Листопад (Yaprak dökümü) - 41 ТЕМА

• 37 722
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
Прави сте, чела съм по диагонала Simple Smile
Да допълня само, че според мен да преодолееш огорчение или страх понякога помага директно да се изпавиш срещу него... може би от тази гледна точка Лейля реши да се изправи пак срещу онова, което я плашеше и нараняваше. Знам ли. Ако трябва да съм честна, мисля, че не е лошо това. Оуз ми изглежда вече като... "човек със съвест"  Mr. Green Защо да не се даде втори шанс и на двамата...

Последна редакция: чт, 02 сеп 2010, 14:04 от Sylver_Orchid

# 121
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Да, Ферхунде е страдала, но защо трябва да изтъква това непрекъснато , а и да го ползва за оправдание за своите действия. Нима бе необходимо да развали отношенията на Лейля с Назми - това от миналото й ли е продиктувано? не я оправдавам в тези й действия.

# 122
  • до една звездичка
Да, Ферхунде е страдала, но защо трябва да изтъква това непрекъснато...

Къде го изтъква? Rolling Eyes
Напротив, тя винаги се е стремяла да скрие този факт.
Дори и майка си упрекна, че я е открила, по този повод.

# 123
Започна филма и диалога се почна пак с пълна пара.  Mr. Green
Сега се замислям, че ако не действаха повечето в този филм на принципа око за две и зъб за чене, нещата щяха да бъдат много по-спокойни.  Thinking
Всеки връща на някой за нещо и работите се объркват още повече. Сега е на дневен ред Лейля да връща. След време Шефкет ще връща на Ферхунде, от което пак той и семейството му покрай него ще си изпатят.
Така и не могат да разберат тези хора, че отвърнеш ли на злото, със злоба, гняв и още по-голямо зло, нищо хубаво не те чака. Особено като имаш насреща си враг като Ферхунде. Ако спрат изобщо да се занимават с нея сем. Текин много ще спечелят от тази работа.  Crossing Arms
Снощи ми стана жал за Али Ръза. Едно за къщата, защото това за него не са просто събрани на куп строителни материали, а дом, който много трудно ще прежали. От друга страна го гледам, че иска да се промени. Да се сближи повече с децата си. Да говори с тях. Да ги накара да му споделят проблемите си. Опитва се, но не му се получава май добре.  Tired
Ама е важно, че полага усилия.  Flutter
Пък и какво да му сподели Лейля, като се върна отново при Оуз. Няма как да го погледне в очите, камо ли да сподели проблемите си. ooooh!
 Ама това не й пречи да лъже и да маже за разни семинари. Знаем ние за какви семинари става въпрос. За такива дето залагат главно на практическите креватни упражнения.  hahaha Joy Joy Joy

# 124
Знаем ние за какви семинари става въпрос. За такива дето залагат главно на практическите креватни упражнения.  hahaha Joy Joy Joy
Joy Joy Joy Амчи тъй де! Да не сме расли в саксия, я! И ние сме ходили на таквиз семинари, и на рождени дни на приятелки, е-хе! Crazy  Flutter  Joy
Ама да ходиш да се криеш по "семинари" с бившия си съпруг, ей това намирам за много ... как да кажа ...  пикантно!  Flutter

# 125
Според мен Лейля въобще не трябваше да се занимава с Ферхунде. Али Ръза беше прав. Не казвам, че Ф. не си получи заслуженото, но пък Лейля си спечели силен враг. Предвид крехката й психика, не постъпи никак разумно. Ще видим.
Иначе реакцията й спрямо начинанието на Шефкет си беше много точна. Wink

Последна редакция: чт, 02 сеп 2010, 16:33 от Snejka

# 126
  • ES
Аз мисля, 4е Лейля не е спирала да оби4а Оуз. Може би за това така трудно преживя аферата със сестра й. Защото ако наистина бракът й с Оуз беше фективен, както искаше Оуз, тя можеше само да спе4ели от един развод с него и да се оттърве едновременно.
Или може би осъзнава, че ако е друг, а не Оуз ще се получи същото, което се получи с Назми.

Последна редакция: чт, 02 сеп 2010, 16:25 от gery_to

# 127
На Лейля не и отива да играе лоша.Лейля,заедно с Фикрет и Седеф са най-чистите женски персонажи.Тя е героинята,която заслужава най-много щастие.Харесва ми,че ги събират с Оуз,още повече,че Оуз израства много напред и се превръща в достоен мъж за нея.Ферхунде винаги е била и ще бъде моя слабост Grinning.Каквото и да прави винаги ще я харесвам!Но никога няма да бъде щастлива и да се превърне в достоен човек,никога няма да остане с един мъж..Неджля нещо ме разочарова на моменти,а пък Фикрет как може да е толкова добра и жертвоготовна не знам.Но най ми е жал за Али Ръза. Tired Face.Уникален модел за подражание и чудесен баща.Аз май излиза,че всички ги харесвам,но като обожавам сериала какво да правя.А пък Левент колко е готин  Embarassed.

# 128
  • Пловдив
Защо да не се даде втори шанс и на двамата...

А между тях имало ли е наистина любов споделена, или по-друг тип чувства и отношения ?

# 129
Аз мисля, 4е Лейля не е спирала да оби4а Оуз. Може би за това така трудно преживя аферата със сестра й. Защото ако наистина бракът й с Оуз беше фективен, както искаше Оуз, тя можеше само да спе4ели от един развод с него и да се оттърве едновременно.
Или може би осъзнава, че ако е друг, а не Оуз ще се получи същото, което се получи с Назми.

И аз мисля, че не е спирала да го обича, затова преживя всичко толкова навътре, както се казва.

# 130
Докато Лейля мрази - наистина малко крайно, но характери разни - именно тези, които са й причинили зло по някакъв начин.
В такъв случай тя трябва да мрази Оуз най-много.
Реално,с Оуз са си лика-прилика:неморални,безотговорни,лъжливи,непредсказуеми;той-с мутренско-мафиотски наклонности,нея пък хич не я интересува откъде идват парите им,важното е да са много,той-женкар,тя-завистлива,дребнава,елементарна.Твърде ниска топка за интелигентен мъж с положение като Назми или адвоката,каквато е мързелива,та дори един изпит не взе като хората,и също като майка си само клюки и интриги са й в главата.Решението да бъде с Оуз е добро,той единствен остана да й съчувства и подкрепя.
Али Раза,според мен,е най-добре да се оттегли с непълнолетното си дете,и да остави по-големите да се справят както могат.Видя се,че оправия с Шефкет и Лейля няма.Едната лъже и маже,другият въздух под налягане,забелязахте ли как пред нотариуса даде документа на баща си да го прочете и подписа,когато му разреши-и тоя льольо бизнес ще върти...

# 131
Даа... И тя, но и Лейля не е по-различна от нея в този смисъл.

- Тя намрази Неджля заради миналото - т.е., това, което "онази" и причинила...
- Отмъщава си на Ферхунде, заради това, че разказа миналото й на проекто-годеника...
- Сърдита е на Шефкет заради глупостите, които той сътвори и неприятностите, които навлече на цялото семейство...

Всички са виновни за миналото й, което досега бе бреме за нея, а доброволно и сама се върна към него!!! А, де?!
Не е така. Не мисля, че може да става дума за паралел между злобата на двете. Разликата е в това, към кого е насочена тя. Миналото на Ферхунде, колкото и лошо да е било, няма нищо общо с когото и да е от семейството. Друг е виновен за нейното нещастие, а не Текинови, и все пак сякаш те са изкупителните й жертви за злините, причинени от други хора. Докато Лейля мрази - наистина малко крайно, но характери разни - именно тези, които са й причинили зло по някакъв начин. Нейната злоба не е така всеобхватна, а е в отговор на нечия друга злоба. Иначе съм съгласна, че е доста силна и крайна. А че самата тя се завръща към това минало - тук не знам доколко правилно постъпва, но филмът ще си покаже занапред.

Съгласна съм с теб,  Ферхунде взе за мезе цялото Текин-фемили,  макар, че други са я направили злобна и непримирима към хората, които не й дават каквото поиска, когато го поиска, както го поиска.  Не случайно името Ферхунде стана нарицателно в Бг  за  лошотия, мизерщина,  кривинделщина.   Впрочем тези трите идеално прилепват и на Даврие ханум.
Докато Лейля си връща( отвръща )  само на удара, който получава.
Писала съм си мнението и др път, а именно:    Не смятам, че Неджля  първа открадна Оуз ( ако въобще може да се говори за крадене на мъж, какъвто и да е той).      Неджля първа се запозна с Оуз и се влюби в него, той в нея също.    Когато баща  им настоя, че не иска да вижда Оуз, Неджля му се подчини и се раздели с Оуз.    Така ли направи Лейля,  точно, когато Неджля се раздели с Оуз, тя, Лейля се напъха в леглото му посред нощ, забременя естествено по закона за гадостта, после всички се юрнаха да надвиват Оуз и Лейля се оказа омъжена, ама видите ли не била доволна от сватбата си.  
А после, това което се случи между Оуз и Неджля си беше все едно стояха върху буре с барут,  всички палеха кибрита, ама само Неджля е виновна за избухването на барута.

Последна редакция: чт, 02 сеп 2010, 17:30 от vania1954

# 132
  • В тъмната гора.
От анонса даден токущо се вижда, че Ферхи вижда Лейля и Оуз, ....Много бързо и преработи късмета да си върне на Лейля.
А защо Лейля отново е при Оуз...ами тя май няма път напред...преградиха и пътя, къде с добри намерия, къде със зли.

# 133
Леле,събрала се цялата компания! Grinning И пак се е почнал спорът анти Ферхунде.. ooooh!  Но айде и аз тук!Снощи къде гледах,къде не,но определено ми се отрази добре почивката без Листопад.

# 134
Стига сте нападали Лейля за дето се е върнала при Оуз- при кой друг да отиде? Само той я познава и въпреки миналото й я иска. Назми като разбра какво е станало и се изнесе въпреки, че за основното  не го е лъгала. Ако някой нов се появи пак така ще направи, а Оуз я иска, грижи се за нея, вярно е, че я заряза заради сестра й, но пък явно Лейля има още чувства. И при условие, че мисли,че ще си остане сама до  края на живота Оуз сигурно й е по - примамлив.
А относно Ферхунде в истинския живот ако се оставяш постоянно да те тъпчат не мисля, че нещо хубаво ще излезе. Много добре,че й върна, тя съвсем за всемогъща се помисли. Прави си семейство Текин на нищо пък те си мълчат като мишки. Браво на Лейля!

Общи условия

Активация на акаунт