Габи вече си има сестриче, нека всяко АПРИЛче си има някой такъв да обича

• 32 186
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
Доста се чудих дали да напиша и своето мнение по въпроса за 'забранените' храни, защото вероятно доста от вас ще си помислят, че е неествествено да се взема под внимание мнението ми, предвид това, че съм малка и нямам собствени деца. Въпреки всичко реших да ви кажа и моята гледна точка. (Първоначално обаче искам да кажа, че тя не се влияе от ничие чуждо мнение, това са нещата, които именно аз мисля.)
Та, според мен това да 'пазите' децата си от тези храни е неправилно. Когато на едно дете забраниш нещо - то започва да го иска повече и повече. Това е закон! Или пък, другата крайност е децата ви да пораснат мразейки тези храни и не искайки да вкусят от тях, защото се водят от вашето мнение. Когато са малки вие измисляте разни истории за тези храни (като например, че кроасана се лепял по дупето, и ако детето яде кроасани ще стане дебело). И накрая детето не близва кроасани. Окей, това правилно ли е? Познавам едно дете на 3 годинки (момиченце), което доста честичко си хапва кроасани и като че няма никакъв проблем с теглото. Не е хубаво децата да растат в лишения и в грешни представи за храните. В крайна сметка се получава така, че децата ви растат с вкус, изграден на основите на вашите 'мнения' и 'историйки'. Относно шоколада: не знам дали знаете, но когато съм била малка съм била на прага на анорексията. 2 или 3 пъти съм слагана на системи, ще ви излъжа с точност. Единственото, което съм яла е било шоколад или разни такива вредни храни. И всъщност, точно те и вероятно, системите, са ми спасили живота. И доста от вас забелязаха, че съм пълна, но това изобщо не се дължи на изядения шоколад, а на системите. Та това ви го казвам като пример. И като го пиша това, не казвам, че трябва да се дава на децата прекалено много шоколад или чипс, или каквото искате. Казвам, че щом детето поиска нещо не трябва да бъде лишавано от него, само защото вас са ви лишавали или вие мислите, че не трябва да му се дава толкова от рано. Детето само ще прецени дали му харесва и иска или пък не. На Габи сме давали и шоколад, и чипс, и дори дюнер, опитвала е, харесало й е, не е прекалила. Детето си расте живо и здраво, въпреки че от рано е опитала от тези изкушения. Тя знае кое и в колко количества е правилно, без да са се налагали лишения.
Още нещо, тези нападки, които отправяте към мамите, които смятат, че е добре децата им да опитват такива работи, са донякъде безпочвени. Първо, аз лично не забелязах някоя от тях да се е опитвала да налага мнението си. Всеки сам решава как да отглежда детето си. А вие почти им казахте, че не са добри майки поради причината, че не са лишили децата си от нещо, което те така или иначе ще опитат.
Не е важно дали ще вземете думите ми под внимание или няма, защото не ми разбира главата от тези неща. Мисля, че е най-добре тази тема да приключи тук, защото никой не може да каже на друг как да отглежда собственото си дете. Като цяло спорът е глупав.
Надявам се да няма обидени или нещо такова. Всичко написано горе е написано с добри чувства. Simple Smile
Хубав и усмихнат ден, мами.  Peace

# 676
kop4ence,Здравей

Лично не те познавам,но от редовете ти си личи,че си умно и разсъдливо момиче,с което прекрасната ти майка може само да се гордее.
Тук не става въпрос за добри и лоши,защото всички сме равни.Никой не напада никого.Форумът е  място където ние споделяме своите виждания,разбирания,мнения за живота и децата ни.Всеки има мнение и го изразява.Аз уважавам мнението на всички тук.Един е дал мнение за нещо друг за друго.
Ако трябва да следваме логиката,че някой/макар,че никой не го е направл/е обидил някого с това,че не е добър родител,защото позволява на детето си определени неща,то следователно трябва да са обидени и всички, които пък са "смятани"майки орлици и вманиечени родители.Нали Wink
Разбира се пак се повтарям,но искам да е ясно и да не се взимат грешни изводи.Никой няма цял живот да държи детето си в златна клетка с био храни.Разбира се,че детето ми ще опита от всичко,но постепенно.В лишения няма да растат бъди сигурна Grinning
Поради изкривяването ми от професията,аз съм на мнение,че децата,а и хората не бива да се отглеждат и възпитават в лъжа и залъгване.Това са измислянето на историйте е било необходи на много родители поради безсилието и чуденето как да обяснят на децата си някой доста сложни неща от живота.На едно 2-3 годишно дете няма как да се обяснят определени понятия от ежедневието буквално,защото именно толкова буквално ги възприемат и те самите.
Мамочка е казала така на своята дъщеря,защото е нямало как да обясни какви физиологични нарушения и промени ще станат в организма и ако набляга много на кроасаните.А аз съм сигурна,че тя едва ли я държи изолирана от сладки лакомства напълно.
Децата нямат спирачки.Както ти си написа,да ги оставим сами да преценят е добра идея и я подкрепям до някъде.Но родителят е именно пътеводителят на детето докато то е в една все още крехка,много поддатлива и инфантина възраст.
Виждала си малки деца които си хапват доста неща и не има има нищо.Да така е.Но наш лош съдник е времето и годините.А тялото ни има памет/и то каква/.И когато това 3годишно дете сега е добре, не се знае какви изменеия могат да настъпят през пубертета и по-нататък.Да е живо и здраво дай Боже.Защото всичко си идва  именно с времето.Натрупванията на организма могат да дадът отражение и след 20-30 години.Разбира се това  зависи и от гена и от много други фактори.На много хора пък нищи им няма въпреки,че прекаляват с мазно,пържено,алкохол цигари и т.н.Но знае ли човек какво му е писано Tired
За анорексията това е много страшна и мъчителна болест.Наистина ли такава диагноза си имала? Rolling EyesЗа нея знам,че основно са на пълен глад,повръщане в началото предизвикано в последствие организма започва да повръща всичко което поеме.Дори и най-минималните количества храна и т.н.,но това е много обширно и дълго за този форум.
И аз наистина мисля,че е време да да сложим карай,защото стана много разточено.
Уважавам мнението на всеки тук.Всеки има право да отглежда датето си наисти както сметне за най-добре. PeaceДа са ни живи и здрави Heart Eyes Praynig
Обидени изобщо не трябва да има,защото няма за какво Wink
Бъди жива и здрава и ти и все така всеотдайна към грижите вкъщи на мама Grinning

Времето е супер днес изчезваме докато все още има слънчице.

# 677
Момичета имам нужда от помощ.
Откъде мога да намеря козирка за къпане,защото Ави изпада в истеричен плач и ми е страшно трудно то и на нея де да измием косата.Та разбрах,за някакви козирки ама къде може да ги има?Някой ползвал ли е и доволен ли е?

Ама днес никой няма Rolling Eyes

# 678
Копченце, съжалявам че така станало с теб! А това че кроасани лепват по дупето се наложи да се каже от мен, защото Маги започна да прекалява с тях. Нали знаете такива пакетчета на 7дейс? Искаше такъв всеки ден. Проблема е при вредни храни, че в солените се добавят глутамат натрия, който усилва вкуса и после всичко друго те се вижда не вкусно. В кола също добавят нещо, от което после ти се пие,пие и пие. Проблема при децата, давам като пример моята Маги и немалко нейните приятелки, че те, ако започнеш да им купуваш не могат да спрат. Всеки ден, след като я взимам от градина, тя ме води в магазина за дасй купя "нещо". Опитах да "забравя пари" в къщи, и какво ли не, но не действа. Затова се опитвам да й коригирам вкуса ,естествено, според моите разбирания, защото имам повече опит по въпроса. Другия проблем, че Маги не иска да яде нормална храна, или вкусва едни залък и чака десерт. Съотношение примерно: 5-6 супени лъжици супа без хляб, а след това вафла, бисквита, шоколадка и още нещо. Това ми се струва прекалено за нея!
Всеки родител, според мен, трябва да се води по детето, но все пак той е родител, има опит и знания, затова трябва да научи детето да се храни правилно, също като да чисти зъби и да се къпе.

Айде, пожелавам ви приятна почивка, а ние с Маги трябва да отиваме  зала, че днеска правим момичешко парти "Бал за принцеси", очертава се голям купон! Особенно, имайки впредвид, че Маги заспа, а Миша цял ден не мигна! ooooh!

Силви, за козирка не знам, но докато купиш, може да опиташ да къпеш кукли,може да подейства на Ави  Hug

# 679
Уф, всички се изредиха с този вирус с разстройство-мъжът ми, Габи, Вики, майка ми, чак и свинчето заразихме. Днес го водих на лекар и ми казаха да го храня със спринцовка с бебешка каша, защото може да умре както не се храни Cry

Силви, и аз имам нужда от такава козирка. И вики страшно реве. Гледала съм в mytoys, сега ще правя поръчка оттам и ще потърся.

# 680
very nice,моля те ако намериш поръчай и за мен една много ще съм ти благодарна HugЩе ми кажеш какви парички е Peace

Мамочка,ще пробвам дано има ефект.Аз и показвам и и давам едно гумено овне да си ко къпе и му слагаме пяна на главата и с една мини лейка тя го полива и го мие ама дойде ли нейния ред настава ужас.Чак се тресе от страх и рев много ми е жал ама няма как трябва да се мие тая коса поне веднъж седмично Tired

На всичкото отгоре видях,че Авито още има или са се появили наново от онези крустички на главата и сега ще купувам на мустела крема и ще се мажем та и  с това ще се борим отделно ooooh!

# 681
Да, мамочка, много си права! Гадното на някои храни води един вид по престрастяване. Защото със сигурност има много деца, на които кроасаните видимо нищо не правят, но аз пък познавам дете, което на 12 години тежи 80 килограма,  често вдига високо кръвно. Уморява се отчайващо бързо. Но не му овира главата да не ядяде по 2 баници само за закуска..... а колко нещо изяжда още през деня бедна ви е фантазията! И всичко това е от много грешни хранителни навици. Пак казвам, че говоря за конкретен случай. Никой не казва, че винаги трябва да се стигне до такъв резултат. За това и трябва да има нянакъв родителски контрол. Децата по различен начин разбират нещата, затова идеята с голямото дупе на мамочка ми се струва гениална!:))) За съжаление пред вид че си отглеждам малък мъж, едва ли би се впечатлил за в бъдеще!  Joy
Споделям много пресен опит за чувалчетата.
Преди 3 вечери за първи път му приготвих на Виктор чувалче, заспа си той върху него и чак след това го понаместих вътре. Имаше едно будете с голямо учудване и леко дърпане на устройството, но си заспа пак. Сутринта разгледа много внимателно къде е, как се закопчава, аз го извадих, набутах си ръцете вътре и му показах как хубаво се спи с него. Те нали са подражатели. Втора вечер - слагам го пак да легне върху чувалчето да минем пак по същата схема, а той ми прави знак, че требва да вкара ръцете и да закопчеем ципа! Simple Smile Ха каква изненада! Вкарах го - спи много спокойно. Събуди се само веднъж, явно не успя нещо да се закърти по план. Трета вечер - днес - пак сам си поиска да влезе вътре. Simple Smile))
Е, може да пробвате.... и аз не вярвах, че ще му хареса, нооооо явно му се видя интересно. А и му е топличко.

# 682
ssillvvi, аз на Кикича като му къпя главичката винаги си слагам ръката на челцето му, преди да го полея с водичка. Не, че не се мокри, но поне струята не е силна, после веднага избърсвам очичките. Но пък той е такава жаба, че ми вика:"пак". Като каза козирки, първо се сетих за ония шапки с козирки, дето всъщност са без шапки. Joy Само лента отзад и козирка, ако имате такава, може да пробвате, докато намериш баш по предназначение.
Вери, оздравявайте! Hug

Кико все още ми подкашля. Денем мноого рядко, но нощем секрети ли го дразнят, какво ли, ама като започне в 3ч. до 4:30ч. все буха и не може да отхрачи и се дразнииии. ooooh!
 А денем пък отхрачва и сироп пие. Tired Вечер му мажа гърдичките с Пулмекс бейби мисля, че беше/да не ходя да проверявам/, с евкалипт, перуански балсам и розмарин, но пък от него, като че ли му става грапава кожичката. Rolling Eyes

Ние с чувалчетата сме на "ТИ", сега само този от дядо Коледа си чакаме. Simple Smile

# 683
Тази козирка преди време бях срещала в Данет - http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=4798Peace
Снеж, да си дойдем на думата. С количеството шега не бива.  Peace Преди време леля ми вървеше след по-големия от двата си внука и понеже беше добро и ящно дете (за разлика от злоядата си кака), постоянно държеше нещо в ръка и му беше в голяма услуга. Една съседка веднъж я пита защо така го гони с храна, а тя "Аз не го гоня, то самичко си отваря устата". На годинка беше по-скоро широк отколкото висок. Сега вече това е много далече в миналото и има много добра поддържана спортна фигура младежът.  Simple Smile
Копченце, респектирана съм от мисленето ти, от грамотността ти също така Shocked. Липсата на 4 и 6 ме впечатли сериозно.
Нани, хайде да му минава вече на нашето наборче!  Heart Eyes Пък ако може и една Шейновска среща да спретнем докато времето е добро, чудесно ще се получи.
ЛВ да вземе да се разпише тук.  Crossing Arms Абрикотинчето, Олчето, Енигма ...  Simple Smile
На мен в петък сякаш ми бяха подменили детето. Направи изумителен скок.  Shocked Страхотна и рязка промяна забелязах у нея. Не че е нещо чак толкова различно, но даже и в изражението й виждах "ново", по-голямо детенце.  Heart Eyes

# 684
 Опа...показа се мако слънце и пак никакви ви няма  Mr. Green
 Гледам разисквате косомиенето...и принас се заформя лееекичък проблем, ама май вината е в мен. Преди само таткото къпеше Сами и казвайки , че той мъж ще става го поливаще направо с душа отгоре- без да пази очи мочи...по мъжки му  Crazy в началото малко ропта, после свикна и дори му беше забавно  Mr. Green Обаченапоследък нашият такто скитори по пътищата постоянно, та на мен се пада нелеката задача да изкъпя зверо...и явно го разглезих и сега са едни драмиии  ooooh!
 Най - накрай качих Самевите снимки в снимката бг и дойде ред да се пУФаля  Mr. Green да ми видите дЯтитУ на снимки точно от преди ИнЪ година   Crazy

Обещали са ми др месец да ми изпратят цял диск от фотосесията и ...вече нямам търпение  Crazy
 Хубав ден на всички, отивам да се вихря в куФнята, че до сега чаках друг да го свърши...ама нейсе...неволята верно не била реална личност  Thinking

# 685
АУУУ Поем страООтен фотосеанс на Сами Heart Eyes
Ние сме добре, дивеем с пълна сила, тия дни гледах снимки от 1вите и месеци и направо се хващам че това дете дето е сега като че ли никога не е била онова бебче Blush а е минала само 1,5 година Joy леле колко бързо минава времето Whistling
Опа отнесох се Mr. Green
Хайде хубав ден  bouquet

# 686
Nanny,проблем не са ни очите,а смата процедура по миене на коса въобще.Аз дори очите не ги поливам, защото гледам все леко назад да  е струята.Проблем са ушите.И то аз се шашкам да не и влезе вода там.Не знам все се притеснявам да не и се напулни ушенце с вода,че знам какъв ужас е да те боли ухо.
Но Ави се страхува много от това миене неясно,защо.Чела съм на много места,че доста дечица ги е страх или и м е неприятно да им мият косата.Както,и че много бебета малки дечица ги е страх от душ слушалаката.Което е другият ни проблем .Поливаме се с каничка все още.Реша ли да пусна душа се окорват едни очи и се почва рев.

рони,много благодаря за инфото Hug

# 687
Poem, много ти е сладуресто дЯтитУ. Grinning Hug
ssillvvi, ползвали ли сте подложка за баня, от онези хавлиените, които се нанизват на желязо? Данката ми беше такъв шубелия и винаги му къпех косата, лежейки на подложката.
Водата се стичаше назад и нямах проблеми, а отделно и едно кисе сгънато на две слагах на челцето. ooooh! Горе-долу същата история, но всичко мина и замина.
Дано и при вас скоро отшуми този проблем. Peace

# 688
  • not found
Да почна да пиша пък да видим докъде ще стигна по спомени :
Мамочка и аз се влюбих в дома ви , ей това е дом , токова хубаво и уютно като влезеш да не ти се излиза никъде  Laughing
За вредните храни , на Тони му давам каквото иска , бърка в хладилника и сам си избира , яде от нашата храна от доста време , но не купувам и някои от вредните храни умишлено , до скоро даже му ограничавах вафлите , защото прекаляваше , ако на вън види някое дете да яде чипс например , ще си куса , но аз няма да му купя на този етап .Също  не му давам сокове , безакохолни  ... предпочитам , ако мога да му ги направя , ако не мога му давам плод . Ежедневно яде плодове , че последните дни и само това , друго не иска , но това се дължи на едно зъбче току що показало се .
Нани , стискам палци изследванията да са наред  Hug
Миме, аз с Тони не бих отишла на цирк  Crazy Ще стана луда калинка , най-много да трябва да излезем преди да е започнал цирка  Laughing
За къпането и ние сме така , откак мина лятото не обича вече да му мия главата .

# 689
Поемче,страхотно излъчване лъха от снимките, да качиш още Wink

Относно храните-според мен,навиците на детете относно храните се 'възпитават' и ако се усланяме единствено на това,което нашите сладурчета харесват,ще се наложи да ги храним само с шоколад,кексчета и кроасани. Оргнизмът има памет на клетъчно ниво. За това гледам да спазвам основни правила,които не ми костват нищо-да гледам съдържанието на продуктите,които купувам,да готвя максимално здравословно и вместо да давам сладкиши,да възпитам удовлствието от пресните плодове. В резултат на това Дими яде поне по няколко плода на ден,дори за следобедна закуска предпочита само това. Разбира се,че се разтреперва като види шоколад, зрънчо или вафла ,когато сме на вън и никога не съм го спирала да ги опитва. Просто обаче вкъщи никога не му ги показвам,дори и да има и съответно той никога не ги търси. В крайна сметка той ще порастне и ще определя сам какво да яде,но се чувствам длъжна поне да опитам да възпитам у него вкус кум по-здравословни храни. Ясно ми е,че ако на масата има шоколад и праскова,той ще посегне към шоколада-в момента това е инстинкт, въпросът е след години дали ще направи същия избор.

Не ми се говори все още много за това и гледам да се разсея,но изгубихме бебето.

Общи условия

Активация на акаунт