помогнете: каква е тази змия?

• 16 647
  • 214
  •   1
Отговори
# 165
Не забравяйте да повикате и dmaria, на нея и мечките й пречеха, имаше и една изтрещяла, на която й пречеха градските птици (можело да наакат безценното). Една обща петиция ще е най-добре.
Joy хахах, тази с птиците сигурно не е била сериозна. Макар че, честно казано, аз си умирам от страх от птици.
Все пак и през ум не ми минава да ги изтребвам.
Ние скоро видяхме пепелянка с мъжа ми на не чак толкова високо място. Само леко се отдръпна и си продължи пътя.
Тези опасните змии ги няма по нашите земи. А бабите навремето са прекарвали доста по-голяма част от времето си на полето, та за това може и да има такива с горчив опит с влечуги. Но да се сравняваме с тях и да разказваме страшни истории от седенките...мисля, че е глупаво.

# 166
Няма да е зле да се вниква в разликата между водно змийче, насилствено довлечено от бледен юноша вкъщи, и отровна змия, свила гнезденце в домашния двор. Съществена пропаст дели двете ситуации, нали, но вярвам, че за средния интелект не ще да е трудно да я прескочи. То и аз не се рипам от радост при вида на гърчава твар, нито бих я връчила в детските ръчици, обаче не бих и тръгнала да воювам с лопата, ако тя, тварта, не се кани да зимува у нас или да ми глътне детето. Такива ми ти работи, мда. Пък и картинки на опасните змии в България имаше ехееей още в началното школо, ама кой да гледа...

# 167
Я стига сте се халосвали за една убита змия  Crazy Ами утрепали са я - ситуацията е била таква и толкоз  Crossing Arms

Аз мисля, че "халосването" ескалира толкова не заради самата случка (в крайна сметка, човек като е уплашен, последното, за което мисли, е равновесието в природата, хармонията и прочее), а заради идеите да се трепе превантивно всичко, което евентуално би могло да те ухапе, ужили, убоде, ощипе. На фона на всички кучелюбски теми на мен поне ми звучи... хм.

# 168
  • София
Ей такова ако видя хвърлям мотиката и бягам  Crazy

Оу, майко, това ще уплаши и майка си!

# 169
Е добре де - донесло я детето какво да направят? Да утрепят детето с лопатата ли?  Flutter
Представям си картинката носи я гордо, гордо чедото и мама вика "Чакай, синко, да питам форума дали е отровна и колко време имаме да запалим москвича и да идем в близкия град при фелшара ако те захапе!"  Joy

# 170
  • Варна/Лондон
Я стига сте се халосвали за една убита змия  Crazy Ами утрепали са я - ситуацията е била таква и толкоз  Crossing Arms

Аз мисля, че "халосването" ескалира толкова не заради самата случка (в крайна сметка, човек като е уплашен, последното, за което мисли, е равновесието в природата, хармонията и прочее), а заради идеите да се трепе превантивно всичко, което евентуално би могло да те ухапе, ужили, убоде, ощипе. На фона на всички кучелюбски теми на мен поне ми звучи... хм.
Имаше наскоро тема със снимков материал на къщичката на жилещо насекомо, постоена от въпросното на вилата на авторката. Там съвсем други съвети й даваха и нито един не беше в полза на инсекта.Така и не разбрах дали го помилваха...

# 171
Не го помилваха, разбира се Laughing

# 172
Е добре де - донесло я детето какво да направят? Да утрепят детето с лопатата ли?  Flutter
Представям си картинката носи я гордо, гордо чедото и мама вика "Чакай, синко, да питам форума дали е отровна и колко време имаме да запалим москвича и да идем в близкия град при фелшара ако те захапе!"  Joy

Дорис, можеш ли да ми отговориш на въпроса, който зададох.
Може и на л.с., защото е извън темата.

# 173
  • Варна/Лондон
Тихо, да не чуе Дон. Горкото стършелче...

# 174
Тихо, да не чуе Дон. Горкото стършелче...

Дон чува ама си мълчи... Стършелите не са защитени видове... Могат да се трепят без санкция от закона за защита на природата...

# 175
  • Варна/Лондон
Жалко за опелото тогава...ще го пробутам на змията.

# 176
Ама прости хора има бол.
Някаква пък щяла да изтрепе всички змии!!!! или змий?? Simple Smile))
Много прост народ има, ама много!!!!
И още по-прости има - ти например. Извинявай - много съм емоционална и не се въздържах.  Blush

# 177
Не забравяйте да повикате и dmaria, на нея и мечките й пречеха, имаше и една изтрещяла, на която й пречеха градските птици (можело да наакат безценното). Една обща петиция ще е най-добре.
А най-изтрещялата познай коя е? Точно така - ти. Безценни са децата, да. Но ти си достатъчно елементарна, за да не го проумееш.

# 178
  • София
Много се забавлявах с тази тема.

Потребителката - еми стреснала се е жената, и аз бих се стреснала. За убийството обаче не съм сигурна, че бих го направила. Въпросът е - защо не е научила детето, че диви животни не се пипат и като ги видиш, ако са опасни, е най - добре да напуснеш техните територии.
Видях как изглежда мъртва змия, насечена с лопата БЛАГОДАРЯ! Можеше поне да я сложи като линк! твърдо убедена съм, че от подобни прояви на насилие детето нищо не може да научи, освен това да бъде агресивно!

За съжаление моята майка не е имала възможност да ми разкрива тайните на природата и адмирирам особено силно майките, които го правят! Радвам се, че все пак съм имала доста прекарани лета в детството на планинска вила, та поне от тревата и бодилите не ме е страх!
Познавам дете, което даже кокошка в живота си не е виждало!!! беше отишло на село горкото - страх го беше хванало от козите... няма пък да говоря за друга позната, която пък изобщо не знае какво представлява растението домат (а е майка)!!!
В природата има и други освен нас!

и все пак да попитам - може ли да пусна тема със снимка на умрелия плъх в мазето на блока с въпрос - помогнете! това домашна, лабораторна бяла, полска мишка или пък плъх е това!

# 179
Мда, сега змия го полазила, дядото я убил, юхууу, по-късно ще го полази хомо сапиенс с размножителни намерения. Ако е от противоположния пол-ще го преглътнеш, ама ако е от същия... ми де да знаеш, може да е опасно (какви легенди се носят, ей....), та пак дядото с лопатата  Thinking
Ксенофоб до ксенофоба, мила моя майноле, че и се гордеят с това  ooooh!

П.С.Безобидна водна змия, убита и гордо изтъпанена във форума. С каква цел?
Децата не се раждат с фобии, създават им ги околните. Наистина ли някой се чувства толкова горд и, хм, обогатен от личните си фобии, от незнанието си, че държи да ги/ги предаде на децата си?  Thinking

Едит: I.Ivanova, прати ми снимката на ЛС.

Общи условия

Активация на акаунт