помогнете: каква е тази змия?

• 16 675
  • 214
  •   1
Отговори
# 30

Ами, като не си гледа в краката така става. Трябва да проумееем, че в планината отиваме на гости и да се научим да се съобразяваме с "домакините" там. Не е изключено да те ухапе, но ако си взел необходимите мерки, шансът за това е нищожен.

# 31
На моменти се чудя на акъла на някои , задаващи въпроса "Защо убихте горката животинка".....Защо публикувате тая гадна снимка...и тем подобни лигавщини.Това е ЗМИЯ!!! ooooh!
Дори и да не го глътне  и изяде  и т.н.  не знам кой ще е този, който ще се усмихне на факта, че детето му я разнася.Трябва много добре да познаваш влечугите за да не реагираш по такъв начин при тази ситуация.
Ами  ако го беше захапала?Дали щяха да стигнат навреме до там, където има противозмийски серум?Щото повярвайте ми няма навсякъде.Ами ако детето е алергично и си замине за 10 мин?

# 32

Ако щеше да го хапе, нямаше да трае през целия период на транспортиране от точка А до точка Б. Много филми гледаш. В България няма змия, от чиято отрова да умреш за 10 минути. Няма да се усмихна, ако детето ми разнася змия, всъщност, едва ли ще и хрумне такова нещо, обаче и няма да хукна да я трепя, `щото била ЗМИЯ. Ще и кажа да я пусне моментално и ще проведа сериозен разговор с нея.

# 33
monnnn, ако няма такива да крещят змияяя, децата биха разнасяли змийчета за опашките, също като жаба, пиле, коте, декоративно зайче или морско свинче. Което е видно и от постъпката на малчугана.
Колко човека у нас са стигали до там, че да им поставят противозмийски серум?

# 34
  • на брега на морето
Такааааа, детето е на 10 години - значи проумява кое е опасно и кое не. Ако мама или дядо му бяха казали, че в реката може да има змии, да се пази, да не ги  лови нищо страшно. Ама да видиш змия и да я гепиш ей-така за спорта, да я носиш у дома. Той не се ли сеща, че ще бъде убита веднага. И аз мразя змии, но повече мразя да убиеш без нужда.
Ако някой ми посочи в кое село, в което се вясват змии, има серум да пише.

# 35
Това е все едно някой чужденец да те гледа с отвращение и да крещи "Българка" и да си представя циганка...
Пак казвам хората толкова много сме се в вкопчили в бабините приказки и предразсъдъци, че не искаме малко от малко да се образоваме!
Децата трябва да се учат как да живеят в средата в която са, както ги учим да пресичат улицата, така да ги учим и какви животни ще срещнат какви видове са и как да се пазят от тях. Но това не е нужно нали, много по-лесно е да убиваш!

# 36
  • на брега на морето
Еле пък тия легенди, че змии пият/сучат мляко.

# 37
  • out of space
Снимката е много ужасна наистина. Стомаха ми се обърна.  Sick
Аз не бих убила змията, не бих я и пуснала, кротко ще си припадна при гледката....

# 38
Не бих си и помислила да спася змията при положение, че детето ми е застрашено

Мхм, много е застрашено, направо немислима угроза - може да го погълне детенцето грамадната злокобна змия, също като по филмите. В случая не змията влачи детето в уста, а детето нея, така че не знам кой от кого трябва да бъде спасяван. Така или инак примерът е лош, защото от една страна детето остава с убеждението, че може да прави с животните каквото си иска /разбирай да ги лови, разнася и показва като трофеи/, а от друга, че може безнаказано и безпричинно да ги убива. Не е ли чудесно?
Оставаше и змията да влачи детето. Що за ненормални коментари - стига сте се надпреварвали кой е по по най-големият природозащитник. Жената споделя нещо и в един момент - Бум... псевдоприродозащитници почват да се правят на умни. Лесно се умува върху нещо, което не те засяга пряко. Пожелавам ви да го изживеете лично, та тогава - пречупено през собственото ви изживяване - да го усетите. Тя не ви търси размислите ви  и страстите ви за отношението ви към змията - притеснена задава въпрос, а вие се нахвърляте с просташки коментари. Нямате мозък и колкото една змия за убиване. Аде - чукайте сега по клавиатурите - правете се на справедливи и какви ли още там - вие си знаете. Божеее, народът изтрещя. Ужас.

# 39
Оставаше и змията да влачи детето. Що за ненормални коментари - стига сте се надпреварвали кой е по по най-големият природозащитник. Жената споделя нещо и в един момент - Бум... псевдоприродозащитници почват да се правят на умни. Лесно се умува върху нещо, което не те засяга пряко. Пожелавам ви да го изживеете лично, та тогава - пречупено през собственото ви изживяване - да го усетите. Тя не ви търси размислите ви  и страстите ви за отношението ви към змията - притеснена задава въпрос, а вие се нахвърляте с просташки коментари. Нямате мозък и колкото една змия за убиване. Аде - чукайте сега по клавиатурите - правете се на справедливи и какви ли още там - вие си знаете. Божеее, народът изтрещя. Ужас.
От какво е притеснена? На змията вече и е видяна сметката  Tired Да убиеш не се иска много мозък, особено пък да убиеш 50 пъти по-малко от теб нещо.

# 40
Ми на убита змия ще пусне снимка, няма да я снима жива заради ужаса ви към убитите живинки. Айде нема нужда от превземки. Обърнал им се стомаха. На мен пък ми се обърна стомаха като прочетох какво и се е случило - да види детето си със змия в ръката.

# 41
Ми на убита змия ще пусне снимка, няма да я снима жива заради ужаса ви към убитите живинки. Айде нема нужда от превземки. Обърнал им се стомаха. На мен пък ми се обърна стомаха като прочетох какво и се е случило - да види детето си със змия в ръката.

Crazy Змията се е закачила нахално на ръката и не ще да слиза. Вика:
-Идвам с тебе, ще живея у вас и ще пия мляко. Не ща вече да съм дива змия!
Пък детето:
-Не, моля те, иди си, не ми стой в ръката  Laughing
Нещо такова ще да се е случило.

Само не разбрах, като е гътнато вече хайванчето, защо жената била притеснена?

# 42
Мисля и аз, че малко пресолихте манджата с размахването на пръсти срещу потребителката.

Като ви се случи в прав текст и реагирате ВИЕ хладнокръвно, тогава пак елате се похвалете.
А то иначе...пред клавишите и баба знае.

По скалите около Силистар ИМА ОТРОВНИ змии, а там НЕ Е високо. Също и на Резово съм виждала, така че...

# 43

В България няма змия, от чиято отрова да умреш за 10 минути.
Няма и оси от който да умреш за 10 минути, но некролога на един човек още стой на портала.
Нямаше и комар да те ухапе и да станеш целия на пулове от 10см.
Не можеш, да умреш и от миди, но се оказа, че пречистват и задържат токсини.
Не може, да те разкъса и куче, но...

# 44
Тва е некъв смок, що сте го утрепали? В уплах ли?

само си представи бабата и дядото какъв писък нанадоха Simple Smile и после нещата излезнаха от контрол

Представям си. Детето как го е хванало? И как го донесе? С ръка ли?

ЕСТЕСТВЕНО  Crazy

По-добре кажете на детето вече да не пипа змии. Освен това отровна змия никога не би се оставила да я носят така, щеше да го е "клъвнала".
Малко сте прибързали, не е било нужно да го трепете. 
Peace

Общи условия

Активация на акаунт