева на целия цирк... беше много весело! накрая се измори и почна да ходи между редовете. най-много се впечатли от дресирани кози махаше им "чао". На жив слон не реагира чак толкова, беше изморена. Но на следващия ден, като гледа "Ледена епоха" по тв почна да вика, явно позна слона мамута.  hahaha

# 673
Миме,за цирка-зависи колко ти е шугаво детето  Mr. Green Десислава я водихме на 2 годинки и до половината й беше интересно,посла почна да шава и си излязохме  Mr. Green!
За полезните храни-аз вече незнам кое е полезно,като го купя от магазина,дори плодовете и зеленчуците не се знае с какво са натъпкани!Давам от всичко на децата си !Тя Десито не обича мн да се тъпче с шоколад,но си опитва по парченце,на Емо ако дам и цял чувал ще изяде,но се ограничаваме до парченце две,бира също си опитват  Blush

# 674

Мамочка, прекрасен дом.
Астрологията и останалите духовни науки(учения, практики като йога, фен шуй, Кабала....) са хубаво нещо- помагат ни да разбираме и живеем в хармония със заобикалящият ни свят(видим и невидим). Напомнят ни, че ние сме само една малка частица от нещо много по-голямо и значимо и че всичко е в постоянно движение и взаимодействие.
(между другото-все забравям-трите 7 в рождената ми дата са много специално нещо и наистина в най-трудни мигове имам наглед необясним късмет, но в същото време числото на живота ми е 4 ... добре че има във Вселената равновесие...иначе съм Дева, с асцендент Стрелец)

За храненето- старая се да избягвам всичко, което оценявам като вредно.(като фаст-фууд, мазно, солено, твърде сладко...) Много по-умерена е позицията ми сега  Whistling , отколкото в началото- човек се учи в движение. Хубаво е да се учим взаимно с децата си.
Силви, според мен проблема на дюнера е в пържените картофи и мазните добавени сосове. Винаги може да ги откажеш. Няма нищо лошо в комбинацията печено месо и салата. Поч`ти всички жени имаме проблеми с теглото, обаче трябва да сме много внимателни, за да не създадем в децата си нездраво отношение към храненето, теглото и тялото. Вманиачаването на тема кг. и фигура води до много неприятни последици. Признавам си, аз не знам кой точно подход е правилен... Много ми харесва начина на Мамочка. Първо трябва ние да се информираме за нещата, но не едностранчиво, после да обясним разбираемо на децата и ако сме им създали добра ценностна система(чрез личния пример на първо място), те ще направят сами правилния избор .... времето ще покаже дали съм права...
Миме, нищо не пречи да опитате. Саши го водихме лятото в Зоологическата градина- не прояви особен интерес към животните, но да не забравяме, че той е момче- малко по друг начин се развиват интересите им  на мъжете Mr. Green

Ние ще правим ваксината след 4-ти ноември(тогава изтича една година).

Общи условия

Активация на акаунт